Morgon träning

Idag blev det en tidig träning. Vaknade vid sextiden och kände att det var perfekt jogging väder. Så jag hoppade direkt i skorna och gick ut på min första joggingrunda för väldigt lång tid. Det blev bara en lugn kortis på 2,3km / 14min, för det vore ju jäkligt dumt av mig om jag kör för mycket nu på en gång och sträckningen blir värre igen.

Men det var riktigt härligt, lugnt å skönt å varmt!


Massa nytt - rekord och övningar

Igår kändes det ordentligt segt när man kom till gymet. Eftersom ingen av arbetskamraterna lyckades ta sig dit så körde jag ett benpass ihop med Zacke istället. Å även om jag kände mig SUPER seg med ett huvud som bara dunkade och ögonlock som var svåra att hålla uppe så blev det ett riktigt bra pass.

JAG KÄNNER TILL OCH MED TRÄNINGSVÄRKEN KOMMA!!



Jag började med Benböj där jag jobbade mig upp till 80kg och körde två set på det, 6rep & 5rep. Självklart är jag glad och nöjd, å nu vill jag klara 85 =P

Å så över till hackliften där jag körde set på 40, 50 & 60kg. Senast stannade jag på 55kg men eftersom jag ökade i benböj så ville jag ju fortsätta öka.

Benpressen blev det också nytt på och jag tror det är den som har gett träningsvärk. Körde med 125kg men körde istället bara med ett ben på nervägen och hjälpte till med det andra upp igen. Där blev jag snabbt trött och började skaka för fullt. NICE!!


Krascha krascha!!

Just nu sitter jag faktiskt på mitt första rally!

Är vägvakt och sitter mitt i värsta svängen så nu hoppas jag självklart på att få se när dom kör av vägen. Själv har jag satt mig på berget dom ska åka in i =P


Det är lite för ljust här ute för att webcameran ska ge bra bilder =P

Jag vill så mycket, NU å på en gång

Så var det en ny vecka, VA HÄRLIGT!

Den här veckan kommer till och med sluta
med en helg som jag är ledig, vilket gör den ännu snäppet bättre. Men innan dess ska jag hinna med massa skoj träning hade jag tänkt mig. Efter jag fått i mig lite mellanmål blir det veckans första som är WUSHU! Jag ska både jogga lite lätt och sparka med HÖGER ben! OK det kommer väl inte bli så mycket högre än midjehöjd men ändå.

Har längtat heladagen på jobbet till träningspasset,
å längtar ännu mer tills dess jag kan börja trixa och hoppa en massa. Jag vill ju leka och öva på coola volter nu när det är sommar och det finns mjukt gräs att krasha i. =P


Inte glömma stretchingen heller!!


Ben passet

Näe du, inte kom den efter ett tag heller. Jag fattar inte, så jäkla stark är jag inte i benen. Men visst gav träningen nått ändå, man MÅSTE ju inte få träningsvärk - fast jag vill ju väldigt gärna ha den.

Under fredagens ben pass kördes
Benböj på ett ben med hopp 20kg
Benpress 175kg
Hacklift 55kg
Sparken start 6vikter (30kg kanske?) - stegen



Sen körde vi mage på det, men under nästa benpass tänker vi lägga in utfall för den får vi istort sett JÄMT träningsvärk av. Å jag tänker inte köra ett till benpass utan träningsvärk!!

Idag blir det ännu en dag av vila, jag laddar mig full av energi till veckans träning.

VART ÄR MIN TRÄNINGSVÄRK!?

Herre gud vilket pass det blev igår!!

Benen dog totalt, och sen var dom trötta
och ömma resten av kvällen. Så jag hade ju förväntat mig att få vakna till en ordentlig träningsvärk. Men så känner jag ingenting, vilken besvikelse. Förra benpasset blev jag också skittrött men träningsvärken uteblev, så nu är det bara att hoppas på att den kommer under dan.

Nu kör jag vilodag både idag och imorgon.
Har nämligen två heldagar på jobbet framför mig 8.30-21, och då finns inte så mycket tid och kraft över till träning. Men med träningsvärk i hela överkroppen och nypumpade ben så är det väl lika bra att ta det lite lugnt.


Öka tempot!

Så var man tillbaka från ännu ett hårt pass på gymet. Dagen till ära var det dags för axlar, rygg och mage igen. Det blev tung, det blev bra och det blev väldigt långt. 2,5 timme tog passet men så var vi också 4 st som körde ihop så det var väl inte så konstigt att det tog tid.

Jag vill ju gärna köra lite mer superset då när man är så många och tycker om när man går direkt från ena övningen till nästa utan att stå och vila en massa (kolla på medans dom andra kör).

Men förhoppningsvis så kommer träningsvärken att komma krypandes under natten så det känns redan imorgon bitti när jag vaknar. Räknar i alla fall med att axlarna kommer att kännas, å så har jag ju redan träningsvärk i alla muskler som kördes i tisdags (bröst, biceps & triceps). SÅ JÄKLA SKÖNT!!


Idag köpte jag mig ett par träningshandskar också
(mitt första par)




Nu är det kyckling och varma grönsaker som gäller!


Framgång på baksidan

Precis tillbaka från wushu passet. Jag var trött, jag var seg, jag ville inte alls, men jag gjorde så gott jag kunde och med lite musik i öronen så funkade det mesta bra ändå.

Men shit vad skönt det var att komma hem och bara sätta sig och vila. Jag fick lite den här känslan av att jag inte borde ha tränat idag. Men då undrar man ju självklart, vad tusan skulle jag annars ha gjort?

Det bästa med dagens pass var att det gick bra att jogga. Nu började jag i och för sig väldigt lätt och tog mig bara runt 300m. Men det är i alla fall 300m längre än vad jag har joggat på bra länge nu, och har jag tur kanske jag kan fortsätta väldigt lätt, väldigt korta sträckor nu för att stärka upp baksidan ytterligare.


Försöka börja

Go morron!


En tidig dag idag eftersom det är onsdag. Så nu är det dags för mig att hoppa i vattnet och simma några längder. Å visst gillar jag att bada men det bästa är ju självklart bastun, utan den hade det nog kännts lite meningslöst att åka dit. =)

Å ikväll är det wushu som står på träningsschemat, då hade jag tänkt att försöka jogga lite försiktigt i alla fall halva uppvärmningen.


På gymet

Nu har jag fått i mig ordentligt med mat men trots att det har gått ett tag sen vi sluta träna så är jag fortfarande helt slut i överkroppen. NICE!



Under kvällens gympass blev det

BRÖST
Bänk
Snedbänk i smithen
Kabeldrag liggandes (övre)
Kablendrag ståendes (nedre)

TRICEPS
Liggandes med stång
Push downs

BICEPS
Rak skivstångscurl
Kabelcurl (en arm)




En stentuff överraskning

Precis tillbaka från ett 2 timmars pass på gymet. Åkte dit i tron om att jag skulle träna själv och hade planerat in bröst, biceps, triceps, underarmar och lite kondition på trappmaskinen. Men när jag kommer fram visar det sig att två av arbetskamraterna som inte heller körde gym igår var där.



Blev ett skit bra pass, och jag är fullständigt slut i armarna. Ett tag var det så att jag inte ens orkade lyfta upp vattenflaskan för att dricka, då kan jag faktiskt inte göra annat än att skratta och njuta.

Wushun sitter i lite på gymet också - det ska inte se jobbigt ut - vilket stör dom andra jag tränar med lite. Dom tror nämligen helatiden att jag kör på för lätta vikter men så helt plötsligt tar det tvärstopp och jag orkar inte röra vikten en cm. Tydligen ganska förvirrande för folk som ska backa åt mig.



Med lite energi direkt efter träningen så håller jag mig levande tills Z. har fixat middagen. =)

Påverkad

Jag kanske måste tänka mig lite för innan jag pratar ibland. Vissa människor är ju väldigt känsliga och andra lättpåverkade så det är inte sant. En av killarna på jobbet har nämligen bestämt sig för att gå ner i vikt nu, och pratar en hel del om det. Jag tycker självklart att det är både roligt och bra att han har bestämt sig för att röra mer på sig. Men jag tyckte ju också att han skulle fixa lite på sina matvanor, och påpekade att det inte är någon höjdare att äta massvis med vittbröd till frukost och sen gorbys piroger eller billys panpizza till lunch.


Lite lunch sugen?



Men den kommentaren slog lite fel då han idag inte åt nått annat än havregrynsgröt och knäckebröd. *suck* Så idag pratade jag en massa om protein så får vi se om det ger nå bättre resultat.

Glad även om det inte alltid känns så

Det vart faktiskt ett ganska lyckat pass även för mig. Jag fick äntligen bli lite trött igen på wushu träningen. Vi gjorde nämligen lite nya övningar under grunderna, å så hade jag med mig både svärd, gummiband och balansplatta som jag kunde träna med medans dom andra gjorde övningar jag måste vänta en stund till med att köra.
 


Min fina balansplatta är nu jätte skitig efter ett utomhus pass



Men visst känner jag för att köra ÄNNU bättre, kunna springa och hoppa och sparka. Det är nog det jobbigaste med att vara med på träningarna, att se allt skoj dom andra får träna medans jag får stå bredvid och köra nån jävla rehab. Nej nej, jag är inte alls bitter. Men å andra sidan så känner jag många inom våra sport som skadat sig bra mycket värre och inte kunnat träna alls, så självklart är jag glad över det lilla jag faktiskt kan göra!!

Big no no

Igår jobbade jag heldag - alltså vilodag. Men idag ska jag självklart träna igen, å med dubbla krafter hade jag tänkt mig. Dagens pass blir utomhus med wushu gänget, så förhoppningsvis har det slutat regna tills dess. Tror jag ska börja köra upphoppen lite lätt och bara ett par gånger varje träningspass, jag börjar ju faktiskt bli lite bättre i min sträckning!!



Igår drack jag inte en enda powerking på HELA dagen vilket resulterade i värsta huvudvärken större delen av dan. Men då märker man ju i alla fall att man har druckit lite för mycket sånt på sista tiden, så nu har jag energidrycks-förbud ett par dagar. Har i alla fall vart både toppen pigg och fri från huvudvärk idag helt utan mina goda drycker.

Gnesta dagen

Idag har det vart gnesta dagen, vilket betyder marknad och fullt med stånd ^_^
Hela Gnesta blir fullt med folk som ska gå runt och kolla på allting, å visst är det skoj att det faktiskt händer nånting här också ibland.



Tog en runda nu på kvällen när allt höll på att plockas ihop för att köpa godis. Å så blev det en stor baguette med kyckling, sallad och tsatsiki som vi fick gratis på pizzerian som Zacke har byggt om.


Ända från Stockholm

Gårdagens fyspass med Gnesta wushu tog nog knäcken på dom eftersom det idag bara kom en till träningen. En som faktiskt inte var med igår. Men så blev det ju också ett riktigt tungt benpass med benböj, benpress, hacklift och sparken. Plus lite vader och mage på det, å dom körde ju på riktigt bra igår så det är väl inte så kontigt om dom känner för att vila idag.


Men nu har vi i alla fall haft ett litet extra pass eftersom vi hade besök från Stockholms wushu, den nuvarande svenska mästaren kom för att han ville lära sig lite svärd från Zacke. =P (ja vet, min kille är BÄST) Det var även bra för Hanna - våran elev som kom idag - att få lite besök till träningen för det gick lite extra bra och hon klarade rörelser som inte brukar gå så vidare bra för henne.



Zacke försöker gömma sig som vanligt när det är dags för kort.



Dessutom fick hon börja lära sig lite svärd, eftersom hon fyller 16 nästa år och ska gå upp i seniorgruppen. Så nu är det dags för henne att börja lära sig vapen och "vuxen former".

Ett par lugna timmar

Aaa fredag!


Slutat tidigt och ska bara ha det lugnt och skönt nu. Tänkte ta och fixa iordning ett mellanmål som jag läste om igår och tyckte det både lät och såg gott ut.


Hittade på Jennas blogg



Sen blir det en långpromanad - tror rundan är på ca 1,5mil - i lugnt tempo. Bara en sån där man tar för att komma ut och mysa i solen. 

 


Upp pumpad

Riktigt jäkla jobbigt skönt var det på gymet idag. Blev ett två timmars pass intensiv träning av axlarna, ryggen & magen. Plus att vi körde lite ben men där stod jag bara med 60 kg och gjorde benböj bara för att hålla igång. Jag ska ju köra ben imorgon!!



Visst ser jag ut att ha JÄTTE starka armar!?



Den senaste träningsvärken har ju inte hunnit lagt sig än men snart läggs det på ytterligare några muskler som ömmar.


Dagens träning:
4 axelövningar
rodd
latsdrag
benböj
3 magövningar


Ett sego

Go morron!



Idag var det inte det lättaste att komma upp. Har inte vart såhär seg ända sen jag började jobba. Hör ingenting när klockan ringer utan Zacke får klättra över mig för att stänga av dom.

Men men nu är jag uppe, solen skiner å det är jätte fint ute. Dags att göra lite äggröra så man klarar dagens arbetspass. Ikväll är det rygg och axlar som ska köras på gymet.


Minskar med tre tag!!

Idag vart det ju precis som planerat simning på morgonen innan jag började jobba vid sju. Å nytt rekord blev det också redan på första längan när jag hade tänkt att ta det lugnt och värma upp. 15 simtag så var jag över på andra sidan. Det var tydligen det som var hemligheten, man ska inte försöka och man ska inte ta i.

Men jobbigt var det, riktigt jobbigt. Speciellt som att träningsvärken från gårdagen redan hade kommit när jag vaknade. Så JÄKLA skönt, men det är en aningens oroväckande när jag står på jobbet och längtar till nästa gym-pass och verkligen hoppades på att klara 50kg i bänk vid nästa försök. Men det blir kanske lätt så när man inte kan köra sin egen sport, då får jag istället fokusera på det jag kan köra.


Ett mellanmål med äggröra, keso, sweet chili och oliver har precis åkt ner.
Å nu är det dags att åka iväg för ett utomhuspass med Gnesta Wushu.


Nu var det slut på orken

Nu är jag helt slut och jag har nog en del träningsvärk att vänta mig tills imorgon. Musklerna känns fortfarande sådär uttömda på energi. Vilket är en riktigt bra känsla att ha när man ändå ska gå å lägga sig. =)

Får bli direkt i säng för min del nu, imorgon bitti är det ju upp med tuppen och simning som gäller! Får se om det blir nått nytt super rekord eller om jag i alla fall lyckas hålla det gamla. Men det blir nog inte så mycket mer än 500meter eftersom bastun är ett måste för mina muskler imorgon.


God natt gott folk!


Å bra det gick det!!

Så jäkla skönt det var att få svettas och kämpa en stund. Å även om man åker till gymet själv så behöver man ju inte träna ensam om man inte vill. Som idag på första övningen när jag kör mitt tyngsta set och den sista repetitionen är RIKTIGT tung å det tar ett bra tag innan jag lyckas komma hela vägen upp. Då kom det två killar som hjälper mig att backa. Alla blir så mycket trevligare på ett gym, måste vara endorfinerna som hoppar runt hos folk.



Sen att dom ska komma med en massa tips och idéer om hur jag ska träna är ju också shysst (om jag hade behövt hjälpen). Men eftersom jag inte är en "riktig" gymare så är inte vikten det som jag bryr mig mest om. Jag lägger gärna in lite balans i mina övningar för att det ska ta på fler muskler. Sen kan dom där stora gymarna få kolla lite snett och tycka att jag gör HELT fel. =P


Idag var det bröst, lår, mage, sida och rygg som kördes igenom. Å så stod jag en stund på trappmaskinen för att få lite flås också nu när jag inte får springa nått.



Proteiner på det så klarar jag mig fram till middan.


Det är bra att inbilla sig saker

Åååå jag e så trött på det här benet!! Men å andra sidan så tror jag att det kanske är en aningens bättre. Jag inbillar mig det i alla fall så kan man vara lycklig över det lilla. =)

Wushu träning är ju ingen höjdare när man inte kan göra nånting med högerbenet, det är ju en ganska viktig del av kroppen. MEN idag är det gym!! Där kan jag slå på turbon och bara köra på utan att behöva tänka på vilka rörelser jag får ont av. Blir kanske lite segt att köra själv, men om jag bara kommer ihåg att köpa batterier till mp3n så kan jag gå in i min egna lilla värld. (å där är jag störst, bäst och starkast)


Nu måste jag in och fixa ihop ett mellanmål för att ladda upp ordentligt. Idag ska det fasen gå bra!


RSS 2.0