Styrkan

Träningsvärken som fortfarande sitter i tyder på att mitt fredagsfys tog.

Jag började med djupa benböj med 50kg. 4 set - 10rep och mellan varje set var det 10 upphopp.
Sen körde jag grodhopp 20hopp - 5set.
Efter det gick jag över till vader. 11kg och 3 set med 20rep där jag hade ca 3sek vila mellan varje set. Sen blev det även två set med 50repetitioner där jag hade riktig vila emellan på 20sekunder.

Rygglyft från bänk med 5 kg, 3set 20rep och sidan 20rep 2 set på varje sida fick avsluta passet och då hade klockan hunnit blivit 23.30. Sen sov jag bra efter det.

nähänä

Precis när man har planerat hur man vill ha träningen så kommer Zacke och säger att det inte blir någon. Så går det när man inte har nån koll. =) På sommarn är alla upptagna med annat, så då gör det ju ändå inte så mycket att dom får "sommarlov". Självklart tycker vi att dom ska träna ändå och dom ska även få lite olika övningar som ska göras under lovet.

Så dagens fredagsfys är det tydligen bara jag som ska göra, segt. Får se hur bra det går, fördelen blir ju att jag kan köra med vikter som jag ville. Så får även viktvästen vara med under några övningar. Men jag ska väl inte säga allt för mycket, man vet aldrig om jag fastnar ute i solen tills dess jag fått solsting och inte kan göra nå mer resten av dan =P.

Å nu har jag presis bestämt mig för att åka upp till Gävle imorgon och hälsa på lite släktingar innan man åker tillbaka till öster. Fick veta att föräldrarna skulle åka upp så då är det ju bara att passa på å följa med.

Fredagsfys

Idag är det fredag, vilket under många års tid har betytt FREDAGSFYS!

Vad vi ska göra under dagens timme har vi självklart inte bestämt oss för än men det blir nog mest styrka och mindre springa. Uppvärmning på 1,5km, stretchsparkar, ben, vader, bröst, triceps, rygg och mage är det jag vill hinna med. Men om det blir dåligt med tid eller lite många benövningar så blir det först triceps och sen bröst som stryks från listan.

Fast det brukar gå ganska snabbt att köra övningarna eftersom vila inte är nödvändigt. Helst skulle jag ju vilja ha lite övningar med vikter också. Vilket nästa veckas fredagsfys borde kunna innehålla =)

Livet börjar igen

Idag blev det gjort, bokningen. 
Stockholm-Beijing. 
På tisdag flyger vi!! YEAY!

Jag har även lyckats få annat gjort idag. Killen och hans mamma hade tidigare i veckan fått för sig att dom skulle testa vem av dom som skulle orka springa runt sjön utanför, ca 8km. Båda var självklart säkra på att dom skulle klara det och i söndags var det tänkt att testet skulle ske, vilket det inte alls gjorde.

Men idag stack i alla fall jag ut för att springa rundan. Stundvis var det inte mycket som tydde på att jag sprang, trodde nästan att nån hade kunnat gått förbi mig. I alla fall ända tills jag lyckades komma både ikapp och om folk som var ute och gick, men roligt var det ju inte att behöva klumpa sig förbi. Inte för att det hade vart särskillt mycket roligare även om det inte hade vart nån annan på hela vägen.

Ett steg tillbaka mot ett bra liv.

I fredags var sista dagen Zacke jobba som snickare, för den här gången, så idag är han ledig.
Därför ska vi ta och åka upp till sthlm idag.

Först ska vi kika in på ambassaden och lämna ansökan om visum. Gnesta Danne som har bestämt sig för att han också vill till kina och träna en massa ska följa med oss för att se hur det hela går till, han har uppkörning i augusti så han kommer åka själv sen efter den. Men vi får ju försöka hjälpa honom så han vet hur han ska göra innan dess.

När det är inlämnat så blir det TERMINATOR!!!
Hoppas den är bra, kritikerna säger ju att den inte är det, vilket är ganska lovande eftersom dom oftast bara gillar sånna där filmer där dom förstör krigandet med att prata en massa blaj.


Äntligen känns Kina inom räckhåll igen, jag vill ha värme! 35 grader kan kanske kännas som lite väl mycket när man tränar men men. Jag vill ha en tjock, mjuk wushu matta att träna tekniker på! Det här känns som sämsta möjliga stund att sitta i Sverige i två månader när jag har en massa saker jag vill lära mig. VA FAN GÖR JAG HÄR!!?
Snart är det i alla fall som sagt slut på skiten.

Förstålig lycka

I fredags skulle alla visa hur bra dom är på att stretcha och nå mål...

Det var inte många som kom särskillt mycket längre ner än vad dom brukar och straffet blev att sitta i spagat med en tränare som tyngd. =P Plötsligt fattade dom varför jag såg ovanligt glad ut när jag kom till träningen.


Idag hade vi träning utomhus, i regnet men vi såg till att hålla oss varma. Med en uppvärmning på ungefär 2km innan det blev stretchingssparkar, kuta som en galning, grodhopp, utfall/gongbu-gång, knäböj på ett ben och självklart stretching som avslutning.


Nästa vecka är det tänkt att utomhus träningen skulle börja på allvar men med tanke på hur vädret har vart så här långt så träffas vi ändå vid hallen så får vi se om vi går in eller ut.

Utomhus

Idag hade vi det andra passet utomhus för sommaren. Började lite i förväg med att köra ute verje söndag även om vi inte slutar med vår inomhus träning försen i mitten av juni. Förra veckan blev det mest kondition då vi var ute och sprang upp och ner i backen och runt lite.

Idag när vi hade klivit upp fann vi aldrig lusten för att springa eller för att träna i största allmänhet. Men eftersom det är vi som bestämmer så var beslutet att inte springa ganska enkelt att fatta. =)

Istället körde vi på att improvicera:
Uppvärmning, ok vi springer lite men det är tråkigt att bara springa runt runt på en plan så in i skogen och jag zickzacka mellan träd och stenar så fick dom andra följa mig. Sen hade jag ingen lust att stå å stretcha heller så istället blev det en runda med stretchingssparkar av fritt val.

Tillbaka där vi började. Ja, ben är bra val att börja med så jag ledde å vi körde utfall tills det brändes rejält i benen. Eftersom jag då inte längre ville köra utfall bestämde jag mig för att göra ett sträck i marken och när man hade passerat det skulle man spurta resten av biten. 

Så en till benövning innan jag hitta på att vi skulle köra nån ny arm/axel övning, som var betydligt jobbigare än jag trodde att den skulle vara men eftersom jag redan innan vi började sa hur långt vi skulle köra så var det ju bara att fortsätta.

Bröst, underarmar, vader, rygg och mage. Sen hade vi lyckats fått en timme att gå å det hade inte vart så hämst som det kändes innan vi började. Som vanligt kändes det betydligt bättre att ha svettats lite än vad det gör att sitta still, hur skönt det än ar att bara sitta och lata sig ibland.

Tvinga sig själv (eller andra)

Igår vid fem tiden tog vi oss mot ladan för att köra lite träning, kändes skönt att det var den enda träningen vi var tvugna att göra idag. Vi hade alltså inget pass att hålla i utan skulle bara köra lite själva. Skönt att få det gjort för att sen ha hela kvällen till annat.
Medans Zacke instruerade en kille vi hade dragit med  oss så körde jag benböj och bänk. Förväntar mig en ganska ordentlig träningsvärk i bröstet om ett par timmar för jag körde tills den inte gick att få upp nå mer och jag fick köra på stilen "rulla stången längs magen och ner på låren för att komma upp". Sen blev det triceps träning innan jag avslutade med att stretcha i typ 30min. Varav 20min gick åt till att slita och dra i benet tills pannan nuddade tårna. Inte det lättaste och jag har ju inte klarat det på typ 2 år men det hade allstå bara med viljan att göra. Höften hoppade till och jag skakade i större delen av kroppen, men nog fasen gick det, 4 ggr gungade jag fram och nuddade.

En ganska stor faktor till att jag vägrade ge upp hade att gör med att jag under tiden jag stretchade bestämde mig för att om jag klarade det under ett stretchingspass så kan jag sen tvinga eleverna att klara det efter en veckas tid. Så idag kommer dom få uppgiften att tills nästa fredag kunna nudda pannan. Dom som inte klarar det kommer självklart få ett härligt litet stretchings straff.

En liten dos

Jahaja, här händer det ju inte mycket som ni kanske har förstått på uppdateringarna. Visst det hände inte mycket i kina heller men där kändes dagarna i alla fall meningsfulla på nått sätt. Här går man mest bara runt och väntar på att åka tillbaka till Kina. Fullt förståligt, i alla fall enligt mig.

Vi tränar ibland men enligt mig är det väldigt sällan roligt. Jag är lagom trevlig mot eleverna men ibland orkar man bara inte som igår när en av dom fick höra att han inte visste hur wushu skulle se ut trots att han tränat i drygt tre år. Bliv så j*vla trött när han kommer med sina dumma undanflykter när vi ska rätta till hans fel. Ofta säger han också att det blir fult när han ska göra på rätt sätt, vilket han sa även nu. Med det snabba svaret att det var för att han inte visste hur wushu ska se ut, sen ignorerade jag honom för en stund. Dom andra kanske tyckte att jag var elak för dom blev ganska tysta, men sen började dom glatt reta honom för att han inte visste hur det skulle se ut. Zacke hörde inte vad jag sa så han fortsatte utan att ge mig några konstiga blickar =) Jag sa i alla fall ett par snällare kommenatarer till killen med noll koll innan vi slutade så jag inte bara var elak. Men det resulterade bara i att han skulle fortsätta förklara sina fel men istället för att ställningen vart ful så gjorde den ont nu istället. *suck* det orkade jag knappt kommentera.

Annars hade jag ett par bra dagar här när det var riktigt soligt och varmt och det kändes som om det faktiskt inte bara var idiotiskt att vara i sverige. Kändes lite som sommarlov på nått sätt, ligga ute i solen och läsa exakt heladagen tills man vart tvingad att äta nått på kvällen och gjorde en pasta sallad. Hade det vart så varjedag så skulle jag nog vara ganska nöjd. Men nu är det inte många veckor kvar, efter midsommar hade vi ju tänkt att dra oss tillbaka. Då vi förmodligen kommer tycka det blir jobbigt varmt istället för att sitta och frysa häcken av sig.

Nähä, kanske uppdatera lite oftare igen så jag inte känner att jag måste skriva av mig en massa varje gång. Bättre om ilskan kommer i små portioner =P

RSS 2.0