NNNEEEEJ!!

Idag tog det slut, och tränarn tittade besviket på mig. "Varför är du så dålig idag?" Å jag har tyvärr ingen aning om varför men idag hade jag varken lust eller ork att träna ordentligt. SKIT
Formträningen gick ganska bra i slutet med det var väl bara ca 15min av ett 2.5timmars långt pass.

Lite skoj i alla fall, tränarn ska kolla om vi kan gå till gymnastik hallen och kasta oss i hoppgropen. Hoppas vi får det för i så fall ska jag börja öva på hjulningtwist. Vore ju coolt att lära sig det nångång, även om det kanske inte är inom en snar framtid. =P

I övrigt så börjar två av killarna i gruppen bli allt mer galna på vår tränare. Idag satt hon och pratade i sin mobil nästan hela passet, ibland går hon bort till skollaget och hjälper dom istället eller så sitter hon med några papper och jobbar. Haha jag tror dom är väldigt bortskämda med att ha bra tränare som rättar dom en massa helatiden. Å så hoppades dom på att få någon som slår och skriker åt dom. Jag och Zacke är ganska nöjda med att hon håller tyst för det mesta. Visst gillar vi när hon rättar våra former, men när hon t.ex. ska ge mig tips på hur jag ska göra för att klara twisten så säger hon ju helt fel saker. Hon har ju inte fördelen med att kunna kolla i slowmotion som vi själva gör då vi filmar, men vi tycker ju bara att hon låter dum när hon säger åt mig att göra fel, och dessutom de fel jag redan gör. =) Förmodligen sitter hon och tittar på sin mobil och när hon ser att jag krashar så vill hon bara ha nått att säga.


Typiskt nu funkar ju inte youtube, jag tänkte ju lägga in en film på hjulningtwist utifall det är  nån stackare som inte vet vad det är. =p Aja, en hjulning utan händer å så snurrar man ett varv i luften innan man landar. Men när jag kommer göra det för första gången kommer det förmodligen bli en halv hjulning, sen fegar jag ur och glömmer bort vad jag ska göra innan jag landar med huvet först ner i skumgummi-gropen. =)


Svärd skada

Under helgen insåg jag hur mycket mindre än vanligt jag åt förra veckan.
På fredan åt jag en pizza slice och blev proppmätt å igår klarade jag knappt få i mig hälften så mycket från McDonalds jämfört med tidigare besök.

Nu när en ny träningsvecka har börjat är jag tillbaka på samma rutin som förra veckan, skillnaden idag var att jag vart tvungen att ta en annan t-shirt för den "riktiga" hade inte torkat från tvätten än. Å till frukost blev det en yoghurt som hade socker i sig och istället skippade jag den lilla donuten. Träningen går fortfarande lite framåt, men jag fick ta ett avbrott idag då Zacke högg sig i pannan med svärdet och började blöda en massa. Kineser som tydligen är jätte fjolliga så fort huden går sönder, tvingade självklart iväg honom till sjukan där han fick två sprutor å så ville dom sy, men det tackade han nej till. =) Nu hoppas han på att få ett coolt ärr, hehe han e söt han. Både våran tränare och skollagets tränare kom och skulle övertala honom att gå till sjukan men när han svarade att det var onödigt hur mycket som än tjatade om att det kunde vara skit i såret så ringde vår tränare sjukan och sa att han skulle komma snart sen satte hon på sig ytterkläderna och drog med honom. Hihihi

Efter träningen blev det en protein-shaker och ett äpple och 3-4timmar senare orkade jag koka pasta. Kanske är lite lättare nu eftersom jag äter mindre, om det är anledning till att hoppen känns så mycket lättare. Att man sen ser en massa fina stjärnor under träningspasset får jag se som ett plus =P

En shaker ser jämt så mycket godare ut innan man har mixat den. Den här iofs mango, jordgubbar och yoghurt. Dagens som innehöll banan, jornötssmör, mjölk och vanlijpulver såg väl inte lika god ut innan.

Om och om igen

Den här veckan har alla dagar i stort sett vart exakt likadana.

07:15 ringer klockan
07:25 kliver jag upp, dricker en påse sockerfri yoghurt och äter en donitas (liten mini donut)
07:47 tar jag cykeln till träningen
08:00-11:00 mycket uppvärmning/uppvärmningssparkar, stretching, grunder, hopp, vila ca 10min(stretchar), formträning, fys och avslutar med stretching medans vi kollar på när skollaget tränar.
11:30 lunch oftast pasta med tonfisk

Sen är det vila, kanske somnar lite i solen på sängen.
Jag äter en drak frukt om dan, oftast lite jordgubbar, mango, banan eller annan frukt också. Dricker ca 3 liter vatten, varav 1-2 dl under träningen och en halv liter direkt efter.
17:00 Äter en kyckling rätt och en vegetarisk, tillsammans med nån bröd- och salladsblandning.
17:45 Tillbaks till träningshallen och stretchar ca en timme

Igår gick vi även ut till löparbanan efter kvällens stretching och övade snabbhet genom att kuta för fullt. (sjukt trött i benen idag)
Sen på kvällen har jag inte ätit så mycket mer förutom lite frukt, å även om jag kanske "borde" äta mer så har det ändå var nånting som jag gjort rätt för träningen har gått bra hela veckan! Har knappt vågat byta träningskläder under veckan om det var dom som gjorde att det gick bra. =)
Men idag bryter jag trenden genom att gå tillbaka till hallen mitt på dan istället för ikväll, ska köra en massa ben träning för ikväll blir det film.

Under helgen måste jag se till att tvätta mina senaste favorit träningskläder för att börja om med samma rutin nästa vecka igen. Äntligen känns det som jag har lyckats tagit mig ett steg högre i trappan, måste bara se till att lyckas hålla mig kvar här uppe nu!

Dreams

Jag kan överlycklig berätta att jag idag kunde träna BRA!
Har haft dålig uppdatering just pga att jag inte direkt har kunnat träna nått. Var ju sjuk tors-fred, sen var det helg och jag fortsatte min vila genom att ligga i sängen och kolla film i stort sett hela helgen. När jag vaknade igår hade jag förhoppningen om att kunna träna hårt och bra eftersom det var ett tag sen men tyvärr gjorde sträckningen lika ont som knät och det slutade med att jag fick spendera träningspasset med balansövningar och stretching.

MEN!
Idag körde jag med dubbla byxor, sprang en massa innan träningen och ägnade stretchingstiden åt att köra uppvärmningssparkar. Sen var jag fit for fight!!
Jag kände mig mjuk och lätt, hoppen var bättre än dom vart...ja jag skulle nog kunna säga någonsin, i alla fall vad gäller tornadon. Jag fick till och med höra av tränarn att dom var MYCKET bättre, vilket hon självklart tyckte var jätte roligt eftersom jag bara hade vilat i ett par dagar extra. Å jag vet mycket väl att om jag inte gör lika bra imorgon kommer hon bli grinig som bara den på mig, men jag får i alla fall njuta EN HEL DAG!! =)

Då jag inte kunde träna igår utan ägnade väldigt många timmar av dagen åt att stretcha först på träningen, sen framför tv:n och på kvällen i hallen igen. Sen hade jag en jätte bra stund då jag satt i spagat hur lätt som helst och kunde enkelt ha främre benets tår på hakan (en stretch som väldigt många wushuare klarar). Men som vanligt när jag klarar den stretchen så visar det sig att det bara var en dröm. =P Men nån gång ska jag även klara det i vaket tillstånd. Om jag drömmer om det tillräckligt många nätter kanske hjärnan kommer på hur mina muskler ska vara och slappna av och helt plötsligt kan jag den, eller är det också bara en dröm? =)


Lyckades hitta till en för mig ny wushu sida, tipsar:
masteringwushu

Äntligen

Nu har även jag tillslut sett "Twilight".

Zacke var väl inte helt nöjd med filmen men jag bestämde mig för att det var en jätte bra film redan i första scenen Edward Cullen var med. =P Vad mer kan man begära av en film förutom en jätte cool kille, lång, mörkt hår, coola ögon, stark och farlig, *suckar djupt*. Å eftersom han var med i väldigt många scener så var det en VÄLDIGT bra film. Zacke tyckte det var dåligt att tjejen typ såg drogad ut när dom stod och pratade. Själv hade jag full förståelse för det!!
Måste finnas galet många tjejer som älskar den här filmen!

Verkar ha funkat

Min plan för att bli frisk verkar ha funkat ganska bra, idag kände jag bara av halsen ytterst lite när jag vaknade efter ca 11 timmars sömn. Så jag slipper förhoppningsvis vara sjuk i en evighet som jag annars brukar vara när nånting väl smittar mig.

Idag vart det städa, sopa, skura när jag vaknade medans Zacke fortfarande var borta på täningen. Men eftersom jag känner mig så mycket bättre så blir det nog lite träning för min del också senare på dagen.

Vårkänslorna är igång för fullt och jag är jätte glad helt utan anledning. TOPPEN!

Ska man kanske sätta upp lite olika mål för året!? deet är ju roligare att ha lite saker att sträva mot och man mår så bra när man klarar dom. Har ni några mål för året redan?

In och ut med vatten

Idag vaknade jag tyvärr med svullen hals och fick ta en vilodag från träningen.
Istället ägnade jag morgonen åt att titta på "P.S. I love you" och rensa tårkanalerna lite. =) Jag hann lagom torka tårarna innan det var dags för nästa sköljning.

Har druckit hur mycket vattten som helst idag med förhoppningen att kunna gå och träna imorgon. Tyvärr har en sjukdag också resulterat i att min lista på onyttiga saker jag ätit den här veckan fördubblats från igår. Blir väl lätt så när man inte orkar ta sig ut och allt vi hade på rummet efter att jag ätit upp frukten var olika onyttiga snacks.

Åå nu är det verkligen vår här också, träden blommar för fullt, det är pollen överallt (tur att man inte är allergisk) och dom har stängt av elementen på rummen. Går man ut nu på kvällen så känns det ungefär som en svensk sommar natt, tyvärr är det väl lika mycke mygg också. Men det känns riktigt mysigt.

Viljan att vara elit

Räcker det att träna mycket? Räcker det med att vilja och försöka?
Jag är bäst i Sverige, kom 7:a på mitt första EM (08), kommer förhoppningsvis få åka på VM i år. Betyder det att jag redan är elit? Hur ska jag göra för att nå toppen?

Det är svårt när man inte riktigt har någon tränare. Visst har jag en lärare på mina träningspass här på skolan. Hon rättar en del fel och säger åt mig att hoppa högre eller vara snabbare i rörelserna. Blir jag snabbare bara för att någon säger åt mig att vara det?!
Jag får träna styrka, snabbhet, balans utanför lektionerna. Allt det som behövs för att bli bättre. Jag läser på och försöker hänga med alla nya idéer. Jag gör samma övningar som dom som redan är bäst i världen gör. Men dom har tränat i 20 år, om 20 år är det försent. =P

Att göra träningsschema till sig själv, pusha sig själv och ge mig själv lite nya tips för att komma framåt är inte alltid det lättaste.

Gör jag verkligen så gott det går?

///
Lite tankar när man sitter själv i ett tomt rum.
Så fort Zacke kommer tillbaka från sin kinesiska lektion blir det mer träning.

Känns good!

Gårdagens träning kan sammanfattas "slutet gott, allting gott".
Var nämligen hur seg som helst första timmen och hade ingen lust alls att röra på mig. Men sista timmen vaknade jag till och körde bättre än på länge. Så det kändes ganska bra ändå.

Idag var jag desto piggare redan i början och det lönade sig. Hoppade som en galning och gjorde lite framsteg, me so happy. Kan ha vart för att jag började morgonen med att stretcha på rummet innan jag gick till träningen, eller för att jag tog ett koffeipiller kan även ha vart för att det var ganska varmt både igår och idag så jag kände inte ens av min sträckning det minsta lilla under hela passet!!! Yeay, yeay!! Trots det körde jag den smarta vägen idag och gjorde fortfarande inga utåtsparkar, kanske ska testa några imorgon om det fortfarande känns bra.


Vad brukar göra så du får en bra träningsdag?


Dream on

Kikade runt på google igen. Men denna gång på fitness modeller.
Vill ju veta hur man ska se ut för att se fit ut =P

Nicole Spitzack, galet snygg tjej och första resultatet på bildsökningen. Skulle jag vilja ha boobisarna så blir det dyrt =P men en lika snygg mage ska väl gå. Har redan skaffat mig träningsvärk i magen sen jag hittade den bilden.

Fat ass

Ett litet träningstips från kinesen, eller kanske snarare en varning!

Alla har ni väl hört att man inte ska sätta sig ner direkt efter att ha tränat. Vad ni däremot kanske inte visste är något som är känt bland alla kineser. Jag har ingen aning vart dom har fått denna uppgift från, hur dom har kommit fram till det, eller som det vara är något dom säger för att skrämma folk från att sätta sig ner. Själv skulle jag changsa på det sista men man vet ju aldrig, kineser ska väl ha kolla på det här med kroppen kan man tycka.
Dom säger att man får stor rumpa om man sätter sig ner efter träning.
Här i Kina verkar det nämligen vara så att ju mindre desto bättre. Å jag har inte bara blivit varnad en gång, så man förstår lätt att min är alldeles för stor för deras smak. =)


Så vill ni ha mindre rumpa så är det kanske värt ett försök, sätt er inte ner på minst 10min efter träning.
Vill ni däremot ha större?  Ja då är det väl bara att kasta sig ner på den så snabbt som möjligt =P

Självklart kommer ni få fler tips från kineserna!

Till pappa


Idag fyller en väldigt speciell pappa år, MIN PAPPA!!

Skickar ett jätte grattis och hoppas du har en härlig födelsedag!
PUSS & KRAM

Nytt försök.

Idag blev det en ny musikal som åkte in i dvd spelarn. Kan ha vart för att det var betydligt mycket bättre musik, eller för att det var en sån film som fick en att börja tänka på egna minnen. Men den här var faktiskt...ja den var bra till och med.
Många hade redan sagt till mig att den var bra men jag trodde dom ändå inte, jag hade fel och dom rätt.
Mamma Mia är faktiskt en bra film.

Men en sak är i alla fall helt säker, förälskelsen man hade som yngre är fullkommligt borta. Å om den inte hade vart det så skulle den försvinna när man ser filmen. Han ska ju vara cool, mystisk, farlig, stilig, ja manlig helt enkelt!! Visst var han fortfarande lång och mörk, men i övrigt, nej tack. Han stod ju och sjöng!! Dessutom dog den gamla bilden av honom totalt när han i slutet tog av sig tröjan, suck. Så var den mannen förstörd. Nä annat var det på den här tiden.

Tillslut så

Bättre sent än aldrig =p

Imorse när jag vaknade vid halv åtta tiden hade jag ju som tidigare nämt tänkt att gå ut och springa. Men jag är ju lätt distraherad när det kommer till sånna saker. Men nu vid 20.30 satte jag faktiskt på mig skorna och gick ut. Blav bara 3km ungefär men ändå. Starkt jobbat Cissi. =)


Tävlingen kommer fortsätta att vara öppen för svar under hela helgen så fram tills på måndag är det bara att skicka in ert svar. Självklart publicerar jag inte era kommentarer där ni skrivit ert bidrag försen tävlingen är stängd som vissa av er trott. Har fått en hel del svar, några rätta men även en del fel.

Kollade förresten på High School Musical 3 idag med älskling, vilken skit film! Blev väldigt mycket spolande för att slippa höra deras eviga sjungande. Det var inga fighter, den var inge rolig och det fanns inte tillräckligt med snygga människor för att den var värd att se ändå.

Morgon stund

Så vaknade man vid halv åtta, på en lördag! Visst är det skönt att vara uppe ganska tidigt men det finns ju inte allt för mycket att göra. Killen ligger fortfarande och dregglar på kudden och jag orkar inte riktigt göra nått.

Första tanken när jag vaknade var att jag kunde ut och jogga lite, men det har faktiskt inte hänt än. =)
Springa är en sån där sak som jag verkligen måste kämpa för att det ska hända. Lägga fram spring kläderna och ha allt redo annars blir det lätt att man göra nått annat, typ sätter sig vid datorn. =P  Men jag måste ju göra nått för att bränna bort lite extra kalorier nu när det är helg och jag dessutom inte tränade gårdagens pass.

Att jag sen gick och köpte ett pringles rör igår var väl inte heller ett smart val av mig efter att ha skrivit ner allt jag ångrar att jag åt, hehe. Men som tur var så va det kina-varianten på chipsen, alltså tjockare, hårdare och äckligare. Det blev inte många som fick åka ner i magen, så resten måste jag slänga annars vet jag nån som kommer äta upp dom även om hon inte tycker dom är särskillt goda. =)


Shit ångest

Under veckan som vart fick jag för mig att skriva ner allt jag åt för att se på ett ungefär vad som gick ner på en vecka.
Å det har vart väldigt mycket onyttigt!! FÖR MYCKET

2 st lotuskakor
3,5 ägg krisp med sirap
1,5 pizza slice
2 donetts
1 muffins
6 brödskivor med jordnötssmör
190g choklad
en påse med några starka crisp saker
2,4dl färdig blandad chokladmjölk
120g vingummi
<-- ägg krisp

Å så har ju många maträtter här en massa socker i sig.
Usch illa att behöva se, så jag ska självklart försöka hålla koll på nästa vecka också och försöka hålla nere på allt onyttigt.

Top

Här skulle man leta efter en kjol att börja använda nu när värmen är påväg.
Så runt och kika på marknaderna i närheten så hittade jag en som såg ganska söt ut där den hängde på galgen.
Å visst var den söt, rosa med små fjärilar och blommor. Men någon kjol var det ju inte. =)

Men själv har jag aldrig vart något fan av axelbandslösa toppar. Så om du vill köpa en top som säkerligen ingen i sverige har en likadan så hör av dig!

Själv får jag väl göra ett nytt försök att hitta en kjol nästa gång.

Yoga

Igår kväll när jag reste mig upp ur sängen efter att ha legat och tittat på senaste James Bond filmen bestämde jag mig för att skippa dagens morgonpass. Det gjorde sådär ont så jag bara rasade tillbaka ner på sängen, och ibland måste man väl faktiskt ta och lyssna på kroppen.

Men vila behöver ju inte betyda vila, så jag gick fortfarande upp ur sängen imorse och började söka på yoga övningar, tyckte att sånt borde ju varken mina knän eller fotleden klaga över.
Började med dessa övningar som jag hittade på http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article450417.ab


Var helt klart sämst på den sista då min rygg vart som en ostbåge, det stretchade jätte mycket och jag fick ont i huvet. Släppte ju så fort jag gick ner igen så det var nog välbehövligt.

Nu ska jag fortsätta läsa och leta efter lite fler övningar, klarar inte av att bara ligga och slappa nu när jag inte gick på wushu lektionen. Då skulle jag känna mig jätte lat och dålig.
Sen blir det lite taiji steg för fotleden också. 


Riktigt dyra feiyue skor

Dom måste vara galna.

Av någon anledning som jag inte längre kommer ihåg så sökte jag på feiyue skor på google, blev väl så chockad av resultatet att jag glömde bort anledningen.

Det finns sko butiker i sverige både online och riktiga affärer som säljer skorna för runt 600-700kr!
Ok, visst visste jag att dom börjar bli lite mer populära även bland andra folk än oss wushu,are men inte trodde jag att priserna skulle bli så höga nu när dom går att köpa på andra ställen än hos våra olika wushu-klubbar. 

Man kanske skulle göra nån tävling här på bloggen så folk kan vinna ett par om dom nu är värda så mycket. =p


Lite info om skorna från lester.se (skobutik online)

"Feiyue föddes I Shanghai 1920 och har funnits med i alla samhällsklasser
från bonden till politikern, från kaptenen i fotbollslaget till de beryktade
Shaolin-mästarna...
Feiyue blev känt under 30-talet för dess robusthet, flexibilitet och dess
komfort och har sedan dess varit en viktig del för de kinesiska kampsportsmästarna.
Idag ökar populariteten igen och Feiyue har blivit populära i bl.a.
Parkour-kretsar för det oklanderliga greppet och för "barfotakänslan"."


Varför inte?!

Kunde det inte bara gå som jag ville idag?
kändes ju som om det hade kunna vart en sån bra dag idag. Jag vaknade av mig själv, jag var pigg och glad. Men så hade jag ju också glömt bort gårdagen, å det var den som förstörde ALLT! Gjorde nämligen en misslyckad arial igår, lite för lite fart, lite för lite höjd å vips så har man ont i fotleden.
Sånt som händer, det var knappast första gången och inte heller sista skulle jag tro. Bara lite irriterande när det känns som en bra dag ända tills jag börja springa och kommer på "visst ja det var så det var". Men den är nog som vanligt inom kort, kanske hoppar och knakar lite mer i den än vad det brukar, men vad gör det så länge den inte gör ont.

Nu medans Zacke är på sin kinesiska lektion så gick jag ut för att små jogga några varv vid löparbanan. Bara för att låta fotleden jobba. Det blev väldigt jobbigt att skjuta ifrån med den ordentligt på varje steg och efter ett tag så inser jag att man lullar runt som vanligt och får börja fokusera igen på fotleden.

Nu blir det vila tills han kommer tillbaka då vi går bort till hallen igen för att bygga upp styrkan i låren.



 


Godmorgon!

Idag vaknade jag en halvtimme innan klockan ringde, låg kvar i sängen och gosade lite med kudden för om jag hade gått upp hade jag ju väkt min sjukling till pojkvän och han behövde nog sova den där extra lilla stunden så han frisknar till snart.
20 minuter kvar till träning och eftersom jag är ganska pigg så känns det som om det kommer gå bra. Men sånt kan man ju aldrig veta säkert försen man sätter igång.

zacke kommer följa med till passet idag men det blir inte så mycket träning för hans del för han mår fortfarande inte så mycket bättre. Däremot så ska han få lära sig en ny form i spjut, det blir första gången på väldigt många år som han tränar spjut, förmodligen kommer han att vara bättre på spjut på måndag än vad jag är på svärd. =p Orättvist att han har så mycket bättre kroppskontroll än mig.

Sjukt

Har vart jätte seg både idag och igår, därav min brist på inlägg. Men det har ändå inte hänt så mycket spännande för den delen. Vi har antingen tränat eller legat deckade i sängen. Tror att min kropp, förutom att den behöver vila, håller på att jobba med bacilluskerna som Zacke försöker smitta mig med. Gick inte så bra för honom att träna bort dom. =) Idag nyser och snörvlar han för fullt, möjligen har han lite feber också.

Sen vi slutade träningen vid tio tiden idag har vi ätit, kollat på två filmer och sovit. Å det känns faktiskt som om resten av dagen kommer fortsätta i samma stil.

Resten av veckan

Idag och resten av veckan kommer vi ha killen från skollaget igen som tränare. Li laoshi skulle iväg på nått möte med lärarna. Så det känns bra att veta att vi kommer få mycket hjälp den här veckan, då har man changsen att bli lite bättre lite snabbare.


Mitt ben var aningen mjukare idag, men det var mycket kläder och inga waibai sparkar som gällde för min del ändå.
Zacke började träningen med komentaren "Min mage känns jätte konstig typ som om jag nyss har spytt, det måste jag träna bort"

Efter träning så hjälpte vi varandra med att slappna av i musklerna genom att gå lite på benen, sen var det lunch och nu har det snart gått två timmar sen vi slutade. Dags att gå tillbaka till hallen och öva på våra rörelser för att dom ska se bättre ut imorgon, eller om en månad om vi fortsätter likadant varje dag. =)

Taolu

Hade visst glömt bort vad jag skulle göra i helgen, å här har du fått suttit och väntat. =p
Men nu är den äntligen här.

Idag vart det faktiskt inget filmat, men imorgon ska jag försöka komma ihåg att sätta igång kameran så det kan bli ett nytt klipp till slutet av veckan.

Drömmer mig 15 meter bort

Helgen är äntligen slut och första träningspasset för veckan har vart. Sträckningen är inte det minsta bättre så nu blir det till att fortsätta som vanligt och vänta på att sommaren ska få göra sitt, så hoppas jag på att det inte kommer göra lika ont när det blir kallt igen framåt hösten =)

Zacke hade ont i halsen både igår och idag när han vaknade så det blev till att stanna i sängen för hans del när jag gick bort å tränade. Han påstår att han mår bättre så imorgon kommer han förmodligen att träna. Tur det, tydligen gillar jag inte att träna med dom andra i gruppen men jag brukar inte tänka på dom när Zacke är med.
Idag kunde jag inte göra så mycket annat än att irritera mig på dom. Dom vet inte vilka rörelser som ska göras i vilken ordning under grunderna. Å efter att tränarn sa åt oss att öva på en spark som vi inte brukar göra var det tydligen kaos i deras hjärna och dom kunde inte göra fler rörelser utan att tränarn sa vad dom skulle göra. Jag fick förklara för dom vad som skulle göras, jag var tvungen att berätta för dom när dom gjort klart sina 10 rörelser. Å bäst var ju killen som inte fatta att det går att göra formen vänd åt ett annat håll utan tror att han ska göra nått helt annat då, GAAA! Å tålamod är knappast nått jag har i vanliga fall heller, så idag blev det många onda blickar och arga förklaringar. Varför ska dom lossas att dom fattar vad tränarn säger och sen bara göra fel helatiden?!

Hehe jag var nog lite arg på träningen idag.  =p Förmodligen var jag mest arg för att det är måndag och min sträckning gjorde så ont. Å för att en av dom ALDRIG blir det minsta bättre, och en annan bara var ivägen utan att knappt träna idag. HATA HATA HATA!!
Wushu är ju ingen gruppsport så jag måste lära mig att inte bry mig om dom andra som är på passen, försökte titta på skollaget som träna bredvid och lossas att jag var i deras grupp istället.

Shopping

Idag åkte vi iväg till 五道口 igen. Men inte för att köpa ännu mer filmer utan för att Zacke ville köpa nytt munvatten. Väl framme kom jag på att jag ville ha sushi men eftersom Zacke inte tycker att det är någon höjdare (har faktiskt fått honom att smaka) så gick han vidare för att handla. När jag väl mätt och belåten klev ut från restaurangen var min snygging redan tillbaka på universitetet, det var tydligen för mycket folk i rörelse så han orkade inte handla nått. =) Men eftersom jag var på bra humör efter min goda måltid så handlade jag både lite nya jeans och hans munvatten innan jag åkte tillbaka.

Jag hör till dom som hatar att behöva pruta och försöker därför hålla mig till ställen där det mest är kineser som handlar, det betyder nämligen att försäljarna inte är SJUKT jobbiga med löjligt höga priser som man måste pruta en massa på.
Eller så går jag in i dom äkta affärerna där allt redan har en prislapp även om det nästan står samma pris som i sverige, då blir kvaliteten en aning bättre också.


Här är priserna man får betala om man inte prutar det minsta lilla.
Eller jo billabong t-shirtarna prutade jag ju på, köpte tre i olika färger. Men där stod det redan några utlänningar och förhandlade på engelska så jag sa på kinesiska istället vilket pris jag ville ha. Snabb enkel affär, och under tiden märkte jag att dom andra var svenskar så självklart berättadde jag för dom vilket pris jag köpte för så vart dom också nöjda. =p


Suck

Så var det helg igen. kanske inte alla som hatar helger så mycket som jag gör. Har man ett jobba är väl helger bland det bästa som finns, om man är ledig på dom vill säga. För mig känns det bara som värdelös tid, men jag ska försöka göra den här dagen lite bättre snart då vi åker iväg för att se om det har kommit ut några nya bra filmer eller om det finns nån serie vi kan köpa.
Nån gång under helgen ska jag även försöka få ihop ett nytt filmklipp från veckans olika form-tränings pass.

******

Ett tag senare kommer jag tillbaka från filmköpet och inser att jag aldrig skrev klart inlägget. =)
Nu har vi massa nya fillmer som jag snart ska börja titta på men först ska jag färga håret igen, har ungefär 1cm utväxt och håret är inte alls lika glansigt och fint som det var i början. Jag kanske kommer ta fram saxen igen och klippa lite på måfå igen. Blir säkert jätte bra när det är klart.

Tur att man har gjort det ganska nyligen eftersom det bara står på kinesiska hur man ska göra. =)
Men i sverige får man ju bara ett par hanskar med, här får jag även några öronskydd och ett förkläde. Kommer vara SÅ snygg.

Den bra nanquan killen

Dom här dagarna har vi haft en annan tränare, vår lilla tjockis tant skulle iväg och göra annat. Så istället fick en av killarna i skollaget träna oss, och som vanligt när det är en annan tränare så får vi alla betydligt mycket mer hjälp. Eller, nja den sämsta får väl inte så jätte mycket hjälp. Han är en sån där "shit, vart tusan ska man börja" och då orkar dom tydligen inte börja nånstans och ignorerar allt. Dom väntar väl på att han ska bli lite bättre av att bara träna och titta på dom bättre kineserna så det tillslut är någon vits att rätta hans fel. Jag och Zacke ger honom lite tips då och då men jag vet inte om det är för att han engelska är skit eller om han försöker utan att det syns, någon förbättring blir det inte i alla fall.
Men jag har fått massa saker jag måste tänka på i typ alla rörelser, så efter passen är det bara att plocka fram blocket och kladda ner allt så jag inte glömmer bort nått.


Imorgon är det fredag och jag har min sista tid på sjukan för akupunktur behandlingen. Så jag ska försöka att inte sparka så jätte mycket med benet imorgon, känns lite som om jag förstör det bra dom gör under behandlingen när jag tar i jätte mycket för att lyckas med ordentliga sparkar under passen. Annars e det bara att gå tillbaka till sjukan på måndag och börja om, men att faktiskt vara snäll mot benet under hela behandlingstiden, man kan ju tycka att jag ska lyckas hålla mig i fyra dagar. =)

Grattis

Idag är det systern som fyller så självklart ska hon få ett grattis inlägg också.

Vi får se om vi lyckas hamna i samma land under sommaren, isf lovar jag att hitta chokladbitar som ser minst lika goda ut som dom här =p


38 var det va?


En stor kram till världens bästa mamma på hennes födelsedag!!
(levereras i maj då vi är på samma sida jordklotet)

Electricuted

Jag har tänkt det länge, jag har nämt det ett par gånger tidigare och nu äntligen gör jag nått åt saken. Nu ska sträckningen bort!
Sist jag var här på skolan tänkte jag ju också fixa till den men kom aldrig iväg till sjukan, inbillade mig att det var påväg att bli lite bättre. Sen dess har jag stretchat, masserat och till och från hållt på med gummibandet. Men jag är helt klart för lat för att hålla mig till ett ordentligt rehab schema. Nu är det nålar som gäller.

Två nålar lite el och en värmelampa. Visste inte om det skulle hjälpa så mycket eftersom jag knappt brukar känna av sträckningen när vi masserar på den. Så när läkarn tröck lite överallt och frågade om det gjorde ont så var det bara att lossas "Aj, ja där gör det ont" (om jag hade känt sträckningen hade det formodligen gjort ont ungefär där)
Han sätter nått kladd på mig, förmodligen nått spritliknande för att göra rent, sen trycker han in första nålen. Ett litet stick och sen känns det inte så jätte mycket, tills han kommer till rätt ställe. AAAJ!! SHIT!  Så ont som det gjorde MÅSTE det ha vart bra!

Nu längtar jag tills imorgon då jag ska tillbaka.
~~min sträckning ska bo-ort, min sträckning ska bo-ort~~
Zacke längtar inte lika mycket, eftersom läkarn kallar honom för "handsome boy" helatiden. =)


Dagens första

Igår var det verkligen ingen vits att skriva fler inlägg för jag gjorde inte ett skit. Vet inte vad det var med mig igår men jag hade ingen motivation alls till att köra nå mer under dan. Jag gick bort till hallen på eftermiddan när Zacke ville träna men bara stod där en stund utan att göra minsta lilla rörelse. Så tillslut tog jag nycklarna och till min stora förvånad gick jag därifrån leendes. Jag var glad över att gå därifrån, över att inte behöva träna, för att jag snart skulle vara tillbaka i rummet å kunna vila. Men redan halvvägs till rummet hade humöret skiftat och jag var irriterad på mig själv för att jag var så lat.

Så till idag.
Jag var ganska pigg och glad, trots att vi körde kull som uppvärmning. Blev ordentligt varm och kunde stretcha relativt bra. Halvvägs in i hoppen tröttnade jag totalt, tyckte nämligen att det var alldeles för mycket av dom tråkiga hoppen idag. Å med tråkiga menar jag självklart dom som inte gick så bra just idag. =) Tillslut var vi äntligen färdig med alla hopp och när det var form dags så hade viljan och orken kommit tillbaka. Så det var verkligen en dag med mycket upp och ner. Innan vi gick så berättade vi den stora hemligheten att man kan gå tillbaka på kvällen och träna. Shit dom har vart här i typ ett halvår men hade ingen aning om det utan blev jätte glada. Vi testade det redan första dagen vi kom hit. Ikväll ska i alla fall dom andra också vara med och träna.
Å idag hade jag både med mig svärdet och det var svärd =)

Dålig start

Morgonets pass började riktigt segt. Minsta lilla rörelse gjorde ont överallt, den gamla sträckningen sen 1/2 år tillbaka gjorde extra ont, knät gjorde ont redan innan jag hade börjat med snurrarna å rygg och nacke var sådär lagom stela. Men som jag faktiskt skrev för bara nått inlägg sen, skador gör extra ont när man inte har någon lust att träna. Så jag visste ju egentligen att allt bara satt i huvudet, och att jag måste försöka göra nått åt det. Ett koffeinpiller fick bli min lösning, ja å så ett tejpat knä medans det var hoppdags, mest kanske för psykets skull hur som helst så funkade det i alla fall. Å jag satte ett hopp jag inte gjort dom senaste veckorna, tyvärr var det inte en twist utan en tornado 540 till mabu. Hur som helst, YEAY! =)


Blev inget filmande till svärdarkivet idag för alla var tvugna att köra handform, men lika bra var väl det eftersom jag hade glömt mitt svärd på rummet.  =p 



"I´m no superman"


Den här dagen har gått betydligt snabbare, så nu är det inte länge kvar till måndag och allt börjar om på nytt. Men självklart har jag ju en önskan om att jag har blivit lite bättre, förmodligen inte så att jag själv märker det. Men lite, bara lite! =)

Mestadels av dagen har nog spenderats i sängen, först med fönstret öppet och solandes, sen med några avsnitt scrubs. Det är precis som dom flesta serier, kanske inte det bästa första gången man ser det men efter några avsnitt vill man bara ha mer och mer.


Var ute och joggade 2km runt löparbanan för att sen roa mig med att stretcha i 30min. Idag var en sån dag då det känns som om oavsett hur mycket jag stretchar så blir det ALDRIG någonsin bättre. Vilket det självklart blir men har man haft en vilodag så blir i alla fall jag lite extra stel.

Nu på kvällen gick jag och Zacke upp på taket för att gå igenom svärd. Vill man bli bra på nått så är det ju övning som gäller, och att bara lugnt gå igenom sina former är jätte bra övning. Dels för att dom ska sitta bättre i huvudet och för att kunna köra rörelserna snyggt snabbt måste man öva mycket på dom långsamt. Annars är det stor risk att det bara ser ut som fladder.

Å det där med att Zacke inte ville ha pizza idag heller verkar han ha glömt bort för jag har hört han prata om det ett X antal gånger idag. Nu är han tillbaka i det där spåret, "det är bara inbillning att det är dåligt". Så ganska snart kommer nog även "jag behöver energin" att komma. =p

YES!!

Lyckan var stor igår när Zacke sa att vi inte behövde åka iväg och köpa pizza, han tyckte faktiskt att det var väldigt onyttigt! Att jag låg i sängen och klagade över att jag var trött kan ha haft en väldigt stor inverkan men han sa till och med att han inte ens ville ha det idag istället! Nu ska jag bara försöka trycka i honom en massa nyttig mat istället och hoppas att han blir piggare av det så kanske vi aldrig mer behöver åka och köpa pizza här i kina. OK det tar väl max 20-30min men jag gillar det ändå inte.

Idag är det söndag och jag har sovit typ 11timmar =) vaknade först efter 9 men bestämde mig för att ligga kvar en stund, blir ju så lätt att man somnar då. Men vad gör det, jag har ändå inga direkta planer för dagen. Ska bort till löparbanan och springa några varv, mina ben känns nämligen som blyklumpar här mot stolsdynan. Dom behöver få lite ordentlig blodgenomströmning.

Först måste jag iväg och köpa lite frukost, vaknade nämligen och var jätte hungrig. Men lite frukt, nötter och yoghurt ska nog kunna råda bot på det!

RSS 2.0