Så var man slutkörd igen

Tror att träningsvärken börjar väda mot det bättre, den ger mig fortfarande problem med rörligheten men nu på kvällen kan jag sätta och och ställa mig upp utan att behöva ta stöd överallt.

Nu har vi i och för sig kört ett nytt utslitande träningspass, men istället för att köra totalt slut på benen till en gräns då jag inte ens kunde stå upp så blandade vi fys med kondition. Svätten rann, pulsen pumpade för fullt, musklerna ville stundtals ge upp och längtan att bara få ta en liten liten pause vart ganska stark i och med att illamående känslan kom.

Ända sen träningspasset har jag vart helt slut och en aning borta. Som vanligt när jag har tränat riktigt hårt så finns inte nån aptit alls. Istället var det bara att trycka in så mycket det nu gick och vara nöjd med det. Men nu orkar jag inte göra så mycket mer idag...å det tänker jag inte heller.

Värme och massage

I ett tappert försök att lindra träningsvärken
så hoppade jag i ett RIKTIGT varmt bad igårkväll. Men om det hjälpte nånting vet jag inte riktigt för idag har jag stora problem att gå, sätta mig ner eller ställa mig upp. Så jag häller upp ett nytt bad och sen ska jag lägga mig på massagebänken så ska Zacke hjälpa mig med lite ökad blodcirkulation i låren.Hoppas ju på att kunna använda benen till att hoppa imorgon på träningen.

Ont, ondare, ondast, Cissis ben.

Igår vart det ett riktigt fredagsfys med grodhopp och hela alltet. Ja nästan allt i alla fall, det var helt klart tillräckligt för idag kan jag knappt gå. LOVE THE FEELING!!

Innan fyset sattes igång tränade vi på några kombo-hopp och jag började öva på twisten igen. Var ett tag sen men det vore ju riktigt kul om jag kunde få tillbaka den och även klara landningarna. Något som ni kan se att jag inte riktigt har - tro det eller ej, men det är faktiskt inte meningen att man ska landa på alla fyra. =PUnder fyset körde vi fyra set av grodhoppen man kan se på filmen, sen blev det lite andra hopp som körde slut på benen totalt innan vi alla bara ville gå hem och vila.

Hoppar igen

Fasen vad skönt det är att äntligen vara igång med hoppträningen på riktigt igen. När man inte ens känner av sträckningen i hoppsparkarna då vet man att det är bra!!! Visst jag är VÄLDIGT stel i högerbenet och måste vara ordentligt varm för att våga sparka med det, vill verkligen inte göra det värre igen.

Nu kör jag RIKTIGA wushupass och kan träna som man ska.


Onsdagens wushuträningFörsta magövningen körde vi 3set av utan att vila. Andra gjordes också tre gånger men då fick man ju vila medans den andra låg och körde sina 20reps. Kan ju erkänna att vi alla har träningsvärk både i magen och i höftböjarn idag.

En lerig runda innan undervisning.

Igår efter jobbet hoppade jag på cykeln och trampade hemåt för att direkt sätta på mig sportBHn och sticka ut för en springrunda innan wushupasset.Jag tänkte ta en 9km runda och springa direkt till träningshallen. Men på grund av regnet och det faktum att jag sprang på stigar i skogen var jag både genomblöt och lerig om ben, fötter och jacka. Så jag fick ändra planerna och sprang hem efter 6km för att byta om igen till torra och rena träningskläder innan jag skulle undervisa våra nybörjare i wushu.

Första passen med nybörjare är jämt värst, just när dom inte vet nånting alls. Men som tur är så börjar det redan bli bättre och dom uppfyller de flesta kraven jag har på nybörjare. Dom kommer i stort sett på alla pass, dom tränar bra, koncentrerar sig och lyckas göra som man säger - om än bara under väldigt korta perioder. Roligast är det självklart att vi redan nu ser potensial i dom.

 


Träningsvärk från igår

Idag är det härligt! Ryggen är så gott som bra nu och jag kan både träna och sova helt utan problem. Jag har faktiskt inte tagit en enda ipren på heladan och ändå inte haft nå ont.

Igår var det avancerade och det enda jag minns är hur jobbigt fyset var för armarna.
Körde armhävningar 20*4 med den enda vilan emellan genom att gå 5 meter framåt och börja med nästa set. Det blev JOBBIGT. =P
Blev också armgång - raka armar, raka ben, rak kropp och ta sig framåt långsamt på tår och händer.
Dips 20*3 varvat med armhävningar 20*3

Innan vi slutade passet kördes magen
Crunches  20st - benlyft 20st - crunches 20 - 20sek vila - crunches 15st - 20sek vila - crunches 15st - 20sek vila - crunches 10st.


Crunches körs bäst med benen på en höjd, för att inte hjälpa till med höftböjarn pressa fötterna lätt mot underlaget.


För att klara dagen

Av någon anledning så har jag haft lite ont i ryggen större delen av helgen, kanske någon liten sträckning eller bara för mycket träning av rumpan och för lite träning av mage och rygg. Under söndagen blev det i alla fall värre och nu inatt vaknade jag vid 02 tiden och kunde inte somna om igen för att det gjorde för ont.Försökte med ipren eftersom det hade hjälpt till för att klara dagarna, men det ville inte längre göra någon verkan. när jag tröttnat på att vrida mig i olika lägen som inte hjälpte det minsta så fyllde jag istället badkaret med rykande hett vatten och kröp ner.

Strax höll jag på att somna och var tvungen att tömma ur vattnet av säkerhetskäl och kunde sova ett par timmar innan jobbet.

Nu blir det en till ipren och sen är det dags för träning. Dagens fys blir nog överkropp förhoppningsvis med en hel del rygg och mage.

Minst lika jobbigt

I torsdags blev det ännu ett HÅRT fyspass.

Stationer även den här gången och det var rumpan, låren och vaderna som fick sig en omgång. Men den här gången körde vi lite kortare tid på stationerna och två varv istället.

Kika vilka stationer det blev den här gången.
Namnbyte

Idag vaknade jag fortfarande trött från gårdagen träningspass. Rumpan, låren, rygg och axlar kändes lite smått stelt och utpumpat. Men framemot tretiden byttes känslan ut mot träningsvärk istället och tanken på hur dagens pass skulle gå kändes något jobbig.

Vi körde nämligen ett jäkla fys med olika stationer.
Idioten
Tjockmatts-spring
Djupa upphopp
Hopp över hinder på tjockmattaTiden på varje station varierade lite eftersom den som körde idioten skulle hinna springa fem vändor och alla sprang inte i samma tempo. Men det viktiga var att det var GALET jobbigt!! Efter att ha gått ett varv runt lokalen efter stationsfyset kördes sidosparkar, bakåtsparkar och mabu tills vi inte klarade av att stå längre.Jag skulle gärna ha kallat det för "fredagsfys" eftersom det kändes ungefär lika jobbigt, men det får heta "Gnestafys" istället om det ändå ska köras lite då och då i veckan. =)

Nya nybörjare

Igår kom det ännu fler småttingar till träningen. Men nu börjar det bli lite väl många och dessutom så lyssnar dom inte. Som tur e så har vi faktiskt inte barnträning så det kommer nog bli så att dom som inte kan sköta sig inte får komma på träningen. Eller så kör vi bara stenhårt och jättestrikt tills dom lata slutar av sig själv. =P

Nu ska jag dricka upp min banan-proteindrink och sen är det dags att sticka iväg för ett pass med avancerade...När jag frågar Zacke vad han har för planer för dagens träning ler han bara och säger "Idag blir det jobbigt".


Så har man dragit igång en ny träningsvecka

Det blev nästan vila i söndags när det var heldag på jobbet, men innan jag gick dit och låste in mig i 12timmar så stack jag ut på en kortisrunda på 1km för att kunna stretcha ordentligt. Ja å så blev det ju en promenad på 2,5timme på arbetstid också.

Men igår kördes veckans första wushupass som var med avancerade. Det började mindre bra för jag hade tryckt i mig alldeles för mycket mat innan träningen och var jätte mätt, hade ont i magen och var därför både trött och lite "smått" arg.

Jag försökte i alla fall att inte låta det gå ut över eleverna utan att istället vara tyst tills det hade gått över och jag var snäll och trevlig igen. Lyckades nästan..

Nu ska jag iväg för att hålla i ett nybörjarpass,
så idag är det vilodag för min del. Gäller att vara extra trevlig på dom här passen, man får inte skratta eller jävlas med nybörjare för dom kanske inte fattar att vi inte menar nånting illa med det. Jag får försöka hålla mig med elakheterna tills dom blir avancerade.

Meh det vill jag ju inte

Nu har jag precis kommit tillbaka från en riktigt svättig löparrunda och sitter här lite halvdöd och försöker få i mig ny vätska eftersom väldigt mycket försvann när jag var ute. =)Bestämde mig för att jag skulle klara 5km rundan (ca 5,4km) på under 30min och om jag inte klarade det skulle jag straffa mig själv. Jag tänkte mig att lite upphopp och armhävningar skulle jag kunna köra om jag inte klara tiden. Men Zacke hade helt andra tankar och sa att jag var tvungen att springa samma runda en gång till om jag inte tog mig runt inom 30min. SAY WHAT!?

Först tänkte jag inte alls gå med på det - jag ville inte behöva springa ännu mer. Men så kom jag ju på att det är därför det kallas straff, det är faktiskt inte meningen att man ska vilja göra det.

Så jag gick med på det och sen var det bara att kuta, som tur e så klarade jag det på strax under 28min. PUH!!

Fredagsträning

Fredagspassen nu när vi har startat med terminen börjar med att båda grupperna kör tillsammans och övar lite grunder. Men det var först när nybörjarna hade gått hem som jag började filma.

Blev inte mycket till "fredagsfys" istället roade vi oss med att hoppa lite nu när vi körde första träningen på mattan.


Eliten

Idag hade vi vårat första tävlingsträningspass. Jag, Zacke våra två tävlanden å så Jonathan från sthlm wushu som har börjat träna med oss två ggr i veckan körde ett både jobbigt och roligt pass. Startade hårt med idioten tills vi alla var helt slut, stretchade så vi knappt kunde röra oss, körde lite grunder och sen började det roliga.Vi gjorde bakåtvolter för första gången, Zacke var den enda som hade kört förut. Men jag tycker ändå att vi var ganska duktiga. Sen var det fys som tog knäcken på oss och jag åkte på dubbelpasset i slutet.

RSS 2.0