rullar fram

Nu börjar tröttheten komma, sitter och kliar mig för fullt i ögonen och jag märker hur sällan jag har smink med tanke på hur jag kliar mig i ansiktet, det är inte lite lätt som gäller utan jag tar hela handen och kör runt ordentligt.
Jag har i alla fall kommit på en del av vad jag ska ha med mig i klädväg till tyskland. Sen måste jag bara kolla upp hur man tar sig till flygplatsen men det får bli efter joggingrundan som jag måste ut på nu, suck.

Gymmet hade i alla fall öppet som vanligt idag så jag kunde köra ben på förmiddan, men det känns som om jag även denna gång kommer få höra att jag har blivit rundare i ansiktet sen sist jag var i kina =( illa, det måste bli mer träning och mindre gottis. 

 Nu håller jag på å somnar så jag måste genast kliva upp ur fotöljen!

nähä inte idag heller

Blev inte mycket till träning idag heller då mestadels av dagen gick åt till att vara ute och gå, när vi väl var hemma igen så var vi tvugna att äta och sen var det för lite tid för att gå till gymmet innan det stängde och vi skulle åka till heron för att kolla film.
Men sprang gjorde jag ju på förmiddan medans Zacke var och spelade badminton, vilket var en himlans tur för på promenaden klev jag ner i vattnet så mina springskor blev helt blöta, nu står dom på tork tills imorgon. Jag vet, man ska inte förstöra sina springskor genom att vara ute och gå i dom, jag får se till att köpa nya gå skor sen när vi är i kina.

Imorgon är det jobb igen men jag hoppas på att gymmet har öppet som vanligt på måndagar så jag kan pressa lite vikter innan jag börjar. Man vet ju aldrig hur det är med öppettiderna på alla ställen dom här veckorna med jul och nyår. Å så är det ju dags att bestämma sig vad man ska ha på sig på nyår om jag ska kunna packa och få med mig det till Düsseldorf.

godkänn lite fusk!

Shit, den här granen börjar barra väldigt mycket, kan ha nått att göra med att jag inte har vattnat den nått sen jag tog in den. Men på tisdag åker jag ju till tyskland och har jag tur så är den borta sen när jag kommer hem igen *blink blink*

Nu är Zacke på badminton mellan 9-11 så nån gång där emellan ska jag ta min lite lägre springrunda. Kollade precis om det var ett måste att reservera platserna till bion men det var 470platser kvar så jag tror det är lugnt. Hoppas verkligen att den är värld att se på bio.

Datorn har än så länge inte retat upp mig allt för mycket, förutom att mitt fusk till diablo inte vill fungera på den. Typiskt! Men jag har ju kvar den andra datorn oxå och förmodligen kommer båda få följa med till Kina då vi ska ha ett riktigt nördigt studentrum =)

Inatt sov vi 8.5-9 timmar ungefär å idag hade jag tänkt att börja läsa nästa träningsbok, sen när alla är utlästa så är det bara att börja om, alltid bra att bli påmind om de jätte smarta sakerna som står.

"Ditt nästa steg är det enda steg du kan ha full kontroll över"
V.Frankl

Trötter

Det var ju inte till mycket hjälp att jag sov dom där massa timmarna, har vart jätte trött heladagen men snart ska jag lägga mig igen, måste bara ut och springa först. Mycket träning har det inte blivit idag, blev lite badminton tidigare idag men sen la jag mig ner på golvet och halvsov medans Zacke sparkade runt. Fick nöja mig med att det gick bra för honom idag.

Men jag har klippt mig idag, ungefär 2dm åkte av när jag stod inne i badrummet och fick för mig att göra nått nytt. Men den här gången var det faktiskt en som märkte det redan första dan, förra gången syntes det väl knappt, fast då var det väl bara 1,5dm som åkte av. Eftersom jag mest bara har toffs helatiden så kommer jag nog inte märka sån stor skillnad själv, förutom att det kommer kanske bli svårare om håret ska vara snyggt nån gång.

Imorgon är det gymmet, en längre springrunda, ett wushu pass och bio inplanerat.

Äntligen uppe

Nu sitter jag äntligen vid min färdiginstallerade dator, och än så länge har jag inte blivit arg på den, den blänker ju så fint. Värre blir det kanske sen när den har fått en masa fingeravtryck på sig. =)
Det stod att det skulle ta ca 30min att installera operativsystemet så datorn gick att använda men det var inte klart försen 1,5-2timmar senare då var klockan 01 och jag var riktigt trött!

Eftersom vi har läst att elitidrottare behöver sova 8-10timmar per natt så fick jag ju inte heller gå upp vid halvåtta när jag vaknade och det började bli ljust ute, bara att ligga kvar och sova lite till. Så jag halvov till och från till halv tio då det var godkänt att kliva upp ur sängen.

Ledig hela helgen som man är så kan jag träna hur mycket jag vill, så jag ska snart sätta mig och planera upp helgen på ett bra och genomförbart sätt, annars har jag en ganska stark förmåga att sitta och drömma ihop nått som jag sen inte klarar av att köra allt av. Men drömma är viktigt vid träning.

"Önskan är tankens moder"
V.Frankl

blank och fin

Nu ligger den på laddning å bara väntar. Men jag får inte börja pilla på den försen efter jobbet för den ska laddas i flera timmar, den är så blank och fin =) Två nya sånna här fina saker har vi hemma nu.

Vi får se om jag kommer sitta här och svära över mitt operativsystem sen, nu ska det ju nämligen vara vista på allt när man köper det. Visst ska det vara bättre än XP men jag har inte haft det förut så det är mycket möjligt att det kommer driva mig till vansinne. Jag ska försöka ge det en changs och i värsta fall om jag får lust att kasta datorn i väggen så får jag väl installera xp istället.
Iofs så har jag inte nå behov av en ny dator eftersom jag är ganska nöjd med den här, men nu kan jag spela en massa nya spel....ska i alla fall installera diablo =)

Det gick i alla falll snabbt att handla så nu har jag tid att träna lite, men Zacke ligger här och halvsover å han lär väl knappast vilja träna med mig nu eftersom han har heladagen på sig. Mindre kul att träna själv, men förmodligen bättre än att träna med någon som säkert bara kommer sitta och klaga över att han är trött och att det går dåligt. =)

Inte helt som planerat

Vissa dagar är det svårt att hålla sig till sina träningsmål. Ibland har man bara ingen ork eller kraft att pusha sig själv, men så var inte fallet idag. Idag var det den yttre faktorn, andra människor, sånna där som man måste lita på att dom ska hålla sina träningsplaner för att jag ska kunna fixa mina. Å ni vet hur det är med andra människor, lita inte på dom allt för mycket, vi är ju tyvärr en väldigt lat ras. =)
Men när jag bara har en timme på mig att gymma är det mindre kul när den som ska öppna gymmet inte kommer försen efter 35 minuter, men vi hann ju köra lite innan det var dags att gå till nästa träningspass.

Imorgon blir det tyvärr inte så mycket träning för på förmiddagen ska vi åka på mellandagsrean och kolla på nya datorer, både jag och Zacke vill ha nya så då ska jag köpa nya som vi kan ha med till kina. Å så kan vi kolla runt vad mer som är på rea, håller tummarna på några saker jag gärna vill ha, vi får se.
Sen jobbar jag mellan 13-21, illa att dom bestämmer att jag ska iväg och handla just den dagen, hoppas det går ganska snabbt så jag hinner träna lite i alla fall.

fast i böckernas värld

Äntligen har det vart den 24.e nu slipper jag äta dom där chokladbitarna varjedag. Jag hade nämligen en chokladkalender, å visst är det trevligt och gott skulle faktiskt ha köpt en själv om jag inte hade fått en. Men nu äntligen kanske min gom kan bli normal igen efter allt det söta. Känns som om jag har haft sår i en månads tid, ungefär som när man har bränt sig..eller ätit för mycket godis.
Granen får stå kvar några dagar till för den är så himmla fin!! Måste vara den finaste gran jag sett   =)

Igår fick jag tre träningsböcker som verkar jätte bra, nu kanske jag kan bli en bättre coach till mig själv. Om inte annat så finns det en massa tips i dom. Den ena var om mental träning för idrottare, en om Stefan Holm och en av Martin Lidberg. Martins bok är en massa olika styrke, balans, koordinations och konditions övningar som bland annat han själv, Carro och Foppa har byggt upp fysiken med.

Oj nu har jag visst suttit i en havltimme och läst, glömde att jag höll på att skriva ett inlägg, jäkla bra dom här var. Nu ska vi iväg och träna!!


Nu behöver jag inte längre lossas

Imorse spejade vi fönsterna med frost-spray, det vanliga har ju altid vart snö-spray men vi hittade en annan flaska som efter 15min liknar riktig frost precis som den man måste skrapa från bilen. Å eftersom vi inte vet vad lagom är hade vi täckt hela fönsterna med det så det inte går att se ut, men vad gjorde det när vi hade barmark ute.

Nu efter att vi har vart inne i hallen och tränat ca två timmar så har vi fått snö!! Vi såg att den var påväg när vi gick in och höll tummarna att vi skulle mötas av riktig vinter när vi kom ut igen, å det kom i alla fall ett litet lager. "Vilken tur nu blir barnen glada" sen hoppar jag runt lite och fnissar för fullt, vinterland åvinterland..lalala.

Garnen står fint mitt i vardagsrummet nu men det var inte det lättaste att få ner den rak och fin i foten imorse helt själv, inte heller att fixa till stammen med en brödkniv. Men ingenting är omöjligt bara man vill, att nynna på jullåtar och sätta på sig tjocka sockor hjälpte till medans jag stod där ute på balkongen i morgonrock och kämpade. Nu är jag nöjd och tittar med stora ögon på min (jaja vår) fina gran. =)

Nu ska här rullas köttbullar


som ett barn på julafton

Precis som när jag var liten vaknade jag tidigare än vanligt idag, ligger en stund i sängen, DET ÄR JUL !!  Försöker smyga upp så gott det går i min iver, jag ska ju få klä granen nu. Den står ute på altan och väntar och alla granprydnader la vi fram igår, eller ja vi köpte dom igår efter att vi hade huggit oss en gran. =)
köpte även en röd löpare till bordet och två små söta julprydnader, så satte jag upp en jätte bamse stjärna och la fram glitter. Sen var jag jätte glad och stutsade fram här hemma, det är jul det är jul, titta älskling vad fint det. Då fick jag ett leende, en puss och ett "vad söt du är" sen fastnade hans blick på datorskärmen igen. Hahaha min lilla nörd.

Som alltid när det är julafton så var jag ju även tvungen att titta ut, snälla snälla kan vi inte ha fått lite snö. Det kunde vi visst inte alls men jag inbillar mig att det i alla fall är lite frost ute som glittrar. 

Nä nu ska här kläs gran!! 
GOD JUL PÅ  ER ALLA!

jo visst ja igår gjorde vi även skinkan, den blev grymt god. ; )  Jätte saftig, lagom salt och god griljering, mums mums mums så hade cissi ätit upp 1/3 av skinkan utan nått annat till.


one sweet day

Önskan om att få springa långt gick i tusen bitar när jag redan efter ett par hundra meter fick håll. Har ännu inte lyckats få bort håll medans jag springer så det blev till att försöka andas så normalt det går och ta sig runt den sista lilla biten tills 1km var gjort. Det hann i alla fall inte gå så långt att jag började springa dubbelvikt och göra små jämrande ljud, =)

Nu är jag HELT ledig i juldagarna jobbar igen den 26.e, så skönt!
Idag ska julstökas lite, göra iordning skinkan och skaffa en gran. Får se om jag hittar nått glitter eller om det blir en naken gran som får stå här inne. Får ta och köpa lite nya hyacinter oxå så det luktar riktigt juligt här hemma. Så ska vi till gymmet och stånka lite, till brandstation och köra wushu å så självklart den sedvanliga springningen. Får se om zacke orkar stå och slå lite badminton med mig idag också. Nu försöker jag det där med att komma på hur man ska hålla racket beroende på hur motståndarn kommer att slå, Zacke gav en massa tips men det var ju inte det lättaste att lyckas tänka på dom. Jag har fullt upp med att träffa bollen och slå den ÖVER nät och inte under.

humm humm. ja ok nu bestämde jag mig för att det kommer bli en muskeluppbyggande vecka det här, mycket fys och vill jag träna nått annat så får jag göra det efter gym passen, och självklart äta ordentligt efter varje träning så musklerna får snabb energi. Eftersom jag kommer åka till Tyskland nästa vecka så blir det bra med en konditionsvecka då, istället för att leta upp ett gym att köra på så är det bara att ta sig ut och springa, får försöka lura med systern så jag hittar tillbaka hem till dom.

några timmar över

Sådär ja, nu är jag ledig lite. Jobbar bara 8timmar idag och två äre redan avklarade så nu har jag 3,5timmars ledigt innan jga måste iväg till jobbet igen. På den tiden hade jag tänkt att spela badminton och ut å springa en längre runda. I helgen har jag haft stor lust att springa mycket men kommer man inte ut försen vid elvatiden på kvällen så är man ganska seg och vill lägga sig i sängen. Så nu hoppas jag att jag kommer känna samma lust att springa när jag kommer ut lite tidigare på dan.

Fick min massage i lördags i alla fall å det var värt väntan. =)

Går inte att lura sig själv, ibland

Närmre tre timmar har gått åt till att sitta i en soffa och inte göra nånting nu på kvällen. Zacke och hans bror hade spelkväll, medans jag satt och proppade in chips och tittade på. Sen var jag riktigt seg och trött, även något besviken eftersom jag var lovad en helkroppsmassage efter att ha klippt honom. Så nu när det var dags att ta sig ut och springa la jag över allt på Zacke och sa att jag var för trött efter att ha suttit så länge och tittat på deras gameande. Jag ville alltså inte alls ut men ville gärna skylla på nått annat än att jag är lat. Men jag lyckades inge vidare med min idé för Zacke efbjöd sig att springa med mig, så då skulle det plötsligt vara mitt fel igen om jag hade stannat hemma. Finns ju inget annat att göra än att ta sig ut i ett sånt fall. Så idag har jag hållt igång i 5veckor och 1dag med mitt springande, men vissa dagar är det precis att jag lyckas ta mig ut. Andra dagar känns det som om jag skulle klara av att fortsätta hela nästa år oxå.

Enbart Tränare

Idag var jag tränare rakt igenom på passet, körde inget själv stretchade bara lite i början och försökte sparka lite smått men det var ingen idé. Så jag satte mig på bänken och sa vad dom skulle göra istället. Kom på en del i en form vilket gick ganska bra. C visade potensial idag, han lyckades bra med hoppen och körde formen betydligt bättre än vanligt vilket var väldigt roligt att se, det märks att han tränar en del på sin fritid för han gör större framsteg än de som latar sig eller håller på med annat på den lediga tiden.

Nu är det bara tre pass kvar på terminen ett imorgon och två på söndag men jag jobbar ju hela helgen så det här var det sista för mig. Självklart kommer vi träna även under jul och nyår så vi hör av oss till tävlingsgruppen och ser om även dom vill komma och träna lite då och då.

Vi som var med på passet igår har alla träningsvärk och idag blev det mycket mage så då kanske den oxå är lite öm imorgon

En kämpe

Kvällens wushu pass hade ett riktigt bra styrkepass i sig. Vi var bara tre stycken som körde, alltså bara en elev å så jag och Zacke. Det blev stationer en som vi hoppade upp och ner på plintar, en med tjockmatta där det var djupa benböj med upphopp och sista grodhopp fram och tillbaka. 30sek på varje station i tre varv, mjölksyra jag lovar!
Sen hade vi en HEL minut vila innan det var upphopp med ett ben på plint 15rep på varje ben, 3set utan vila. Sen var det perfekt för att stretcha, jätte varm och mjuk. Så jag satsade på ett ben på varsin plint och stretcha spagaten ordentligt. Det är så skönt när det inte gör onte att strecha utan jag känner bara hur musklerna blir längre medans jag sitter där och bara slappnar av. Tänk om det kunde vara så varje gång.
Sen kom det, har nog inte haft känslan sen i kina, att ha tränat så pass bra att jag bara vill lägga mig ner och sova direkt på stället, ögonlocken håller på att rasa och benen vika sig. Jag kommer snart ha träningsvärk.

Försökte få hjälp av metros träningsexpert om varför det inte är riktigt jobbigt att köra med tunga vikter, hon hade inget direkt svar att ge men det kunde vara att fler muskler kopplades in.


Ålder och kropp hör inte ihop

Igår kväll var vi och tittade på uppvisning hos sthlm wushu och jag började tänka på att vissa var för gamla för sporten. Men sen körde en kines som säkert var minst lika gamal men tanken att han var FÖR gamal slog mig aldrig. Han hade kvar mjukheten i kroppen, det fanns ingen ölmage och han kunde använda sin kraft på rätt ställen. Ungefär som gamlingarna i kina som kommer och är vigaren än en själv, dom kanske inte är lika starka längre men det viktigaste i wushun är ändå att vara smidig. Det är när vi förlorar vår smidiget som vi helt plötsligt blir för gamla för wushu. Jag försökte prata med Zacke om det påvägen hem från uppvisningen men hans mamma satt med i bilen så han var väldigt tyst i ämnet för gamal för att träna. =)

julbestyr

Blir tyvärr ingen film idag för Heron har fått för sig att det är en dum idé att visa filmer mitt på dagen, å eftersom vi ska på uppvisning ikväll så blir det ju ingen bio då heller. Vilket betyder att det inte heller bli några julklappar köpta idag. Men tyvärr måste jag iväg imorgon istället isf oavsett om det blir bio eller inte, för snart ska klapparna åka ner till tyskland även om jag blir kvar i Gnesta över jul, gick inge bra flyg så jag får vara i tyskland på nyår istället. Jobbigt det här med jul och nyår i alla fall om man är i närheten av släckt och vänner, när jag var i kina var det inga problem men nu ska det göras en massa. Man ska fira, umgås och äta en massa fattar ni hur mycket man måste kämpa för att ta upp all träning man missar?!

Så vad ska man hitta på istället idag då?
Självklara: Sticka, springa
Möjliga: Badminton, hopp träning

Å en fotölj!!

Riktigt skönt det känns just nu att jag kan sitta hemma och ta det lugnt resten av kvällen. Behöver inte tänka på att jag MÅSTE ut och springa innan jag får lägga mig, inte tvinga på mig några löparskor eller med hängande huvud byta om till träningskläder. För jag har redan avklarat min springrunda innan jag åkte till jobbet. LOVE IT! Men eftersom jag sprang mitt på dan så blev det inte stadsrundan, gillar inte att behöva zick-zacka mellan gående så istället blev det ut mot gärderna och runt lite åt andra hållet. Så nu kan jag bara sitta här och slappna av, äta lite riktigt mörk choklad och till och med krypa ner i ett varmt bad.

Imorgon ska vi försöka köpa dom sista julklapparna å så vill jag gärna se filmen The day the earth stod still så det blir nog lite bio också. Sen på kvällen ska vi iväg tillsammans med några av eleverna upp till sthlm där vi är inbjudna till julavslutningen med uppvisningar på wushu skolan.

Dags för nästa uppdrag

Nu har jag skaffat mer garn, så nu kan jag börja med nästa projekt som jag tror blir ett pannband. Bra att ha när jag är ute och springer då det inte är så jätte kallt ute men kallt nog för att få ont i öronen. Måste köpa mindre stickor innan jag kan göra benvärmarna för dom får inte ha så stora hål i sig. =)

Nu har jag precis stoppat i mig ett pitabröd med keso och grönsaksfyllning, så nu är det badminton en stund innan jag börjar jobba vid tre. Blev lite tight med tid nu på slutet så jag får ta med mig ombyte till hallen så ja kan åka direkt till jobbet.

Skaffat lite nya kategorier så det kanske kommer bli lättare at hitta just de inlägg som du är intresserad av.

Dagen i planer

Morgonen kommer bli ganska lång skulle jag tro då vi inte har några planer försen vid 12. Då ska vi först ut till ladan där jag ska köra benböj som jag inte gjorde nått igår på gymmt, förutom att jag testade hur det kändes att köra höga böj med 120kg. Det var en aning skakigt men gick lättare för ryggen än vad jag trodde, hade för mig att det skulle vara jätte tungt att ha det på axlarna, men det var inga problem. Men det är så tugnt att jag inte tycker det blir nån träning, vilket är riktigt konstigt det där att när man kör med för tunga vikter blir det ingen riktig träning. Jag skulle changsa på att man spänner sig så mycker överallt så det inte direkt känns så mycket just i musklen som man vill träna för alla muskler kopplas in för att klara uppgiften. Men det där är nog en grej jag ska ta till en expert och se vad dom säger om saken.

Sen blir det en stunds badminton spel innan jag börjar jobba vid tre.
Så tyvärr blir det ingen wushu för mig idag heller, så trist att ha uppehåll när det går bra på passen.

Jordskalv

Känns som om jag vänder lite på dygnet, när jag har svårt att somna vid 23-tiden och måste sätta klockan för att komma upp till nio. Men nu har jag lyckats ta mig upp ur sängen och det första jag hörde var att vi haft ett jordskalv i Sverige. Jag trodde faktiskt inte att det hände här, men se vad lite man vet. Folk vaknade tydligen och blev rädda så det måste ha vart betydligt starkare än det som hände när jag var i Peking. Då jag själv inte ens märkte att nånting hände, inte ens efterskalven som tydligen kom, vilket var ganska trist. Har man nu vart på ett ställe när ett jordskalv skett vill man ju gärna ha upplevt det. Något folk som vart med om riktigt kraftiga jordskalv kanske inte kan hålla med om, å där kan jag faktiskt backa det räcker med småskalv som bara är en rolig grej.

Vart går din gräns?

När slutar det vara en lek?

Träningen alltså, när man var liten skulle det ju bara vara en lek allting även om det var match i fotboll mot ett annat lag. Det viktiga är att ha roligt, det är bara en lek. Slutar det när dom börjar tjäna pengar på sporten, eller är det i en viss ålder då man inte leker längre? 

Jag ser ju inte min träning som någon lek, trots att jag inte tjänar några pengar på det. För mig är det själva tävlandet som gör skillnaden, för Zacke är det viljan att vara bäst, vilket jag tycker är samma sak eftersom tävlingen är sättet för att se hur bra vi är.
Min vän M som spelar hockey och även har matcher ser sin träning som en lek, trots det vill hon bli bättre helatiden. Men hon satsar inte på landslaget, så det visar väl att viljan om att bli bäst är en stor faktor.
Så har vi J han tränar wushu som mig, han vill inte bli bäst men ser inte träningen som en lek. Men det tolkar jag bara som att viljan att bli bäst finns där. Han har bara gett upp hoppet.

Missta inte lek med roligt nu bara. För roligt det måste man ha, till en viss gräns. Vi måste alla kunna träna på allvar men fortfarande ha kvar glöden för vår sport om vi verkligen vill bli bra. Det räcker inte att ha viljan att bli bäst, man måste samtidigt älska det man gör annars ger vi upp lätt för att satsa på någonting annat istället "bara jag blir bäst på nånting"

till ingen nytta

Efter springrundan så sitter jag nu på golvet med benen fast i mitt stretchings redskap. Men eftersom jag inte längre har nått garn och är färdig med halsduken fick jag ta med mig datorn för att få tiden att gå. Har jag inget att göra lägger jag lättare märke till hur ont det gör, och vill självklart sluta tidigare. Nu hade jag tänkt att sitta här tills Zacke kommer hem då vi ska iväg och spela badminton. Så nu hoppas jag att han inte dröjer allt för länge för då kommer jag inte kunna stå på benen för att jag stretchat sönder mig, nej det är nog ingen risk. Men har jag tur så kanske jag är lite närmre en bra sidospark.

Idag blir det inget wushu pass, istället ska vi iväg till gymmet där vi till allas förvåning kommer köra ben. =P
AJ satan vad det gör ont, det hjälpte ju inte mycket att ha datorn som distrahering.

Rent hus ger träningslust

Igår kväll blev det två rundor genom stan. Har man hittat en runda som känns bra att springa så är det ju dumt att försöka hitta en annan bara för att jag vill springa längre, då tar jag heldre samma men två varv. Den är ju bara 1,5km ett varv så det blir inte så mycket ändå. Rundan jag oftast sprang förut var ju 3km. Så två varv borde det kanske bli lite oftare, men är man ute varje dag så blir det ganska segt. Får ta med mig klockan nästa gång jag tar fler varv för att se om jag håller samma fart helatiden eller om jag börjar slappa efter ett tag. Annars är mitt vanligaste problem att jag tar det mer lugnt i början om jag vet att jag ska hålla på en längre tid, utifall att det blir jobbigt. Jäkligt dum tanke egentligen. Bättre att köra slut på sig, orkar man inte i slutet så orkar man ju inte. Det är ju värre att vara klar och känna att det skulle vara lätt att köra mer.

Idag har vi vart och städat i träningsladan så är det lite roligare sen att komma dit och träna. Själv tänkte jag inte på att det var så skitigt men när det väl var sopat och ihop plockat så var det en stor skillnad och jag ställde mig genast och övade slag med gummibandsmotstånd.

Spring rundan idag kommer växlas mellan jogging och tokkuta, så jag väntar tills det har blivit mörkt ute. Dels för att det är skönare att springa då, känns mycket lugnare ute, och självklart för att man inte syns. =) Men det gäller att taima så inte frosten hinner komma och jag står på näsan när det är dags att spurta.

Imorse gjorde jag klart halsduken så den ska självklart få föja med ut idag på löparrundan!

Kylan förstör mig

Jag levde tyvärr inte upp till förväntningarna på passet uppe i stan. Blev tufft när jag behöver många varv av uppvärmningssparkar och dom bara körde två längor innan det var dags att köra på riktigt. Men passet var ju bara en timme så då hinner dom inte köra allt man behöver vid en skada. Blev till att ha böjt stående ben och böjd rygg, tränarn var väl inte allt för nöjd =P
Hjulningen (eller sidovolt som många vill säga när det är utan händer) gick i alla fall lätt som den brukar göra på deras matta, men den var ju även en baggis på förmiddagspasset här i Gnesta.

Det bästa med kvällens träning var att jag klarade hjulningen när jag bara gick/stutsade in i hoppet, vilket var första gången annars har jag jämt behövt springa som en galning för att komma upp i luften, så det var skoj och måste klaras av även här på vår tunnare matta.
Det sämsta tekniskt sett var ju sträckningen så sparkarna såg förjävliga ut i början, men det kom ju efter en stund. Annars var det sämsta att jag inte hann köra halvform sista rundan innan vi slutade för jag var sist i ledet, mycket irriterande, och att vi körde övningar som är bra om man inte kan hoppen när jag gärna vill öva på "riktigt". Men är man på nåns annans pass så är det ju bara att anpassa sig.

Nu vill jag att det ska bli varmt igen, ska det inte vara nån snö så det inte ens är fint ute får det bli vår istället så inte skador gör ont. Men snart flyr vi till kina där värmen kommer snabbare! Förmodligen inte ens en månad kvar.


Låt huvet klara hoppen

Då var det söndag igen. Blev en massa extra pass på jobbet så tyvärr har träningen fått ta stryk. Men idag är jag ledig och har hunnit med ett två timmars pass med avancerade och min sträckning gjorde inte allt för mycket protester. Fick köra lite extra uppvärmningssparkar men sen var jag igång, och hade flyt. Det kändes lätt att både snurra och hoppa. Tornado 540 till stillastående, om jag bara hade böjt på benen också så hade jag vart ännu mer nöjd. Men eftersom jag var på bra humör så fick det duga ändå. =)
Nu ser jag fram emot kvällens pass uppe i stockholm då två av våra elever ska följa med. En som var med förra veckan å så en som var sjuk då och inte kunde komma med. Eftersom det oftast är ÄNNU lättare att hoppa på deras lite tjockare wushumatta så har jag nu ganska höga förväntningar på mig själv inför kvällen. Får ta och förbereda mig genom att titta på massa wushu klipp från kina och tänka hur jag själv tar i för att klara hoppen. Brukar underlätta om man vet i huvet hur man ska göra för att sen låta kroppen göra jobbet som man redan vet hur det ska gå till.

Btw kan nån berätta hur man gör den lilla cirkeln när man vill skriva teckenet för grader?


extra styrka

Visst är det härligt när man har en riktigt bra tränar dag. Att på gymmet ha orken och viljan att köra dom där sista repetitionerna som ger sån grym träningsvärk och man knappt kan stå på benen när man är klar. Att känna hur benen håller på att vika sig men ändå fortsätta. Dom träningspassen sätter igång ett riktigt lyckorus, står där jätte glad och helt vinglig. Vid tre tiden inatt började jag känna att det hade gått över från trötthet till mer träningsvärk, så under dagen kommer det väl bara att bli värre helatiden.

Någon halsduk blev inte klar igår, å det var även svårt att hitta nått flyg som inte kostade allt för mycket. Har ju ingen större lust att betala flera tusen bara för att åka till tyskland över några dagar, känns lite meningslöst. Visst familj i all ära, men dom kan jag ju träffa nån gång nästa år. Men jag ska väl kolla vidare om det går nått flyg.

Natt alldeles för tidigt

Ikväll kanske jag blir klar med min fina halsduk, dom behövde nämligen ha mig till att jobba natt så då blir det mycket stickande om jag nu inte blir jätte trött och somnar nästan på en gång, det märker vi. Men först måste jag hinna spela lite badminton, springa och köra ben på gymmet. Det blir sent så snabbt när det är mörkt redan vid tre tiden, känns som om det är kväll och jag inte kommer hinna göra nått. Den ljusa tiden på dan har gått åt till att sitta med olika dokument som behövdes fixas inför kina. Men det börjar nog bli lite mer ordning, och vi kanske ska ta och börja packa ihop lägenheten i kartonger snart.

Visst ja måste ju boka flyget till Tyskland snart, julen ska ju firas där borta. Zacke är tyvärr kvar i Gnesta men jag blir ju bara borta i tre dagar så vi kanske kommer klara oss. Åka till Tyskland och äta svensk julmat och lämna en massa julklappar. Jag å Zacke får fira nyår tillsammans istället. Fira att året är slut och att nästa kommer bli ännu bättre med massa MASSA träning, VM och kina mat.

ler bland tårar

Det verkar som om det är tänkt att man ska bli berörd på nått sätt av att sluta jobbet. Jag och två andra ska gå nu till nyår, den ena ska börja plugga och den andra måste börja på en annan avdelning pga nån policy. Det blir mycket gråt, folk pratar om hur jobbigt det är och känns tungt. Förmodligen betyder väl jobben mer för dom, jobbet verkar vara en del av vem dom är. Själv känner jag inget alls av det ,å jag har väldigt svårt att tänka mig att jag har några undantryckta känslor i det hela, haha. Dom tittar på mig och frågar hur det känns, men jag kan inte göra annat än att le och säga att det är toppen, jag ska ju till KINA!!
Det är väl att jag åker just nu när mitt vikariat går ut, och folk kanske tror att jag åker på grund av det. Nope, det var bara ren tur att jag inte behövde säga upp mig. Nu behöver jag bara skippa att skriva på ett nytt vik, å eftersom vår chef har så stor framförhållning som han har blir det hans problem nu när det nya året.

Får hålla mig i kina nått år nu tills ekonomin har vänt å det blir lätt att få ett jobb när jag kommer hem igen.

behöver en plan

Vad kan denna härliga dag ha att erbjuda då tro? Förutom moln och regn vill säga. Det är lite planerat och mycket ovisst, vilket oftast är en dålig plan. För det betyder mycket sittande framför dator eller tv, kanske sticka en hel del vilket jag har gjort i nästan en timme nu. Har i alla fall möte på jobbet i två timmar å så har vi nybörjarpass att hålla i ikväll även det i två timmar. Så ska det nog gå att spela lite badminton, om inte Zackes rygg gör för ont. Medans det är ljust måste vi ut och spurta, för det var länge sen jag gjorde, Zacke har bestämt dig för att göra det tre gånger i veckan, så jag borde ju ta och hoppa in med honom och kuta lite då och då. Det var tänkt att det skulle hända igår men då var det kolsvart ute efter vår shopping så det blev uppskjutet tills idag.

Ska ta och öva lite mer på min senaste hopprepsteknik så kanske man kan visa den för avancerade/tävlingsgruppen så ska dom också få börja hoppa runt som idioter. Det är ju så mycket roligare att se nån annan se dum ut än att bara veta att man själv gör det =)

ute ur garderoben

Idag har vart en shopping dag, hittade massa bra julklappar. Å så lite bra underkläder till mig själv. Kan ju vara kul för Zacke att få se nått annat än kallingar och sport-bh helatiden. Inte det lättaste när man jämt tränar men har lyckats hitta  trosor som är nästan lika bra som kallingar att träna i men betydligt mycket snyggare.

Idag när jag hade lite tråkigt och körde hopprep kom vi på ett annat sätt att hoppa på, väldigt svårt men när man får in det kan det nog vara riktigt jobbigt. Blanda både höga och djupa hopp, jag såg nog väldigt dum ut medans vi exprimenterade om vilket sätt som var bäst men vad gör det när man hoppar runt i en tom lada. =)

Sen jag fick frågan på träningen om hur mitt stretch-hjälpmedel fungerade så har den börjat användas flitigt igen efter att ha hamnat i garderoben under en stunds tid. Men nu när jag ändå springer varje dag så är det toppen att sätta sig och stretcha efter rundan. Ibland tror jag faktiskt att jag blir lite vigare, är ju bara att hoppas.

Stickar en halsduk för fullt och har kommit en meter, en halvmeter till så är den klar. Kommer vara så stolt. =P Sen blir det benvärmare och tröjor som gäller.
Å förresten håll er undan från metallrören högst upp i ugnen, dom är väldigt varma. Såvida ni inte vill bränna bort fingeravtryck, vilket man säkert kan göra på bättre sätt!

Press gjorde dom bra

Så vad blev det av träningen idag kan man ju undra. Å jag har ingen aning om vad jag har gjort idag, men tiden bara försvinner ändå. Kunde inte sparka på vårat avancerade pass hur mycket kräm jag än kladdade på. Det var kanske för tidigt för mina muskler. När det var dags för nybörjarna var det en som kom å han sa att han var skadad och inte kunde träna sen åkte han igen. =) Nybörjare brukar inte vara allt för bra på att träna på helger, men han visade ju i alla fall sitt intresse.

På eftermiddan hoppa vi in i bilen, hämtade upp tre stycken från tävlingsgruppen och gav oss iväg norrut mot stockholm. Dom var nog ganska nervösa men tyckte det skulle bli väldigt roligt att åka och träna på en annan klubb, där självaste landslagstränaren skulle titta på dom. Men dom hade fått lite info om hur det skulle vara och vad dom som tränar på den klubben är bra på, och självklart vad dom själva är bättre på. Det var roligt att se hur dom skärpte sig och blev betydligt bättre, hoppade högre och klarade saker som dom väldigt sällan gör annars.
Men det bästa var ändå att jag kunde sparka. =P Efter att ha smörjt in benet två gånger till sen förmiddagsträningen var det betydligt bättre och jag kände knappt att det gjorde ont, kändes mer som "vanligt" gjorde ont i början men efter några sparkar var det helt OK. Fick väl sota för det sen efter passet då muskeln började dra ihop sig igen och det högg till bara av att gå.
Nu ska jag ut och springa, sen blir det ett varmt bad och smörja in med heat lotion så är det säkert tipp topp tills imorgon. Då hade jag tänkt att komma på ett härligt hårt träningsprogram för veckan.

Misslyckad spark

Fredan var ingen höjdardag, det började bra med ca en timmes gym, en timme badminton och en timme wushu, men så när det var en timme kvar på träningen skulle jag sparka igen efter att ha kört snurrar, svep och uppvärmningshopp. Min sträckning gillade inte att ha en pause i sparkarna så den bestämde sig för att vara jätte stel. AJ! Så idag bler det massa ipren-kräm på innan jag ens försöker mig på att sparka med högern.

Igår var det heldag på jobbet som gällde sen id halvtolv var jag inte allt för motiverad att ut och springa så det blev bara jogging i 1km. Så igår räknas som vilodag, yeay! =)

Nu skulle jag behöva ut och springa så jag blir ordentligt varm tills träningen, men jag måste vänta på torkskåpet annars går det inte att träna. Kanske ska ta ett varmt bad och hitta nånting hårt man kan massera låret med istället.

Dagen är i alla fall uppbokad med träningspass.
1. Avancerade 11.00 - 13.00
2. Nybörjare 13.00 - 14.30
3. Avancerade på sthlm wushu 17.00 - 18.00

Som tur e så ska jag i alla fall träna två av passen å mest bara stå bredvid ett av dom så det blir i alla fall lite träning till mig. Å så vill jag ut och springa en längre runda.
Jag får väl börja boka in mig hos en sån där massör, om jag hittar nån bra så jag kan börja bearbeta min sträckning ordentligt. Så svårt att massera sig själv ordentligt på baksida lår. =)

Vadå är jag blåögd?

Det finns inte mycket värre än gnälliga människor. Ok jag kommer ofta på saker som är "det värsta" med andra, men just nu är det i alla fall gnäll. Å inte vilket gnäll som helst utan klagomål om att saker gör ont. Vanligast bland folk som inte har lärt sig hur det är när kroppen gör ont. Dom blir rädda för att det gör ont å även efter att det har slutat göra ont haltar dom gärna lite extra av rädsla att det kommer kanske göra ont igen. Ska dom dessutom ha den där blicken "titta vad ont jag har det är synd om mig" då går jag nästan i taket. Visst om knät hoppar ur led...å då menar jag på riktigt å inte den här när knät låser sig lite och sen hoppar till för att bli normalt igen..ligg på marken och vrid er i smärta, å bli inte bra efter en dags vila. Då kan ni börja få be om min sympati.
Alla borde träna så pass mycket att man lär sig vad det är för typ av smärta om hur man ska göra för att klara av ett träningspass så bra som möjligt trots att det gör ont.
Sen är det ju även bra om man vet vad man ska göra för att det ska gå över. Så är det upp till var och en om man vill vara smart och fixa till problemen eller om man ska vara envis som en lite skär gris, fortsätta som vanligt och hoppas på att tiden läker alla sår.

Synd bara att det tar sån lång tid ibland.
// Har fortfarande ont i sträckningen sen ca1/2 år tillbaka. =P När som helst går det över av sig själv


Allt handlar om inställning.

Idag blev det badminton i en timme för mig och Zacke, det är skönt att köra lite annan träning ibland. Nånting man enbart gör för skoj skull. Ingen press om att vi måste klara vissa saker, vi känner oss inte tvugna att träna utan bara gör det för att vi vill. Men även då är viljan en riktigt stor faktor. Idag när vi satte igång blev jag bländad av lamporna, sträckningen kändes, jag missade många lätta bollar i början och humöret sjunker snabbt, då börjar jag genast känna av att det gör lite ont i armen. Allt för att ha en ursäkt till att inte köra ordentligt. Men bara jag kom igång/det började gå bättre och jag blev gladare så gjorde det inte längre ont och jag brydde mig inte om lamporna.
När det kommer till att träna är det "bara" inställningen som är viktig.
Så när det var dags att gå till gymmet vacklade humöret upp och ner tills jag intalade mig själv att jag ville gå dit och skulle träna hårt och bra.
Så fort jag kom in på FEL tankar försökte jag genast ändra dom. Lite svårt och jag trodde knappt på mina egna tankar i början, men vi kom iväg.

Idag dricker vi glögg för fullt också, jätte gott och känns lite vintrigare här i gröna gnesta. Nu när det har blivit mörkt kan vi lura os själva om att snön är djup där ute så vi kan dricka lite mer.
Å till middag blev det en kycklingfilé med ris och en halv burk majs. Känns nyttigt vilket självklart får en att må snäppet bättre.

Behöver jag skriva att jag är helt slut i benen sen gymmet?


Jobbigt att sitta ner

Idag har jag en riktig helgdag, vaknade strax innan nio och tänkte gå ut och springa. Men när jag gick in i badrummet såg jag jag morgonrocken hänga på kroken och jag blev jätte glad. Sånna känslor ska man ju inte kämpa emot så den kröp jag in i och satte mig i fotöljen med datorn i knät å nu har jag snart suttit här i tre timmar men jga vet inte om jag har gjort nått än. Tror faktiskt inte det. =)

Men jag ska väl ta och resa mig upp snart igen för jag börjar få ont i ryggen. Inte bra att sitta still för länge, får väl ta min springtur. Har ju inget träningspass idag så vi ska iväg till gymmet och skaffa oss lite ny träningsvärk

1:a december!!! Shit vad snabbt tiden går!

RSS 2.0