Funkade ok för vissa

Det funkade väl sådär på träningen. Vårt expriment gick ut på att se om våra deltagare vet hur wushu ska se ut. Den som gick först i ledet skulle bestämma vad dom skulle göra och efter att han/hon hade kört klart skulle han/hon kolla dom andra och rätta det dom gjorde fel. Det var tydligen ganska svårt, dom såg väl att det var skillnad på hur det såg ut när jag och Zacke gjorde rörelserna och när dom andra gjorde samma rörelser. Det svåra var väl för dom att lyckas komma på skillnaden i rörelserna. Han som lyckades se felen bäst var istället sämst på att förklara hur man ska göra rörelser och stod och pratade / tänkte högt länge innan han bestämde vilken rörelse som skulle göras.
Får göra det fler gånger på passen så alla hinner bli testade i sina kunskaper om hur det ska se ut. 

Imorgon är det tävlingsträning på schemat så får vi se om vad det blir för schema på själva passet. 

Expriment

Igår blev det en långpromenad runt Gnesta, tog närmre två timmar. Härligt om det inte hade vart för regnet, missade den lilla detaljen när jag klädde på mig, märkte det först när jag kom ut. Då hade jag ingen lust att gå upp igen för att byta om hade vart farligt, man kanske inte lyckas ta sig ut igen.
Hemma igen var benen knallröda pga kylan, men jag fyllde badkaret med varmt vatten och kröp ner med frukt och tända doftljus. Plötsligt var promenaden helt klart värt det. Belöningar är bäst!

Idag ska vi testa nått nytt på träningen, skriver mer sen om vad och hur det gick.

bortskämda med två tränare

Det är sjukt segt här i sverige, nu i början märker man tydligast hur lite träning det är här. JÄTTE LITE! Vissa dagar blir det bara en kort runda ute, och visst det är väl bra att vara ute och springa varje dag men det är ju ingen direkt träning i den mån jag behöver. Även om vi är med på passen och sparkar och hoppar lite så tar eleverna otroligt mycket energi då en del är väldigt krävande, och eftersom dom betalar för att få träna så måste vi ju hjälpa dom. Känns bara ganska segt då vi själva inte får några pengar av det utan bara blir av med egen träning.
Så kommer dom med kommentarer som "skönt att jag kom sent så ja inte behövde hjälpa till med mattan" och att dom tror att vi tycker det är roligt att dom är dåliga. Visst kan vi skratta åt dom för att det ser så dumt ut ibland när dom försöker göra saker, men egentligen blir vi bara missnöjda när vi tänker på att dom knappt kan ställa sig i en snygg ställning bara för att den är i en form.

Jag vill kunna få träna ordentligt, och slippa känna att det är trist att gå på passen för man vet att jag inte kommer få träna nått själv ändå.

jobb för mig, styrka för andra

Dags att ta sig tillbaka till jobbet igen då.
Gick dit igår för att vara med på möte, men då hade dom bytt tid på det och alla blev jätte förvånad när jag kom när mötet nästan var slut. =) Så fick dom lite dåligt samvete också att dom hade glömt att berätta för mig att dom bytt tid. Men mig gör det inget, möten är väl inte det roligaste i världen ändå.

Men det betyder att det inte blir så mycket träning för min del idag, Har vart ute och sprungit lite men vid nio när jag slutar ikväll så orkar jag knappast träna, så det får vänta tills imorgon då jag jobbar förmiddag. Ikväll blir det nog en hel del fys för folket i tävlingsgruppen, dom måste få bättre styrka och kondition.

Vi har blivit ombedda att hålla fyspass för gnestas tjejlag i fotboll, dom behöver tydligen bygga upp styrkan i bålen och benen. Så nu ska vi bara bestämma när och hur. Vet ju faktiskt inte hur dom redan nu tränar, dom måste väl träna både bål  och ben på deras pass redan nu och vi vill ju inte komma och köra övningar dom gör på vart och varannat pass.

Vigare

Så har vi haft ett kort avancerat pass också. En av tjejerna som blev uppskickad från nybörjargruppen var där men annars så var det bara dom som var med i avancerade förra terminen också. Kan väl vara svårt att vara den enda "nya" även om dom har tränat tillsammans hela sommaren. Men hon är duktig så det gick bra tycker vi. Hon har ju bättre grunder en vissa av dom andra som är med.

Själv kämpar jag vidare med spagaten varje gång jag blir varm nog att stretcha. Jag kommer ner så den ser bra ut men den känns inte helt perfekt och jag vill att den ska vara ännu lättare. I helgen när vi har träningspass på mattan blir det nog övningar på att hoppa ut i spagat. SÅ bra att ha matta att träna på.

Var iväg till gymmet innan träningen också, hade glömt hur svaga killar är i benen. HAHAHA!! Sitter dom och tar hur mycket som helst i armar och överkropp sen lastar dom på 80kg på stången, sätter på sig ryggbälte och stönar för fullt av att göra 6 benböj som inte ens är särskillt djupa. Jag fattar inte varför dom inte vill träna mer ben. Dom kan väl inte tro att det är snyggt att ha ben lika tjocka som tandpetare men en ordentligt pumpad överkropp.

Tävlingsgrupp

Igår hade vi vår uttagning till tävlingsgruppen.
Det var roligt att se att dom kunde skärpa sig om dom vill. Därför kommer dom inte ha nått val senare, kan dom köra ordentligt så ska dom, speciellt dom som vill tävla.
Jag blev även överraskad över att folk faktiskt hade blivit lite bättre, eller så kan det även vara jag som hade för mig att dom var jätte dåliga. Hur som helst var det i alla fall roligt att se. Många av dom är faktiskt bättre än killen i Kina som vi började hata för att han var för dålig trots att han hade tränat i flera år.

Jag kanske måste dra ner mina krav lite på hur bra folk ska vara för att jag ska vara trevlig mot dom =)
Det får nog räcka med att dom verkligen försöker. Då gör dom ju ändå så gott dom kan, folk som inte ens försöker göra sitt bästa, ja de e dom som inte förtjänar att man är trevlig. =P

Ikväll ha vi ett avancerat pass, så då kanske det kommer lite mer folk, för det var inte många av nybörjarna som kom på gårdagens pass, de som kom sa vi åt att komma även imorgon för dom tycker vi ska vara med på avancerade istället.


Taolu folket som åkte på EM med den jätte skäggiga coachen i mitten.
Jag ser ut att ha en alien komma ut ur magen, men ingen fara det är bara jackan. =)

Gnesta igen

Nu är vi tillbaka i Gnesta igen. Det gick väl inte som vi hade hoppats i Polen, jag kom i mitten i svärdgrenen men 15 av 19 i handformen som jag ville lyckas bättre med. Vi hade räknat med medalj för zackes del i vapen men dom hade inte de regler som skulle ha gett pallplats. Ryssarna gillar ju hopp så därför skulle det vara hopp även i vapenformerna. Vet inte riktigt vad som hände men Zacke tog inte i i hoppen så han krashade både i handformen och i svärd, vilket gjorde att han hamnade bland dom sista. Väldigt tråkigt men nu är det bara att ta nya tag inför nästa tävling då vi har bestämt oss för att vara bättre. Vilket innebär tråkigare former att titta på men säkrare för att få poäng. Det är bara så trist med alla hopp som är i vapen oxå, man ville ju inte titta på en hel form som ändå bara är i 1.30min ungefär. Men när tävlande efter tävlande står och gör ett hopp, väntar en stund sen nästa hopp, väntar en stund...osv genom helaformen och gör nästan inga vapenrörelser förutom dom som måste vara med för poängens skull, det blir väldigt dåliga former.

Träningsupplägget inför tävlingen var väl inte heller den bästa, hemma i sverige och tränar myckat styrka och kondition, självklart även grunder och teknik. Men sen en månad innan tävlingen åker vi till kina för att träna hårdare och dom tycker vi ska träna en massa på teknikerna och ändrar mycket. Dessutom tror dom att utlänningar inte kan träna så hårt och vi börjar med att köra delar fran att i sverige ha kört helform.

Nu börjar jag skriva träningsdagbok, medeltidsstil med papper och penna. För just nu är vi väldigt peppade att träna hårt. Å så vill man ju göra upp en plan inför nästa tävling, men tyvärr så vet man ju inte när den är. Kanske kommer det vara någon i november och en i december men inget är bestämt än, och det är defenetivt dags att börja träna inför dom tävlingarna nu. Vi får väl träna som om det vore tävlingar så får vi se hur det blir.

vänder i Gnesta

Hemma en snabbis i Gnesta för att åka vidare till Polen. Om 25 minuter är det dags att röra på oss. Vi kom hem igår vid 22-23 tiden, då man var rilktigt trött eftersom för oss var klockan då 4-5 på morgonen och vi hade inte sovit nått än. vaknade vid 7 och klockan 7.45 iväg för att göra läkarundersökning för att få tävla. Sen handla och nu har vi precis ätit. Inte direkt nån tid till att ta det lugnt. Eller ja lugnt och lugnt vi hade hoppats på att hinna ut och springa en runda i alla fall.

Men nu måste vi packa, suck. Sen kommer vi väl till Polen då vi bara får sitta på ett hotell rum i två dagar innan tävlingarna börjar. Förhoppningsvis så får vi lite tid på mattan innan tävlingen. Men än så länge vet vi inte ens vilka regler dom kommer använda så det är mycket möjligt att vi kommer dit och måste göra om våra tävlingsrutiner. J*vla ryssar att inte bara kunna använda dom nya reglerna.

RSS 2.0