Det går åt fel håll här

Vad är det här?!



Nu har det börjat snöa för fullt.
Jag som redan har packat ner värsting vinterjackan i en kartong för postning till Sverige. Men det är ju tur att man har andra lite varmare jackor kvar, å halsduk måste jag ju ändå ha tills halsen har blivit helbra. Ska det ta och bli snö här nu igen så är det ju skönt att man åker snart. För här borta är det ju lite meningslöst med snö.


Jubelrop och bakåtvolter

Idag vaknade med en härlig känsa. Jag svalde ett par gånger och det gjorde inte så jätte ont längre! Det måste helt klart vara tack vare sjuklinggodiset jag åt igår.


Men jag fortsätte självklart att bälja i mig varmt vatten, äta lite extra med vitaminer och suga på halstabletter hela dagen. Sen håller jag tummarna för att den lilla irriterande känslan som fortfarande finns kvar är helt borta imorgon. Å skulle den inta vara det så gör det väl detsamma, jag kommer ändå träna vilket som. Det är ju redan planerat och klart, då finns det ju inget att göra åt saken. =)

Specialbehandling för sjuklingar

Under kvällen har jag väl inte vart allt för hälsosam. Istället har det blivit lite "jag-är-sjuk-det-är-jätte-synd-om-mig" godis. Å till det beställde vi också mat till rummet och satt och mumsade medans vi kollade på en bra serie.


Två sånna här godbitar e perfekt för en sjukling


Så visst kan det vara lite mysigt att vara sjuk ibland om man tar sånna här dagar och bara myser och tar hand om sig själv - å blir lite extra omhändertagen också. Men jag hade helt klart föredragit om det hade kunnat väntat nån vecka tills efter EM.

Snygging

Fortsätter min vila och kurering för halsen även idag, det blir i alla fall inte så mycket värre men än så länge har det inte vänt till det bättre heller. Så när man inte kan träna får man ju försöka hitta på annat att roa sig med och idag körde jag hälsostund.


Man ser lite skum ut i kinesisk ansiktsmask, men sen var jag len som grädde i ansiktet.

Tända ljus & uppskivad fruk
Dusch med scrubb och hårmask
Ansiktsmask och insmörjning av hela kroppen
Fotmassage och målade naglar


Känner mig hur fräsch som helst nu
och tänkte fortsätta dagen med lite monopol och en kortare promenad.

Det lilla räcker - ibland

Eftersom jag väldigt ogärna vill sitta helt still och bara glo så gick vi ut till löparbanan. Även om jag tog det väldigt lugnt och blandade lite promenad med lätt jogging så var det riktigt skönt att röra på sig. Sen kunde jag ju också ta och stretcha en stund å så vips så känns det som om man faktiskt har gjort nått.



Nu blir det en sväng bort till WDK, förmodligen för sista gången för att handla det sista som kommer behövas inför Sverige. Lite nya dvd filmer, x-box spel och annat smått och livsviktigt.

 


Helt ofattbart

Trots en helt vattentät plan har jag fortfarande ont i halsen. Å en sak är i alla fall säker, jag har inte sovit för lite - 10 timmar kan knappast vara för lite. Men jag fortsätter med piller och tabletter, massvis av varmt vatten och äta ordentligt. Så nu ska jag börja dagen med en tallrik havregrynsgröt med russin och äppelbitar.



Kommer nog tyvärr bli en ganska lugn dag idag också


En klockren plan

Efter en väldigt seg dag utan träning då halsen långsamt har blivit sämre och sämre bestälde vi hem lite kina mat =P som jag åt ihopkrupen under täcket medans vi kollade på The Listener. Har ingen koll på om den går eller har gått i Sverige, gillar den gör jag i alla fall men tyvärr har vi bara en säsong.



Nu tänkte jag skölja av mig - eller snarare ta en lång, varm dusch och sen blir det nog sängen för min del. Så kommer jag vakna pigg och frisk imorgon! Det är planen i alla fall, och jag tycker själv att jag har tänkt ut den ganska bra.


Börjar göra oss redo

Oj vad vi känner oss ute i god tid nu! Det är en hel vecka kvar tills vi ska flytta tillbaka till Sverige - med en mellanlandning i Turkiet och EM - och vi började redan idag med att packa!



Nu känns det som om vi har all tid i världen men så är man inte heller riktigt lika effektiv i packningen som man är om man börjar dagen innan man ska åka.


NEJ nej nej - helt fel variation

Fick visst lite variation idag, men verkligen inte någon jag ville ha. Har fått ont i halsen och håller på för fullt för att kurera mig. Har väl blivit en liter honungsvatten och diverse olika piller, så skippar jag också konditionsträning och wushu passet som brukar få upp flåset ordentligt.

Så jag får tyvärr nöja mig med att köra nere i gymmet sen och medans Zacke tränade på för fullt ute idag så stod jag bredvid och fick nöja mig med lite taiji och stretchande istället.

Men lite roligt vart det idag i alla fall när vi såg att resturangen hade öppnat och jag kunde äta en massa gott. Den hade ju tyvärr fortfarande stängt igår när vi hade hoppats på att gå ut och äta middag, så det fick bli en lunch idag istället.

Ingen variation än så länge

Blev en väldigt sen natt igen. Kunde inte alls sova, så jag tänkte att om jag spelar lite monopol blir jag jätte trött. Å visst blev jag jätte trött, vid tre tiden när jag hade vunnit. Då var jag bara tvungen att äta lite äggvitor eftersom jag vart hungrig av att vara vaken så länge. Men sen, sen så sov jag jätte bra! Å då jag ändå inte gick upp försen tio så blev det ju en ganska lång natt ändå.

Jag har förresten fått en jätte stor lust att träna en massa annat - också! Ser faktiskt fram emot att komma till Sverige och träna step-up, gympa, aerobics och lite sånna saker. Eller det jag egentligen vill köra är ju dans, jazz, street, hip-hop, men va fan det är omväxlingen i träningen som är viktigast.



Idag blir det däremot inte särskillt stor variation utan jag tror träningen kommer se ganska exakt ut som igår. Förutom att det blir några andra muskler under kvällens träning.


Dagens träning



DAGENS TRÄNING

F
örmiddagspass:
Jogging & stretch
Sparkar & hopp
Formträning (vapen och hand)

Eftermiddagspass:
Intervaller
Stretch

Kvällspass:
Mage
Rygg


Jag är super good!

Dagens andra pass kändes SUPER! Ett intervallpass som gick jätte bra, sådär så jag knappt kunde stå upp efteråt. Det var skönt att bara gå ut för att intervalla, så jag visste att jag kunde köra slut på mig totalt utan att behöva göra en massa annat efteråt. Ja förutom stretching då men det är ju inte allt för anträngande att hänga på en muskel eller två.


En extra super toppen grej med det hela
var att jag lyckades ligga ett halvt varv före Zacke helatiden, vilket var hur vi startade. Annars brukar han alltid komma ikapp mig, men nu hade jag ingen klocka att springa på (mobilen låg på laddning) så då gällde det bara att hålla sig undan från att bli ikappsprungen.

Nu blir det middag, förhoppningvis på favvo resturangen om dom har öppnat igen efter lovet.



Killer kombination

Eftersom jag vaknade så sent var ju en morgonpromenad ute ur bilden. Istället var det bara att äta frukost och gå ut för att göra förmiddagspasset.

Trots en seg början så vart det riktigt bra träning tillslut, jag behövde bara hoppa igång benen lite. Tyvärr blev jag väldigt trött efter mitt wushu pass så det blev inga extra övningar utan bara stretching när jag var klar. Så ikväll måste det bli ett dödarpass om det här ska gå ihop med hur gårdagen såg ut också.

Idag kom jag på en favorit jag hade som yngre, värsting bomb av snabba kolhydrater och socker men riktigt gott. Nämligen pärlsocker och havregryn - kanske lite torr blandning och det ser väl inte allt för skoj ut men jag gillar det.




Självklart åt jag nånting lite bättre direkt efter träningen, men sen blandade jag en liten skål av dom här godbitarna.


De e en evighetsmaskin.

OOPS!



Gårdagskvällen blev inte riktigt som jag hade planerat. Inget gym, ingen träning, inte ens en liten promenad. Istället fastnade vi framför evighetsspelet monopol, men inte som brädspel utan på x-box. Inte riktigt lika roligt men det var i alla fall bra att man kunde ha spelet som motståndare också. Ni anar säkert hur länge vi satt när vi körde bara mot varandra först och ingen ville att den andra skulle förlora.


Sent blev det i alla fall, riktigt sent och idag kom vi inte upp ur sängen försen vid tolv-tiden.

Vart bara för trött igår

Självklart blev det en massa träning igår och idag har jag samlat på mig lite mer slaggprodukter i musklerna och träningsvärken är ett faktum. MEN jag tror jag känner en förbättring i låren, har inte blivit en enda grimasch än så länge och det är ju jätte bra. Nu har det gått över till en sån där skön träningsvärk som man vill trycka lite på för att få känna den ordentligt.


Nu sitter jag och mumsar på god havregrynsgröt med lingonsylt. Extra gott blir det när jag blandar i en liten påse med någon form av havre frukostblandning. Det är egentligen tänkt att man ska blanda ut påsen med vatten och dricka och jag har ingen aning om vad det är i - tror det är mjölkpulver, havregryn och nå andra konstiga flan - men gott blir det i alla fall i gröten.

(Gårdagens träning kommer upp ikväll tillsammans med dagens.)



Inte som planerat, men minst lika bra

Planerna imorse var ju att gå en morgonpromenad. Men då jag fastnade framför ett fighting spel på x-boxet tillsammans med killen så vart promenaden lite uppskjuten. Nu har jag i alla fall precis kommit tillbaka från det som istället blev en kvällspromenad i ett något kyligt Peking.

Nu ska jag ta och samla lite energi så får vi se om det blir middag eller gym först, livet är fullt av svåra val.


Är jag nyvaken eller bara trött?

Av någon konstig anledning fick jag precis för mig att det var morgon och funderade över vad jag skulle göra idag. Men egentligen har jag precis kommit tillbaka från dags-passet och är påväg att dricka lite vitaminer och äta tonfisk, ägg och diverse annat smått och gott i en kladdig röra.

Dagens pass ute vid löparbanan blev ett långpass i löpning men det där med att klara en viss tid var inget jag ens tänkte på att försöka. Istället var jag glad över att jag fortsatte springa trots att det gjorde så ont i benen - träningsvärken sitter fortfarande kvar och är stark. Man kunde ju ha hoppats på att det skulle bli bättre efter ett tag men det blev bara värre och värre, å när jag väl var klar gjorde det ondare att gå än vad det gjorde innan.


Så ikväll hade jag tänkt att satsa på överkropp istället för ben nere i gymmet. Påbörjade den träningen ute lite med att köra armhävningar och lite mage i ställningarna.



Uppe å äter på natten

*gäsp* Å god morgon. Det har börjat blivit en aning sena kvällar och mornar. Igår kväll/natt började Zacke koka pasta och steka bacon klockan 01. Själv mumsade jag i mig två kokta ägg och en baconskiva. Tror faktiskt att det var det godaste jag har ätit på länge. Att bacon ska vara så mycket godare bara för att man äter en hel knaprig skiva med fingrarna istället för att blanda i maten, skumt.



Nu ska jag ta och koka mig lite frukostgröt, sen är det dags för en upppiggande promenad.

Lite av veckans händelser

Filmade inte så jätte mycket under veckan, men lite vart det som man kan dela med sig av.


Anledningen till hemlängtan

En aningens sugen blir man ju på att vara i Sverige när man ser bilder som denna.



Så även om många av er inte riktigt verkar hoppas på samma sak så vill jag verkligen att snön ligger kvar i 4 veckor till!


Rykten inom landslaget

Det går rykten om att landslaget har fått en ny coach. Jag är ungefär 100% säker på att dom är sanna eftersom det var den förra coachen som sa det när vi pratade med honom. Däremot har vi inte hört nått från den nya.

Eftersom bytet blev väldigt nära ihop med EM å verkar det vara en aning kaos och strul. Som tur e så vet vi ändå att vi måste göra läkarundersökningar och vad som ska stå med på papperna. Anmälningarna fixade den förra coachen (antar jag, vi skickade i alla fall våra saker till honom) men sen vet vi faktiskt inte så mycket mer.

Tror faktiskt inte att vi har några biljetter bokade än så länge, men säker kan jag ju inte vara. Det är även möjligt att allt är fixat och klart bara att vi inte vet ett dugg. Tur att jag vet vad jag ska göra i alla fall, å det är ju fortfarande två veckor tills tävlingen börjar.


Egentligen är det viktigast att vara bäst!

Precis som misstänkt så gör benen fortfarande riktigt ont, om inte ännu värre så i alla fall lika. Men å andra sidan så skiner solen och det är ganska varmt och skönt ute.

Fuskade lite igår med det där att inte hålla på med hemsidan nått men det var bara pyttelite så det knappt kan räknas. Idag ska jag försöka hålla på med annat så jag inte ens känner behovet av att spendera en massa tid på den.

Nu ska jag i alla fall göra mig iordning för att gå ut och spela tennis ett tag. Vi är sjukt dåliga på det men roligt har vi i alla fall och det är väl det viktigaste - har jag hört.


Det är såhär framtiden känns

Segt som tusan har det vart med vilodag. Men den har i alla fall vart välbehövlig, låren har det inte alls lätt sen igår och att gå neråt i trappor är inget jag tycker är allt för skoj just idag. Gissar på att det inte kommer vara mycket bättre tills imorgon. Men eftersom jag ändå inte hade tänkt att träna ben försen på måndag igen så gör det väl detsamma om jag rör mig som en gammal kärring med lårbråck.

Nu är det dags för mig att krypa ner under täcket men ha en trevlig kväll!!


Hoppen kramade ur låren totalt


Sitta still är skönt ibland

Vaknade med träningsvärk även i låren idag - härligt! Jag har ju dessutom samlat på mig lite under veckans gång, men vaderna måste nog vara värst. Dom har gjort ont hela veckan från måndagens styrketäning. Treceps, övre ryggpartiet och rumpan var en lite mer behaglig träningsvärk som försvann efter en dag.


Men idag ska jag inte jobba upp några nya ömmande muskler, för idag är det vila. Eller ja, jo, vila. Förutom att vi ska ut och spela lite tennis, fjäderboll och stretcha. Men det är ju ungefär som att gå ut och spela fotboll bara för att det är roligt. Visst kan det vara jobbigt, men det är inte för träningen som man gör det.

Dagens Träning



DAGENS TRÄNING

M
orgonpromenad

Förmiddagpass:

Intervaller
Plinthopp
Skatarhopp
Mage

Kvällsträning:
-


En påtvingad pause

Självklart vart jag sittandes med en där sidan även större delen av den här kvällen. Igår blev det ungefär 9 timmar, men idag vart det bara runt 7-8. Zacke fick slita bort mig för att jag skulle äta middag och nu har jag visst fått "kod-förbud" under hela helgen.


Trots att jag nu är så gott som klar och har gått över till att vilja ändra på sånt jag från början var nöjd med så måste jag väl gå och lägga mig. Den enda hjälpen jag får av Zacke just nu är "Sov på saken" och det kan väl faktiskt vara ett ganska bra tips ibland även om jag har försökt att inte lyssnat på det den senaste timmen.

Årets bästa dag


Jag fick lite sällskap på min promenad tidigare och det blev samma runda som igår. Men idag mötte vi lite fler människor, vi var tydligen inte dom enda som märkte att det var skönt ute. 


Måste vara den varmaste dagen på året än så länge. Man kan till och med se en och annan kines vara ute och spela basket i t-shirt. Själv väljer jag ändå långärmat och skippar bara jackan till träningen.


Jag tror det är vår

På väg ut för en till mysig promenad, antar i alla fall att den kommer bli riktigt härlig eftersom solen skiner för fullt och det blåser inte det minsta. Tror till och med att jag ska skippa vinterjackan och köra på en tunnare vårjacka!

Det var riktigt nära att jag fastnade framför datorn igen för att fortsätta skriva på hemsidan. Men eftersom jag vet hur jag är och inte kommer vilja sluta försen jag är klar eller inte kan hålla upp ögonen längre så är det bäst att vänta tills man har fått lite träning gjort.



Dagens Träning



DAGENS TRÄNING

M
orgonpromenad

Förmiddagspass:
Jogging
Sparkar grunder & hopp
Svärd- & handform
Hopplandningar

Kvällspass:
-


Glömt bort tiden totalt

OJ!



Klockan är redan över tolv och jag har inte gjort annat än suttit vid datorn hela eftermiddan och kvällen. Blev inte ens någon kvällsträning och Zacke vart tvungen att laga middag. Jag har fått ont i nacke, axlar och armbågarna av all tid framför datorn och börjar bli riktigt seg i huvet nu.

Man kan ju undra vad som är så himla skoj att man missar träningen för det?! Men det är tyvärr inget spännande eller allt för kul, jag har bara suttit och skrivit koder till hemsidan för våran wushu förening. I å med att man kommer tillbaka till Gnesta måste man ju börja ta hand om klubben igen å eftersom jag inte har gjort nått med hemsidan på evigheter så är det dags att försöka få någon ordning på den igen tills man kommer tillbaka.


It´s a beautiful morning

Vilken perfekt dag det här är! Soligt, varmt och helt underbart. Var ute på en toppen promenad och fick lite vår/sommar känsla, visst jag gick i jacka och långärmat men det kändes i alla fall väldigt mysigt.

Dessutom gick jag förbi ett riktigt Kina område - tvätt som hängde ute mellan träden, taxibilar som står parkerade bredvid sophögar och halvt förfallna gamla små hus, en äldre man som står och slår ryggen mot ett träd och ungar som springer runt mitt i allt och verkar skit lyckliga över tillvaron.

Jag gillar verkligen promanderna här! Men nu är det dags för lite ordentligare träning ute vid löparbanan.

Vilja, planera & fundera

Go morron!

Idag vaknade jag med en jätte stor lust att flytta in i lägenhet i Sverige och komma på hur man ska ha det. Det är inte så många saker jag gillar så mycket som att planera. Sen gör det inte så mycket om det blir som man planerar eller inte det roliga är bara att sitta och komma på hur det skulle kunna bli.

Så nu kikar jag runt på diverse inredningssidor och funderar över vilket färg och stil man vill ha i dom olika rummen. Allt jag hittar som jag gillar går i samma stil, svart, vitt och natur. Så det är mycket möjligt att det inte blir någon större skillnad på dom olika rummen. =P


This I like, likear jätte mycke!


Dagens Träning



DAGENS TRÄNING

M
orgonpromenad

Eftermiddagsträning:
Intervall 5 varv * 2
Vad jogging (raka ben)
Balans

Kvällsträning:
Cykling
Rygglyft
Benlyft
Ryggträning gummiband 2 övningar
Hängandes mage
Sit-ups med vikt


OS-Guld

Här i Kina får man inte se särskillt mycket av OS.

Eller snarare man har inte så stor changs att se nått annat än kineserna på tv´n i alla fall. Dom är minst sagt tokigt stolta över sitt guld i konståkning. Visst Ryssland har tagit guldet de senaste 46 åren så dom har ju all rätt att vara glada men det känns lite överdrivet. Dom gör sitt åk på morgonen, sen visas inte något annat på sport kanalen under hela gårdagen!!

Foto: EUTERS/David Gray


Man får se dom åka, man får se dom vänta på sina poäng, man får se dom kolla på sig själv när dom åker, man får se dom sitta i studion och kolla på sig själv när dom åker. Sen kunde man ju vara glad om det stannade där men nej, då får man se dom åka igen och igen och igen. Ända tills även kineserna inser att dom måste visa nått annat, så vad gör dom? Jo dom lägger in sin egen musik å på så sätt är det som nytt och man kan visa det i några timmar till.

Idag visar dom i alla fall lite andra saker men man kan nog inte hoppas på att få se svenskarna allt för mycket.

Träning, å så mer träning

Om man bara tar och väntar tillräckligt länge är det klart man har tur. Strax innan solen gick ner avtog vinden och det blev perfekt ute för att träna intervall. Men eftersom "förmiddagspasset" nu blev väldigt sent så betyder det att vi bara är inne för att komma ur ett par svettiga träningskläder för att sätta på oss nya torra.


Så dricka lite mjölk, äta nått ägg och sen gå till gymet för att blöta ner även den här outfiten. Nu är det magen och ryggen som ska få kämpa. Känns som om det var JÄTTE länge sen jag tränade rygg så den ska inte få det lätt nu ikväll!

NO WAY

Är nog väldigt nära stormvarning ute, blåser för fullt och om det slutar för en kort stund så kändes det som om man skulle ramla för att det inte fanns nånting som höll en uppe längre.

Så idag tänker jag verkligen inte gör det som står på träningsschemat. Ut och köra intervallträning? Nope no no no! Får försöka komma på nått annat man kan hitta på, finns en viss risk att det kommer få bli extra gymträning istället. Om man nu inte har sån tur att det slutar blåsa.


Vi ska gå hand i hand genom livet

Morrn morrn folks.

Nu har jag fått i mig ungefär en dl av min favorit, superkrämiga och söta yoghurt som jag nog kommer sakna lite när vi flyttar tillbaka till Sverige. Eller förmodligen inte eftersom jag snabbt kommer glömma den och vara glad över att ha keso och massa goda mackor istället.


Hade tänkt att ge mig ut på en promenad nu och håller tummarna på att Zacke vill kliva upp ur sängen och följa med mig. Det är ju alltid mysigare att ha lite sällskap, speciellt om det sällskapet är en snygging.

Dagens Träning



DAGENS TRÄNING

M
orgonpromenad

Förmiddagspass:
Jogging
Sparkar
Form
Ställningar
Svärdgrunder
Stretching

Kvällspass:
Bröst 3 övningar
Triceps 2 övningar
Biceps 2 övningar


Alldeles för sent för min del

Det blev inte riktigt som planerat. Det var ett gäng andra nere i gymmet och eftersom det inte är särskillt stort så valde vi att äta först och träna sen, precis som igår. Vilket gjorde att vi inte var klara försen framåt tio tiden igen. Även om man kan träna slut på sig själv så pass sent så känns det ändå som om träningen hade kunnat vart bättre om vi hade kört lite tidigare. 


Men nu är jag helt slutkörd och det verkar inte som om jag kommer bli
nå piggare igen den här kvällen. Så det blir lite slapp framför nån serie innan jag tar och hoppar in i duschen. Imorgon MÅSTE kvällspasset bli tidigare om jag ska kunna ha en mysig kväll utan att känna mig halvdöd.




Training time

Nu har jag inte kunnat logga in på bloggen på hela dagen å precis när jag ska iväg för kvälls träningen så börjar det att fungera. Men jag kan ju inte stanna kvar här bara för det, nu ska det bli bröst, biceps och triceps.

Så hoppas jag på att kunna logga in senare och skriva om all rolig träning man har hunnit med idag. =)


Dagens avklarade

Strax före tio är klockan och jag är precis klar med kvällens träning. Det blev ett ganska sent pass på grund av all mat, men tillslut så blev det gjort.



DAGENS TRÄNING

Morgonpromenad

Förmiddagspass:

4km springning á 20min
Hopp på plintar
Korta spurtningar
Wushu upphopp

Kvällspass:
Cykla 10min
Vader
Balans
Baksidalår
Bakåtsparkar
Stretching


Tjockis väntar på att träna

Blev en promenad bort till köpcentret för att köpa massa grönsaker och annat smått och gott för att fixa middag. Så nu sitter jag proppmätt efter en stor kycklinggryta och snaskar på en oreo kaka till efterrätt.


Såfort jag känner mig lite lättare i magen är det dags att gå ner till gymmet för att träna vader, baksida lår och balans. Men eftersom jag inte direkt slutar äta när jag borde när jag tycker maten är riktigt god så finns det en viss risk att det tar ett tag innan jag kan röra mig ordentligt igen.

Tinar hjärnan

Det blev ett ganska kyligt utomhus pass nu vid lunchtid med brainfreeze varning när jag vart riktigt andfådd. Men om man inte räknar med huvudvärken så var träningen toppen.

Andfådd, yr i huvet, håll och trötta ben, vad mer kan man begära? ;)

Det bästa med att vara ute mitt på dagen såhär på lovet är ju att vi har två stor löparbanor helt till oss själva. Det kom en liten tanta som ställde sig och övade taiji. Men efter att ha stått still på ett ben i ett par minuter så gick hon vidare och vi var själva igen.

Nu blir det ett perfekt efter-träningen-mål med massvis av stekta ägg och grönsaker.


Det finns så mycket roligt man kan göra med ägg =P


Lite mera liv

Tillbaka från en härlig morgonpromenad och sitter nu med en riktigt krämig yoghurt och väntar på att mina ägg ska koka klart. Idag hade lite fler kineser tagit sig ut ur sina hålor och var ute och rörde på sig, fanns även en och annan kiosk och affär som var öppna. Fick ju vara utan ägg hela dan igår för att allt var stängt!


Nu ska jag ta och uppdatera mig på allas bloggar och kika in på några roliga hälsosidor.

Slutspurt

Det sista jag fixar innan sängen är träningsschemat inför nästa vecka.

Kommer bli två riktigt jobbiga veckor nu innan jag den sista veckan innan tävlingen tar det lite lugnare. En morgonromenad och två träningspass om dagen, fram tills fredag i alla fall då jag hade tänkt att bli slutkört redan på första passet och hoppas på att inte kunna röra mig resten av kvällen. =P

Imorgon har jag bland annat en snabb springrunda, hoppträning, cykling och balans att se fram emot. Så nu ska jag avsluta kvällen med en varm dusch i ett badrum fullt av levande ljus, ett heltsäkert kort för att somna som en stock sen.


Ett tomt Kina

Så öde som det är i Peking idag har jag nog faktiskt aldrig sett det tidigare. På den kinesiska nyårsdagen försvann alla och det är stängt i stort sett överallt. Hittade en 7 eleven som hade öppet så vi kunde köpa lite gott inför kvällsmyset, men annars var det mörkt. Till och med uteliggarna/tiggarna hade tagit ledigt idag.


Om en månad blir Peking snäppet tommare för idag fick vi för oss att vi ska flytta tillbaka till Sverige efter EM, vilket blir om ganska exakt en månad. Tanken kom upp för ett litet tag sen, sen fick vi helt plötsligt för oss att vi skulle lära oss en massa nya wushu stilar för att lära ut i Sverige och var tvugna att vara kvar nästa termin också. Men idag ändrade vi oss, inga nya stilar - inte så länge jag ska tävla internationellt.

Så back till Sverige it is!


Svensk och obrydd

Så jag gissar på att ingen i Sverige har lyckats missa att det är alla hjärtans dag idag.

Här i Kina är det inte riktigt lika mycket reklam ute om det, däremot är det lite större krav på killarna att dom MÅSTE göra nått fint för sina tjejer. Kommer ihåg att på förra alla hjärtans dag tyckte kineserna det var jätte konstigt att vi inte hade några planer eller att jag inte hade fått en massa fina saker och ändå inte var grinig. Dom andra svenskarna som då var här saknade lite hur svenska tjejer såg på det - speciellt dom som nu hade kinesiska flickvänner och alla måsten som kommer ihop med det.

Hade det vart fint väder hade jag nog lite snällt bett älsklingen följa med ut på en promenad = tvingat med honom. Men istället blir det väl nått romantiskt i hans smak - spela x-box ihop gissar jag på.


Går knappt att göra nått

Håller på att bli fullkomligt galen!!



Har hickat i stort sett hela dagen. Som tur är har vi lingonsylt hemma så jag får i alla fall små pauser men det kommer ganska snabbt igång igen. Höll på under helatiden jag var vid löparbanan å tillslut kände jag nästan för att dränka mig.

Just nu är det i alla fall en liten vila och jag kan tänka på annat. Då kan jag till och med lägga märke till alla fyverkerier som håller på över hela stan, jäklar vad det smäller! Det kinesiska nyåret är ju i full gång och det är fyverkerier hela veckan lång, eller dom smäller väl i lite mer än två veckor så det kommer bli ganska skönt sen när dom slutar.


Dessa meningslösa dagar

Igår var en sådär lagom inspirareande dag. Från dess att jag vaknade tills klockan var helv ett satt jag i sängen och stirrade rakt fram på en tv skärm. Jag skojjar inte, jag satt där hela dagen. Åt ett gäng äggvitor och två pizza slicer, drack vatten och baileys. Visst hade jag det ganska mysigt, men det var en fullkomligt meningslös dag egentligen. En sån dag som glöms bort och aldrig spelade någon roll.


Sunk-dag igår


Men idag är jag tillbaka och ska göra lite mer vettiga saker, till en början blir det i alla fall en ordentlig frukost så kan man gå ut till löparbanan sen för att röra på sig.

Framgångar gillar vi!!

Idag fick jag den här sköna känslan av att ha lyckats med träningen!

Började med en uppvärmning på 2km av att bara spring runt runt i tio varv på strax under 10minuter. Efter att ha töjt ut musklerna blev det mera styrka, det lilla jag gjorde innan var ju bara för skojs skull. Den här gången lastade jag på mer vikter, å så mer och ännu mer.

Tillslut körde jag djupa benböj med fria vikter på 80kg utan att ha någon som passade!! Jag försökte att inte tänka på hur mycket det var, då finns ju risken att det känns tyngre å att jag inte skulle ha vågat testa djupa helt själv.


Nu är jag sådär lagom nöjd med mig själv - jag är fan skit bäst!
Men visst är jag ganska nyfiken på hur många jag hade klarat om jag hade haft någon som passade. Blir nog ett test på det nästa gång.

Träning - i väntan på träningen

Vid ett tiden tyckte jag det skulle bli jätte bra att springa i löparhallen eftersom det i stort sett är tomt där inne vid den tiden. Men när vi kom fram visade det sig att dom hade låst under lunchen så det var bara att gå tillbaka, men istället för att sätta sig och vänta gick jag till viting-gymet.

Satte mig på cykeln och trampade ett tag som uppvärmning efter att ha vart ute i kylan. Det är ju skönt att få upp både flåset och värmen innan man kör styrka tycker jag, annars blir det lätt väldigt segt i början. Ett gäng benböj för uthållighet hann jag med. Men nu är det bäst att fylla på energin för att ta en ny sväng bort till löparhallen och se om dom har öppnat för träning.

Ingen lugn, ingen ro - bara att köra på så länge man orkar!


Blir mycket mer tid i lillgymet på loven


Tänk om alla kunde ha det lika bra som mig

Den här dagen känns redan toppen!

Visst, jag vaknade bra jäkla sent men vad gör det? När jag väl var uppe skickade jag iväg lite jobbmail innan jag fick en glimt i spegeln av mig själv och kom på att man kanske skulle snygga till sig lite för pojkvännens skull. Eller kanske för att jag gillar alla komplimanger han ger mig då *blink blink*.

Nu har jag fått nått riktigt energi ryck och hoppar mellan att äta frukost, skriva inlägg, städa rummet och shakea rumpan till lite musik - som jag så vackert sjunger själv.


Bildbyte

Blev väldigt mycket promenader idag för att slippa känna av eftereffekten från gårdagens träning. Träna mage och stretcha rumpan var också av väldigt stor hjälp.

När ryggen väl kändes någorlunda normal blev jag sittandes här ett bra jävla tag och fixade med foton som jag inte ville ha kvar bakgrunden på. Så nu kan jag byta ut fotona i min bildrad till vänster.

Lite mer wushu 
 
Lite mindre stå och glo


Fett mätt

Ryggen och övriga smärtor blev som planerat mycket bättre av att vara ute och röra på sig. Kände mig inte alls lika svag och ömtålig efter att ha tränat magen och även midjan. Men nu är jag tvungen att sätta mig ner ett tag för att äta.


Känns lite som om det börjar bli obligatoriskt att ta ett stort äggmål om dagen. Spenat, paprika, lök, svamp - man kan variera det god på så många olika sätt. Idag blandade jag även i bacon och OJ det var mättande. Förmodligen på grund av att det blev så mycket mer fett i måltiden då.

Så fort jag är klar blir det en promenad på stan för att handla lite.

Kan inte sitta still

Nu börjar jag verkligen känna hur hård wushu träning verkligen är. Ont i hela kroppen! Här har man sprungit och varierat styrketräningen mycket mer än vanligt men inte hjälpte det nått.

Dels är det träningsvärk ont men det är även den här smärtan som gör att man inte kan sitta still. För om fel muskler får för sig att slappna av börjar det göra ont på ett jobbigt sätt. Därför måste jag se till att röra på mig väldigt mycket idag, hålla igång värmen och låta kroppen göra sitt så kanske jag kan sitta och slappa lite ikväll.

Så nu blir det en till sväng ut till löparbanan, intervalla och köra mage är planen!


Viljan gick inte fram

God morgon, eller hej. Sov nästan en hel timme längre än vad jag igår fick för mig att jag ville. Idén kändes inte lika kul imorse när klockan ringde å eftersom jag inte har några planer som inte går att skjuta på så stängdes den av.

Nu är det frukosten som väntar, men vi har inget bröd kvar att rosta så det verkar som om jag får slabba i mig lite yoghurt idag innan jag går ut på en joggingrunda. Ska ta och träna överkropp också i ställningarna vid löparbanan när jag ändå är ute.



Vill slippa en hel middag till

Har vart sådär härligt trött i höften ända sen träningen. Haft stor lust att blanda iordning någon god proteindrink men har ju inte köpt mig något nytt pulver. Jag är ju så van med dom märkena vi köper i Sverige och här borta finns inte riktigt samma saker.

Istället satsar vi på mat och nu måste det bli en till middag om inte vill vara hungrig resten av kvällen. Tänkte gå ut och kika om det finns några resturanger här som är öppna fortfarande, finns ju en viss risk att dom stänger lite tidigare nu när det är lov och alla studenter har åkt hem.


Hade mer än gärna velat ha dom här super goda protein baren! Får vänta tills man svänger förbi Sverige nästa gång och beställa ett gäng. Jag får den där braiga känslan av att vara onyttig utan att man faktiskt är det.


Middag nummer 1

I samband med träningen blev det självklart ett mellanmål.


Gottis med ägg och spenat



Men nu behövs det lite mer, känner mig nämligen väldigt smal vilket betyder att jag måste stoppa in mer mat. Att jag sen också är hungrig är även det ett ganska tydligt tecken på att äta. Tror jag slår till på pasta & bacon den här gången, delvis för att det är gott men mest för att jag är lat och tänkte det är skönt att låta mannen i rummet laga mat åt mig.  =P

För att wushu är bäst

Äntligen vart det ett ordentligt wushu pass igen.



Visst var jag stel och lite ringrostig men jag var också väldigt glad över att köra igen. Balansen var inte den bästa men rörelserna var desto renare och mer ordentliga.


Efter att ha sparkat ett tag, tränat hopp och handform kom självklart en av arbetarna och ville kasta ut oss. Hon hade väl mindre lycka på den fronten eftersom jag ville köra varje del av min svärform också innan jag gick. Så medans hon stod där skrek och viftade för fullt, log jag och nickade lite åt henne och sen tränade jag vidare.

Tillslut stod hon uppe på mattan och gick runt mig medans jag körde, men jag såg det mer som ett bra sätt att kunna träna koncentrationen på. Så hon fick gärna stå där och skrika, det gick ändå utmärkt att hålla blicken fokucerad och göra rörelserna korrekta.

Hon verkade väldigt grinig mot slutet så det var väl kanske lite synd om henne att hon bestämde sig för att lägga sig i.


Men det viktiga är ju att jag fick ett bra träningspass.


Tillbaka i bekvämlighets zonen

Kände mig jätte sliten när jag vaknade och trodde att jag hade sovit på nått konstigt sätt eftersom jag hade ont lite överallt. Men när jag vaknade till insåg jag ju att det var träningsvärk, måste ha vart riktigt trött om jag inte ens känner igen känslan av träningsömma muskler.

Nu är det frukost som gäller, sov så länge att magen nästan skrek när jag väl vaknade. Rostat bröd med philadelpia, varm choklad å så en hel del jorgubbar på det så kommer jag vara glad sen resten av dan!

Ställde mig förresten på vågen idag, händer inte så ofta sen mitt fiasko att försöka ändra på vikten åt det håll jag ville. =P Men nu har jag kommit över sträcket igen och stannade på 60,7kg. Förmodligen är det väl min bekvämlighetsvikt att ligga där nånstans, men det tog ju ett tag att komma tillbaka.



Fredagsfys filmen

Nu har jag äntligen fått tillbaka hotspotshield (proxy) till min dator!!



Vilket betyder att jag inte behöver erövra Zackes dator om jag vill lägga upp filmer. Jag måste tyvärr fortfarande vänta på att internet ska bli lite snabbare, vilket det vanligtvis blir efter elva på kvällen.



Förhoppningsvis kommer det att fortsätta fungera som det ska på min dator nu och jag kan börja lägga upp mer filmer igen!


Jätte kul så länge man tränar

Energi nivån flyger upp och ner för fullt. Jag var jätte trött och seg innan träningen men efter bara ett par lyft var jag super peppad, pigg och glad. Träningen gick toppen och skoj var det trots att det var styrka. Det blev inte alls ben som jag först hade tänkt mig utan när jag väl stod där nere kände jag faktiskt mer för överkropp.


Ett mongo som tycker det är jätte kul att hon knappt orkar hålla i vikten längre.



Bröst & axel träning i lite olika vinklar, biceps, triceps, lats och rodd, var vad det blev istället. Funderade lite på att börja träna ben när jag var klar men sen kom jag på hur mycket jag vill hoppa imorgon och bestämde mig för att låta benen vila.

Nu kommer jag få lår som en röd tjur

Idag tog jag mig en ordentlig lunch på tonfisk, massa hackade grönsaker, 3 ägg och pasta ihopblandat till e gegga. Det är faktiskt riktigt gott när man inte har ätit det på ett tag. Dessutom har det massvis med proteiner och både snabba och långsamma kolhydrater.

Sen satt jag och hade slapptid ett tag men sånt får det vara slut på nu. Har jag börjat klunka redbull och ska ge mig på styrketräningen. Känner mig faktiskt inte så jätte peppad att köra, och det skulle vara bra mycket roligare om det var wushu plnerat istället för fys. Men wushun får vänta tills imorgon och istället hoppas jag på att lite musik sätter igång mig. För när man väl kommer igång blir det så mycket roligare!


Dags att gå ner till mini gymmet!


Måste öka, men ingen kraft just nu

Sprigningen är klar och jobbigt var det, jobbigast var nog att jag inte sprang på 25minuter som jag hade tänkt. Jag var nästan en minut segare än planerat. Men då har jag i alla fall ett mål tills nästa gång som jag vet att jag måste kämpa lite mer för att klara. Annars brukar jag ju bara sätta upp en tid som jag ska springa på å så springer jag på den.

Tyvärr var gymmet i löparhallen låst, istället ska jag gå ner i utlänningarnas gym och pumpa lite senare. Men först måste jag fylla på med lite ny energi för den tog slut totalt på dom sista två varven när jag insåg att jag inte skulle klara tiden men var tvungen att ge gärnet för att vara så nära som möjligt.


När man har tid över

I väntan på träningen så har jag hunnit gjort sånt där som är ett måste då och då. Städning, tvättning - tvätten på skolan är stängd under lovet, första gången jag var tvungen att tvätta själv på över ett halvår men jag hade inte glömt hur man gjorde.


Färgat bort en ljusare utväxt har jag också hunnit med.



Men nu behöver jag inte försöka få tiden att gå längre, hallen borde vara så gott som tom och arbetarna har förhoppningsvis hunnit äta sin lunch. Så nu är det äntligen träning!

Äter helatiden

Kommit tillbaka från en uppfriskande morgonpromenad och sitter just nu med min andra frukost. Tog bara en liten innan jag knatade ut, för om jag hade väntat allt för länge med at gå hade jag bara hunnit blivit seg. Istället sitter jag och blir det nu eftersom killen inte känner för att vakna och jag måste sitta med fördraget fönster och vara så tyst som möjligt.


Köpte mig ett par nya tävlingsskor när jag var ute.


Men när han väl bestämmer sig för att det är morgon blir det toppen och vi ska bort till löparhallen. Idag ska vi börja med ett lite längre springpass nämligen 5km igen. Men den här gången ska det inte ta längre än 25minuter.

Med en längtan efter svärdet

Efter en hel dags vila ser jag fram emot att träna imorgon. Det svåra kommer väl bli att välja vad man ska träna för just nu vill jag köra allt. Att små stretcha medans jag kollade film kunde jag inte hålla mig ifrån, det är ju inte heller något som hindra musklerna från återhämtning. Men nu vill jag värma upp ordentligt så jag kan försöka trycka ner mig i spagat.

Mest ser jag nog ändå fram emot att träna form, då får jag ju med allting - kondition, hoppa, explosivitet och alla rörelser. Ibland ser jag riktigt tydligt varför jag gillar den här sporten så mycket!


En bild från plåtningen nu i veckan, sen dess har marken blivigt snötäckt igen.

Fest för hela huset

Igår blev det en sen kväll efter en massa spelande och fest.

Hög musik och öppen dörr är väl ungefär det som behövs för en fest här i huset. Då kommer alla partysugna dragandes till musiken. Vi har ett gäng afrikaner här på våran våning och dom gillar minst sagt musik, dom klappade händer sjöng och dansade runt för fullt, det var faktiskt ganska roligt att se.


Hade dom haft en trumma så såg det väl ut ungefär såhär.
(lite i stil med när min mamma dansar)


Idag känner jag mig väldigt seg vilket ju faktiskt är självförvållat. Å det passar ändå jätte bra ihop med mina planer på en vilodag.

Även den bästa kan bli bättre

Inte blev det vilodag inte!



Nu när det inte är väder för att träna ute blev ett gympass jätte bra. Trots att vi tränade överkropp så kände jag mig på nått konstigt stt stark. En ovanlig känsla om det inte handlar om benträning, men det var riktigt skönt. Har jag tur så kanske det börjar hända nått med dom övriga musklerna nu när jag har satt i gång och tränat dom mer.


Å nu när vi började med maten och satte på lite musik kom genast träninglusten tillbaka. Men nu måste jag se till att vila lite efter två dagar med hårda styrkepass. Imorgon ska jag försöka ha diciplin på mig själv och vila ordentligt.

Allt jag ville blev förstört

Jag har inte riktigt kunnat bestämt mig för om jag ska vila idag eller inte. Det är ju riktigt tråkigt att vila men jag vet inte vad jag ska köra efter gårdagsen fredagsfys. Kanske lite triceps, biceps och andra små muskler på överkroppen.

Först ska jag ut och äta lunch med killen så får vi se sen vad jag hitta på för skoj träning. Jag hade ju hoppts på att kunna gå ut och spela tennis, badminton eller vad som helst för skoj. Men när jag vaknar och ser att det snöade för fullt så blev ju dom planerna förstörda.


Filmkväll: The Princess And The Frog

Det blev kvällens film som vi precis har sett klart. Den filmen är något för alla er som gillar Walt Disneys klassiker - alltså en film för mig! Rätt var det var stod jag där och dansade med till en av alla låtar. Å även om Zacke skrattade åt mig och lät väldigt ironisk när han kallade mig super cool så tyckte även han att filmen funkade att titta på. Även om han inte dansade runt så var det en och annan låt som även han började rycka lite i.


Prinsen var en typsikt Disney prins, förutom att han var sjukt störig i början och hade lite för långt hår, men det kunde jag ha överseende med eftersom han var groda större delen av filmen.

Det var riktigt länge sen en bra tecknad film gjordes men den här filmen visade att det fortfarande finns hopp, och kanske kommer trenden vända och tecknat faktiskt blir snyggt igen!


Redo för en fredagskväll


Fredagskvällen är här!



Har precis ägnat en halvtimme åt att snygga till killen (klippt håret). Sen var det dags att göra sig själv iordning, släppa ut håret i vågor, på med små svarta kläder och sen var jag klar.


För en myskväll framför en bra film tillsammans med en massa snask - jordgubbar, körsbärstomater och nötter.

Satan vad stark jag blir!

Ett riktigt toppen pass var precis vad det blev också!
Jag körde slut på benen totalt och påväg tillbaka från träningen ville benen vika sig ett par gånger. Precis som jag gillar att ha det!


Redo att börja nästa övning!


Blev en kombination av explosiva och långsamma övningar både med och utan vikter. Sen avslutades träningen med rygg och mage. Efter att ha återhämtat mig lite nu sitter jag med ett kilo jorgubbar och smaskar, precis vad jag förtjänar efter ett sånt pass!

Om internet blir lite snabbare så kommer det komma en film från dagens fys.

Energi laddning

Det fanns inte allt för mycket träning att kolla på under promenaden, kändes ungefär som om jag var den enda människan som var ute och rörde mig på hela området. Fick nästan lite Gnesta känsla där.

Men nu har jag blandad färsk spenat, körsbärstomater två ägg och ett gäng äggvitor till en smarrig äggröra och laddar inför träningen tillsammans med en power burn och redbull sen är jag redo att knata iväg, jätte pigg och peppad! Känns som om det här kommer bli ett toppen pass!


Ger en ordentlig energi kick


Fredags planerna

Äntligen fredag, vilket betyder massa fys. Kommer bli ett intervallpass, antingen med 10 snabba sträckor eller 20 beroende på vilken bana jag kommer springa på. Sen ska det även bli ett ordentligt benpass med utfall, benpress, insida lår, trapp övningen och spurtningar mellan setet.


Min senast inlagda övning (trapp övningen)



Men innan allt det där ska jag ge mig ut på en härlig promenad och kolla på alla andra på området som tränar.

Näring utan slemm

Det har redan blivigt dags för middag, å även om det är både billigt och enkelt att gå ut och äta så tänker jag ta och laga middagen även idag. Blir oftast att vi lagar mat själva eftersom man har en väldigt kräsen kille som annars knappt äter något.


Sen känns det mycket nyttigare också att slippa all olja dom har i maten här borta, ingen höjdare när man ätit klart och är helt slemmig i halsen för att maten inehöll så mycket olja.

Middags mat
Ikväll blir det pasta med bacon & grönsakssås
(ärtor, majs, morötter, lök & färsk spenat)


Mera svärdbilder

Lyckan är stor!



Eller snarare man får vara nöjd över det lilla, för om jag känner efter riktigt ordentligt så tror jag nog att jag har lite träningsvärk i låren. Sen har jag precis vart iväg och köpt ett gäng jordgubbar också å det kan ju få upp humöret rejält.


Även om värmen inte riktigt fanns idag så sken solen för fullt medans vi var ute. Det blev ett par nya svärd bilder till samlingen men tyckte nog att det var lite för kyligt för att stå och fota allt för länge.


The hard side of life

Idag har jag det inte lätt, vaknade och tyckte det var jätte varmt och var dessutom tvungen att gå ut för att köpa frukost då jag insåg att brödet var slut. Men problemen var ändå inte slut, fruktsåndet var utan säljare så inte kunde jag köpa några jordgubbar. Dessutom var det nått riktigt rötägg som hade ställt in min philadelphia i frysen igår istället för kylen. (Ok så vissa problem kanske var självförvållade)


Det måste vara såhär griniga gamla gubbar har det helatiden, varför skulle dom annars vara så jobbiga? Men jag ska snart ändra på dagen till det bättre genom att bli hög på endorfiner, jupp snart är det träningsdags!!

Helt utan vilja

Att sitta jätte trött utan att vilja sova är en något hopplös situation, eftersom jag inte heller orkar göra något på grund av att jag är så trött.


Så istället klippte jag ut lite bilder från senaste filmningen av utomhusträningen. Samtidigt som jag självklart hoppas på att det ska vara minst lika varmt och skönt imorgon. Blir det soligt och fint så ska jag försöka få till några nya snygga wushu bilder.

 

Hoppas på att få ont

Ett till fyspass hann jag med innan kvällen. Jag fortsatte med benen och hoppas verkligen på att jag kommer kunna få lite träningsvärk i låren och inte bara i rumpan. Tror jag känner mig lite trött i låren men det brukar inte spela någon roll, träningsvärken kommer oftast inte ändå.

Men magen och ryggen har också fått sig en genomkörare och rutorna börjar bli allt tydligare igen. Så efter tävlingen har jag bestämt att magen kommer få vila sig ett tag tills efter solsemestern.

Nu är det dags för favoriten kyckling till middag, gott och mättande!


En extra övning

Det här blir en riktigt kortis dag eftersom jag inte kom upp ur sängen försen halv tolv. Men trots flera timmar förlorade så har jag tränat på. Vi tog en sväng ut till löparbanan där det blev intervallträning, vilket vi nu kör två gånger i veckan inför tävlingen. Betydligt mycket tråkigare än att träna upp konditionen genom att träna form, men man får väl inte räkna med att hela livet ska vara underbart. Jag nöjer mig med att det känns riktigt bra när det är slut.



Efter rundan som bestod av 10 spurtningar varvat med vanlig jogging knatade vi vidare för att bygga muskler. Hittade trappsteg som jag tyckte var toppen för att börja med en ny benövning på. Jag vet inte riktigt om jag vill ta bort någon utav dom jag brukar köra men man kan ju alltid lägga på den nya övningen också.

 


Alltid är man expert på nått

Det här känns minst sagt som en slappig dag med enbart ett träningspass där jag bara gick igenom lite form och stretchade. Sen fastnade jag helt i världen full med olika vapen som jag var tvungen att bli expert på (Call of Duty)


Zacke sa nått om att han var tvungen att öva så att han kunde laga lite mer romantiska middagar åt oss - just nu är det antingen pasta och bacon eller köttfärssås och spagetti som gäller när han lagar mat - så nu är han i full fart med kyckling, sås, potatis och varma grönsaker.

Efter maten är en kvällspromenad ett måste om jag ska kunna sova inatt.

Jordens små män

Inte blev det någon träning i hallen idag inte. Zacke behövde visst sova istället å jag hade ingen lust att gå iväg själv. Istället var det bara att vänta på att han skulle bli lite piggare å så fick vi gå ut och träna istället eftersom hallen var tom då. Å även om han nu inte hade behövt sova så kan han ändå knappt röra sig idag efter gårdagens springrunda. =P

Men det var skönt att stå ute och snurra på svärdet medans solen värmde. Det bästa hittills med dagen är ändå helt klart att jorgubbarna har kommit till vårat vanliga frukstånd. Goda är dom också, men eftersom man har blivit van med all den billiga frukten så var det lite dyrt att betala 13kr för ett halvt kilo jordgubbar. Men egentligen helt klart värt det. Nu kommer det bli jordgubbs-smoothies, jordgubbs-mellanmål och jordgubbs-efterrätt.



Känd från Hollywood

Middags daten är avklarad vilket känns ganska skönt, men det var inte riktigt så illa som vi trodde där ett tag att det skulle bli. Bland det första vi frågade var ju självklart om han fortfarande tränade vilket han inte hade gjort på typ två år, så då anade man ju oråd.

Han var i alla fall fortfarande lika intresserad av wushu men är man lite skadad och har börjat med en annan karriär så prioriterades väl andra saker. Han skulle ändå försöka träna lite nu när han är här i Bejing samtidigt som han lär sig språket ordentligt.


Bild från Osrics galleri


Imorgon ska vi se om vi kan träna lite tillsammans, han var ganska nyfiken på att se hur mycket bättre vi har blivit de senaste två åren.

Löpning

Att så många väljer den här formen som träning kan jag inte riktigt förstå. Jag har aldrig hittat något roligt med det och det faktum att jag en gång sprang ett lopp ändrade knappast saken. Springa på tid tillsammans med en massa andra? För mig betydde det bara en jäkla massa folk som var ivägen.

Enda anledningen för mig någonsin att springa lite längre sträckor har vart för att bränna mera fett. Precis som att Zacke just nu tränar mera överkropp än vanligt så kommer jag vara ute och springa mer än vanligt eftersom vi ska utomlands i slutet av mars och gå runt i badkläder heladagarna.


Men skulle ni få för er att jag har gått över till att tycka det är roligt så är det bara att tänka om. Löpning finns bara till för en enda anledning - bränna kalorier.

(eller ja det är även ett bra sätt att komma fram snabbare när man har bråttom)

The cold shoulder

Här har vi haft det varmt och skönt med mellan 5-10grader i några dagar. Men så idag när man ska ut och springa så faller tempraturen drastiskt och det kommer till och med ett par snöflingor, vad är det för stil egentligen?! Men jag vet att värmen finns kvar där och såfort solen får tillfälle att visa sig så så blir det snabbt varmt även idag, tyvärr får den inte så många tillfällen.


MEN, sprungit har vi gjort och även om jag mest bara joggade runt i ett behagligt "prat tempo" - eller snarare sjung tempo eftersom det bara var jag och Zacke ute - så tog det ganska exakt 30minuter även den här gången.

Zacke som för första gången - nånsin - sprang 8km klarade sig ändå förvånandvärt bra helt utan skavsår och bara med något ömma fötter. Får väl se hur öm han är imorgon men just nu är han nöjd som förtjänat eftersom det bara tog honom 43minuter. Jag tycker det är en bra första tid!

Efter som man är

Här tror man att man har vaknat sådär lagom tidigt för att gå bort och träna en stund i hallen, men så är klockan redan över 11. Så går det väl när jag tror att jag ska vakna av Zackes väckarklocka. Så nu sitter vi istället och kollar in en massa gamla videoklipp på Gnesta Wushu gruppen och tidigare tävlingar. Det är ju lite roligt att se filmer på när jag var jätte dålig.


Utomhus träning med Gnesta Wushu


Om ungefär en timme är planen att vi ska ut och springa, Z sa nått om att han ville springa 20varv = 8km. Jag kommer nog först ta mig 5km och sen börja träna intervaller.


Ikväll har vi en middags date, men mer om det senare nu ska jag ta och skratta lite mer åt en tidigare mig.


RSS 2.0