Mindre lyckat

När jag höll på att kasta mig runt på träningen så tog jag emot mig alldeles för stelt med armarna så nu har jag jätte ont i nacken... Tyck synd om mig!  =)

Så när jag kom tillbaka hit till rummet började jag med att ligga helt still i sängen i tre timmar. Men nu har jag tröttnat på det och satte mig här. Kollade runt på bloggar för att hitta någon intressat som jag kan börja läsa, hittade tyvärr ingen ny men kollade igenom dom gammla favoriterna, som tyvärr bara är 4st.

Zacke gick precis iväg för kvällsträning men det blir inge sånt för min del. Har istället målat naglarna och funderar på att ta en varm dusch med tända ljus. Skulle gärna vilja ha massa tjejtidningar att läsa, doftljus, ansiktsmask och annat mysigt man kan roa sig med nu när jag inte kan träna, då kommer tjejen i mig fram. men tydligen händer det alldeles för sällan för något sånt har jag inte på rummet. Får nöja mig med mina IKEA ljus och baby tvål... Känns trist och mindre lyxigt. Men jag har fina naglar nu i alla fal. haha

Ooo vilken rumpa.

Värsta träningsvärken i rumpan och imorgon är den nog ännu värre. Efter morgon passet var det ben träning 50, 70 och 80kg körde jag på. När jag gjort benböj med 80kg, höga hopp och sen skulle försöka spurta efter det så hängde inte benen med och jag höll på att rasa ihop.. Haha var tröttare i benen än jag trodde.

Nu äter jag yoghurt och sen ska vi iväg igen för nästa träningspass. Dags att kasta sig på marken på olika sätt och hoppa upp igen. Blir nog skoj.

Hutter, det är visst inte så kallt.

Här går jag runt och tycker det är jätte kallt. Sen får jag se en termometer och den visar på 7 plus. Kanske inte är så farligt ändå, men det är när det blåser det blir jobbigt. Läste att det låg runt 5-10 minus i sverige. Burr, där är det massa kläder som gäller kan jag tänka mig. 

Vi la ner skatarns pengar i hans jacka så han inte kunde låta bli att ta emot det. Vet att dom vill ha pengarna egentligen, dom vill bara inte ta emot pengar, så det här var bästa sättet. =) Är man så bra på något som skollaget är på wushu så måste dom ju kunna tjäna pengar på det, vilket inte funkar om dom vägrar ta emot pengarna...

Men allt löste sig och nu ska jag in i en varm dusch.

Träningsgrupp.

Eftersom Zacke snart åker så ville dom ta bilder på träningen idag så jag ställde fram min kamera också. Så här "fina" är vi när vi skulle stå i någon ställning. Vissa bättre än andra, utan att nämna några namn. Men jag tror att folk som tränar wushu lätt kan se vilka som skulle ha valt en annan ställning.. =)
image203

Pingu

Vi kom iväg tillslut, men hittade inte riktigt det vi åkte dit för.
Vi skulle leta leksaker och byxor till Zackes lillasyster och kom hem med en våg, toaborste, handduk, shaker, resekontakt och ett gosedjur till Zacke.
image202 Super SÖT!!

Pengar...nej tack

Morgon passet gick sådär, alla var jätte sega och trötta. Jag vaknade när vi började hoppa och sen var det svärd. Det är många som är skadade på träningen och vi som kör har nya former så tempot är inte särskillt högt. Mest hjärnarbete, sen kan vi vissa bitar och då går tempot upp för stunden. 

Vid tolvtiden hade jag och Zacke ett pass med "skatarn" och vi lärde oss resten av våra nya former. Försökte betala honom när vi var klara men han är som många andra kineser och gillar inte att ta emot pengar. Ska försöka ge det till honom ikväll när vi träffas, annars så stoppar vi ner det i hans skor när han tränar.

Efter passet gick vi och köpte vapen och skor för att posta till sverige och träningen där.

Nu är det tänkt att vi ska åka till Carefour och handla. Men jag är jätte trött och Zacke ligger och sover så vi får se hur det blir med den saken. =)

Baby face

igår kväll när jag försökte somna började det klia jätte mycket i ansiktet och på armarna. Först fick jag för mig att vi behövde byta lakan, men jag insåg att det bara kliade där ja brukar vara väldigt torr och insåg sambandet. Oj vad jag var smart. =)

Smörjde i alla fall in mig med jätte mycket nattkräm och idag är jag mjuk som en bäbisrumpa i ansiktet..

På tal om bäbis så har jag hittat en som jag vill adoptera, eller tja bäbis och bäbis, han är tyvärr typ 19 år. Men han är så liten och söt, och skrattar precis som en bäbis, "Skatarn". Å så vill vi ju ha med honom till sverige så han kan lära ut wushu där, för det är han sjukt bra på. 
image201

Ganska suddig bild, den är klippt ur en film där han går igenom butterfly.

Nä dags för träning. 

bilder

Dom utlovade bilderna på mina byxor. Egentligen är det ju inge speciellt med dom, svarta mys-pys byxor för 50kr.

image198image199image200

Hade nästan lite lust att skala lite på benen när jag ändrade färg på bakgrunde..Men vill man träna och få muskler så får jag väl visa det också..=) Även fast jag tycker det ser lite skumt ut, som om jag har några skumma bullar uppe på låren..haha.

Ja på kvällspasset tränade vi ben och gick igenom form. Men nu är klockan jätte mycket och jag måste sova.

Vackert

image196


Så här fint är det utanför vårat fönster nu, eller kanske för 10 minuter sen. Nu har solen försvunnit ner bakom träden, så snart är det mörkt ute. Blev till och med snyggare på bild för här vart det lite mörkare färger, egentligen var det ljusrosa ute.  =)

Nya byxor

Shit vad trött man blev då av att träna hårt igen. Mina ben känns jätte tunga och jag vill bara lägga mig och sova, men kan inte somna. Så nu sitter jag här och orkar inte göra något.

Har köpt ett par nya byxor här på skolan. Mjukisbyxor men inte några som jag kan träna i för det är flees liknande tyg på  insidan, så dom kan jag bara ha till att mysa i. Jätte gosiga är dom, får väl ta en bild sen när jag orkar resa mig upp. =)


Hård träning.

Blev dålig uppdatering igår för jag var väldigt seg. Spelade lite Xbox med Zacke, han vann tyvärr... :(

Träningen imorse gick i alla fall mycket bättre än den senaste veckan. Pigg och glad hoppade jag runt som en liten studsboll. Det var roligt att träna bra igen, körde så hårt att jag blev illamående. Vilket kanske egentligen inte är så bra men jag behövde det.

image195

Efter träningen blev det tonfisksallad, och inte en nyttig torr en utan tonfisken var utblandad med massa majonäs och den hade dressing också. Lite mycket men det var smarrit.

Älsklings pojkvän.

Nu är Zacke hos sin pojkvän. Läkars som varje gång han ser Zacke säger "Swedish handsome boy" klämmer honom på rumpan och undrar om det är där han har ont, även fast han vet att det är i benet.. Haha stackars Zacke, blir utnyttjad av läkarn. Men sånna är alla kines killar, går och klämmer på varandra helatiden.

Om 40 minuter ska vi träna med "skater boy", en mini kille i skollaget. Han är grymt bra och ska lära Zacke chaquan och jag ska lära mig hans egna handform. Får se om den passar mig bättre. Jag var ju tydligen inte tillräckligt mjuk i kroppen för att köra en tjejform..haha

Jul handla

Nu fick jag super stor lust att gå ut och handla julklappar till folk. Gillar att gå runt i affärer och leta efter saker som folk skulle gilla att få. I alla fall när man har tid till det. Dom där sista minuten presenterna hatar jag. När jag kommer på att jag har missat en present eller när jag inte har hittat det jag vill och måste panik köpa något. Hatar!!

Men nu känner jag verkligen för att köpa julklappar. Synd bara att jag inte har någon att handla dom till...  ;(

Får väl bara köpa till mig själv men det är inte lika skoj när det kommer till julklappar.
image192image193image194
Underbar sista bild, tecknad i och för sig, men jag får ändå känslan. När man har vart ute och shoppat hela dan, har massa saker att bära på och kommer hem och kollar igenom vad man hittat till folk....SUCK!!

NO SMOKING...yea right

En av sakerna kineserna har gjort nu när det snart är OS är att alla taxibilar ska vara rökfria och dom har satt upp små märken inne i bilen om att man inte får röka. Men tydligen är det något som inte kineserna själva gillar för det händer lite då och då att man ser chaufförerna sitta och röka. Precis som vår chaufför bort till marknaden gjorde.

image190

Annars är det en jätte bra tanke eftersom många andra länder har börjat med att man inte får röka överallt och jag tror dom flesta gillar det. Får se om kineserna har lärt sig tills det är OS eller om folk kommer bli arga på alla taxi chaufförer som röker hela resan.

Marknad

Kom nyligen tillbaka från zoo marknaden, (den ligger precis bredvid zoot, dom säljer inte djur eller nått)

Blev en snabb runda där på ungefär 40min sen var Zacke helt trött i benen, men så är det när man ska shoppa med en kille. =)

Jag hann inte hitta någonting, sprang mest bara igenom och kollade runt. Zacke köpte ett par skor och en tjocktröja med dragkedja.. Svart såklart, vad annars.

blod och nålar

Zacke är på akupunktur för sin sträckning i benet, men det börjar bli bättre nu, tror han har vart på den 3 eller 4 gånger. Har tar med el i nålarna, så det kommer elstötar lite då och då in i muskeln när han ligger där. Sist han gick så hade dom på ganska mycket ström, ser ganska roligt ut när folk ligger helt avslappnade och helt plötsligt rycker till jätte mycket.

image191

Högg mig på armbågen och på fingret med svärdet nu på träningen, ganska klantigt!! Fingret blev baralite ömt för jag träffade mest bara negeln som tur va. Armbågen gick det visst hål på såg jag nu när jag kollade för det gjorde ont att ha den på skrivbordet. Men ingen större fara. Ska nog gå och tvätta av det...

Redan..

Oj vad snabbt det gick, så var det morgon igen.

Sitter nu och äter sharon yoghurt. Mixade två sharoner med naturell yoghurt, hade vart super gott om frukten inte hade vart så sträv, så lite otur där. Men den smakar gott i alla fall så jag försöker att inte ha den i munnen så länge utan svälja snabbt. Blir två dl sharonyoghurt, en mandarin och en halv nutrilett. Sen borde jag ha energi att träna.

Egentligen ska vi väl gå upp tidigare och äta mer...två timmar innan träning ska man ju äta ordenligt, men det orkar vi inte. Då måste vi gå upp vid 6 bara för att äta, och det är ändå för tidigt för att vi ska kunna äta mycket.

God natt

Klockan är bara halv tio men det är väl dags att göra sig i ordning för att sova. Med tanke på hur många timmar jag har sovit nu i helgen så kanske jag borde sova mycket inatt också för att vara pigg imorgon på träningen.

Börjar faktiskt bli lite trött trots att jag inte ens vart vaken i tolv timmar.
Imorgon ska vi försöka ta oss iväg till en marknad, får se om vi lyckas denna gång eller om vi blir för trötta på träningen så vi inte orkar gå runt sen utan stupar på sängen.

Sportiga jag.

Nu har jag suttit och gjort om bakgrunden på en massa bilder jag tagit idag. Hade tråkigt och ville ha några sportiga bilder på mig. Kan ju inte ha med mig kameran på träningarna och be folk ta kort på mig det känns ganska stört. Men det gjorde i och för sig bilden jag tog när jag ställde mig och drack vatten framför kameran också. Hahaha, blev många bilder innan som jag började garva på istället. Pojkvännen satt ju vid datorn och tittade på mig som om jag var lika konstig som jag såg ut.. :)
image185image186image187

Mycket adidas här. jackan och båda byxorna är adidas, vita tröjan från nike. Faktiskt inget från puma trots att jaggillar det märket så mycket.

Älskling

Lyckades få en bild på Zacke då han var jätte söt innan han kastade sig bakom kudden för att komma ur bild. Han är så söt. Synd bara att han hatar att vara med på kort så mycket, jag vill ju så gärna ha snygga kort på honom.

image188image189

Funderingar

Undrar hur det kommer gå att träna när älskling har åkt. Morgon träningen kommer säkert gå bra, eftersom det är lektion och vi är en hel grupp men hur kommer det gå att ta sig iväg och träna själv på dan och på kvällen..

Kommer jag bli en tjockis när jag är själv för att jag har noll självdiciplin??
Eller kommer jag bli hälsan själv, när jag kan gå ut och springa när jag känner för det istället för att vänta tills Zacke vill då jag har blivit trött??

En vecka kvar.

Om en vecka åker min älskling tillbaka till Sverige. Så då kommer jag bli själv här i Kina i två månader, men än så länge känns det i alla fall bättre än sist då han åkte till kina själv och jag var kvar i sverige. Den gången klarade jag två veckor sen åkte jag efter honom.. haha.

Får se hur länge jag klarar mig nu. Nu känns det som om jag kommer klara mina två månader för den här gången är det faktiskt mitt val att vara kvar här själv, när han måste åka hem och jobba. Sist var det han som ville åka till Kina.

Zacke tror att jag är hemma till jul... Vad tror ni?


Månen

Kläderna gick i alla fall bra att jogga lite i.. =) Ska ha byxorna på morgon träningen imorron så får vi se hur dom är att sparka och hoppa runt i.

Var jätte mysigt ute. Månen var starx över trädtopparna och jätte stor, det blåste ganska mycket men inte kallt och dom hade täckt över fotbollsplan med någon vit duk så i mörkret såg det nästan ut som snö. Fick lite vinterkänsla där. Får vara beredd med kameran imorgon om månen är lika stor då.

Sen blev det lite inköp av frukt och ett nytt storpack med choklad som jag kan smaska på i veckan. den förra förpackningen räckte ändå i kanske 2 veckor och det är "bara" 32 bitar i..=) mums mums mums.

Nu är det dags för middag.

Nya kläder

Idag var vi iväg till wudaokou igen och kollade i affärer, zacke skulle köpa lite fler Xbox spel och jag kan ju alltid tänka mig att koll på kläder.

Letar fortfarande efter den supersnygga jackan jag hittade på nätet och gärna vill hitta en liknande här. Men jag börjar ge upp lite och kommer kanske köpa den från nätet sen istället. Men först måste jag ge zoomarknaden en changs. Den är ju väldigt stor och har jag tur så kanske jackan finns där.

Men inne i lotus centers sport affärer hittad jag en tröja och ett par byxor.
image179
Nu ska jag ut och springa lite i dom så får vi se om dom är bra. =)

Bratz

Hur dålig film som hellst, kollade på den nu mitt på dan och den blev aldrig bättre. Jag har svårt att sluta kolla på filmer för jag hoppas jämt att dom ska bli bättre. Men det hände aldrig, och ändå satt jag och Zacke och kollade på hela filmen. Haha ja vi får väl skylla oss själva. =)

Nä jag skulle vilja se en bra tjejfilm men hittar aldrig någon ny.

Planer

Idag sov vi väldigt länge igen, måste vara trötta. Vaknade inte försen strax efter 10.

Sitter nu och äter en nutrilett till frukost medans jag kollar runt på folks bloggar vilka uppdateringar ni gjorde mendans jag låg och sov.

Sen är det tänkt att jag och Zacke ska gå bort till hallen och röra lite på oss. Båda behöver gå igenom våra svärdformer eftersom vi har hittat på nya rörelser i dom och det vore även bra att köra kondition och stretcha.

Så fort jag skriver om träningen så vill jag skriva LITE ihop med allt vi gör. Köra lite kondition, stretcha lite, fysa lite. Undrar varför, nu märkte jag det och fick ta bort en massa LITE. Vill väl inte skriva att jag ska träna jätte hårt och jätte bra om jag inte ens vet hur det blir.

Beijing sport university

image176image177
Kanske inte allt för svårt att komma på vilka olika bygnader dom här står utanför.

image178
Så här fina ingångar har dom flesta bygnader på området som inte är nybyggda. Tycker dom är jätte fina och precis såhär ska det se ut i kina, tycker ni inte?

Fulla och högljudda

Till middag åt jag mig mätt på bönor. Inte den bästa middan men ganska gott, tog faktiskt lite kyckling av Zacke också.
Dom hade tyvärr stekt dom lite för länge så dom var mjuka, annars var det gott.
image175

Resturangen var full av kineser som drack mer än dom åt, men så är det ju lördag och dom flesta kines killar måste dricka, tyvärr också röka vilken inte många icke rökare uppskattar på en restaurang. Så nu måste jag byta kläder, tar och hoppar in i duschen på en gång.

mysig

image174
Mysig höst bild och nu gillar jag gråa kläder så tröjan är en av mina favoriter. Tyvärr är grått inte så jätte bra att träna i om man inte gillar att svetten syns så tydligt.

fifa 08

nu har vi spelat två matcher Fifa 08. Jag förlorade båda första vart det 1-0 andra 2-0. Ingen av oss fattade vilka knappar som var till vad och tröck mest bara för fullt och hoppades på att det skulle gå bra. Men sen i cslutet berättadet Zacke vilken han tröck på när han sköt mot mål. Så jag får väl ta revanch senare och se om det går bättre då. =)

Men nu ska vi ut och äta middag.

Julklappar

Var ute och rörde lite på oss och Zacke köpte 3 julklappar men tror inte jag kan skriva vad, vet ju inte säkert vilka som läser. =) Men det var till hans pappa, mamma och styvfar.

Nu väntar vi på att maten ska komma, pasta med lax det är ju så gott speciellt när det är i gräddsås.

Gjorde om min header lite, ganska nöjd faktiskt. Nu försöker jag fixa vad vi ska ha för tryck på tröjor och jackor vi funderar på att köpa till klubben.


koffein

Klockan är bara 18.20 och det känns som om dagen aldrig tar slut. Men så har jag inget att göra heller.

Idag kommer min syster med familj till sverige. Vet inte hur länge dom stannar där men mamma är säkert jätte glad att få träffa barnbarnet igen.

Har haft ont i huvet hela dan och kunde inte komma på varför men Zacke visste, vi hade tagit koffeintabletter hela veckan så nu när det blev helg och vi inte tog nån så gör det ont. Ska nog inte te en varje dag nästa vecka. Men nu vet jag i alla fall hur kaffe drickare känner det utan kaffe.

Vad sjukt

Zacke sitter och testar Xbox360 som han köpte åt sin bror.. Värsta sjuka spelet, Simpsons, han är Homer från filmen när han drömmer om chokladlandet och nu jagar han en kanin han ska äta upp..Hahaha

image172
Undrar om det här är en populär verson av Xbox, med tanke på hur många som gillar simpsons så borde det ju finnas några som är så galna i det att dom vill ha det här, ganska coolt faktiskt. Lite roligare än dom vanliga.

Helg

Så har det blivit helg igen. Mina stora planer för helgen gjorde jag igår när vi åt pizza. =)

Oj vilket spännande liv jag har, kanske inte. Men väldigt skönt i alla fall. det är ingen större vits att åka till en marknad på helgerna då flera miljoner kineser får för sig samma sak. Blir ganska trångt.

Men vi ska ut och köpa lite svärd, skor och träningsbyxor som ska skickas till sverige. Nästa termin ska våra avancerade nämligen få lära sig bredsvärd. Kommer bli så skoj, det är roligt att se när dom lär sig saker som vi trodde var omöjligt när dom kom och för första gången skulle försöka röra armarna åt olika håll, eller sparka med ett ben samtidigt som dom slår med den andra armen. Trodde inte att en sån sak kunde vara så svår, undrar om jag hade samma problem som nybörjare. Förmodligen.
image171

nöjd och glad

Hade fått en massa kommentarer av systern. Sånt är alltid skoj, och mina drömmar om framtiden kanske faktiskt kan gå i upplevelse.. =)

Hade visst skrivit en eller två inlägg nu i veckan när jag hade pms som hon undrare lite över. Haha, men dom är inget att bry sig om. Jag brukar inte bli deppad av att se en spegel, och jag är ganska nöjd med vad jag kan på träningen, självklart vill jag kunna mer, men det kommer.

Bra nära perfekt eller hur..hahaha
image170

tiden går så snabbt.

image168

Två veckor senare...Alltså idag. Inte alls lika mysigt längre.
image169

yippie ka yay

Svårt att gissa vilken film jag såg va.

Såg den på bio förut när jag var i Sverige men så köpte vi dvdn här så nu kollade vi på den igen. Skrattade på samma ställen. Bästa är hans garv efter att han flyger in med bilen i helikoptern. Å sen strax efter när han säger att han är sexig för alla skador.

Om det är någon, mot förmodan, som inte fattar så har jag tittat på Die Hard 4.

Snabbt

Blir ett litet inlägg för jag har en pizza och en film som väntar på mig, och zacke som sitter och säger ok ok ok den har börjat, den har börjat. =)

Träningen gick bra och jag känner mig piggare. Så efter allt kollande efter nyttig bra mat att ha på min matlista ska jag nu sätta mig och äta en stor pizza.

Fys

Dags att gå till hallen och köra styrka. Zacke känner sig lite svag i ryggen så han kommer träna den. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska göra, egentligen är det ben idag men det har blivit väldigt mycket ben den här veckan redan.

Tror det blir lite hopp träning för min del, måste öva mer på att landa i mabu, har blivit väldigt dålig på det.
image167

ingen lista

Kollat runt en massa på saker man kan äta till frukost och mellanmål, lunch och middag är det ingen vits att kolla upp för det är bara saker man ska laga och eftersom jag inte gillar det gemensamma köket som finns här och bara har en riskokare så kan det inte lagas till så mycket.

Gjorde ingen lista på vad jag ska äta, kom på att jag förmodligen ändå inte kommer hålla den utan skrev istället upp en massa förslag till frukost, mellanmål, lunch och middag. Ungefärlig tid då jag borde äta det och sen är det bara att välja något varje gång det är dags att äta. tror det blir bättre så.

Överallt stod det att man borde dricka soja mjölk, så det gick jag och köpte en liten flaska av och mixade med en banan som jag nu försöker dricka.. inte så gott som jag hade hoppats på. =) Äter mer av mandarinen som jag tänkte ha till. Men jag tog all mjölk på en gång och mixade med bananen och det stod att man bara skulle ta lite och sen tillsätta resten, hade nog blivit bättre då för den är väldigt väldigt tjock nu.

Lunch

Lunchen beställde vi idag. Tog en sallad, plockade bort "kattmat skinkan", och kyckling spett till det. Smarrit men vet inte om det blir samma fler gånger.

Kanske ska fundera på vad man ska ha på matlistan jag ska börja med när Zacke har åkt, så jag äter även när jag inte har någon lust. Så tråkig mat här att det är ofta som jag inte vill äta, men så kan vi inte ha det!!
image166
Köttfärssås med spagetti tackar jag aldrig nej till, men köttfärsen här är så dålig och innehåller mest fett och lite broskbitar. Det får vänta tills jag kommer tillbaka till sverige.

Svärd

Svärdformen som Zacke hjälpte mig att komma på hade några rörelser som inte passade mig, inte tillräckligt bra för att få som att flyta på ordentligt. Vissa rörelser är onödiga att ha med för man får inte längre poäng av dom, som att kasta svärdet och rulla. Då är det bättre att komma på något annat att lägga in där istället så nu försöker jag hitta bra rörelser att ha med i formen.

Inte det lättaste kan jag ju meddela. =)

Tjejen som vann vm, självklart kines, gillar inte riktigt formen men hon är bra.

fontän

Kändes lite bättre på träningen, inte mycket, men lite. Så efter helgen är nog allt som vanligt igen.

Jätte fin och varm dag idag och på väg tillbaka från hallen så tog jag bilder på fontänen som står vid kontorsbygnaderna, för någon dag sen var det is i den så alla fiskar är borta nu.
image164
image165

Kineserna kämpar fortfarande med att hålla det snyggt inne på skolområdet och ställer ut blommor. Men eftersom det är minusgrader på kvällen så håller dom inte särskillt länge och får bytas lite då och då. Om dagarna så vattnar dom gräsmattan och träden för som vill att det ska vara grönt så länge som möjligt.

måsta kila

Dags att gå till träningen, får se hur det går idag då, om det är bättre.

In med en nutrilett, och snabbt iväg.

En grej bara, hade fått ett mail från en släckting, att dom kan låta så himmlans torra i mail. Manlig såklart, om en kvinna skriver så låter det mer som ett brev medans män lätt kan få det att låta som något dom skickar till någon dom inte känner. "Kvittera gärna att Du fått förra och detta mailet." kvittera gärna, vem säger sånt egentligen..haha. Men det är ju roligt att dom hör av sig i alla fall.

Ok bara kolla på ett wushu klipp så jag kanske blir lite frestad att träna hårt.

Alla tränar

Hittade några riktigt härliga bilder..
Första bilden är hur jag och Zacke kommer uppfosta vårt blivande barn. Träning från första stund.
image162
Sen har vi en bild av mig när jag blir gammal.. haha

image163

över och allt är bra igen.

Som alla mina arga stunder så gick den där över ganska snabbt. Lite musik, skugga på ögonbrynen, maskara, läppglans och jag var som en ny människa..haha

Satte på min min nya jacka som är super varm, hade bara t-shirt under och tyckte det var väldigt varmt, SKÖNT! Så gick jag bort till hallen och stretchade, körde mage och lekte lite.

Oj vad hög jag tyckte musiken var nu när jag kom tillbaka och startade den igen.
Zacke åkte till wudaokou för att fixa saker till xboxet han köpte för nån dag sen och självklar McDonalds när han ändå är där. Jag ska ha en QP, om det är så dom heter, och en liten hamburgare Zacke brukar ta en BM och två eller tre hamburgare.

Skit

Började byta om för att gå bort till träningshallen. Så gjorde jag misstaget att titta mig i spegeln innan vi skulle gå. Så jag stanna på rummet. Vill inte gå ut igen försen jag är på bra humör för nu är det bara blä och jag blir deppig av minsta lilla, det är skit att vara tjej ibland!!!

Nä stänga av musiken på Zackes dator och sätta igång något själv, på mycket hög volym!!


Så skön!!

Skit grymma former vissa av dom här killarna har! Jag kan förstå att dom ibland får lite blåmärken av att köra flermansfight. Speciellt på träningarna innan dom kan formen ordentligt och den ena hugger med svärdet när den andra har glömt att han ska blockera. Hahaha, men det ser så grymt ut när dom väl är klara! Jag vill också kunna!
Vissa ställen i klippet kan jag inte gör annat än skratta, dom har gjort det så bra!


Duilian

Hittade ett filmklipp på en ganska bra duilian. Så ni som inte sett det förr kan få ett humm om vad det är. Det är väldigt viktigt att dom är bra på det annars ser det ut som skit..haha

Göra ikväll då?

Gav upp det där med att hitta en bra låt. Så klippet får vara utan musik, men man hör publiken skrika istället.. =)

Blev ungefär dubbelt så stor som den får vara för att lägga upp på youtube så kan tyvärr inte lägga upp den där. eller någon som vet hur man kan göra om så ett film klipp tar mindre plats?? Inte jag i alla fall, så teknisk är jag inte. Lagom stolt att jag ens har gjort klippet..haha.

Får se om det blir mer styrka ikväll, det är ju mage och rygg träning idag, gjorde lite imorse ihop med fyset på träningspasset men det är alltid bra att köra mer. Annars blir det bara att stretcha. Tar alldeles för lång tid innan stretchingen lönar sig.
image160Kämpa på. Tårna till hakan. Kan faktiskt inte det, jag kommer bara till pannan med dom.
image161 Snygg bild från en duilian. Två eller fler kör en taolu då det ser ut som en riktig fight, ungefär som på film. ;)

Tokig

Kom på att jag höll på att göra en sampler från wushu vm, så nu började jag med den igen. Försöker hitta någon bra låt att lägga in men det går inte särskillt bra. Har ingen bra "träningslåt" på datorn som passar ihop med klippet.

Någon som kan tipsa om en bra träningslåt kanske??

Så sitter man här igen

Städade lite i garderoben och flyttade undan alla jackor som nu är för kalla för att gå i ute. oj vad mycket jackor jag samlar på mig. Kommer behöva en hel garderob till dom sen när jag kommer hem igen. Städade rummet och sen kom jag på att jag inte vart inne på facebook på evigheter. Men så tycker jag inte att det är så bra som alla andra verkar tycka.

Zacke ligger och sover middag. Vet inte vad jag ska hitta på. Visst ja måste nog fixa till wushu hemsidan, var en som hörde av sig och sa att vi inte har någon kontaktinfo..oops har nog råkat tagit bort den när jag försökt gjort den bättre..hihi

Hatar wushu

Hela veckan har vart skit känns det som just nu..Eller nä inte nu men imorse på träningen. Har inte känt för att träna på jätte länge och så fort jag gör något så känns det jätte dåligt.. *snyft* Man kan ju få värsta depritionen av sånt här. Vill bara packa väskan och åka hem till sverige för det är ju ingen vits att vara här när man ändå inte kan träna. Men jag vet ju att vilken dag som helst går det över och jag känner mig duktig igen. Denna "jätte långa" tid har varat i fyra dagar....Men det känns som en evighet.

Slutet av morgonens träningspass ägnade vi åt att köra fys. Det var i alla fall skönt.

Shit en gorilla!

Hade oturen att möta "gorillan" nere i mataffären. Det är inge problem så länge Zacke är med mig men det var han tyvärr inte nu. Hade Zacke vart med hade det blivigt en liten "jag vet att vi bor på samma våning och känner igen dig" nickning. Men nej då, ser han en tjej som går själv så är han snabbt framme... "I like that smile"..hälsar.."I like that hand" och vill inte släppa taget.."you agree?" och som på alla hans "you agree" får han ett "NO" till svar, jag drar tillbaka handen och börjar går därifrån medans han försöker prata med mig. Svara något snabbt för att inte vara allt för oartig och tar snabba kliv uppför trappan för att komma ut, förhoppningsvis utan honom efter mig..Yes han står kvar.

Har jag sån tur? Blir man så lätt av med jobbiga killar? Självklart inte..Starx är han efter och ropar mitt namn.. Ja han fick mitt namn en gång när vi möttes i korridoren och efter att han ett antal gånger sagt att han gillade det började han sjunga "O Cecilia you breaking my heart.." tillräckligt högt för att jag skulle höra det alla fyra våningar ner innan jag kunde gå ut ur huset...
"I want to see more of that smile...you agree" Självklart inte vad tror du...Men jag hör till dom som inte gillar att vara oartig och går med honom tillbaka till studenthuset. Jag pratar wushu, han pratar om att han vill följa med mig till sverige.

Men jag har iaf lite tur och träffar Kaan utanför huset så jag stannar och lossas prata lite med honom medans gorillan går in och väntar på hissen. Men han tar inte hissen när den kommer utan står kvar och väntar där. Men en sak är säker med gorillan, han tar aldrig trapporna, så jag och en annan tjej som inte heller vill ta hissen när han är med springer upp där när han kollar åt andra hållet..hahaha Som värsta små barnen. =)

Framtiden??

Sitter här och har mandarin och valnöts maraton. Super mumsigt och jag kan äta hur många som hellst verkar det som.

Funderar på vad jag ska bli " när jag blir stor" haha. Att det ska vara så svårt att veta vad man verkligen vill göra. Träning, hälsa, röra på mig mycket, ej stilla sittande...Har ju utbildat mig till massör men det känns så osäkert att starta eget, då vill jag gärna kunna mer. Kan ju gå vidarutbildning medans jag ändå har kunder..kanske. Wushu tränare, självklart, jätte gärna! Men det är jag redan och det kan man inte leva på, speciellt inte som vi har en ideell förening, får inte ett enda öre för det. Haha

Drömmer om ett eget ställe med träning, massage och en affär med tillhörande saker....
Vad?? Drömma kan man ju alltid få göra..

Dåligt gjort

Vår privat tränare kom inte till passet, vilket jag tycker är väldigt dåligt. Han hörde inte ens av sig. Vi tror att det var för att han kom på att han skulle ha kollat upp en form som Zacke ska lära sig men att han hade glömt att göra det. Vet ju inte säkert men det är vår teori.

Men vi gick igenom lite svärd själva, och jag tränade ställningar.
Ska tillbaka ikväll och titta på när skollaget tränar, gå igenom form och träna mer ben. Vi tränade ben efter morgonpasset också men kan alltid köra lite till eftersom det är ben dag idag. =)

Godis

Hihi. Dags att gå iväg till dagens andra träningspass. Mumsar på lite godis som så ofta annars. Tycker lite synd om alla dessa människor som tror att träningen inte ger så mycket om man inte äter helt rätt. Dom kan ju missa så mycket mumsigt. Visst tänker jag också tanken på att bara äta bra saker i veckan och äta vad jag vill på helgerna, men varför plåga sig så när vi bara lever en gång. Haha.

Flera på träningen säger ofta till mig och Zacke när vi åker till McDonalds, Å vad gott jag vill också äta sånt men jag blir så tjock... Hallå vi tränar 5 dagar i veckan!!! Ät vad ni vill för sjutton.

Laddar

Sitter och försöker peppa mig själv inför nästa träningspass genom att titta på wushu klipp på datorn. Dom är så duktiga! Jag vill vara lika bra!!

Beijing teamet för två år sen. Dom är grymma!! Kanske svårt att se alla rörelser dom gör om man inte vet vad det är, men det ser nog bra ut även om ni inte fattar. =)

Sämst av alla

Även denna morgon fick det bli en måltidsersättning till frukost. Men jag gillar dom eftersom jag känner mig mätt utan att få känslan av att magen är full, vilket är väldigt bra innan träning.

Idag gick det lite bättre att träna, men waibai känns som om dom aldrig kommer bli bra. Sparka högre, sparka högre, sparka högre!! TACK FÖR TIPSET!! Jag tror jag har hört det förut, och jag försöker faktiskt. Lyckas jag någon gång sparka tillräckligt högt så tro inte att dom säger att det är bra. Nä, SNABBARE är komentaren jag får då. Eller hoppa högre.

Jaja bara att fortsätta nöta, det har faktiskt hänt att tränarn har sagt att jag är bra. Men det går ändå inte att komma undan dessa dagar då jag känner mig värdelös på wushu. Alla har dom faktiskt, man kan inte alltid vara nöjd. Även dom som är bäst i världen känner sig ju jätte dåliga vissa dagar, då är det inte så konstigt att lilla jag känner så också. Men jag är glad, så det är inte så illa. =)

Lat

Idag var jag alldeles för lat för att träna. Hade ingen lust alls. Värmde upp, stretchade, men sen blev det inte så mycket mer.

borde äta lunch nu men har ingen lust, så jag sitter och äter godis istället. Är inte ens sugen på det, men men. En riktigt uschig dag idag alltså. vi får se om jag kommer göra någonting på hela dan...

Tidigare

God morgon. några av er kanske inte ens har gått och lagt er än klockan är ju bara 00:36 i sverige.

Idag kom jag ur sängen lite tidigare. Strax efter sju lyckades jag krypa upp. Känner nämligen för att springa lite extra innan träningen så jag blir ordentligt varm.

Har träningevärk på ett av dom jobbigaste ställena, nacken. Men det anade jag väl att jag skulle få av allt igår. Är bara så jobbigt när det gör ont så fort jag vill röra på huvudet för det gör man ju ändå ganska mycket.

Frukost idag blev en nutrilett brownie, glömde köpa yoghurt igår.
Är ganska nöjd med maten igår, vi åt i alla fall fyra gånger. Får se om vi lyckas med 5 eller 6 idag.

Dags att gå bort till träningshallen och springa..

OK

Middan var ok, trots hur den såg ut. Åt inte det som var runt kycklingen, någon sorts frityrsmet i tomatsås, mindre gott. Innuti hade dom stoppat in lite skinka, vilket säkert hade vart smaskit om det var i sverige men jag kan ju beskriva den kinesiska skinkan som så, luktar som en nyöppnad kattmatsburk. Behöver kanske inte påpeka att jag inte åt den. =)

Men jag blev mätt och nöjd i alla fall.

Middag

Mmmm. Nu har middagen kommit. Jag fick för mig att testa något nytt och valde en rätt som hette chicken cheese roll. Ser mindre smarrig ut...Blä men vi får se om den smakar bättre..hahaha
image159

Mer jackor

Idag vart ännu fler jackor inköpta. =)

Jag och Zacke köpte likadana, nördigt jag vet men den var mysig. Nästan likadan som den Zacke köpte igår (bild längre ner) Fast den här var kortare och hade gul text istället för röd. =) Stor skillnad..haha
Zacke köpte även en Adidas jacka, lite snyggare än dom andra vi köpte, att ha ute nu.

Vet inte om jag orkar ta bilder på dom, för dom var ändå inte så jätte snygga. Mer bara att dom ska fylla sin funktion att värma. =)

GODIS GRISEN CISSI

Missade ju att nämna att vi fick en jätte påse gott & blandat som jag redan har öppnat. Går faktiskt att köpa på IKEA här i kina också. Men dom här från sverige står det att det är naturliga färgämnen i, tyckte väl att dom såg annorlunda ut än vad dom gjorde förut. Mycket mer färg!! Ser faktiskt inte alls naturliga ut, dom ser nästan lite giftiga ut, speciellt dom oranga.

Men dom smakar gott..mums mums mums, snart är dom slut..haha

Post

Nu har vi fått post från sverige också.

Alltid lika skoj! Fick tidningen Zacke var med i så vi kunde läsa det, jätte roligt!!
Fick även en vecko revyn så den kommer jag krypa ner i sängen och läsa sen efter duschen ikväll.
image158
Kanske känner igen bilden från headern på min blogg. Fotografen Cissi har vart i farten haha.
Även ikväll har vi beställt mat och sitter nu och väntar på att den ska komma. Kanske ska ta och kika lite i min tidning nu istället.

Sista gången för idag

Kom nyss tillbaka från träningshallen för tredje gången idag, men den här gången så stretchade jag i stort sett bara. 1,5 timmes stretching kommer defenetivt att kännas i musklerna imorgon. Då jag lär vara hur stel som hellst.

Men tillslut så kommer det löna sig, hoppas jag verkligen. Känns bara som om det tar alldeles för lång tid. Speciellt spliten, men så är den något av det svåraste ställena att bli vig på. Extra mycket när man är vuxen och stel. Nu vill jag att någon skulle tvingat mig att stretcha när jag var yngre.. Men det hade nog vart svårt.

Litchi

Sen jag kom till kina denna gång har jag inte ätit några litchi frukter än men så igår påminde zacke mig om att jag gillade dom, så nu är dom inköpta och redo att ätas.

image157
Sist jag kom hem till sverige köpte jag dom där, men dom var inte alls lika goda och defenetivt inte lika lätt ätna.

Läste precis lite om den, och den har tydligen räknats som så fin att den använts till skattebetalning förr i tiden. Jo den är ju god..

Huvudvolt

Ja det blev lite ditang träning på dagensprivat pass. Brände armbågen lite eftersom jag glider med den på mattan när jag landar vissa rörelser. Mindre skönt kände jag nu när jag satte mig framför datorn och ville vila armarna på skrivbordet, svider..

Men att det ska vara så roligt att kasta sig på marken, det är lite skumt tycker jag. Kanske är därför små barn är så glada, för dom ramlar helatiden..haha

Klarade två nya saker för första gången idag.
1 Hoppa upp från liggandes på marken utan att använda händerna, tidigare kunde jag det bara med hjälp av händerna, Guo xiong sa som vanligt "very easy" och det var faktiskt ganska lätt när jag insåg vad som var felet.
2 Gjorde jag efter att träningen var slut och vi var kvar för att leka lite, då blev det en huvudvolt.. med händer, inte bara huvudet. 

Gjorde även lite andra saker som jag klarade för första gången, men det var för att det var första gången jag gjorde dom, allt var ditang saker. I och för sig var det första gången jag testade huvudvolt också tror jag, men ändå.  

Ett klipp på ditang, så ni förstår vad det är jag håller på och lär mig nu. Både huvudvolten och upphoppet är med. Mest bara hoppa runt som en galning på marken. Men så heter det också "ground boxing".


Nästa träning

Om 10minuter är det dags att gå till nästa träningspass.

Zacke ska lära sig en traditionell form nu när vm är över, så vi kan lära ut den hemma sen. Dom brukar ha ganska mycket grundrörelser i sig och sånt är ju alltid bra för folk att kunna, alldeles för många som kör wushu som inte har så jätte bra grunder och dom är viktiga för att det ska se bra ut!!

Har ingen aning om vad jag ska köra idag.. Lite Ditang kanske.. =) Alltså kasta sig på marken rörelser.

Li-ning reklam

Det kom några från märket li-ning (kinas svar på adidas ungefär) till träningen idag och ville ha med oss på någon ny kampanj dom skulle ha. Att vi skulle vara med på tv reklam, affisher, tidningar och sånt där.

Men dom ville bara betala 100:- i timmen, vår tränare sa till oss att vi inte borde göra det om vi inte fick 500:-. Li-ning folket blev ganska sura, försökte förklara för oss att vi inte ens skulle göra wushu utan bara vara modeller för deras kläder. Sen gick dom arga därifrån. Självklart vill dom väl komma undan så billigt som möjligt, men om dom nu ska göra så stor reklam så borde dom kunna betala ordentligt för det, det är ju ett så pass stort märke. fast jag tror nog att dom kan hitta några andra utlänningar som lätt gör det för 100:- det är ju en ganska cool grej att vara med på reklam i kina..haha.

image156

Just ja ikväll sänds det någonting från tävlingen på tv så det måste vi se. Zacke kanske är med, synd bara att vi inte har någonting att spela in det med. =)


Ny amerikanska

Vaknade 07.20 och frågade Zacke vad klockan var, missade totalt när den ringde vid 7.

Var väldigt segt att komma ur sängen, klev inte upp försen 07:45 och träningen börjar 8. Men det är ingen fara eftersom vi har egen uppvärmning i nästan 30 minuter. Åt snabbt min yoghurt med lite nötter i och kom iväg strax efter åtta.

Idag var det en ny tjej på träningen. Hon är från USA och är med i deras landslag så hon tävlade på vm, men jag har ingen aning om hur det gick för henne. Hon är ganska bra men ska bara träna med oss i tre dagar, och idag hade hon en tröja som verkligen är typiskt amerikansk "We win, you lose..!" stod det på ryggen. Kanske bara är att jag har träffat konstiga amerikaner men alla har en lite....vi är bäst och alla andra är sämst...attityd.

Sent

Klockan börjar bli mycket för en söndag kväll när det är träning imorgon.  22:11

Så jag ska ta och tända lite ljus, hoppa in i duschen och gosa ner mig i kudden.
image155

Ha en bra kväll!!


lax

Till middag blev det past med lax och nu sitter jag och knaprar på massa nötter.
image154
det är ju så super gott med nötter!!

Imorgon bitti är det träning igen. Hoppas det går bra och att jag klarar alla hopp.

väntan

Har beställt mat men medans vi väntar på att den kommer så tyckte vi det var bäst att äta lite. Båda två har tröttnat på att vi jämt är sugna på något för att vi äter för sällan. (tre timmars mat intervaller går inte så bra)

Så blir lite frukt så länge.
image153


Zacke har fått för sig att mosad banan är jätte gott, något jag inte kan hålla med om då konsistensen blir alldeles för slemmig för min smak. Men lite clementiner/mandariner eller liknande gillar jag.

Jackor

Gick iväg för att hämta ut tvätten och eftersom lampan i badrummet gick igår kväll så tänkte vi passa på och köpa en ny glödlampa borta i affären när vi ändå var där borta.

Ingen glödlampa fanns men både jag och Zacke hittade varsin jacka. Min var mer en gå runt på stan jacka medans zacke köpte en för att skotta snö i, den var hur varm som hellst redan när jag skulle dra igen dragkedjan var jag jätte varm och hade bara linne under.
image152
Hihi Zackes jacka var lite stor på mig, jätte mysig!! Jag ska köpa en liknande sen, fast i min storlek då.


Summa 250:- för båda. Helt ok pris.


Himmel

Det blir aldrig någon riktig höst himmel här borta inte så som det blir hemma med alla dessa härliga färger, men nu ikväll var det lite i alla fall.
image151
Inte mycket men lite färger har den. Såg det inne från rummet så jag gick genast ut och tog en bild, försvann på ett par minuter sen var det svart ute.

Nu är klockan snart 18:00. Funderar på vad det ska bli för film ikväll, söndagar är det egentligen bäst att titta på något så vi verkligen känner för att träna men tror inte att vi har någon sån film hemma nu. Kanske blir Die Hard 4.


Handlat

Så där ja, nu har jag ätit klart och tagit kort.
image150
väskan var dyrast på 209:- men så köpte jag den i en riktig affär också, skorna betalade jag 80:- för och kallingarna 10:- st. Vet ju att man kan få det billigare om man orkar hålla på men det orkar jag ju inte. En liknande väska hade jag kunnat fått betydligt billigare på en marknad, men förhoppningsvis så kommer den här att hålla längre. Tycker att det är bättre att köpa lite kvalitet saker också eftersom även dom är billigare här än i sverige.

Nyss hemkommen.

Först åkte vi till Lush och åt varsin sallad och jag tog french toast också, eller det namn som jag kände till förut, fattiga riddare. Men det var inte så jätte toppen, fattar faktiskt inte varför alla tycker att lush är så jätte bra. Nä blir inte det fler gånger...

Sen iväg till marknaden för att kolla på kläder, hittade inte någon grå snygg jacka som jag ville ha, det enda som liknar pyttelite det på bilderna som jag leta efter är en svart väska, men den var inte särskillt lik heller. Den jag hittade köpte jag nämligen i en sport affär. =)

Blev ett par lite varmare skor och så några kallingar att träna i. Helt klart bästa träningsunderkläderna!!

Nä äta lite McDonaldsmat som vi tog med hem sen kan jag ta bilder på skorna och väskan och lägga upp..

Leta efter idag

Snart är det nog dags att åka iväg till marknaden för nu vaknade Zacke. Så jag har kikat runt på nätet efter saker jag ska försöka hitta där borta... Det mesta är ju som vanligt "vill ha" grejjer men lite behövs till och med. =)
image149

väska, vit tröja:  80spurple.com 
klänningar, jackor, skor och halsduk:  Asos.com 

Asos var en riktigt bra internet butik med i stort sett allt både till vardag och fest, där kommer jag gå in många gånger till för att få inspiration!!
Den gråa jackan gillade jag mest och vill så gärna hitta en liknande!!! Sen behöver jag faktiskt ett par varma mysiga stövlar så dom hamnar också högt upp på listan.

Vår

Hittade in till en sida som skrevs av en som var utbytes lärare i tre månader och hade bara en månad kvar tills det var dags att åka hem till sverige. klokatankar.blogg.se

Men jag kom och tänka på sverige och vad man saknar mest..
Självklart naturen, här borta kan det vara någon dag ibland då man känner den här "årstids känslan" som kommer av hur det luktar ute, och hur det ser ut. Längtar efter den svenska våren som faktiskt var länge sen jag kände. Var någon dag innan jag åkte hit sist som jag fick vara med som svensk vår och det var så härligt!!
image148

Å så folket såklart, att få lära ut wushu igen. Det var ganska roligt och jag vill så gärna att dom ska bli bra!!


säkring

Igår nä älskling skulle hoppa in i duschen så gick säkringen när han försökte tända lampan. Eftersom jag redan hade duschat och inte orkade klä på mig igen så fick han välja om vi skulle vara utan el resten av kvällen eller om han skulle fixa det, vi var utan el.

Inte mig emot för det var ändå dags att sova, blev tända ljus och jag slapp att tv,n var på. Hur skönt som hellst.
image147

Så imorse när jag vaknade strax före 8 så knatade jag ut i hallen och fixade säkringen. När jag kom tillbaka var alla lampor tända, tvn var på och zacke hade blivit väckt. Hihi oops kanske skulle kollat att allt var avstängt innan jag satta på strömmen igen. =)

Men ingen skada skedd nu ligger han och sussar igen.

Roligt!

Nu är klockan 08:00 här borta i peking, jag vaknade av att solen skiner starkt där ute.

Tycker det är skoj att så många av er fortfarande är vakna, för om några timmar blir det väldigt öde att sitta här vid datorn då ni alla sover. Några av er är ju nattugglor så det finns lite nya inlägg jag kan läsa när det inte finns något annat att göra.

Idag har vi planer på att åka till WuDaoKou marknan för att titta om det finns några snygga kläder, ska kika runt lite på internet för att se vad jag vill ha, sen är det bara att vandra runt och leta efter något liknande.

Bourne

Filmen var helt ok men som dom andra bourne filmerna så börjar dom klippa och skaka kameran jätte mycket så fort det ska vara en fighting scen. Dom skulle lika gärna kunnat kittla varandra, ser ju knappt vad dom håller på med alls.

Men annars var den bra. Kommer säkert komma en fyra också, många sånna här filmer kan hålla på i evigheter känns det som. Alltid kan dom hitta en ny som är den dumma och han vill veta mer om sitt förflutna. =)
image145
Men inte mig emot, jag kommer kolla på nästa också om den kommer.

Så här mycket gott hann vi äta under filmen.
image146

Sista filmen

Nu är det dags för den sista filmen i Bourne serien. Igår kollade vi på tvåan, var tvugna att se den igen innan vi kunde kolla på trean eftersom det var ett tag sen man såg den.

Hoppas den är bra!!

Men först bort till kiosken för att köpa chips och diverse saker man måste ha för en film. Hihi


krashade planer..

Blev inte som jag hade tänkt mig på middagsfronten.
Landlaget var ute och festade och drack en massa igår så då blev det ingen middag med dom ikväll för Zackes del, och eftersom han inte är så jätte förtjust i den japanska maten så blev det då heller ingen sushi för min del.

Lite sorgligt eftersom jag tycker den är jätte god, men ville inte sitta där inne och äta medans Zacke satt bredvid och väntade på att jag skulle bli klar så vi kunde gå och köpa på McD. och ta med hem. Så istället blev det "New York House" och hamburgare där. Dom är faktiskt riktigt goda, förutom att brödet är lite skumt som mest har luft i sig och är lite sötare än vad hamburgerbröd borde vara.
image144
Sushi får det bli någon gång när Zacke gör något annat eller om två veckor då han har åkt hem till sverige...

Nu är klockan 20:00 här borta.

rengöring

Nu har jag precis gjort rent utsidan på min dator. Blev mycket fräshare!!

image143
Det var lite pilligt och tog ett tag, men det var det värt.
Såg vilka som var mina favorit knappar. Men inte nu längre, nu ser den nästan ut som ny..

Kina mat och tofflor

Kom nyss tillbaka från lunchen ute på den gröna resturangen. Alla möbler är nämligen gröna där.
Det blev gongbao, boluo rou och siji dou. Mums mums, för er som inte fattar ett dugg av vad det är så är det första en kycklingrätt med grönsaker och nötter. Nummer två är friterat kött med annanas och paprika i sötsur sås, och det tredje är stekta gröna bönor med torkad chili och andra kryddor.. smaskit värre.
image140image141

Efter maten gick vi in i en liten affär där jag hittade ett par tofflor att ha nu när det börjar bli kallt. Ganska söta faktiskt. I alla fall så var dom väldigt varma och gosiga.
image142


Härligt!

Idag är det en sån här härlig höst dag. Blå himmel, lite lätt vind och massa massa löv. Inte särskillt kallt heller, vi kan gå utan jacka igen bara jag har halsduk eller annat mysigt.

Blev inte så jätte hård träning men vi rörde lite på oss i alla fall och "klickis" gav oss en teori på varför vi var så trötta. Att vi har tränat inför en tävling och nu när den var förbi så slappnade kroppen av igen och vi blir trötta. Tror helt klart att han har rätt. Men det var inte min tävling igår som min kropp slappnade av efter utan när zacke hade kört klart VM, då blev jag lugn igen. =)

image134Idag var vi ute och sparkade lite i löven, något kineser inte verkar göra, då dom tittar lite konstigt på oss. Måste vara något som ligger kvar sen vi var små, man ska sparka i löven på hösten..  =)
image135image136
Är det något kineser gillar så är det att ha massa små sittplatser här och var.

image138image139
Enda molnet på himmlen idag.. Och en lastbil full med frukt som står utanför skolan. Han säljer även bambu.

mini kläder

Är helt klart glad att jag inte håller på med gymnastik eller någon annan av dessa sporter där tjejerna måste ha  mini kjolar och ska visa så mycket hud som möjligt. Trodde sport handlade om sporten, men ofta gör den nog inte det.
Kanske därför som så få kommer och kollar på wushu, för vi har kläder på oss..=)
image133
Några små tjejgymnaster som tränar i sina tävlingskläder, förmodligen har dom tävling eller uppvisning snart.

Era bloggar

Läser alla dessa bloggar av er snygga tjejer där ute som lägger in massa bilder på er själva. Sitter här ihopsjunken framför datorn så jag känner veck på magen..hahaha
Usch vad hämskt kanske får ta sig ut och springa lite, skulle ju kunna räta på ryggen också men det känns inte lika bra..  =)
image132
Men jag och älskling ska ju iväg och köra styrka senare idag så jag tar nog och lägger ihop springandet med det.

Balans

Har ni problem med svaga fotleder, knän eller bara har långsamma musklel reflexer. Så om ni snubblar skadar ni lätt en led. Muskeln ska hinna fixa rörelsen innan ni skadar er. ett bra sätt av öva upp detta är att träna balans.

Så när ni borstar tänderna, då dom flesta ändå har tid att stå still, så ställ er på ett ben medans ni bortar på morgonen och det andra betet på kvällen. Bäst är självklart om du blundar under tiden eftersom dom flesta har största delen av balansen i ögonen. Kan du inte fästa blicken på någonting som är still så blir det bara musklerna som får jobba. MYCKET BÄTTRE!!

Hur bra "balans" har dina muskler? Kanske är den så bra att du till och med kan göra det på en balansplatta?
image131

Ikväll

Till middag kommer det nog att bli sushi för min del. Zacke ska nämligen iväg med landslaget och äta middag eftersom dom flesta av dom kommer att åka tillbaka till sverige igen imorgon.
Zacke ser inte direkt fram emot det eftersom han tycker det är jobbigt att gå ut och äta med en massa folk. Några i träningsgruppen ville gå ut och äta igår eftersom det var hans födelsedag men vi skulle beställa pizza till rummet.=)

image130
Min middag, får se vad det blir för Zackes del.

Frukost

Nä nu börjar jag bli riktigt hungrig.
Klockan är 10:28 och jag vaknade för kanske två timmar sen men har fortfarande inte ätit frukost, förmodligen för att vi inte har något på rummet.

Mums vad gott det skulle vara med svensk frukost. Kanske till och med hotell frukost, sånt känns lyxit. =)
image129
Men jag får väl gå och köpa en muffins eller nått..

Ångest

Nu har jag stor bestuts ångest.

Vill helatiden göra om utseendet på min blogg men vet aldrig hur.
Så som det ser ut nu är den ju väldigt snygg tycker jag men allt för lik Stinas. Funderade på om jag skulle ändra färgerna lite kanske.

Sitter just nu och kikar runt efter någon snygg och bra bakgrundbild, får se om det ens kommer hända någon förändring. =)

Kanske något åt det blåa hållet?
        

Hår

Händer ofta att jag funderar på om man ska byta frisyr. Klippte ju av några decemeter för ett tag sen. Sen behöll jag den frisyren..lite mot min vilja eftersom senast jag skulle klippa mig så ville jag bara ha topparna och hon klöpp för fullt... Grr

Men nu börjar det bli bra och då börjar jag fundera på om det var dags för lugg. Eller kanske klippa lite mer. Vad tycks??

image125
Trivs i och för sig i långt hår och jag vet inte om jag skulle klara av att ha kort, har ju haft långt hela livet.. =)

ZACKE!!

Så ett inlägg med bilder på födelsedagsbarnet. =)
image123
Nä men titta en sån snygging..=)


Svart taxi.

Som vanligt när vi vill någonstans så tog vi en av svart taxina utanför skolan. varje fredag åker vi till pizzerian för att beställa hem och verjegång kostar det  15kr. Med idag när vi var framme så sa han att han ville ha 20. Vi åkte med en vi inte hade åkt med förut. Han försökte förklara att det var massa bilar och att att han faktiskt skulle åka tillbaka också. Hahaha som att vi skulle betala för hans resa tillbaka.

Nä vi gav honom 15, sa att det var för dyrt med 20 och hoppade ur. Han blev ju inte arg eller nått, vet väl lika väl som oss att det inte var värt mer, utan ville bara försöka tjäna lite extra när det var utlänningar han körde.. GLÖM DET!!

Smitning.

Att folk ofta hittar på ursäkter för att inte behöva träna.

Jag kan ärligt säga att jag också känner av skador eller huvudvärk mycket mer på dagar då jag inte alls har någon lust att träna men Schweizarn på vår träning lossades ha jätte ont idag, vilket dom flesta av oss tror bara var för att han inte ville tävla. =)

Han gick nämligen helt normalt både igår och tidigt imorse, sen helt plötsligt utan att ha gjort någont började han halta jätte mycket när han gick fram till vår tränare och sa att han måste gå till sjukan.. haha.. Strax efter såg Martin honom små springa lite för att hinna med hissen upp till sitt rum. Behöver jag påpeka att han inte haltade något??

snask snask..

Ok hade tänkt att lägga undan allt som jag ville stoppa i mig för att se hur mycket det blev.. Men ni som känner mig anar nog redan vad som hände. Jag tröck i mig precis allt jag ville.. =) Fast jag skrev faktiskt upp allting, svart på vitt. Så det här är vad jag mumsat i mig sen i måndags.

1 stor kaka från subway
2 muffins
1 snickers
1 näve chips
2 cocorio (nått choklad jag hittat här)

Knappt nånting egentligen, trodde det var mycket mer. Så idag har jag ätit en liten chips påse också. =)
humm.... nä sen var det faktiskt inte mer.

Grattis!!

Idag fyller min älskling 23.
Jag var lite tidig med att gratta honom eftersom jag vaknade 06.50 och då hade det egentligen inte blivit hans födelsedag än, om man ska tänka svensk tid.

Var väl kanske inte världens roligaste födelsedag eftersom vi spenderade nästan sju timmar av den på den värdelösa tävlingen. Men sen fick han sin pizza, film, chips, cola och en massage. Nu sitter han vid sin dator och spelar battlefield och verkar ganska nöjd.  =)

Imorgon ska vi fysa massa..

Vinter?

Idag har löven rasat för fullt och det finns knappt ett enda kvar på träden för igår var det minusgrader för första gången. Såg en liten pöl som det var is på.
Löven som redan var döda har lyckats hålla sig kvar men dom som frös dalade.
Så det var jätte fint höstväder med löv överallt för kanske nån timme sen hade kineserna vart framme och sopat ihop alla för att stoppa ner i stora påsar.  =)

Vintern kanske har kommit hit nu också..

vilket skämt

Det kunde knappast räknas som tävling. Mattan var för liten och helt sönderklippt, "dommarna" var skollaget från vår skola, folk körde nunchaku, som defenetivt inte är ett wushu vapen och det var allmänt värdelöst.

Först hade jag tänkt att gör om hela min form när jag såg hur mattan såg ut eftersom inget gick att köra. Men det gick inget vidare så istället blev det till att ta mini steg och vid ett ställe när jag skulle ta två steg till fast redan var framme vid kanten så gjorde jag bara mitt hopp på stället..hahaha.

Det var helt sjukt!

Alla halkade för mattan var så hal och gled runt på underlaget, det gick inte att ta sats in i hoppsparkarna, men både jag och Zacke vann våra grenar trots värdelösa insatser, haha. Så inget jag är stolt över men vi fick varsitt diplom där det stod att vi kom etta.

Usch vad jag skämdes efter att jag hade kört.
Visst ja, när jag gick in och skulle börja min form hör jag någon i publiken skrika på blandad kinesiska och engelska "Du vacker!" Jag skrattar och börjar köra..haha å så höll ja på att sparka en av dommarna för att det var för litet.. hihi men det var ingen fara.

Tid

Hade glömt att det var lite jobbigt att göra en sampler, men nu har jag hittat alla klipp jag vill ha med så det är bara att välja musik kvar. Sist var nog musiken det jobbigaste.
Men det ska jag nog fixa tills imorgon så jag kan lägga upp den.

Imorgon har vi tävling, får se hur det går med den. Å så fyller älskling år!!

Nä duscha och kanske måla naglarna lite, det var länge sen.(naglarna alltså) =)

Snygg tröja

Följde med pojkvännen när han skulle kolla på ett xbox 360 till sin bror. Mindre roligt när han kollade på vads spelet kostade mer roligt att jag hittade en tröja i affären bredvid. Brun och grå randig med en jätte snygg rigning i halsen. gillade den jätte mycket, en aning dyr eftersom jag inte orkade pruta, 150kr. Haha det är väl egentligen ingeting för en stickad snygg tröja. Så fick jag en matchande sjal till också, det är ju värt några extra kronor.. =)

image122
Det är svårt att ta kort på sig själv när man inte ser vad som kommer med på bilden eller hur det ser ut..=)
kanske ska skaffa mig en helkropps spegel, vill ha!

Film och bilder

Nu ska jag göra ett filmklipp med en massa olika tävlanden från vm taolu delen. Så får vi se om den blir för stor för att kunna lägga upp här, vilket jag helt klart tror men då kan ni som vill alltid ladda ner den från min klubbs sida sen, skriver när den är uppe.

Så ska jag ta ut lite bilder från formerna också och dom kan jag i alla fall lägga upp här. Tror i och för sig inte att intresset är så himmalns stort men det är ju vad jag gillar mest..WUSHU!! Tja förutom älskling då men det går inte ens att jämföra, haha =)

Bättre standard

Changchuan..(handform) hade betydligt bättre standard än dom flesta andra av grenarna, såg ut som om det var vad dom flesta satsade på.

Tjejernas bredsvärd hade bara 14 deltagare och det skulle vara betydligt roligare om fler hade tävlat i det. Men allt för tydligt syns det att wushu mest tränas av killar.

Något jag tycker är väldigt konstigt är att det inte finns så många taolu grenar. Inga specialvapen som kedja eller dubbla vapen utan bara dom fyra grund vapena. Inte heller varken traditionell gren eller ditang som båda är med på EM och även dom kinesiska tävlingarna. Men det är möjligt att kineserna har sett vilken klass det är på dom grenarna och inte ville ha med dom.  =)


Vill ni läsa mer om sanda tävlingarna (fightingen) så finns det en blogg som mest skriver om den.

http://budokampsport.blogg.se


Svenska deltagarna handform

Dagens tävlingar är slut och vi hade två svenskar som körde handform.
Tyvärr så gick det inte så bra.
image120
Daniel Ernflo var förmodligen väldigt nervös och efter krashen i första hoppet så återfick han inte styrkan. Han kämpade vidare men ingen förstod vad som hade hänt.
"Han såg så stark ut på träningen!" Var Teds komentar.

image121
Magnus Garneij som tidigare tävlat i bredsvär ville nu bara gå upp och visa vad han kunde och brydde sig inte vilka poäng han fick. Pressen blir självklart minder, man slappnar av mer och det blir oftast bättre. 
Han satte inte alla svårigheter han hade med, men publiken var på hans sida eftersom han försökte på det svåraste.
 

Beställt

Nu har jag beställt middag, blir sent idag igen. Nu är klockan 20:50 och maten kommer nog inte komma än på en halvtimme.

Jag beställde sallad med kyckling och Zacke betällde två rätter med pasta och bacon. Den ena hade han inte ätit förut så den tog han bara för att testa och kanske beställa en ny imorgon om den var god.

Vill krypa ner i sängen, kanske ska göra det en stund innan maten kommer.

Ingen ork

Skulle gå bort till träningshallen och köra lite men var alldeles för seg när vi kom dit, vi gick igenom form och spelade lite fjäderboll sen blev det inget mer.

Känner mig jätte trött så nu ska jag äta en yoghurt, får vi se om det blir bättre. Har bara ätit en hamburgare på hela dan och klockan är redan 19.15. Inte bra alls! Men rutinerna försvinner helt om vi inte har träning på morgonen.

Film

Var bara att göra om filmen till en wmv så fick den plats. =)

Så nu kan ni kolla på min älskling.

Ingen film

Kan inte lägga upp min film på Zacke för den är för stor. Men om någon annan lägger upp den så kommer jag direkt att länka dit så ni kan få se.

Tror nog att det kommer komma upp någonting snart!!

En till tidning har hört av sig och vill skriva om honom, nu var det "Södertälje posten" som ville skriva lite. Vet inte om dom också vart tipsade eller om dom läste i den andra tidningen om honom. Han var tydligen med på första sidan. Inte illa. =)
En sak med tävlingen som Zacke är jätte stolt över är att han vann över killen som kom etta på EM!! Bra bra.

12.e bäst i världen!

Älskling kom på 12:e plats så han kom bättre än vad han trodde (bland dom 15-20 bästa)!
Men även fast han är nöjd med sin plasering så är han inte nöjd med vad han presterade. Gjorde lite missar med balansen, tog det lugnare än på träningen men blev ändå tröttare.

Coachen och dom andra tävland svenskarna tyckte han gjorde bra men vår kinesiska tränare kom och klagade ganska snabbt..haha! Han sa att det var OK, men.. och började rabbla upp massa saker som inte var bra.  =) Sånt är bättre än när alla säger att det var jätte bra när det uppenbarligen inte var det för isf hade han vunnit, då vill man hellre veta vad som ska göras bättre för att kunna komma bättre nästa gång.

Jag är i alla fall jätte stolt och kunde börja slappna av igen när han var klar. Satt nästan och skakade innan.
image117

Hejja Sverige!!!

Klockan är 06.16 på onsdag morgon, i Sverige är det fortfarande tisdag. Det här var skumt när jag skulle skriva dagarna ville jag skriva att det var söndag idag och lördag hos er.

Det var väldigt segt att gå upp nu för det är fortfarande mörkt ute. Klockan sju då vi brukar gå upp har det vanligtvist blivit lite ljusare.
Nu är  jag inte lika nervös som jag var igår kväll, förmodligen för att jag är så trött att jag inte känner något. =)

Zacke säger att han är nöjd som han kommer bland dom 15-20 bästa.
Ted ville ju också komma bland dom 20 bästa men när han kom nästan 40 så var han nöjd ändå. Lite fel eftersom han missade målet ganska mycket, men det är ju bra att han är nöjd.
Det är synd bara att sverige inte har någon vidare wushu kultur så vi inte kan vinna vm, men någon gång kanske... hellst idag. Haha..

Redan nervös

Klockan är 22.08 och jag är nervös inför Zackes tävling imorgon. Funderar på när jag ska gå upp, kan ju inte komma sent och jag vet inte hur mycket trafik det är.

Kanske borde lägga fram allt jag ska ha imorgon redan nu, kläder, kameran, ok det var visst inte så mycket. Hoppas det går bra för honom, att han klarar alla sina hopp och inte tappar svärdet. Han har med att han kastar upp svärdet i ruften och gör en rullning på mattan och sen fångar det igen. Så den är jag väldigt nervös över även fast han nästan aldrig har tappat svärdet där..

Shit! Nä nu måste jag in i en varm dusch och försöka lugna ner mig.

God Natt!

Ensam

Nu har Zacke åkt iväg till hotellet och jag är själv här på rummet.
Får se hur det går att somna om det kommer kännas jätte tomt eller om det är skönt att tv.n inte är på när jag ska försöka somna. Haha

Nä det är klart att jag vill ha honom här!! Men förhoppningsvis är det inte lika svårt att somna som det var förut när vi hade en liten säng att dela på och han var borta, då känndes det jätte tomt och ensamt eftersom man var van att han låg så nära då. Här har vi två sängar bredvid varandra så förmodligen kommer det inte kännas lika öde nu när jag är van att ha mycket plats.
image115image116
Skumt att inte ha älskling i sängen men det är bäst jag vänjer mig lite tills december då han åker hem och jag ska vara själv ända till februari.

Mer minne.

Eftersom första kortet jag köpte där fungerade så tänkte jag att det var lika bra att gå ner och köpa ett till.
Men den här gången försökte dom få mig till att betala mer. Det var nämligen en annan som kom och skulle hjälpa oss.

Kommer på många passande ord för hur kineser som säljer saker oftast är men inget som är bra att skriva.
Inte att nämna heller men tyvärr så får Zacke allt för ofta höra vad jag tycker och tänker om dom. Det här kortet var inte heller användbart på en gång, men det var inte låst. Stod att minnet var fullt, trots att det inte var något på kortet så jag kunde inte radera något och ilskan steg ganska snabbt. Ganska säkert att jag har ärft det av mamma. Minder uppskattat!

Värst är att det är Zacke som råkar ut för allt, så när kortet inte fungerade så gnällde jag på honom att han inte ville åka med mig till marknaden förut. Trots att jag inte ens själv orkade åka dit.
Sen hittade jag en funktion som hette formatera minneskort och snabbt kände jag hur elak jag hade vart.

Sorry.

Redan sen

Nämnde att jag fuskar med 3 timmars mat intervallen. Nu är jag sen med 1.5 timme sen mellanmålet och jag har ingen aning om vad jag ska äta. Har för den delen ingen lust heller.
Så vad gör man när det inte finns någon insperation alls? Jo man går bort till cafeterian och äter det vanliga, gongbao. SUCK!!

Sen måste Zacke åka iväg till hotellet han ska bo på. Alla tävlanden måste nämligen bo på hotell nu under vm. Han har inte haft någon lust tidigare och har inte det nu heller men eftersom han tävlar imorgon bitti och bussen till tävlingen går från hotellet så måste han ju dit.

Värst är väl att han bor ihop med Magnus där borta. Inte så att han är otrevlig eller nått, ungås gärna med honom när han är vaken men ibland när han sover blir han lite läskig, skriker och går runt. Hoppas på att det inte händer inatt för Zacke måste få sova ordentligt.

Jaja, måste väl äta.


Kläder

Riktigt snygga träningskläder är inte vad jag förknippar med wushu. Men när jag ska gymma, hålla i träningspass själv eller om jag bara ska köra lite lätt så sätter jag gärna på mig lite snyggare kläder.
image114
Munktröjor med en annan färg i luvan har jag alltid gillat starkt, och om det dessutom är puma har jag extra svårt att motstå. Svettband tycker jag gör det lite läckrare på träningen då man inte använder smycken, dessutom är det mycket bättre att torka pannan med än handen om du vill vara extra snäll mot huden!

Byxer köper jag oftast på herr avdelningen eftersom dom flesta dam byxorna nu är väldigt tajta (mer snyggt än coolt) eller har helt fel material så dom tar emot när jag sparkar. Nä tacka vet jag stora bomulls byxor som knappt känns att jag har på mig. =)

Minneskort

Märkte att 1G försvinner väldigt fort när jag vill filma lite från tävlingen.
Idag ville jag köpa mer minne till kameran men orkade inte med kineserna och deras marknader.

Så nu hade jag en himmlans tur när vi gick och skulle köpa refill till zackes telefon, dom hade nämligen minneskort där också såg jag. Det var på skolan och bara 5min promenad bort, plus att jag slapp deras hämska marknader när dom säger höga priser bara för att jag är vit. Grrr
image113
Dom hade också bara 1G på minneskorten men det gör ju inget bara jag får mer, kan faktiskt byta kort när det ena är fullt. =)
Blev lite arg först för det stod "spärrat kort" när jag startade kameran med det nya kortet i. Ingen fara dock det var bara en liten spak på kortet som jag skulle trycka upp så var problemet löst.  =)

Väldans tur att jag är så teknisk..hahaha

Magträning!

Funderar på om jag ska börja skriva små träningstips då och då. Vet ju hur svårt det kan vara att komma igång med att träna även om många av er säkert vill.
Förhoppningsvis kan ni hitta en övning som passar just er!

För att göra det lite lättare lägger jag till min första nya kategori: "Tränings tips", och hoppas på att den kommer komma till bra användning. =)


Eftersom magen är en av dom viktigaste musklerna för att slippa onödiga ryggsmärtor, få en snyggare hållning och genom att ha en stark mage kan ni även köra flera andra övningar.


En av dom helt klart bättre övningarna för just magen är liggandes på rygg med benen uppe på en pall eller liknande.

image111image112
Pressa ner fötterna mot pallen och låt helatiden svanken vara kvar i backen!! Armarna kan du ha på bröstet eller uppe vid huvudet beroende på vad du orkar. Gå INTE hela vägen ner mellan varje, se till att skulderbladen inte nuddar marken innan du vänder och går upp igen.
Gör 15 repetitioner, vila sedan 20sek och kör igen, sammanlagt 3 ggr. Det behöver inte ta tid för en effektiv träning!!

Sen är det jätte bra om man kan göra det 2-3 gånger i veckan!!
Några frågor eller är allt solklart? vad gillar ni mina jätte fina bilder då..haha


mellanmål

Är inte ett dugg hungrig men det är dags att trycka in mellan mål. Beställde det samtidigt som lunchen.
Till lunch åt vi strimlad biff, majs ock lök i gräddsås med ris, helt ok.

Nu ska jag försöka få i mig lite tonfisk mackor.
image110
Det är inte alltid det lättaste att lyckas äta var tredje timme och allt för ofta så fuskar vi. Men det straffar sig så vi känner oss sega och trötta. Alltså bara att hugga in.

Hett tips till er som inte tränar lika mycket, ät var tredje timme men ni behöver inte ta så här mycket till mellanmål. En macka räcker nog bra. ;)

Bilder

Från gårdagens tävlingar.
Det var väldigt många som inte var särskillt bra på tävlingen, men det kan vara för att vi är så vana med att se kineserna tränas helatiden. Dom i landslaget som inte vart i Kina så mycket och tränat tyckte nämligen att det var jätte många som var bra.. haha
Men om bara dom från skollaget här på beijing sport university hade deltagit så hade alla av dom hamnat överst på rankningslistan. Ganska roligt tycker jag.

Skrev om Zhao Qingjian förut, han som vann vm. Men han är inte ens den som är bäst i kina längre, börjar nämligen bli lite gammal. Men det var honom kinas skickade till vm ändå eftersom han är mest känd och det är ändå väldigt många kineser som skulle ha vunnit oavsett vem dom tog..hahaha

Eftersom vi nästan varje dag går och kollar på skollaget där Zhang Kunrong tränar, sjukt bra kille, så hade vi nog ganska stora förväntningar på hur vm skulle vara. Tyvärr kom ingen upp i hans klass.

Men lite utlovade bilder i alla fall.
image103image104
Nicklas Sighurt, coach i taolu.                                   Tävlande i Sanda
image106Kinas deltagare i spjut, tjejer.image107Macaos deltagare i stav, tjejer.image108
Magnus Garnej, Svensk bredsvärd.
image109Ted Östrem, Sverige bredsvärd.

Ted slutade på 38.e plats om jag inte minns fel, Magnus tappade tyvärr svärdet och slutade på 40 någonting. Så ingen hit för svenskarna i deras första gren. Nu håller alla tummarna för Zacke som går upp imorgon någon gång mellan 08.10-09.35. Vi såg till att det inte blir någon morgon träning imorgon, så hela gruppen kan åka och hejja på honom!!

Jag är jätte nervös för hans skull... Kommer sitta och hoppa på min plats när han går upp.

Hög standard på VM..

Nu har vi vart och kollat lite på vm. Var där i fyra timmar ungefär, killarnas bredsvär var igång på ena mattan under hela tiden. På den andra mattan var det tjejer som först körde stav och sedan spjut, var alltså betydligt mycket färre tjejer.

Klockan är väldigt mycket (23.16) och eftersom jag har träning imorgon bitti så måste jag sova nu.

Så jag skriver mer om vm imorgon, och bara så ni vet, rubriken är helt klart sarkastisk.. =)

Men här ser ni höjdpunkten på tävlingen för mig. Jag och Zhao Qingjian (världsmästarn)!!! som ni ser är jag överlycklig på bilden..hahaha
image102


Redo

Snart åker vi iväg för att kolla lite på vm.
Ikväll är det dao, (bredsvärd) två svenskar ska medverka och även kinas bästa!! Vilket förmodligen är roligast att titta på. Sen är det säkert några som är jätte dåliga och sånt är också lite små kul..haha

Tar lite kort som kommer upp så snart jag är tillbaka.
image100
Tyckte det var passande att vara lite sportig med en munktröja när man ska dit.. =)

Smile

Ett snyggt leende vill väl alla ha.

image95
Favoriten Alba har ett underbart leende, sockersött.

image97image96
Reese Witherspoon och Jessica Biel har också stjärnleenden.
image98
Keira Knigthley, ler inte på bilden men hon är ändå sjukt snygg så jag var tvungen att lägga in bilden med eller utan leende. =)
image99
Närbild på mitt smile med sneda tänder som sitter över varandra för att det är något trångt. Men det var för lite fel så tandläkarna ville inte ge mig tandställning när jag var liten. Dumma dom..
Funderar på om man kan fixa det sen när jag kommer hem. Borde kunna ta ut visdomständerna, som inte sitter på tandraden utan sticker ut mot kinden istället, så får resten av tänderna mer plats.
Men dom är ganska vita så jag slipper nog blekning, sånt är väl inte så bra för tänderna har jag fått för mig..

Vems leende gillar du??

Ooo Inte glömma!!

Glömde nästan det viktigaste som hände igår!

På öppningscermonin, som jag verkligen hade velat vara på, kom ingen mindre än Li Lianjie, mer känd som Jet Li in!!!
image94
Alla började applodera jätte mycket och skrek hans namn!! Han måste vara den som är mest känd inom wushu världen. Förmodligen är det tack vare honom som många västerlänningar tränar wushu, alla vill väl vara lika cool som han... jag vill i alla fall det..haha.
Synd att han börjar bli lite gammal, undrar vem nästa wushu kändis blir. Jet Li var ju den som var bäst i världen på "hans" tid och vann alla tävlingar han ställde upp i så om ZhaoQingJian känner för att bli skådis så kommer han väl bli lika känd. (Han som vinner alla tävlingar nu.) Alla som tränar wushu älskar honom!


Tävlingsklädsel

Igår fick vi veta att man inte får ha dom "nya" sorters dräckterna på tävlingen. Vilket landslagstränarn hade "glömt" att berätta, förutom till sina egna elever så klart..
Zacke som precis hade köpt nya dräckter bara för att kunna ha på tävlingen.
image92image93
Men ingen av dom kan det alltså bli, han får köpa ytterligare en ny. Nu blir det en som är blå med silver knäppning rakt hela vägen ner. Kan lägga upp en bild sen när vi köpt den. (inte alls lika snygg / cool) Men om han inte har en sån så blir det poäng avdrag.  Likadant med balans grej, fick han också veta igår för det hade inte coachen nån aning om, alla måste ha en balans ställning på ett ben i minst två sekunder, annars bli det avdrag på det också.
 
Så idag gjorde han om formen lite, två dagar innan vm. Men inga större förändringar så förmodligen är det ingen fara.

Ted och Danne kom till träningen runt tio tiden. Ted skulle bara känna lite på mattan och gå igenom eftersom han tävlar ikväll. Danne satt och stretcha lite och kollade på. Efter vi tränat klart gick Danne upp och körde några hopp. Stackarn han är jätte nervös och har knappt några naglar kvar.

Träningsmorgon

Så har träningsveckan börjat igen. Sitter här och funderar över vad jag sak äta till frukost. Har inte så mycket på rummet. KOmmer förmodligen bli lite av en Nutrilett brownie. Tycker dom är riktigt goda och eftersom det är en måltidsersättning så kan dom inte vara så onyttiga heller. Vi köpte med oss en massa sånna när vi åkte hit i början av september, sen skickade Zackes mamma några fler så vi skulle klara oss..=)

Vill använda mina nya fina skor idag men man kan inte hoppa runt och köra wushu i klackskor...det funkar inte.
Idag tror jag att Danne och Ted(två från landslaget) också kommer komma och träna med oss, det var i alla fall vad dom sa igår. Vi får se hur det blir med den saken, om dom orkar ta sig upp..haha

Ok, ska gå om ca tio min så nu måste jag äta och göra mig iordning, vilket betyder klä sig och kladda på lite maskara. =) Ska börja använda min Lancome hypnose maskara mer, fransarna blir mycket snyggare och den håller bättre än Maybellines Unstoppable som jag tycker blir lite mer åt det gråa hållet efter halva dan.

Batterina är död på kameran igen, den slukar batteri. Måste köpa nya innan det blir fler bilder här.

Kvällsmål

Älskling kom nyligen hem från öppningscermonin som jag skriver mer om imorgon...

ÖNSKAR JAG VART DÄR!!!

Han hade i alla fall med sig en dubbel cheese burgare från McDonalds till mig och själv åt han två hamburgare och en bigmac.
Nu ska jag tvätta ansiktet och krypa ner i sängen, klockan är för mycket för att ta en lång varm dusch.. =(

Ha det bra resten av dagen, å sen får ni sova när det är dags för mig att gå upp.

22.25 Beijing time

Godis hög

Den här veckan som kommer ska jag testa en ny grej, Varje gång jag blir sugen på att stoppa i mig godis, chips, kakor eller liknande så ska jag ta allt som jag hade tänk att äta och lägga ner i en påse eller bara lägga undan. Sen på lördag kan jag få äta upp allt om jag vill eller så mcyket som jag klarar att äta på en och samma dag i alla fall.

Ska bli spännande att se hur mycket det blir.. Om jag nu klarar av det, om jag inte lyckas hålla mig så får jag ändå lägga undan lika mycket som jag äter så jag ser hur mycket det har blivit.
image90
mmm ser så gott ut och jag blir jätte sugen på svenskt godis, men sånt super smarrit går det inte att få tag på här. Jo det finns ju lite på IKEA men det är så långt bort och jämt när vi är där äter vi på restaurangen först så då är jag ju inge sugen när vi kommer till godiset.

Sist jag var hemma i sverige efter att ha längtat en massa efter svenskt godis så visade det sig att jag inte tyckte det var så gott längre...Men nu längtar jag igen.  =)

Shopping och sushi

Åkte iväg till wudaokou med en liten lista på saker jag behövde//ville ha.

Skärp
Väska
Stövlar
True Match
Bronze puder

Men innan det var shoping time så var jag tvungen att äta lite super god sushi, som dessutom gör att man inte känner sig tjock hur mycket jag än äter av det. =)
image86  image87
Eftersom jag var där själv fick jag sitta i "baren" framme vid kocken. Så nu har jag titta nogrant och har säkert blivit sushi proffs, såg hur lätt ut som hellst. Var inte riktigt lika lätt när jag gjorde det förut, men nu har jag det nog. =)
Dom la inte upp det riktigt lika fint på tallriken som sist då jag fick ett blad som det låg på, men det var ändå lika gott.

Sen var det shopping dags!!
Först hittade jag lite skärp och nagelack i en tjej affär som hade lite av allt möjligt små plock som tjejer gillar.
I en annan affär som hade kläder, väskor och skor hittade jag ett par jätta snygga stövlar, tänkte köpa bruna för alla andra stövlar jag har är svarta, men bruna fanns inte i st 37. Så det blev svarta ändå..hihi, jag har ju ändå inga svarta här borta så då gör det inte så mycket =) Dom passade jätte bra ihop med mina stuprörs-jeans
image88
True Match som jag köpte var den näst ljusaste, tyckte den såg ganska mörk ut men den ljusaste var nästan kritvit. Bronze powder var helt omöjligt att hitta, däremot så kunde jag köpa white powder om jag hade lust...Nej tack! Visade sig när jag kom hem och provade min true match ordentligt att den blir jätte bra som bronz puder hahaha. Kanske får testa att köpa den kritvita ändå.

Hittade även en uderklädes/ pyjamas affär som jag tittade in i och fann något litet att sätta på mig på älsklings födelsedag. Den var jätte fin tyckte jag och kunde bara inte låta bli!!!
image90
Ryggen är helt öppen ända ner till svanken förutom några små band. Men mest gillade jag alla små blommor och att den var sned nertill.


Sönt att höra att ni inte glömmer mössa när ni går ut!!! Kollade lite på mössor att ha när man inte vill att frisyren ska bli helt platt men hittade ingen jag blev helt nöjd med, får leta vidare.


Aaaj

Inte glömma mössa när man ska ut och springa på en höst dag. Tror fortfarande att det inte är något problem men varje gång jag låter bli att ta den så får jag jätte ont i öronen.. Kan vara för att jag nästan ständigt är lite förkyld, känns det som i alla fall. Men jag gillar inte att den blir så svettig och äcklig, fast det är betydligt bättre än att få ont, en mössa går ju alltid att tvätta.  =)

När jag ändå har en sån här snygg typsikt träningsmössa så är det ju extra dumt att inte sätta på sig den.
image85
Ok in i duschen och få huvudet varmt.

Glöm inte mössa när ni går ut!!   ;)


Running, running

Ja man kanske måste ta sig ut och röra lite på sig idag, så jag inte är helt förslappad imorgon när träningen börjar igen.
Också känns det bättre att springa sig helt slut, hoppa in i en varm dusch och göra sig lite snygg innan jag drar iväg för att se om det finns något man kan köpa i wu dao kou före det är sushi dags.

Skulle ju gärna vilja köpa Loreals true match mineralpowder.
image84
Sist jag tänkte göra det så visade det sig att färgerna var helt olika här än vad dom var på internet, och då hade jag inte orken att kolla vilken jag behövde. Och frågar man dom som jobbar där så säger dom bara att jag ska ha den ljusaste, visst jag är ganska ljus i hyn men eftersom kineser är helt galna i att vara bleka och tycker det är jätta snyggt så vet man aldrig om dom säger det bara för att göra mig så vit som möjligt, så idag ska jag testa. Tror att det kommer bli den näst ljusaste.

Så...springa var det ja.

Jackan

image83
Hade det vart lika lätt i verkligeheten att hitta dom här sakerna som det var att hitta bilderna så hade jag redan sprungit ut geneom dörren för att shoppa. Men så lätt är det inte i Peking. Fast en liknande jacka känns som ett måste just nu och jag får ta och bege mig till Zoo marknaden för att kolla om det går att hitta en sån inom en snar framtid. =)
Plus en snygg väska, alla mina väskor är kvar i sverige och här borta har jag bara en ryggsäck, varför en ryggsäck? Dom är inte särskillt snygga och jag kan väl lika gärna ha en sån här väska som träningsbag. Skorna kanske inte passar så jätte bra att ha på sig tillsammans med min vardagliga träningsklädsel men dom vill jag ha för helgerna när jag kan trycka in mig i ett par jeans..=)

Blå ögd..

Ibland funderar jag på om man ska testa lösögonfransar, men jag tycker att det verkar lite pilligt och jobbigt. Fast på den här bilden ser dom ändå ganska långa och fina ut.
image82
Det vita ute vid hårfästet är mitt baby hår som vägrar bli "riktigt" hår. Själv skulle jag ju föredragit vuxenhår eftersom min panna är lite för lång så skulle jag gärna villja ha den där extra lillabiten med hår.. =)

Inte välkommen

Idag är det ju öppningscermoni på wushu vm. Men det går inte att köpa biljetter till det utan bara dom tävlande verkar vara välkomna.
Vi åkte dit idag för att Zacke skulle kunna testa mattan, och se hur det är där. Men jag fick inte komma in för jag hade inte något tävlande pass.
image80
Så efter att han vart inne och vänt så åkte vi till McDonals för lunch. Har hittat min nya favvo burgare. Den har ganska stark sås, men själva burgarn är lite tjockare och så har den färsk gurka i sig så den känns fräsh.
image81
Men det ska bli skönt att äta lite sushi ikväll känns som om det har blivit lite för mycket onyttigt på sistonde. Får ta och ställa mig på vågen imorgon. Inte riktigt för att jag litear på dom ändå.. Ni vet fett vs. muskler men ändå vill jag kolla lite då och då om jag håller mig runt 60kg... Ja så var det spritt till alla, jag väger 60kg.

Major Michael Moberg

Idag är det fars dag, och jag kan varken ringa eller träffa honom, kan inte ringa utlandet(sverige) från min mobil, och det skulle vara hemskt dyrt att åka dit.

Så jag skickar ett mail och skriver lite här. =)
image79
Lite bilder från när mamma och pappa var och besökte mig i Peking. Dom turistade för fullt och pappsen hoppade upp på en av statyerna vid ming tomberna...även fast det står tydliga skyltar om att man inte får..haha Men det är min pappa det ett litet busfrö.. =)


Jätte många kramar till honom!! ÄLSKAR DIG!

journalist

Fick veta att det tydligen ska vara en svensk journalist med på VM, hon kommer filma en massa och sen försöka sälja det till någon tv kanal i sverige. Vore så roligt om det kom med på tv, eftersom det är så många i sverige som inte har någon aning om vad wushu är...
"Wushu vad är det?"
"Kung fu, har du hört talas om det?"
"JA, är det samma sak?"
"Precis, västerlänningar använder bara fel namn."
"jaha...Så vad gör man?.......

HUr många av er förstod att "WuShu" som står överst på min sida är kinesisk kampsport??

God Morgon!!

Låg en timme i sängen och vände och vred. Men jag kunde inte somna om. Nu är klockan 08:02 och jag gav upp.
Det började bli lite ljust redan vid sju och eftersom vi har hängt tvätt i hela fönstret så kan vi inte dra för gardinerna. =) Men det är ändå ganska skönt att gå upp så här tidigt på en söndag.

Är så mycket lättare att vakna när det är ljust ute..
Något ovan mot ljuset går jag ut på taket för att ta kort. att solen redan står så högt..
image77

image78
Funderar på om jag är för lat för att göra mig iordning idag, men eftersom jag ska iväg och kolla på öppningscermonin av VM så blir det nog till att sätta på lite maskara.. =)

Mys

Nu är det dags att ta en varm dusch. En av mina höjdpunkter varje dag. Älskar verkligen att duscha eller bada, bara jag får vara i kontakt med varmt skönt vatten.

När jag flyttar in i ett hus måste jag ha ett riktigt härligt badrum för det kommer nog vara mitt favorit rum.
image74     
image76image75

Får se om jag kryper ner i sängen på en gång efter duschen eller om jag sätter mig här igen.

God natt och kram på er annars!

Landslagsdräckt

Här är lite bilder på min älskling i den nya landslagsdräckten.
image71

                                    
Nu sitter han och kollar på Married och käkar McDonalds. Ska gå dit och kolla med honom.

Och jag lyckas inte byta från center tillbaka till vänster på texten efter att jag satte in bilderna. Men men ingen större fara. =)

21:31 

VM och Sörmlands nyheter

Det är tydligen med redan idag i tidningen hörde jag av hans bror.
Kikade in på deras hemsida men där stod det ju inget. får se om det gör det imorgon annars så måste jag tydligen vänta tills jag kommer till sverige.

Är ju nyfiken.. min pojkvän är med i tidningen och jag kan inte kolla vad det står.

Nu är han på väg tillbaka från mötet med landslaget. Verkade inte som om dom gav nån vidare information om VM för han vet fortfarande inte vart tävlingen är och imorgon är öppningscermonin. Ganska dåligt om jag får säga vad jag tycker. Men det ska bli roligt att se och jag kommer filma och ta mycket foton.

Beijing time 21:08


Hade visst fel.

Så är det bevisat, det KAN hända även den bästa *skratt* (humm, dålig ovana jag har att ofta skratta åt mina egna skämt)
Fick faktiskt rätt mat, det vara bara att den inte såg ut som jag hade föreställt mig,  trodde inte att "potato cake" skulle vara potatismos som var en stor friterad klump. Hade mer hoppats på något i stil med potatisgratäng. Men jag åt upp allt (förutom riset) och tyckte dessutom att det var ganska gott.

Något skumt med friterad lax med ketchup på, men nu har jag ju testat det också.
Förut fick Zacke mig att testa fiskpinnar men makaroner och ketchup. Funkar det också men skulle inte kalla det en favorit.

20:29 Kina tid. Kommer börja skriva den lokala tiden här så ni inte blir förvirrade att jag äter middag mitt på dan =) 

Suck...

Min mat har kommit men det var varken 40 eller 70.. Jag betalade samma pris som om det hade vart en 70 så jag sa säkert rätt, men det var en annan i huset som också hade beställt mat och jag tror att han har fått min. Mindre roligt för hans mat ser inte alls lika god ut som min skulle ha vart..
 image70
Men men.. det är väl bara att hugga in..
Dessvärre så lucktar den ungefär lika gott som det ser ut att vara..haha Hoppas det smakar bättre, annars så fick jag en väldans massa ris till som jag kan äta.

Ge mig mat!!

Nä nu har jag suttit här i en timme och väntat på att min mat ska komma.. Och jag är inte allt för rolig när jag är hungrig, så det är tur att jag är själv här. haha

Har smackat i mig massa godis.

image69
Varje bit är bara på 16g men nu har jag ätit ganska många, det är inte bra för mig att ha godis hemma för jag har ingen självbehärskning.. =)

Alba

Måste hålla med om att min pojkvän har otroligt bra smak. Han favorit bland alla kändis tjejer, och förmodligen många andras också (inklusive mig) är Jessica Alba.
image67
Hon är ju så fantstiskt snygg! Spelar ingen roll för henne om hon är ute och går på stan eller på väg till fest!
image68

ojoj beställa mat IGEN

Jaha så var det dags för middag, Zacke har inte kommit tillbaka och han vet inte när han kommer så jag tar och beställer till rummet igen, va dåligt både lunch och middag tar jag hemkört.
Nu testade jag något nytt, får se om jag ens får rätt men det tror jag. Tycker att det är ganska svårt att säga 40 och 70 låter ganska lika på kinesiska. Sishi eller qishi, lättare att höra skillnaden när någon annan pratar, för även om det låter helt rätt i mitt huvud när jag säger vissa saker så kan kineserna se ut som stora frågetecken..hahaha

Men jag beställde nått som heter fried salmon+potato cake.... spännande.
Attans nu vart jag jätte sugen på sushi, åååå.  Jaja får väl bli middag imorgon, för den restaurangen öppnar inte försen 17.00 så lunch kan det inte bli.

Snygging

Tycker jämt att jag ser mycket bättre ut på "ritade" bilder.
bara att klicka på en liten knapp så blir helt plötsligt bilden lite snyggare. Men jag är ju uppenbarligen ganska nöjd med orginalet också eftersom den fick vara med på min översta bild..haha
image65
image66
Vissa dagar..men allt för sellan är jag faktiskt nöjd med vad spegeln visar.. Kan vara så att jag borde klä mig i annat än träningskläder, låta håret vara utsläppt och sminka mig lite oftare. Men å andra sidan så känns det å himmlans onödigt att fixa till sig för att kunna visa sig nån timme innan jag måste tvätta bort sminket igen för att det är dags för nästa träningspass... Snälla!! Jag vill ha smink som är bra att ha medans man tränar.. haha Idag är visst en sån här utseende fixerad dag.

Landslaget

Nu har alla landat här i peking och Zacke har åkt iväg för att skriva in sig.
Orkade inte följa med för jag vet att det bara kommer vara en massa strul. Det är nämligen ingen som har någon vidare koll. Nicklas (landslags coachen) visste inte vart dom skulle bo, han vet inte vilka kläder dom måste ha på sig när dom tävlar, undrar om han ens vet vilken dag dom ska tävla på.
 
Ska jag vara helt ärlig så är svenska wushu förbundet inge vidare.. =)
Vi har fått höra av vår kinesiska tränare att i vapen måste man inte ha några hoppsparkar alls, men det har inte Nicklas sagt någonting om till varken Zacke eller Magnus, undrar om han vet om det eller om han bara inte vill säga något eftersom dom andra som ska tävla är från hans egen klubb..haha. Nej nej jag tror inte alls att han är partisk.

Det är bara att när han sa att Zacke inte kunde vara med i landslaget var det för att han ville satsa på ett yngre team, och att man måste tävla mycket i sverige och komma bra för att kunna vara med.. Låter ganska rimligt, förutom att Zacke är 22år och har minst 3-4 år kvar som han proffitionell tävlande.
Dom som istället kom med i landslaget var båda från Nicklas egen klubb, dom har aldrig vunnit en tävling över Zacke, den ena är lika gammal som Zacke och båda har kommit sämre på tävlingar än andra svenskar också... Men Nicklas tror på dom, som han säger....

OK jag är Zackes flickvän och är helt klart inte opartisk, men det är inte bara jag som blir irriterad på detta. Flera i vår utlänningsgrupp som har sett alla av dom träna tycker att det är helt sjuk och samma med vår kinesiska tränare. Men men, nån gång i framtiden kanske wushun kommer kunna bli en ordentlig sport även i sverige, och jag hoppas att jag kommer kunna hjälpa till att fixa det. Först måste bara styrelsen fixas lite... hahaha. Om dom skulle läsa min blogg kommer jag förmodligen aldrig mer kunna komma bra på en tävling i Sverige.

Kina vs Sverige

Läser på många av andras bloggar att det söar i sverige och ni lägger upp jätte mysiga bilder. Blir så himmlans avundsjuk!! Men förra vintern jag var här i Kina så fick vi faktiskt snö en eller två gånger. Men den får inte ligga kvar särskillt länge när den väl kommer eftersom kineserna är snabba ut med sina kvastar och sopar bort allt.

Hur mysigt ni än har det med er snö nu så vet vi alla att den inte kommer ligga kvar. Det kommer bli slaskigt och jobbigt, det är sånt jag får hålla i tanken när jag blir allt för anvundsjuk.. haha
Fast å andra sidan så har jag det riktigt mysigt här där det fortfarande är höst, och när jag kommer hem till sverige i februari så brukar det ju fortfarande finnas snö.
image62

image63
Men idag när vi har en sån här fin dag så gör det inte allt för mycket att ni har snö, för det här är allt bra mysigt det också.

Var precis och hämtade tvätten som vi lämnat in för två timmar sen. Ganska skönt att inte behöva tvätta själv, och det kostar bara 4RMB per maskin att lämna in det. Vi skulle kunna låta dom torka kläderna, och hämta dom dagen efter men förut när vi gjorde det så luktade ofta kläderna rök när det var klart. Som att dom hade eldat i rummet där kläderna hängt. Nu mer hänger vi dom själva på rummet, går lika bra det tycker jag.
 image64

Lunch time

Idag är vi lata, vilket inte är särskillt ovanligt, så vi beställde mat till rummet. På helgerna är nämligen inte maten på skolan särskillt bra, har hänt att när vi beställt en rätt med kyckling i så har dom tagit en hel kyckling och bara hackat sönder, med ben och allt.. Mycket äckligt.

Men så är kineserna en aning konstiga med sina matvanor också. Tror inte att det är många svenskar som gillar att se ett huvud flyta runt i sin soppa till exempel. Eller peking anka, en ganska känd rätt, efter att man först har ätit upp köttet på ankan så tar dom resterna och kokar soppa på. Tror dom är galna i ganska äckliga soppor här borta men det är väl bara för att man ska ta vara på all mat som finns.
image60
Pasta med gädd- och laxsås vart det för min del. Otroligt gott, och den enda fisken jag äter medans vi är här borta, vanligtvis är kyckling det enda köttet jag äter här. Men ibland händer det att jag stoppar i mig lax, eller biff.
image61
Vill vi ha annan dricka än den lilla juicen man får med så är det lätt fixat på vår egna lilla kiosk som ligger på samma våning som vi bor på. Vi utlänningar har det lite lyxigare här på skolan än vad kineserna har. Men så betalar vi väldigt mycket mer än dom också.

Helg

Vaknade vid nio idag. Äntligen helg, va skönt! Vanligtvis tycker jag helger är jätte tråkiga men nu känns det i kroppen att det behövs. Vilket måste betyda att jag har tränat bra den här veckan.

Igårkväll när vi låg i sängen och va på väg att somna så ringde tidningen igen, hallå tidsskillnad!! Jo men dom visste faktiskt att klockan var mycket här men han var tvungen att få en bild på Zacke eftersom artickeln skulle vara inlämnad idag. Sörmlands nyheter var det. Så förmodligen kommer älskling att vara med i den om nån dag, så roligt!! Hoppas någon där hemma spar en kopia för jag vill se sen!
 
image58
Helg betyder inte bara vila, det betyder även att jag kan gå klädd hur jag vill och att jag kan sminka mig. Känns faktiskt bra att få göra sig lite snyggare ibland. =)
image59
Nu måste jag och Zacke iväg och ta lite bilder på honom, för idag kommer resten av svenska landslaget hit och dom ska skriva in sig på tävlingen så då behövdes det lite bilder.


Tidningen

Skulle precis ta och hoppa in i duschen när Zackes mobil ringde.
Han mamma hade tydligen tipsat någon sörmlands tidning om att han ska vara med i VM. Först fick han ett mail av dom då som undrade om han hade något telefonnummer som det gick att nå han på. 10minuter senare ringer det och Zacke går ut ur rummet..haha

Men det är inte lätt att göra en intervju om flickvännen sitter och stirrar och ler helatiden antar jag. Skulle själv tyckt att det hade vart lite jobbigt. Får kolla med honom sen när han kommer in vad dom sa.

Ja vilken tajming nu kom han.
Dom frågade hur en tävling i wushu var, och bad honom beskriva hur man kör raksvärd..haha inte det lättaste att beskriva med ord.
Dom får helt enkelt kolla på "once upon a time in china" och andra typiska wushu filmer.
Skulle ringa igen på onsdag för att se hur det gick för honom.

PIZZA

Oj vad jag är mätt nu, har ätit jätte mycket pizza med massa ost. Är lite illamående, som vanligt om jag äter för mycket av feta saker men det är ju så gott. Tror att jag är en liten tjockis inombords, eftersom jag aldrig vill sluta äta även om jag är mätt. Men så är nog dom flesta..haha
image56
Jätte bamse pizza, men jag åt inte hela själv. En räcker till mig och killen tillsammans, jag åt ungefär så mycket som är mellan mina händer och resten lyckades han trycka i sig.

Känner mig så ful när jag har ätit så mycket fet mat. Jag tror att jag ska hoppa in i duschen snart aå att det känns bättre när man är ny duschad och fräsh. =) Kommer förmodligen inte synas nån större skillnad förutom att jag är blöt, men allt har med kännslan att göra.

Nu har våra team jackor kommit inför universitets tävlingen vi ska på nästa fredag.. haha
image57
Inte helt nöjd för den är mörkblå och när vi beställde dom var dom svarta så jag ska kolla med dom andra om deras också är mörkblå.. och förmodligen kommer jag inte använda den så mycket.
Men det sämsta är att dom beställde jackor som inte fanns i Zackes storlek så han kunde inte få nån, mycket elakt tycker jag, och ändå är jag inte bättre än att jag beställer en till mig ändå.


Nä hoppa in i duschen och ha en mysig kväll för här är klockan halv tio nu.


Olivia

Kusinen Karin har nyligen fått en till medlem i familjen, lilla Olivia. Har precis fått sett henne för första gången, i och för sig på kort men så är det att vara här borta, har ju bara sett systerdottern på kort också.

image56
Är det nån som tvekar på att hon kommer bli blondin??
                             
Är hon inte söt..=)  Säg nån bäbis som inte är söt när den ler..

Dags att vakna

Klockan är nu strax före sex på kvällen här och jag tyckte att det var dags för älskling att vakna. Han var jätte trött i kroppen efter träningen att han bara rasade ihop på sängen och somnade när vi kom hem.

=) Han är så söt när han sover och drägglar lite på kudden..hahaha, jämt när han vaknar tittar han på mig, ler och torkar sig om munnen.."oj då" och så lägger han sig nån annanstans eller vänder på kudden.
Men jag är knappast bättre själv, jag snarkar också säger han. Inte högt men det vet man ju aldrig om han säger bara för att inte vara elak. hihi

Humm undrar vad det ska bli för film ikväll då.. Jag har så stora problem i mitt liv.. haha

Födelsedag

Idag är det en vecka kvar tills älskling fyller år. Själv har jag ingen aning om vad jag ska ge honom. Eftersom han är kille så säger han som vanligt att han bara vill ha mig..hahaha. Eller den här gången har han sagt att han vill vinna VM, eftersom han det kommer att hålla på medans han fyller, men det kan jag tyvärr inte göra någonting åt.

Mina två senaste födelsedagar har jag i och för sig inte fått någonting av honom, men det gör inte att jag kan göra samma sak, eller? Skulle kännas elakt tror jag.

Så vad ger man till en kille som bara tränar, spelar dator eller kollar på dvd hela dagarna. Skulle jag köpa några träningskläder så skulle han inte vara nöjd med dom, som dom flesta kläderna här i kina. Han är lite för stor för det här landet med sina 188cm. Jag får ju vanligtvis kolla på kill kläderna för tjej kläderna är så små, och jag är ändå bara 165.
Så--stort dilemma men jag kommer nog på något bra tror jag.


gongbao

Lunch nummer två vart gongbao, verkligen inget ovanligt eftersom vi vanligtvis äter det minst en gång om dan. 
Riktigt mumsig och dessutom är den relativt nyttig med kyckling, grönsaker, jordnötter och ris.
image51
Zacke tar den utan chilli för det är ganska starkt. Tydligen  =)
Jo men det är den egentligen, det tyckte jag också i början men nu gillar jag den med alla kryddor.

Senare ikväll blir det väl säkert pizza som vanligt på helgen.. Men imorgon ska jag ha sushi så då är det ok.

Kruka

Innan det var dags för nästa träningspass gick vi ut för att äta. Utanför resturangen sålde dom jätte snygga krukor med blommor så jag var bara tvungen att köpa en. Var så typiskt kinesiska tyckte jag, och så kostade dom bara 35RMB vilket är ungefär samma som svenska.
image50
image51
Måste verkligen få med den hem sen, och den får inte gå sönder på resan.

Träningen gick ganska bra och jag fick lite bra tips på ett av hoppen som jag tydligen gjorde helt fel. haha
Sen skulle vi gå och växla lite pengar till dollar så Zacke kan betala tävling, och hotell avgiften. Visade sig att vi var tvugna att öppna ett konto på banken för att få växla där så vi får göra det på ett hotell istället.

Filmad

Nu har vi tränat klart. Gick ganska bra, men vi körde väldigt mycket hoppsparkar idag, och det var innan dom som skulle filma hade ens kommit. Men när det var dags för form så kom dom dit. Alla i nybörjargruppen backade undan och ville inte alls vara med på tv, likadant med dom flesta i vår grupp också. Jag och Zacke tyckte bara att det var roligt, vi kommer ju vara med på kinesisk tv. Fattar dom inte att det är roligt..haha det är ju knappast att en massa dom känner kommer komma och säga att dom sett dom på tv, förmodligen kommer dom inte ens själva att se det eftersom vi inte vet när det kommer att sändas.
image48
Här står dom och interjuvar Li laoshi..öö tränare Li heter det väl på svenska. haha
image49
Och så här pigg ser jag ut efter ett träningspass.. det syns inte på bilden men oj vad benen gör ont.. =)
Dags för mat

frukost

Sitter och äter en liten yogurt som jag har blandat ner valnötter och gröna russin i. So far so good. Men den är bara på 200g och det är ju ingenting om man lägger i tanken att jag ska träna i tre timmar sen. Men det är ju så himmla svårt att äta ordentligt på morgonen tycker jag.

Ibland blir det bara en liten muffins till frukost.
Jag vet ju bättre och vill äta bra på morgonen, men det är inte det lättaste när man bor i Kina. Sure, skulle jag vara sugen på vitt bröd, som är sötare än en bakelse, med sylt eller marmelad på så skulle det inte vara det svåraste att hitta. Men jag är svensk, inte många av oss vill ha sånt till frukost tror jag.

Nä tacka vet jag det där goda sport brödet som är lite mörkare med smör och ost på, å goda ostar finns det för den delen knappt heller. En gång hade IKEA det och alla svenskar blev jätte glada. Å så vill jag ha svensk mjölk till frukost. Inte den här grädden som brukar säljas i alla andra länder.

kvällsrutin

Nu är klockan 21.20 här borta och det är dags för mig att börja slappna av.
Efter att jag igår inte kunde somna utan bara låg och tänkte på bloggen och vad det var som var fel (den såg inte ut som jag ville då) så bestämde jag mig för att vid nio tiden så ska jag inte göra nått som kan få mig att ligga vaken och tänka en massa.

Nu ska jag tända en massa ljus runt sängen och i badrummet, ta en lång varm dusch och fixa till mig för att krypa ner i sängen.
image47
Kanske blir något avsnitt av frech prince sen innan jag somnar.

Måste vara ordenligt utvilad inför träningen imorgon om man ska vara med på tv. inte för att jag minns vilken kanal det var eller om den ens är stor. vore coolt om det är någon vi har här på rummet så man kan se sen.. =)


God natt när ni väl kommer så långt


snaskit

Efter träningen gick vi ner under matsalen där alla klädaffärer och mataffären ligger.
Jag ville nämligen köpa en vit jacka som jag hade spanat in tidigare igår, och Zacke hade beställt in ett par träningsskor för att ha till tävlingen. Men jackan var såld så den fick jag vara utan, åtminstonde för ett litet tag. Dom skulle beställa in den tills imorgon, eller var det kanske övermorgon.? Oj vilket bra minne jag har.

Men Zackes skor hade dom fixat och det var ändå viktigast.

Så in i mat affären för att köpa en yogurt till frukost imorgon. Zacke kom på att vi inte hade något snask på rummet och eftersom vi alltid vill ha något gott då och då så blev det lite sånt också...
image46
Det här är mitt lilla som jag skulle ha..hihi. Det stora choklad paketet högst upp är faktiskt bådas så det ska jag inte smaska i mig hela själv, bara nästan.
Nu när jag skrivit klart det här inlägget är mer än hälften av nötterna borta, den lilla chokladbiten och några cokos kakor. Men chokladbiten åt jag faktiskt inte ens hälften av för den var inte särskillt god.
Nu ska jag nog vänta med allt det andra tills jag har ätit mat som jag ringde och beställde för nästan en timme sen, borde vara här snart.

Nu är det här!!!


Mage, rygg och stön

Var borta i hallen för att träna som åvan skrivet, mage och rygg. Som vanligt kollade jag lite på skollagetsträning först och filmade några av deras hopp inför filmklippet jag ska sätta ihop senare. Men det var bara en av dom som är riktigt bra som tränade idag. Vet inte vart dom andra är, skulle kunna vara någon tävling som håller på nu.

Sen gick vi bort till "vår" del av hallen. Försökte spela lite fjäderboll först men det var svårare än vanligt. Noll motorik och jag missade bollen helatiden, trodde jag hade foten på rätt ställe men tydligen inte.. haha var i alla fall likadant för Zacke så jag behövde inte känna mig helt sämst.

Sen kom "Stönis" när jag skulle börja köra rygg. Stönis är en judo kille som är på vår wushu matta och övar rullningar, när judo mattorna är alldeles brevid och helt tomma. Som om inte det vore nog för att bli irriterad på honom så stönar han också högt för varje rörelse han gör. Fast det kan man ju faktiskt inte göra annat än att skratt åt. Faktumet att han tar vår plats för helt fel sport är något vi alla blir arga över och tveker inte för att stå och vifta med svärden jobbigt nära för att han ska fatta vinken.. =) Vilket han faktiskt verkade göra idag för han flyttade till judomattan. Yee wushu folket segrade... eller dom arga utlänningarna, haha

phuuu

Ok det är lugnt.

Dom ville intervjuva på kinesiska och så bra pratar jag inte att jag klarar en intervju även om jag fattar vad dom säger så kan jag inte svara så bra. =)

Så jag lurade hit Kaan som skulle prata med dom istället.. haha, Men han visste inte vad han skulle svara på frågorna, så då kommer dom som först sagt till träningen imorgon och filmar och prata med folk.
*slappnar av igen*
Men oj vad fint rummet blev på nolltid. Haha

Jaha då måste det alltså gå bra på träningen imorgon, men det gör det säkert när vi vet att vi blir filmade.
Men Kaan sa att dom inte fick filma honom. Han tycker nog inte om att vara med på film, vill väl bli bättre först.

TV

Zacke är tillbaka från sjukan och hans hjärta var bra.. Skönt att höra. Dessvärre var blodtrycket lite väl högt. Men dom gjorde om det en gång till och då var det mycket mindre.
Pulsen låg på 56 i alla fall så lugn är han, men det har jag alltid vetat. =)

Nyss ringde telefonen. Shit tänker jag, det kommer vara nån som prata kinesiska.
Det var kontoret så efter att han visste att det var jag så började han prata engelska med mig..skönt.
Han sa att det skulle komma ett tv team till vår träning imorogn bitti för att filma utlänningar som tränar wushu i Kina, var nånting inför VM som kommer att vara om en vecka. OK inga problem säger jag..

åå nu ringer det igen.
........
SHIT!!!! Dom kommer och vill intervjuva mig....varför mig?? Gaaa dom kommer till vårt rum om en halvtimme.. hjälp vad ska jag ha på mig.. ska jag sminka mig...aaa måste städa...

Klar?

Tror faktiskt att jag är så gått som klar..

Hittade några saker i koden som har fel färger så om ni hittar nånting blått på min sida så kan ni gärna få höra av er och säga vart det är nånstans. För jag har ärligt talat ingen aning, och då är det svårt att veta vilken färg jag vill ha på det, när jag inte ens vet vad det är för något. =)

Zacke är på sjukhuset nu och kollar sitt hjärta inför VM. Alla tävlande är tvugna att ta EKG, blodtryck och nånting med pulsen. I onsdags var dom iväg till ett internationellt sjukhus nere bland alla ambasader men dom ville ha 3000RMB för att göra alla prover. Dom som jobbade där sa själv att det inte var en bra ide att göra testerna på det sjukhuset. Bara en massa rika diplomater som går dit om dom får någon allvarlig sjukdom. Eftersom alla läkare där är från andra länder så var allting väldigt dyrt. Men nu fick jag nyss ett SMS från älskling och han var klar med EKG. Idag åkte dom till ett distrikts sjukhus och där kostade det 20RMB att göra det.

hopp sparkar

Idag morse var jag seg ända fram tills vi började med hoppen.
Var jätte trött och ville inte alls vara med och sparka, men jag kämpade på med ett något dåligt humör. Tror jag drog ner dom andras humör lite också, dom pratade inte lika mycket som dom brukar.

b-twist försökte jag mig inte på idag och inte heller waibai hoppet eftersom det är tävling i slutet av nästa vecka och jag har inte med dom två hoppen i min form. Då är det bättre att öva på det som faktiskt är med.

När vi skulle börja köra form så insåg vi att vi hade en liten kompis med oss på mattan..
image43
















Vi körde ingen helform idag, bara Zacke och Mange som ska vara med på VM. Vi andra körde som max tre av fyra delar, och OJ det räckte... hahaha.. vad trötta vi blev!!
Senare idag hade jag tänkt att gå igenom lite, för jag gjorde om så att jag inte har någon hjulning utan händer i tredje delen, insåg att det var att satsa lite högt när jag nyss har lärt mig den.

På väg från träningshallen gick vi igenom en av alleerna här på skolan och för ovanlighetens skull var det inte så mycket folk så då passa jag på att ta ett kort.
image44

Design

Är som ni ser inte klar än, men jag tyckte att den ändå var OK så jag kunde lägga upp den som den är.

Råkade visst göra några ord osynliga, hahaha, men förhoppningsvis så kommer jag hitta felet och kan fixa det ganska snabbt efter träningen. För du måste jag dra.

Klickis ville att vi ska komma tidigare till träningen för att vi ska ha längre tid på oss att värma upp och töja musklarna. så idag kommer vi ha 30-40minuter på oss. Själv tycker jag att det är lite onödigt mycket. Fast jag vet ju att han är grymt bra och jag vill bli lika bra som honom så då är det väl bäst att göra som han säger.


Shit vad det kommer bli jobbig träning idag. Ska köra full form för första gången på evigheter, å om jag säger att en halv är jätte jobbigt så kanske ni förstår att jag kommer ligga som en blöt pöl på golvet.. haha


morgon

Är inte så himmla lätt att vara kvinnlig när man tränar för fullt. Eftersom jag inte vill vara elak mot min hy och göra mig snygg. Aen det att jag tränar wushu och kan inte ha en massa hår ivägen så det måste upp i en hård knut också.

Så det här är så långt jag kan gå på morgonen med saker att göra mig snygg.

image42

Å så irriterande. Det går inte att lägga upp bilder, funkade inte för mig igår kväll heller.
Ooops, kom på att min kamera gör väldigt stora bilder så jag måste göra dom mindre innan det går bra. Annars får bilden knappt plats. =) 

tokig

Ja det här var ju inte det lättaste.
Nu har jag suttit i lite mer än fyra timmar och har inte riktigt fått till det som jag vill. Men jag har fått ont i axlarna istället. Men det är ju det att när jag väl börjar med nått nytt så vill jag bli klar med det.

Var ju tänkt att jag skulle ha det som nått att göra när jag är på rummet men det gjorde att jag stannade på rummet hela tiden istället. Så nu säger Zacke åt mig att ta en paus för han vill tydligen äta. Vilket är en väldigt bra ide eftersom det var 9 timmar sen sist. =)

Uppdatering

Eftersom det lätt blir att jag inte har något att göra här borta, då jag är för seg i kroppen efter all träning för att gå ut och shoppa eller gör någon sightseeing, så måste jag hitta på något annat kul.

Senast var det träningens hemsida som jag höll på med, men när jag blev klar för nån dag sen så blev det åter jätte tråkigt att vara på rummet. Köpte ju en kamera och har haft lite skoj med den, men nu är det den här sidans tur att få en makeover.
Sitter än så länge mest bara och planerar och små fixar för att kunna göra det ganska snabbt sen när jag väl börjar, vill helst inte ha en halvfärdig sida för en längre stund. Är ju inte så roligt för er att se.

"Klickis"

Vår tränare som vi har på morgonen som vi kallar för klickis, eftersom han slår ihop fötterna när han gör en twist, och för att kinesiska namn är så himmla svåra att lära sig.  = )
Man har ingen aning om han tycker att vi är bra eller jätte dåliga. Ibland står han och säger att det är bra och hejjer på när vi kör för att senare säga att det är tråkigt att kolla på oss när vi inte kör nå bra..Svårt..

image39image40
image41
Klickis, me and my love.. =)

Pain

Ja det känns ju helt klart i kroppen att vi har haft lov i två veckor. Träningsvärk.

Men det är skönt att träna igen, å resten av veckan har vi en kille från skollaget som tränar oss för vår riktiga tränare är borta på nått. Men han rättar mycket mer så vi tycker bara att det är bra. Tror faktiskt att jag har mina arialer nu för jag klara dom idag oxå, hur skönt som helst. Men vi filmade lite idag och igår så jag har sett hur dom ser ut å dom är inte så jätte snygga, men jag klara dom å nu är det inte ens två veckor kvar tills vi ska tävla, hoppas bara jag klarar den då också..

Men jag vart faktiskt glad när jag såg mig själv köra... har ju bara sett hur jag var för 3-2 år sen..hahah å det var inte särskillt bra, men det har faktiskt blivit förbättring!! Är så glad. =)
mmm, marabou. Kan inte ta bilder på allt för nära håll, får nog zooma istället
Hallen som vi tränar i nu.
Lite wushu folk.

Kamera

Jiii.. jag har köpt en kamera.. =)
image34
Den jag först hitta och ville ha gick det inte att byta språk till engelska på så den kunde man ju inte ta då, speciellt som att inte instruktionsböckerna är på engelska. Då måste ju kameran vara det.
Den jag tänkt köpa var liten och bra att ha i fickan, hade 7,1mpx och 7x optisk zoom. Den jag köpte var lite större hade 8mpx och 6x optisk zoom. Den enda som var lika liten och var på engelska hade bara 3x zoom å det är ju inte så bra om man är långt bort.
Men jag är riktigt nöjd med den jag köpte kostade 2400:- inkl. ett 1gb minneskort. Minneskortet som hörde till kameran var bara på 16mb, det vart bara sju kort å så kan man ju inte ha det..=)
 taget med mobilen som jag fick nöja mig med förut.
 taget med min nya fina kamera.. =)
 ute och leker för att ta bilder..

sampler

Idag har jag fysat lite på morgonen och sen suttit vid datorn i stort sett hela dan. Har gjort ett litet videoklipp och lagt upp på hemsidan. Första gången jag la upp det och bads Zacke testa om det funka på hans dator så märkte vi att jag hade stavat hans namn med ck, är ju så van när man skirver zacke. Så då fick jag göra om det och nu håller jag på och laddar upp den igen. Men nu är det inte så jätte lång tid kvar tills den e klar. SKÖNT!! =)
Synd bara att man inte hade några nyare filmer att göra klippet från, allt är från 2005 å jag är inte särskillt bra.. Hoppas jag har blivit bättre..haha
ååå nu vart det klart. Så nu är den bara att ladda ner från
www.gnestawushu.se


Snart ska vi iväg till Kro´s och beställa pizza.

Hemsidan

Har suttit största delen av dan framför datorn och funderat på hur man ska göra om hemsidan för att den ska vara roligare att kolla på. Kom på några förändringar ganska snabbt, men sen att lyckas göra det är en annan sak. Speciellt när man har haft virus på datorn och inte har alla program kvar. Men efter en stunds letande på nätet så var iaf det fixat.
Komma på hur man ska ändra lite på texten. Svårt att formulera sig på ett bra sätt och ändå lyckas få fram att wushu är det bästa och coolaste som finns. =)
Ändra storlekar på bilderna så dom passar ihop, väldigt lätt när man väl hittade vilket program man skulle använda till det. Men sen är det alla dom där små detaljerna som man inte har nån aning om hur man fixar men tycker att det skulle bli jätte bra när man väl får till det. Kommer förmodligen lämna dom till min kära syster efter att ha suttit i några dagar utan att lyckas få det bra. =)


Sushi

Kom precis hem från wu dao kou där jag och Zacke har ätit japanskt. Älskar deras sushi å idag testade jag en ny sorts rulle. "California rolls" MMmmm, dom skulle jag ta som min sista måltid om jag skulle veta att det var den sista. Kommer nog vara lycklig resten av kvällen känns det som.
Borde ha tagit en bild på allt för dom lägger upp det fint oxå, men ska ju helt klart tillbaka fler gånger så det får bli då. Ska kanske köpa en kamera i helgen så jag kan ta bra kort och inte behöva köra med mobilen jämt, är ju faktiskt inte en kamera mobil.

Helst skulle jag vilja tillbaka imorgon, eller att det skulle vara ett till mål efter middan så jag kunde äta det igen. Men imorgon har jag lovat Zacke att det är pizza.. Som varje helg. =)


RSS 2.0