Imorgon drar vi till varmen

Hej hej

Tankte bara titta in och meddela omvarlden om att allt e bra her borta. An so lange e jag kvar i beijing men imorgon kommer vi att aka vidare till Hainan och varmen. Sa snart ligger jag po stranden och glommer bort allt som har med traning att gora med en drink i ena handen och frukt i den andra.

Her i Peking har vi kort tva pass tillsammans med gruppen och det var dessutom tvo riktigt bra pass. Sa nu kan vi knappt rora po oss, precis som det ska vara efter bra traningspass!!

Vi far se om det hander nogra livsforandrande saker under tiden man e po Hainan, i so fall for ni nog veta det om nan vecka eller so.

Men tills dess for ni ha det bra!
Hej hopp

Så tror jag framtiden är

Jäklarns vad snabbt den här veckan har gått då.
Imorgon är det visst dags igen för att åka till flygplatsen och ta sig tillbaka till Peking. Får se hur mycket tid det kommer bli över för att sitta vid en dator, jag kommer nämligen inte att ta med mig min egen men nån gång kanske man kommer ta sig till ett internet cafe för att meddela omvärlden om hur vi har det.

Men jag vet väl inte om changsen för det är allt för stor sen när vi har kommit viader till Hainan. Tror nog att stranden kommer vara lite mer lockande, å jag har ingen koll på om det finns internet där vi ska bo. Så om jag inte kommer online igen på ett tag så ha det bra!

Den 8.e april kommer jag tillbaka till Sverige igen, så om inte annat så skriver jag väl då om hur det har vart. Toppen, skitbra och underbart gissar jag väl på att det kommer vara!

Dags för ett byte

Blev riktigt toppen borta vid badhuset igår. Jag skippade simningen men det blev ungefär tre timmar där borta ändå. Började med att gå på en sån där maskin där armarna går fram å tillbaka med ett par stavar också. Sen ställde jag mig på löpbandet och körde rodd ett ta innan jag gick över till styrka.

Idag ska vi upp till Stockholm och hämta ut passen, lämnade in dom tidigare i veckan för att få ett nytt visum. Det vi hade går ju ut imorgon och i övermorgon är det dags att åka en sväng till Kina igen.


Man vill ju va som alla andra

Här verkar alla vara sjuka så det är väl inte allt för konstigt att även vi börjar känna oss krassliga, men så har man ju även vart väldigt dålig på att dricka vatten sen jag kom tillbaka. Så nu har jag gosat in mig i en filt med en kanna vatten bredvid datorn, men jag har faktiskt lite andra planer för dagen också.

Ska bli mera skidåkning, för snart kommer säkert snön att vara borta och det är ju dessutom bra träning för triceps att stava på ute på gärdet. Var ute två gånger igår också så idag kanske man lyckas få in tekniken och inte bara kommer framåt tack vare stavarna.Senare hade vi tänkt att gå iväg till badhuset där mina planer är att basta - träna - basta - simma - sola och basta, så det kommer säkert ta ett par timmar innan vi kommer därifrån. Men eftersom det är dom enda planerna jag har för dagen så behöver man ju inte direkt stressa.

Jag förstår inte varför många av svenskarna vill ha bort snön, den var ju jätte rolig! Lite ljus kanske så idag måste det bli solglasögon under skidturen. 


Vilken miss

När jag var iväg och firade min fars 50års dag blev jag uppmärksammad om att det hade blivit en miss i min uppladdning av handformen. Det var ju två styckna filmer av min svärdform som låg uppe!

Men nu har det blivit lite ordning på det och så här såg min handform ut egentligen.


Kollar läget

Igår hade vi ju också träning med Gnesta Wushu. Det är inte ett stort gäng utan igår var vi fyra stycken där, så vi är väl ungefär lika många som på träningen i Kina.

Skit kul att se dom igen men jag tror nog att dom var lite nervösa över att vi skulle komma tillbaka och köra skiten ur dom. Men den här veckan tar vi det faktiskt lungt och kollar mest igenom deras grunder och rörelser för att se vad som behöver jobbas mest med. Vilket igår ledde till mycket ställningar och växlingar mellan mjuka och explosiva rörelser.

MEN, deras sparkar var faktiskt bättre än vissa av dom vi har tränat med i Kina. Inte lika mycket kraft men istället mycket snyggare!


Träning med Gnesta Wushu


Hej hopp

Tänkte bara meddela att jag har kommit till Sverige och insett att det är väldigt kallt här. Delvis är jag ju glad över att få leka lite i snön, vilket jag snart ska ut och göra. Men å andra sidan så är det inte alls roligt att frysa helatiden och knappt kunna röra sig när det är dags för träning för att man känner av ALLA gamla skador.

Finns en viss risk att det inte kommer bli allt för många inlägg nu närmsta tiden eftersom jag inte har lägenhet eller internet utan just nu är det låna som gäller. Å så kommer det väl vara ett tag, först måste man ju skaffa sig en inkomst innan man kan skaffa lägenhet å så ska man ju iväg i två veckor. Jag har redan fått ett jobberbjudande, men vet inte rikitgt än om det är allt för lockande (i alla fall något att tänka på under semestern).Det är kyligt i det här landet.


Just a few minutes

Tre timmars sömn blev det, å nu sitter vi i lobbyn och väntar på bussen som ska ta oss till flygplatsen. Nu bär det av till Sverige! Ska man väl få se lite av den där snön alla har pratat så mycket om, men inte för någon längre stund. Om en vecka sitter man ju på en flygplats igen men för att åka på semester den gången.

Får se om man kan sova nå mer den här natten eller om det blir till att hålla sig vaken tills nästa. Första flyget till Istanbul tar ju bara en timme så där hinner man ju i princip bara sätta sig så ska man kliva av igen. Sen ska vi sitta på nästa flygplats i några timmar innan vi åker vidare till arlanda.

Så, syns snart allihopa!

Inga kommentarer

Jag kan verkligen inte fatta hur domarna här i väst tycker att wushu ska se ut. För även om det är RIKTIGT stor klassskillnad på vissa så kan dom ändå få ganska lika i poäng. Förmodligen har wushun inte kommit tillräckligt långt här för att dommarna ska bry sig om hur korrekta rörelserna är.

Jag har försökt fått reda på vad coachen tyckte men där kunde man inte få nått ordentligt svar, antingen ville han inte vara ärlig eller så hade han ingen åsikt. Svårt att veta när det är en ny kille om han bara är tyst för att försöka vara snäll eller hur det är. Så istället ska jag försöka mig på att få tag på en dommare för att få veta vad som är fel med min stil. För nu har ju ändå Sverige hela två internationella dommare. =P

Men såhär såg det ut för mig i alla fallRaksvärd


Inte riktigt tillbaka än

Sorry den dåliga uppdateringen men man blir ganska urladdad efter en tävling och i alla fall jag får väldigt lite gjort de närmsta dagarna efteråt.

Gårdagen avslutade vi med ett två timmarsmöte inom taolulaget sen stöp jag i säng helt slut i huvet.

Men nu är alla tävlingar och grenar slut, det blev inget guld till Sverige men två silver blev det efter båda finalmatcherna som kördes idag i fightingen.

Ojoj, nu kommer coachen här så nu ska vi kolla lite på mina former och se vad jag måste öva på. Mer sen!

Ikväll börjar det visst

Nu har man ju inte allt för mycket att tänka på längre här borta. Förutom att börja planera inför nästa tävling, å även om jag älskar att planera så får jag inte allt för mycket gjort just nu. Jag sitter mest bara och stirrar rakt fram helt utan några tankar alls. Så jag vet inte riktigt, än så länge känns det inte som om jag bryr mig hur tävlingen gick. Men visst är jag nyfiken på våra poäng och hoppas att dom kommer komma med någon bättre information om vad vi fick i dom olika poängsättningarna.

Idag kör en av de svenska juniorerna i fightingen på förmiddan. Tävlingarna ska börja klockan nio - så kanske halvtio. Å sen är det 20 matcher före henne så vi har gott om tid att ta oss bort för att hejja på henne. Jag har självklart ingen kolla på vilka som är bra inom deras stil men jag vet att hon kommer möta en rysska.

Sen i lunchpausen hade vi tänkt att hoppa runt lite på mattan bara för skojsskull och träna nu när det inte är någon press på att man måste klara sakerna (vilket självklart betyder att det kommer gå mycket bättre). Å så måste jag självklart kolla hur många och hur bra dom är i spjut och fundera på om det är något man ska börja tävla i.

Visst ja, ikväll ska ju invigningen vara också så den måste vi ju iväg på och se om det är några roliga uppvisningar eller nått sånt. Annars är det ju bara att knata ett varv runt arenan och sen gå vidare ut igen.

Invigningen VM 2009


Andra tävlingsdagen - vapen

Den här dagen blev grenarna inte så himlans mycket försenade, men det var väl mest för att dom bestämde sig för att skjuta upp de grenar dom inte hann med på förmiddagen till en annan dag. Så det var ju skönt att inte behöva sitta i flera timmar och bara vänta.


Innan det var dags för någon ur det svenska taolulaget att köra så hade vi Nisse som skulle göra sin första match i fightingen. Något han fixade helt utan problem och vann båda första ronderna, men efter honom var det slut på det roliga för oss svenska idag.

Det gick helt enkelt åt helvete för oss allihopa i taolun. Anette (raksvärd) som var först ut av oss satte i handen i mattan. Magnus (bredsvärd) tappade bort sig totalt i formen och valde att gå av mattan utan att köra klart sin form. Zacke (raksvärd) missade två landningar ena till rumpan och andra satte han i knät på, vi tror också att han fick minus för att han hade för kort form (vilket han inte hade) men annars har vi inget sätt att förklara dom dåliga poängen på.

Å ja det gick väl egentligen bäst för mig (raksvärd) som kom fyra - trots att det gick åt helskotta. Redan i första delen kommer missarna då jag plötsligt inser att jag kör mina hopp jag har med i handformen istället för att köra mina vapenrörelser. Så jag är på helt fel sida av mattan och får stå still och vifta ett tag tills jag har lyckats gjort allt jag kom på att jag hade missat innan jag ka springa vidare och köra samma hopp som jag nyss hade kört men den här gången på rätt ställe i formen. Sen höll jag på att halka, och som vanligt på tävlingar så blev min butterfly skit.Jaja, nu är tydligen tävlingen slut för min del och jag har väl inte riktigt hunnit känna efter än vad jag tycker om det. Men visst hade jag velat att det skulle ha gått lite bättre, vilket hade betytt pallplats i vapen i alla fall. SKIT skit skit.

Första tävlingsdagen = handformer

Vi började den här måndagen med att fixa oss en dräkt som skulle vara godkänd enligt alla regler. Å vi hade en sån tur att en av norrmännen som är här är lika lång som Zacke OCH hade en svart tävlingsdräkt. Ok en jacka som passar en killa på 1.90 kanske inte är det optimala för mig, men jag tänkte "skit samma den tar vi" Byxerna var däremot lite FÖR stora och dom kunde jag inte alls ha. Men som tur var så hade jag ett par egna helsvarta byxor med mig, något förstora dom också men det var lika bra för då kune Zacke använda samma byxor som mig också.


Dom här byxorna blev ratade, men det var ju nästan så att jag inte skulle ha behövt någon överdel alls om jag hade kört i dom.

Klockan halv ett när lunchen öppnade tänkte jag att det var bäst att bara ta en pytte portion eftersom det bara var 1,5 timme tills jag tävlade. Tre timmar senare när det var 1 timme kvar tills jag tävlade var jag både hungrig och yr i huvet, men det fick lösas av några klunkar cola och något kexchoklads-liknande.


Skitkul att sitta och vänta i flera timmar


Men vi är väl inte allt för nöjda med informationen om förseningar eller ens att det blev så sjukt mycket försenat. Än så länge är det här den sämsta tävlingen vi har vart på organisationsmässigt måste jag nog säga. Sen har jag väl en del andra saker jag skulle vilja glaga om också, men jag måste nog ta och välja vilka som ska få höra sanningen om vad det är. (Såvida det inte bli ÄNNU värre och jag tillslut känner att alla måste veta)Så tävlingarna då!
Hela det svenska taolu laget tävlade idag i handform, vi var två tjejer och två killar. Själv är jag ganska nöjd med hur det gick, formmässigt. Jag måste kolla upp vad jag tidigare fick för poäng och hur dom tidigare tävlingsformerna såg ut innan jag kan bestämma mig för om jag är nöjd med mina poäng. Men just nu tror jag inte att jag är nöjd med dom eftersom jag tycker att andra som inte fötjänade det fick bättre poäng.

Zacke missade tyvärr två hopp och är verkligen inte nöjd, sen var hans form väldigt exakt 1,20 men domarna måste ha stängt av sin tidtagning för tidigt eller startat för sent för han fick även minus för att hans form var för kort. Men det var ingen han tyckte var någon vits att klaga på eftersom det ändå inte gick så jätte bra.


Uppvärmningar är lika med kaos och kallabalik på mattan


Filmer kan jag tyvärr inte lägga upp några nu för tydligen är youtube spärrat även här och efter en alldeles för lång dag i halle vill jag bara ta ett långt bad och sen gå och lägga mig.

Förhoppningsvis kommer det inte vara flera timmars förseningar imorgon så man kan få i sig lite lunch och gärna middag också.

Eurosport

Vid frukosten fick jag veta hur startlistorna såg ut och jag är 3.e ut på mattan i min gren som kommer öppna eftermiddagstävlingarna. Det verkar som om det är en ganska lite tävling ändå, nämligen bara 11startande i kvinnornas handform. Vilket brukar vara den gren dom flesta ställer upp i, tror männen hade runt 30-40deltagare i handform.

Kan ha nått å göra med att alla juniorer är med och länderna kanske inte har råd att skicka lika många seniorer då utan måste dela upp det lite mer.

Hörde nyss att eurosport tydligen ska vara på arenan och filma. Jag tycker ju självklart att det då är ett väldigt idiotiskt val att vi tävlanden i taolu inte får ha flashiga dräkter utan måste ha den äldre stilen. Om dom nu vill göra reklam för sporten borde dom ju vilja att den ser så bra ut som möjligt.Arga atleter

Just nu är hotellet fullt av arga tävlanden, jag och Zacke är två av dom. Vi fick nämligen nyss veta att vi inte får tävla i våra dräckter. Av någon konstig anledning har dom nämligen bestämt sig för att alla måste ha den gamla modellen av tävlingsdräkter. Något som inte har använts under dom senste tre årens tävlingar, men nu helt plötsligt var det visst väldigt viktigt.

Så just nu växlar det mellan att vara arg och bara vilja skita i hela tävlingen, eller fundera på att andå använda min tävlingsdräkt och förmodligen få minuspoäng för det. Anordnarna tyckte dom hade en jätte bra lösning när dom sa att jag kunde använda mina vanliga tävlingsbyxor (svart/röda) och låna en tävlingsjacka i rätt modell men som var förstor (och turkos). NEJ TACK!!!

Det är svårt att inte låta sig påverkas såhär dagen innan tävling när man får sånna besked. Vilket är lite synd eftersom det kändes riktigt bra fram tills dess och vi var båda nöjda och glada efter dagen träning som vi körde på tävlingsmattan och klarade alla vår saker. Vi trängde oss nämligen in tillsammans med italjenarna på deras träningstid som var i tävlingshallen.


En stund av lycka efter träningen


Lite ny infomation har kommit

Nu har vi precis skrivit klart alla våra tävlingspapper och informationen har börjat komma. Fick nyligen veta att jag kommer tävla imorgon och på tisdag. Imorgon är det handformen som ska köras men tyvärr har vi inte någon träningstid på mattan. Svenska landslaget har istället fått tid nere i en konferanssal här på hotellet med heltäckningsmatta tillsammans med bulgariens landslag.

Inte helt förvånande så har Ryssarna en timmes träning helt själva borta i tävlingshallen =P

Men det känns helt ok ändå, bara att hoppas på att mattan inte är så hal och att man kanske hinner gå upp och hoppa lite på den innan tävlingsstarten. Senare idag kommer lottningen att ske om vilken ordning vi startar i mina grupper. I värsta fall hamnar jag först.


Privatbil till tävlingshallen

Idag har vi lyckats kommit bort till tävlingshallen för att träna lite och kolla runt hur det ser ut. Jag och Zacke frågade om vi inte kunde få lite träningstid och en av anordnarna är superhjälpsam och fixade en bil bara åt oss två för att åka bort till hallen.

Det visade sig att den låg på andra sidan vägen, vilket var ca 10minuters promenad från vårat hotellrum. Så vi tackade för skjutsen men sa att vi nog skulle lyckas ta oss tillbaka själva.

Vi var där på förmiddan och just då höll dom på för fullt med att fixa iordning inför tävlingen. Så efter att ha gått igenom vår former lite och bara vart i hallen en stund för att den inte ska kännas helt ny tog vi en promenad ner till stranden. Så tänkte vi gå tillbaka till hallen igen efter lunch och se om dom har fått fram några tävlings mattor.


Tävlingshallen


Ännu varmare idag förmodligen mellan 20-25grader


Jag har berättat att vi har det toppen va, förutom att jag gärna hade haft lite mer info om tävlingen. Men ikväll ska resten av landslaget landa och coachen ska väl börja gå på möten så hoppas vi på att han får lite information!


En ung kvinna som gillar strandpromenader och fina middagar

Idag har vart en lugn dag. Har blivit några stads- och en strandpromenad men tyvärr har dom ingen gymavdelning på hotellet utan bara ett SPA. Så styrkan får vi dessvärre köra utan vikter inne på hotellrummet, men imorgon hade vi tänkt oss att ut och springa en runda och förhoppningsvis träna lite ordentligt också. 

Men det är inte det lättaste att få veta om det finns några träningstider på mattan, vi har frågat runt och det närmsta ett svar vi fick var "Ja kanske, klockan åtta, tror jag".

Just nu hoppas jag verkligen att jag kommer tävla någon gång på förmiddan, inte för att jag ens vet vilken dag det är än. =P Men kvällspigg är jag verkligen inte efter tidsomställningen, funderar faktiskt redan nu på om man ska göra sig iordning för kvällen.


Maten är toppen med hotellbuffé till frukost lunch och middag.


We are having a good time

Allt löste sig igår, och blev JÄTTE BRA!

Vi tänkte ju sitta på flygplatsen och vänta på fler från laget som skulle komma under natten. Men så gick vi ut för att äta lite och nu stod det minsann folk och väntade på att det skulle landa tävlanden. Våran coach (som själv mailade flygbiljetterna till oss) hade av någon anledning fått för sig att vi inte skulle komma fram försen på lördag och därför stod det inga på flygplatsen försen flera timmar senare när andra anlände.

Men allting har i alla fall löst sig och rummet bokades om så vi hade någonstans att sova inatt. Å helt ärligt, nu har jag det skit bra!


Bild tagen från vår balkong

 
Badkar, YES!! (redan använt)      Å så första viktigaste inköpet


Skrattretande

Haha, det har blır ju bara varre och varre! Nu kan man ju bara skratta at det. Nar vı kom hıt tıll flygplatsen vantade vı ett tag for att se om vı blev hamtade, vılket vı ınte blev. Sa efter nån timme hoppar vı ın ı en taxı och aker ıvag mot hotellet som coachen sa att vı skulle bo po, och som det star po tavlıngens sıda att vı ska bo po, men. Nar vı kommer fram vısar det sıg att hotellet er stangt och lobbyn helt tom.

Vıdare tıll narmsta hotell for att lana ınternet eller en telefon. "Vısst vısst, ınternet har vı" men tydlıgen ıngen uppkopplıng. Sa vı hoppar ın ı en taxı ıgen och aker tıllbaka tıll flygplatsen. Harıfran har vı rıngt ett antal olıka hotell, nogot har vart stangt ett annat har ınte haft nogon boknıng ı vara namn.

Sa nu ska vı bara fa tıden att ga tılls ınatt nar den forra coachen kommer hıt och se vad vı kan hıtta po da. =)

GAAAaaaa!!

Jag vıll döda nogon!! Har kommıt tıll turkıet och allt e bara fel! Kommer med mer beskrıvnıng senare nær jag har lugnat ner mıg, om det gar.

Last time in the gym

Så gott som klara kan man väl säga att vi är. Nu ska vi bara ta och göra ett sista träningspass, ett sånt där "innan flyg-träning". För att inte behöva få allt för ont i ryggen av att sitta ner i flera timmar så ska det tränas mage och rygg. Kan väl tänka mig att det blir lite ben också bara för att dom ska få ordentligt med blodgenomströmning innan vi sätter oss.


Ett bra avslut

Tillbaka från morgonens träningspass som gick härligt bra. Känns toppen när sista wushupasset innan tävlingen går sådär bra så man kan känna sig nöjd. Jag satte mina hopp och idag vart även tränarn nöjd med hur jag gjorde rörelserna. Men så körde jag bara handform också och den brukar dom vara nöjd med.

Lite roligt är det ju att kinesiska tränare jämt säger att jag är bättre på handform än på svärd. Å ändå är det inte ovanligt att jag får bättre poäng i svärd, men det har ju att göra med alla dessa dommare som har noll koll på hur svärdrörelser SKA se ut och är nöjda bara svärdet snurrar - inte mig emot. =P


Så gott som redo

Här hade vi hur lång tid som helst på oss, men så helt plötsligt har det blivit tisdag och imorgon åker vi.
Det känns toppen, underbart, roligt och självklart lite spännande också med tanke på tävlingen. Vi är inte riktigt klara för att åka än men det sista hinner vi göra imorgon. Å strax får vi se om vi får tv:n såld som vi köpte för tiden här i Kina.


Ojoj ajaj - jäkla bra

Shit träningsvärk, massa och mest överallt. Armar, ben, rumpa, rygg, nacke, träningen gick inte riktigt lika bra idag. Men det har helt klart nått å göra med att man inte ville röra på sig. Första formen gick i alla fall helt ok att köra men under form nummer två hade jag stor lust för att lägga mig ner och vila lite innan jag fortsatte.

Nu skulle ju ett varmt bad inte sitta helt fel, om man bara hade haft ett! Men ingen tid till sånt, nu har vi precis käkat och strax ska jag ut och köra intervallträning.


Rese schema

Redan kväll och ingen kvällsträning i hallen idag. Gick självklart bort för att träna men det var tomt och släckt. Jag hade ju räknat med att skollaget skulle ha träning så vi kunde köra lite själva bredvid dom. Istället kommer det väl få bli någon form av styrka nere i gymmet.Bara två träningsdagar kvar och på onsdag natt 23:55 lyfter vi från Beijing.
Blir en del flygande den här månaden.


Aaa vila


Det är aldrig så skönt att sätta sig som när man är helt slut i hela kroppen, och bara känna hur allt slappnar av. Har vart fullt upp idag. Efter träningen gick vi till sjukan för att kolla om vi kunde göra våran läkarundersökning till tävlingen, tyvärr var vi tvugna att vänta tills imorgon bitti. Å eftersom det här är Kina kan man aldrig vara säker på om dom säger samma sak imorgon ingen eller inte.


Vidare för en snabblunch på 12ägg och 2 paprikor, sen hoppa vi in i en svarttaxi och åkte iväg med sex kartonger till posten. Har vi tur kommer dom fram inom en månad, ungefär sammtidigt som vi är tillbaka från solsemestern. Det vore nice, har ju otroligt lite med kläder hemma - måste väl säkert göra en ny utrensning när man kommer hem.

Till sist blev det affärer och doppresent + en present till det andra syskonbarnet som man inte heller träffar så ofta. Men nu äntligen sitter jag still och kommer nog göra det ända fram tills nästa träningspass.


Från bra till bättre

Jo visst var det lektion, lovely!Men det var bara en till av dom andra eleverna i klassen som vi hade kunna kontaktat. Inte för att det gjorde särskillt mycket att vi bara var tre styckna som körde. Blir värre för honom sen efter onsdag när vi åker om vi inte har fått tag på några andra och han blir själv kvar.

Inte bara kom vi in i hallen och hade lektion, det gick dessutom bra. Eller, ja jo, så bra det nu kan går efter att man inte har kört så mycket på lång tid.

Toppen
Jag klarade hoppen i mina former

Bra
Rörelserna blev bättre igen bara under första passet

Mindre bra
Blev helt slut efter en form och kunde knappt röra mig till form nummer två
Men förmodligen är det bara en form om dagen på EM
Dom har svårt att bestämma sig

Nu är jag förhoppningsvis påväg till träningen, men man kan ju inte vara riktigt säker tydligen. För en månad sedan sa kontoret att träningarna skulle börja idag. Kineserna verkar börja idag och vissa tränare tror även dom att vi utlänningar ska börja. MEN igår satte kontoret upp en lapp nere i vår lobby om att vi kommer börja nästa vecka?!

Ja vi får helt enkelt se om vi hinner träna nått innan tävlingen eller om det blir till att hoppas på att vi fortfarande kan alla hoppen som vi senast övade på för 1,5 månad sen.


Kineserna är i full gång med att sopa bort alla snö från gatorna.


RSS 2.0