Me as a Movie Star

Sista dagen på veckan och jag måste ta och gå ut för att spela in lite film, mer exakt två filmer. En där jag går runt och hugger med svärdet och en som jag sloss utan vapen. dags att anmäla sig timm EM och då behöver den svenska coachen se vad vi ska göra för rörelser.


Dom har tydligen tagit bort alla traditionella stilar nu på EM så nu kommer det inte bli nå mer tongbei träning för min del på ett tag. Men för säkerhets skull ska jag nog även ta och filma den formen för att ha tills senare. Är ju fortfarande fullt möjligt att jag måste ha den till någon tävling i Sverige. om det inte är några tjejer som vågar ställa upp i mina vanliga grenar.

Dagen till ära


Fanns visst en jätte bra anledning till att han försvann så länge. Jätte stora och fina rosor var anledningen, varje ros har en storlek på 3/4 av min hand. Luktar minst sagt gott här på mitt skrivbord just nu.

Sen tog han mig ut för en nacho lunch med följande shoppingrunda där jag hittade ännu mer kläder. Inte så mycket till träningen men man fyller ju bara en gång om året och då kan man passa på att köpa sig lite vanliga kläder. Dom är ju i alla fall sportiga i stilen, speciellt den vita blanka jackan, har lite boxnings-känsla.


Ensam igen



Sängen var visst allt för lockande för hans del så han valde att ligga kvar där och sova den extra lilla tiden medans jag var ute och sprang och även passade på att träna magen lite extra.


En ovanlig syn här i Kina, Cissi i kjol.
Men det är ju nästan vårvärme ute idag!


Efter en dusch och ombyte ställde jag mig och började med brunchen (french toast) medans Zacke gick och handlade men nu verkar det som om han har försvunnit så jag har tagit en paus i stekandet i väntan på att han ska hitta tillbaka.

My happy day

Vaknade och var minst lika hungrig idag igen. Så det var ju bara till att ta sig ur sängen för att äta nånting, och just nu är jag väldigt glad över att jag igår hittade lite philadelphia som jag kunde smete ut på en macka rostad i toasten.

Men eftersom jag gick upp bara för att äta så blev jag tvungen att sitta och vänta ungefär en timme på att Zacke ska gå upp. Han sa nämligen att han skulle följa med mig ut och springa OM jag gjorde det efter nio. Så snart får jag väcka honom så får vi se om han bestämmer sig för att det inte gäller längre eller om han faktiskt går upp.



Idag har jag blivit 25 år!




Nät shopping

Kom på att det är ju slutrea nu i Sverige så jag kikade in på stadium för att se om det fanns nått fint som man kunde överraska sig själv med när man kommer tillbaka och har glömt bort att jag shoppat runt medans jag satt här i Kina.

Självklart och som vanligt hittade jag mest toppar och linnen, det är dom som tar upp större delen av min garderob, det vita linnet och den blåa t-shirten blev även i ett svart exemplar. Oj vad bra jag kommer träna när jag får dra på mig nån av dom här.


Konsten att vara nöjd

Det känns ju så fantastiskt bra när man tränar mer än vanligt eller även om det inte är så mycket längre tid så känns det så mycket mer när man gör en massa olika pass. Å så länge man själv tycker att det känns mer eller på nått annat sätt bättre så är ju det de viktigaste.


Den här tjejen är i alla fall jäkligt nöjd just nu!



Istället för att tänka på vilken träning jag just nu inte kan göra under dom bästa omständigheterna så är det bara att fokusera på all annan rolig träning som jag fortfarande KAN göra. Det har även blivit dags att börja mer med konditionsträningen IGEN! Men det blir väl inte försen nästa vecka skulle jag tippa. Såvida jag inte kommer på att jag inte klarar av att vänta tills dess.



Ett snabbt klädbyte

Eftermiddagens träning har jag redan hunnit starta med en sväng uppe på taket där jag tränade hoppsparkar och form. Å så var Zacke snäll nog att påminna mig om att jag inte har stretchat splitten på ett tag så då vart jag ju dessvärre tvungen att göra sånt också.

Men nu har jag vila, så jag ska ta och sätta på mig nånting annat än träningskläder för en kort stund och gå ut å äta lunch, handla mat och möjligtvis också kolla runt om jag hittar några nya snygga kläder man kan träna i. Det var väl nästan två veckor sen nu som jag köpte mig ett nytt set av träningskläder.

Nästa träningspass kommer bli en 5 kilometers runda följt av kortare spurtningssträckor och mera stretch, den där splitten var ju inte alls rolig nu. Sen kommer jag även göra en vända i gymmet där biceps, triceps, underarmar och olika ryggövningar ska köras.


Så mycket jag vill

Vaknade med en riktigt jobbig hungerskänsla som inte vill försvinna trots att jag har ätit. Å nu kan jag inte ta och stoppa i mig mer mat för jag ska orka träna hade jag tänkt.

Nu är jag påväg till löparhallen igen för att springa några varv och sen förhoppningsvis hinna sparka ett tag innan hallen stänger för lunch. Men jag har mycket träning jag vill hinna med idag så det kommer bli i alla fall en till runda bort till hallen senare på dagen också.


Mer om planerna senare. Nu måste jag knata så jag i alla fall får en timme träning nu på förmiddan.

Återigen lyckas man

Nu har jag kört slut på mig själv igen. Det har gått så långt som till att jag sitter här och halvsover och knappt orkade öppna "locket" på laptopen. Förutom ett uttröttande benpass blev det även bröst, mage och rygg.

Bröst - gjordes först med hantlar sen stång och sist blev det pec-deck för att ta ut den sista kraften.

Ben - insida lår i maskin(tyvärr en sån där ny fin som man inte kunde lasta på mer än 79,5kg), benböj och utfall med stången.



Mage körde jag hängandes i ribbstolarna

Rygg blev från en höjd där jag kunde ha överkroppen utanför och köra ordentliga rygglyft.

Å sist blev det vader med skivstången.

Nu får jag nog nöja mig med träning för dagen för nu måste jag handla nånting man kan göra middag av å sen är det min tur igen att få en massage. Vi har nämligen en väldigt bra deal då vi var fjärde dag får massage av den andra.

I hemliga rum

Jag slog till på en brakar frukost med 2ägg och ytterligare 3 äggvitor som jag stekte tillsammans med 2 baconskivor. Tänkte även göra en smoothie men eftersom jag skippade yoghurten blev det väl bara fruktmos-kladd av banan och kiwi. Jag blev galet jätte mätt och insåg att det var ett smart val att inte ha i ytteligare saker i fruktblandningen.


Smarrigt fruktkladd!

Sen gick vi bort till löparhallen för att springa, stretcha och hoppa. Men idag slutade tydligen lektionerna i den hallen lite tidigare så jag fick nöja mig med springandet och stretchningen. Bra att veta till nästa vecka att vi måste komma iväg tidigare på torsdagar.

Men en toppen grej är att vi hittade en massa bra träningsmaskiner i ett bakre rum därborta. Så jag kommer med säkerhet gå tillbaka senare idag för att träna allt möjligt skoj som jag inte har kunnat kört ordentligt på länge. Något jag absolut ser fram emot!


Skakis

Det är ungefär samma känsla som igår när jag precis hade tränat klart i gymmet. Armar och händer skakar lite smått när jag försöker göra något med dom och minsta lilla rörelse är betydligt jobbigare än vanligt. Men jag har redan fyllt på med några proteiner och snabba kolisar så det går snart tillbaka till att vara träningsvärk. =P


Ett stort glas chokladmjölk med extra protein och kolhydrater är toppen direkt efter träningen i väntan på ett mellanmål!


Det är skönt att ha kört form igen och extra bra att jag började träna på handformen, något jag inte gjort på länge och som gav mig den där lite illamående känslan som gör att jag vet att jag pressat kroppen lite längre än bara till "vanlig" träning. Å det där "lite längre" - "lite bättre" det är saker jag gillar.

Tak-träning

Nu har jag precis kommit tillbaka innanför dörren från en timmes pass borta i löparhallen. Hade Zacke med mig idag och vi hann spinga, stretcha och köra våra sparkar innan hallen blev helt tom och arbetarna ville gå på lunch, typiskt att folk ska behöva äta. Så nu sitter jag här och funderar på vart och när jag ska köra nästa träning, å även lite på vad man ska hitta på.

Det lutar åt att klättra upp på taket tillsammans med svärdet och köra mitt formpass där uppe. I alla fall om det inte är en massa snö kvar. Ingen höjdare att halka runt när man tränar på ett tak. Jo så får det bli, jag måste ju i alla fall kolla om förutsättningarna tillåter ett takpass.


Synd bara att vi har dom här små klumparna uppe på taket som man måste hålla sig emellan.



Gör träningen roligare

Under gårdagens kvällspromenad märkte jag att det för det första knappt var nå folk ute, och för det andra hade dom redan stängt bygget här på skolan. Dom håller på och bygger ett nytt hus i den bortre änden. Så jag såg ett perfekt tillfälle att springa i lite trappor.


Visst har vi trappor även här i vårat hus, men vilket är egentligen roligast? Trappor man FÅR springa i eller trappor man inte får springa i, ganska lätt val enligt mig.

Idag är planen att träna ben, form och springa lite så jag kan stretcha ordentligt.

Virra runt i mörkret

Alltid finns det nått skoj man kan hitta på.

Efter gymmet satte jag mig med en nyligen anländ tidning från Sverige samtidigt som jag fick i mig en del proteiner och kolhydrater för att göra musklerna lite gladare. Men nu har jag börjat fundera på vad man mer kan hitta på idag. det blir ju inge roligt att vara här på rummet helatiden, jag behöver ju lite mer stimulans än så. Helst nått som har att göra med att jag rör på mig.


Riktigt såhär mycket kläder behöver man inte ha på sig längre, även om det blir någon minus på kvällarna


Det känns som om det är dags för en promenad nu när det har börjat blivit mörkt ute. Zacke verkar trivas bra här på rummet så jag kommer kunna hålla uppe tempot. Hoppas att ni också har tränat lite idag, januari är inte ens slut än så hela Sverige borde väl ha lyckats hålla nyårslöftet om mera träning. =P

Stånk och stön

Satan vad jobbigt det var.


Det där med att träna mycket överkropp verkar vara något som kommer tillsammans med att det blir lov. Armarna och axlarna är som spagetti å ändå körde jag bara med 10kg hantlar som max i övningarna. 90kg i benböj däremot är inget som jag räknar med att det kommer ge träningsvärk, det körde jag mest bara för att göra något mellan seten i dom olika överkropps övningarna.

En stor hall bara till mig

Eftersom det är lite till och från på det där med att komma in i wushu hallen under lovet gick jag idag bort till friidrottshallen/löparhallen istället för att vara säker på att kunna träna som jag ville. Efter att ha joggat runt och strechat ut ordentligt fortsatte jag med att köra min grundsparkar tills dess att hela hallen var i stort sett tom förutom jag och arbetarna. Då det blev perfekt för att gå över till att hoppträna och öva på svärdrörelserna.

Nu tänkte jag ta och gå ner till gymmet en stund också för att skaffa ännu mer träningsvärk. Finns ju ett par muskler som skulle kunna ha mer träningsvärk än vad dom redan har. Visst ja jag kanske borde skriva nått träningsschema för veckan!

Med ryggen mot väggen



Första dagen då jackan åkte av när vi var ute.


.
Visst ville Zacke följa med ut och leka lite, men att träna överkroppen var inget som lockade för honom. Så medans jag hängde i dom olika ställningarna och tränade armar satt han i solen och bara tittade på. Något som faktiskt såg tillräckligt skönt ut för att jag skulle springa bort och mysa lite när jag tränat klart.

Nu har vi ägnat nån timme åt att skura vårat lilla hem här från golv till tak å tänt fullt med doftljus så det ska lukta vilda bär. Så det enda som är kvar på dagen nu är lite avslappningsmassage sen är vi redo för en ny vecka. =)

Ibland känns det faktiskt som om man har det oförskämt bra, men det har jag knappast nått emot!!


När kineserna har lov

Efter gårdagskvällen då det blev sushi buffé i två timmar så sov jag riktigt länge och gott. Men nu när jag väl har vaknat känner jag verkligen för att ut och röra på mig. Eftersom det inte heller är någon lektion imorgon (lovet är ju i full gång) så behöver jag inte tänka på att jag måste vila idag.

Solsken och vindstilla, allt talar för att jag kommer gå ut till löparbanan för att jogga lite eller spela fjäderboll om Zacke följer med. Å så kan jag ta och träna överkroppen i deras olika ställningar dom har där ute. Tror det kommer bli jätte bra, bara en til knäckemacka kvar.

Bra för kalla fingrar

Idag kände vi för att få ett till bra stretchingspass så vi gick självklart bort till löparhallen för att springa runt ett tag så vi skulle bli tillräckligt varma. Men när vi kom in märkte vi att det var en tävling som precis höll på att starta där inne, så tyvärr var det bara till att gå ut igen.

Istället gick vi till tennisbanorna utanför och spelade en stund tills Zacke frös alldeles för mycket om händerna, för även om solen har börjat värma ordentligt och träden börjar få knoppar så är det inte tillräckligt varmt när det börjar blåsa.


Men nu ska vi värma upp fingrarna framför tvn. =P


Dubbelt upp

Ett andra träningspass blev gjort inne i löparhallen. Eftersom jag inte kom ut igår å sprang så fick det bli idag istället. Tyvärr blåste det väldigt mycket ute annars hade det vart jätte skönt att vara ute i solen en stund, nu fick det bli inne i hallen istället.

Eftersom varven bara är hälften så långa där inne som på utomhusbanan var jag tvungen att springa 10varv istället för 5 för att komma mina 2 km. Men å andra sidan så var det ju betydligt varmare och bahagligare än vad den senaste tidens rundor ute har vart. När jag ändå var där inne passade jag på att träna magen hängandes i ribbstolarna och stretcha ut ordentligt innan vi gick tillbaka.


Nu ska jag ta och slappa en stund framför antingen x-boxet eller nån serie innan jag ska iväg för dagens sista pass som kommer bli i gymmet.

Dont worry, be happy - like me =P

Idag gick det 很好!



Lite musik tillsammans med frukosten sen var jag jätte pigg och redo att hoppa och sparka vilt omkring mig. Zacke som inte var riktigt lika vaken såg ut som om han önskade att han var någon annanstans än bredvid en överpigg Cissi.


Jag körde både svärd och handform blandat med hoppsparkar och grunder, helt huller om buller precis som jag kände för. Det var lika kul både när jag rasade ihop som när jag klarade hoppen till dom landningar jag ville. Det var helt enkelt precis så som man önskar att det kunde vara varje dag, dessutom besvärade ryggen mig inte ett dugg och det lilla onda jag kände i knät försvann såfort jag satte på ett knäskydd. Jag älskar sånna här dagar!!

Nu är jag på g

Igår tog jag mig en vilodag, jag var av någon anledning helt ur rytm och somnade mitt på dagen när det var tänkt att jag skulle vara ute och springa. Men är man trött så är man! Idag är jag det i alla fall inte, känner mig ovanligt pigg, solen skiner och träningslusten är på topp.


Så nu ska jag ta och äta lite knäckemackor som vi var iväg och köpte igår på IKEA, sen blir det hallen i nån timme.

Tjuvlyssnat

Det blev ett förmiddagspass i hallen då jag bland annat körde sparkarna med vikter runt fotleden och även lyckades hugga mig själv i pannan med svärdet. Kanske inte det mest briljanta att göra men eftersom jag i alla fall inte körde så jätte snabbt så slapp jag börja blöda utan fick bara ett fint litet rött märke.



Hörde även att tränarn för skollaget pratade om att dom skulle träffas 14:30 igen så jag antar att dom ska ha träning och tänker självklart passa på att gå bort till hallen igen för att köra styrka och stretcha. I värsta fall ska dom träffas för nånting annat och hallen är stängd, men det är inte värre än att jag kör mina utfall nere i vårat gym.


Med lite hjälp e man stark

Ben träningen fick bli i det lilla gymmet här på bottenvåningen. Nu har dom bytt ut ena bänkpressen mot en ny stor och fin masskin. Man kan fortfarande köra bänk i den om man känner för det men vi tar självklart och plockar bort den för att kunna träna benen istället.


Eftersom stången sitter fast så behöver man inte använda en massa muskler till att hålla balansen. Visst känns det väldigt skumt och det är inte riktigt lika bra träning då det alltid blir bättre om man lägger in lite balans. Men istället kunde jag lasta på TUNGT och bara jobba med dom stora musklerna.

50kg *8
60kg *8
90kg *6
90kg *7
60kg *10



Första gången jag körde djupa benböj på 90kg. Nästa gång ska jag absolut testa på 100kg, det var ju så mycket lättare i maskinen än med fria vikter så då är det bara att lasta på för skojsskull.


Som planerat

Idag var det löpning som stod på schemat. Hade skrivit upp att jag skulle ta mig 5 km på 30minuter så när jag hade kommit strax 1,7 km på dom första 13 minutrarna insåg jag att det var slut på lätt löpningen.
 


28minuter 47sekunder stod klockan på när jag kom förbi 5 kilometers gränsen. Jag hade hunnit bli både illamående och fått huvudvärk under den andra halvan av tiden. Men skönt var det när det väl var klart och helt klart värt det lilla jobbiga. Hade det inte var jobbigt hade det ju bara visat att jag satt en alldeles för lätt gräns till mig själv.

Exercise summary:

Tid
00:28:47
Sträcka
5.01km
Genoms. hastighet
10 km/h
Kalorier
288 kCal
Steg
4578


Lov-lyx

Nu har jag haft en perfekt kväll. Efter middagen tog jag en lång varm dusch med skrubb, inpackning och allt det där man ibland känner för men väldigt sällan orkar hålla på med. När jag väl var klar och klev ut från det ångfyllda badrummet hade Zacke tänt fullt med ljus.

Efter en härlig massage är jag nu sådär lagom mosig i huvet och ska ta mig ett litet kvällsmål innan jag kryper ner under täcket. Visste jag att lovet skulle bli såhär bra hade jag sett fram emot det hela terminen!

Lovträningen har börjat

Idag började vi lovet med att vakna klockan nio, alltså två timmar senare än vad vi annars skulle ha gjort. Men det var väl så långt som skillnaden sträckte sig för sen gick vi bort till hallen och tränade. Samtidigt som skollaget körde form på sin matta så gick vi och tränade grunder och hopp på mattan bredvid. Sen blev det perfekt att dom gick iväg och tränade styrka så kunde vi ta över deras matta och köra våran formträning på.


Jag gick igenom min svärdform ett par gånger tills jag hade kört slut på armen. Vilket gick väldigt fort eftersoom jag tränade med Zackes svärd som är 3storlekar för stort för mig och kändes betydligt tyngre. Men då kommer mitt svärd kännas jätte lätt när jag kör med det nästa gång.

En sömntuta

Igår kväll fick jag för mig att det var en bra idé att gå ut och springa nu på morgonen. Eftersom jag nästan jämt vaknar först så sa jag till Zacke att jag skulle göra det medans han sov så skulle han vara vaken lagom tills jag kom tillbaka för att stretcha.

Vid halv elva vaknade jag och hittade Zacke bredvid mig med en tidning, å eftersom han älskar att retas var han bara tvungen att fråga mig om jag redan hade vart ute på min runda. Men nu när jag äntligen har kommit upp och fått i mig lite frukost så ska jag ta och bege mig.

Dagen när det tog slut

Sista träningen för terminen och med hjälp av en Ipren så gick det att träna. Men jag ville inte riskera att göra saken värra bara för att jag var lite dämpad i känseln så jag skippade ändå att öva på hjulningen. Tyvärr fick vi inte höra nånting om testet så vi får väl gå till kontoret och fråga dom om tränarna har lämnat någon information om saken.

Snart ska vi tillbaka för ett andra pass medans skollaget har träning så jag kan kolla på deras tekniker, sen blir det vila resten av kvällen. Vi ska tydligen iväg och äta pizza med hela träningsgruppen ikväll, vilket jag självklart inte ser fram emot eftersom jag varken är sugen på pizza eller att sitta på en rökig resturang i nån timme. Jaja, det blir säkert jätte roligt.

Mabu bilder:

Lite mer stretching bara så borde jag få upp ryggen den sista biten.

Inför EM

Nu har jag suttit och kollat runt på EWuF´s hemsida för att kolla upp reglerna inför EM. Dom har faktiskt vart så pass duktiga att bestämt sig för reglerna redan nu. Självklart är det inte riktigt samma regler som på VM men faktiskt samma som under förra EM. Att dom ska hålla på och ha olika regler, det är ju tokigt, så gör man väl inte i andra sporter?!



Passade även på att kolla vad man fick för poäng under förra EM och det var ju inga höjdar poäng, vilket betyder att jag lätt faktiskt borde kunna komma bättre.

Changquan (hanform) - 7,74
Jianshu (raksvärd) - 7,67

Ett välanvänt band

Igår fick det bli ett lätt benpass eftersom jag faktiskt är lite smartare än att lasta på jätte tungt och köra benböj när ryggen är paj. Så istället blev det utfall med 40kg ett antal gånger, vilket ändå gav en ordentlig värk i skinkorna. Men träningsvärk i rumpan är faktiskt inte en fördel om man redan har ont i ryggen innan.


Så idag har det blivit gummibands träning för ryggen och jätte stretch av rumpan. Sen kändes ryggen genast lite bättre efter det. Om det hade nått å göra med mina övningar eller det att jag har tagit det lugnt större delen av dagen vet jag ju inte säkert.

 


Så såg det ut

Innan jag kryper ner i sängen så passar jag på att lägga upp filmen på formerna jag körde idag. Imorgon blir det vanlig träning igen, så nu kommer det förmodligen inte bli helform försen om kanske en månad.

Nej det är faktiskt inte slowmotion i slutet, jag var bara väldigt trött. =P

Äntligen en snygging

Luva är ingen höjdare att ha när man tränar wushu, antingen flyger den runt och är ivägen eller så fastnar svärdet i den helatiden. Men det funkade fint på ett kvällspass när jag tränade benböj, utfall stretching och gick lugnt igenom form.


Tidigare är det bara Zacke av oss två som har suttit i en riktigt snygg mabu.


Mot slutet av passet när jag hade ägnat en hel del tid till att stretcha splitten lyckades jag sätta mig i en snygg mabu. Tänka sig efter 7 års wushu träning lyckas jag äntligen med en sån grundläggande sak som att sitta i en snygg mabu. Hahaha, jag har verkligen inte en wushu kropp för trots all stretching gjorde det ont i alla inblandade leder. Men nu när jag väl har lyckats en gång så är det väl bara att fortsätta varje dag så ska det gå bättre och bättre. =)

Ny träningsoutfit

Vid lunchdags blev det en tripp till wudaokou och den japanska resturangen Isshin för att äta ett gäng sushi rullar. Det var självklart jätte gott men tyvärr var jag inte riktigt sugen på sushi så det hade kunnat vart ännu godare om jag verkligen hade velat äta det.

Anledningen till att jag verkligen åkte bort dit var väl för att jag ville hitta någon tunn svart långärmad att träna i. Å det första jag hittade var en väska, inte riktigt vad jag hade planerat att köpa men snygg var den. Sen hittade jag ett par byxor å det var ju lite närmre det tänkta målet, dom var ju svarta i alla fall. Tillslut blev det även en tröja, tyvärr hade den luva så det blir inte allt för bra att träna i men det blir säkert bra.


Nu är det en yoghurt/banan shaker med lite extra kolhydrater sen ska jag iväg för att testa hur pass bra kläderna är till träning.

Sluttest i wushun

Igår blev det ingen träning för min del. Istället satt man rastlös på rummet och kollade filmer, smörjde in ryggen med linnement och höll sig så stilla som möjligt. Men idag sattes en annan plan i verket, den bestod av massa kläder, ryggstöd, ipren och att aldrig stanna upp utifall att värmen skulle försvinna. 

Vi hade ju nämligen vårat test idag så jag hade inte så mycket annat val än att på nått sätt lyckas träna. Å det funkade relativt bra, det var ju inte försen träningen var slut och jag slutade röra på mig som jag fick ont. Det gör inte ens jobbigt ont utan det är mer irriterande, speciellt eftersom det gör att mina gäspningar blir avbrutna halvvägs.

Efter en och en halvform ville inte längre min arm röra sig i den fart jag hade tänkt mig, jag tycker nog att mina rörelser efter det lätt kunde förknippas med taiji. Kanske får veta imorgon vad lärarna tyckte om det hela så kan jag bestämma mig för om det är någon vits att fortsätta öva på tongbei tills nästa tävling eller om jag ska hitta nått annat istället som passar mig bättre.


Aiya

Under helgen som gick blev ryggen betydligt bättre, jag har väl kanske inte nämnt att den var dålig men det var den i alla fall efter mycket träning på olika hopp som inte är allt för bra för ryggen, å så lägger man lite stretching av ryggen på det också så blev den ännu värre. Men som sagt idag var den bättre, jag hade till och med hunnit glömt bort att den gjorde ont förut och undrade varför den kändes så stel. 

Efter en hel del uppvärmning och stretching funderade jag på varför det aldrig släppte, så jag tänkte det var en bra idé att vända mig själv bakåfram. Skumt nog var det verkligen inte en bra idé och jag kom genast på varför jag kände mig så stel.

Resten av träningen fick jag sitta och känna mig pucko och stretcha låren istället för jag kunde knappt röra på mig eller ens andas normalt för den delen. Så kan det gå om man ska glömma bort att man är skadad. =) Men eftersom jag tog det lugnt hoppas jag på att kunna röra mig tillräckligt mycket imorgon för att vara med på träningen i alla fall till en viss del.


En något förvirrad tjej!


Lite rörelse följt av serier

Filmen var helt i min smak och extra roligt var det med alla effekter. När man tyckte att saker flög precis framför en och det såg ut som om jag kunde sträcka fram handen och ta i det. (inte för att jag testade eller nått) Dessutom hade ju infödingarna dom perfekta kropparna! Långa, smala med senigamuskler, snabba, starka och riktigt smidiga. Å som en äkta Disney fantast kunde jag ju knappast låta bli att tänka på Pocahontas när jag såg filmen. Vilket jag inte helt förvånande inte heller var ensam om. Avatar VS. Pocahontas

Idag blev det också en ganska tidig morgon men istället för att gå på bio har jag vart ute och joggat, tränat styrka och stretchat. Något som var riktigt skönt ända tills knät började göra ont varje gång jag satte ner foten, då vet man att det är dags att avsluta joggingen. Nu blir det istället en varm härlig dusch och sen linnementa lite, sätta på massa värme runt knät för att sätta mig ner och kolla på Big Bang Theory.


Tidig kväll

Idag blir det till att gå och göra sig iordning för sängen en aning tidigare än vanligt på fredagskvällen. Imorgon bitti ska vi nämligen upp före solen. Vilket säkert inte låter särskillt tidigt för er svenskar just nu men här borta betyder det i alla fall att vi måste upp tidigare än vanligt - före 07:00. 


07.30 är det nämligen dags att träffa dom flesta från träningen då vi ska iväg och kolla på avatar. Det blir självklart i 3d och det blir även på en IMAX-biograf. För er som inte alls kopplar vad det är så är cosmonova en sådan biograf.


Tyvärr kunde man inte boka längre fram i tiden än tills veckans slut och förmodligen vart de flesta tider redan uppbokade på måndagen för i tisdags när vi kom och bokade var det bara den tidiga lördagsvisningen som hade platser kvar. Om man nu inte kände för att sitta längst fram vilket vi inte alls gjorde.

 


Allt ska ha en första gång

Det blev ingen kvällsträning idag. Istället ägnade jag mig åt lite mer otippade saker vad gäller mig. Jag gick nämligen iväg bara för att kolla i affärer och det var inte ens sportaffärer - ok jag kunde väl inte helt hålla mig därifrån men dom var faktiskt inte målet.

Målet var väl hårgrejer, jag ville ha nånting så att om/när jag får för mig att jag ska vara fin ska jag kunna göra mer än att sova i en hårknut och borsta håret. Så idag köpte jag mig min första hårfön! Är man en kvinna på 25 år och aldrig ägt en hårfön kanske det faktiskt är på tiden.


Dessutom blev det en massa olika produkter som man tydligen också ska ha både innan och efter man har stylat klart. Å sjävklart har jag redan hunnit testat det mesta och en sak är i alla fall säkert - gott luktar det! Jag vet väl inte om jag kommer ägna så mycket tid till det där med lockar eller att räta ut håret som jag också köpte saker för men det blev ju ändå lite finare att bara föntorka det istället för att sängtorka som jag annars gör.

Hela köret

Så var det äntligen dags att köra helform igen och det märktes väl tydligast i armarna att man inte har kört det på ett tag. Var väl kanske mest på grund av att jag började med svärd som jag blev så trött just i armarna. Först körde vi självklart alla grunder och hoppade innan jag gick över till svärdträning.

4st 1/4, 2st 2/4 och sen en helform som jag mot slutet vart aldeles för trött i alla småmuskler runt handleden och axeln för att kunna göra snygga rörelser. Men jag hade i alla fall konditionen att klara alla mina hopp. Sen gick jag över till att träna tongbei där det blev ytterligare 2st 2/4 och en helform innan vi var klara för dagen.

Eller klara och klara, det var i alla fall då vi hälsade av och tränarn gick hem. Men dom flesta av oss ville fortsätta öva lite mer mest på skoj. Så jag och Zacke roade oss med att hitta på nya svärdformer, inte för att vi ska byta, utan bara för att det är sånt vi träningsnördar tycker är roligt.

Mat dag

Idag verkar det som om det kommer bli en sån där dag när jag inte kan sluta äta. Vissa dagar glömmer jag bort det där med mat totalt och andra dagar kan jag stoppa in hur mycket som helst. Kanske kan känna mig mätt i en halvtimme som längst innan jag är utsvulten igen.


Så idag blir det till att äta upp sig och jag börjar med ett mellanmål på ägg, rödlök och paprika. Supergott! Å så massvis med solrosfrön, en halvliter vatten, bröd och frukt. Men allt är snart slut så det är väl dags att börja tänka på lunch.

Wind me up and watch me go

Jag öppnar ögonen och tänker att om jag håller dom öppna ett tag till så kommer jag snart att vara pigg nog att ta mig ur sängen. En stund senare inser jag att jag ligger och blundar igen påväg tillbaka i dvalan, vilket i och för sig var väldigt skönt men tyvärr inte något jag kunde fortsätta med.

Även om jag lyckades hålla ögonen öppna så kändes inte början av träningen särskillt mycket bättre. Ända tills det plötsligt blev en tvärvändning, som om någon tryckte på ON knappen och den fastnade inne. Jag varken kunde eller ville sluta, det kändes toppen och det gick minst lika bra.

Idag blev jag dessutom säker på att jag kommer kunna ha med min nya hoppkombo till EM. Tidigare har det bara känts som om jag BORDE kunna den tillräckligt bra tills dess. Under dagens träning blev den äntligen 100% då jag testade att köra rörelserna innan och dom två hopp jag ska köra efter,
nemas problemas!



Tillslut måste man vila

Nu har det blivit en ordentlig vinter här igen med 3-4 dm snö, runt 10 minus och det blåser för fullt. Vilket gör att det blir riktigt kyligt på rummet och man känner inte alls för att kliva upp från under täcket om mornarna. Då gäller det att planera och lägga fram träningskläderna i rätt ordning så man snabbt kan få på sig dom.

Sen är det bara att knata iväg för ett träningspass som får igång värmen ordentligt. Förutom att benen under ett kort stund inte ville hålla kroppen uppe så gick allting fint. Å när vi väl hälsade av ville jag inte alls sluta, så då blev det en extra timme och 30minuter av styrka, svärdträning och stretching innan hela kroppen skrek efter mat.


Nytt år och snäppet bättre än sist

Så har jag äntligen lyckats ta mig online igen. Att dom alltid ska stänga av internet lagom till helg, lov eller liknande när dom stänger internet kontoret så man inte kan gå och ladda på det igen.

Jag fick i alla fall ett jätte bra slut på -09 då jag i torsdags hade en toppen bra träningsdag. Nu efter tre dagarns vila var det dags för årets första träning och även om jag var väldigt stel så gick det faktiskt bra även idag. Jag klarade ju saker som jag inte kunde i början av förra året. 


Å med cirka en vecka kvar tills terminens sluttest så tog jag och ändrade på min svärdform idag. Förhoppningsvis så kommer jag hinna lära mig det nya tillräckligt bra för att det ska se ok ut tills dess. Beror väl lite på hur mycket jag kan träna på fritiden. Men det kommer säkert bli toppen, vart i alla fall en bättre tävlingsform av det hela tills det är dags för EM.

RSS 2.0