Jätte bra tips! Suck.

Det bästa med dagens träning var väl att den var kort och gick över snabbt.

Ok, riktigt så illa var det inte, jag roade mig ju lite med att fantisera om att tränarn skulle stå för nära så jag kunde råka sparka henne i huvet. Ibland är det bara väldigt tråkigt när det blir onsdag och vi byter tränare för resten av veckan. Man har haft två dagar med en bra tränare för att sen byta mot en som inte kan säga annat än "kuai kuai kuai". Vissa dagar kan jag inte göra annat än bara skratta åt henne men idag var inte en sån dag.

Stängt

Nu börjar allt mer lektioner sluta för terminen vilket gjorde att hallen var helt tom och släckt när vi kom dit igår för att köra vårt kvällspass. Så det var tyvärr bara til att gå tillbaka till rummet. Här blev det istället mage, insida- utsida- och baksida lår med gummibandet.

Nu ska jag i alla fall till hallen för att träna igen, så får vi se om gårdagens stretching var till någon hjälp. Just idag tror jag den kommer ha motsatta effekten. 10 minuter sittandes i spagat brukar aldrig kännas bra dagen efter, det kändes allt annat bra när jag satt där också för den delen. Får se om jag klarar av samma sak idag.


Det är precis

Blev lite orolig ett tag där på träningen när jag inte klarade dom två första försöken på mitt kombohopp. Jag hade nämligen inte tillräckligt med fart i hjulningen utan klarade den mest på att jag fick till höjden, något jag inte har i kombon. Men det kändes inte som om misslyckande är ett alternativ och eftersom det var jag som gick först i ledet så bestämde jag att vi fortsatte med hoppen tills dess att jag klarade den.
Men det är ju ett under ibland att man landar på fötterna om man kollar hur det ser ut slowmotion. Tycker det ser ut som om jag borde landa på huvet, men helt plötsligt står man upprätt ändå.

Nu ska jag ta och göra iordning ett fotbad och titta på Kiss of the dragon.


Stretchdag

Har faktiskt ägnat större delen av dagen åt stretching, sån där stretching som bara blir av utan att man riktigt tänker på det. Som när man ligger i sängen och kollar på någon serie samtidigt som man drar i ena benet för att få upp det till huvet. Eller som när man står vid datorn och pratar med familjen som ska fira nyår i alperna.


Visst har jag fått lite annat nödvändigt gjort också som balansträning, vader och svärdövningar. Men sen avslutade jag ändå med ännu mer stretching och den gången hårdstretch av splitt och spagat.

Man kunde ju ha trott att det var slut på det roliga för ett tag nu när jag har lärt mig arealkombon tillräckligt bra för att klara den varje dag. Men det verkar faktiskt som om jag dessutom äntligen håller på att bli vigare i splitten!!

Planen blir - ingen plan

Har försökt ett par gånger men insåg att det inte är någon vits den här veckan.

Usch, nej, vill inte, är väl ungefär dom tankar som kommer upp när jag försöker planera veckans träning. Så jag la tillbaka papper och penna i lådan och väljer helt enkelt att låta bli planerna. Istället kommer jag bara köra precis vad jag vill, när jag får lust för det.

Så det är väl det som är veckans plan, bara träna efter vilja och lust istället för schema och måste. Vad vet jag, det kanske inte ens blir ben idag trots att det är måndag.

Bra på marken

Så var det äntligen måndag igen. I och för sig så tycker jag nog att helgerna börjar kännas helt ok ändå trots att det är vila. Men så sover jag ju också bort ungefär hälften av tiden. Går och lägger mig vid 22-23 tiden och vaknar ungefär 12 timmar senare.

Efter all vila så känner jag mig i alla fall riktigt pigg i huvet och viljan att träna hårt finns. Däremot så finns det också en j*kla träningsvärk i benen fortfarande sen förra veckans sista pass. Vilket gjorde att hoppen var allt annat än lätta idag, men så länge jag höll mig kvar på marken var det riktigt skönt att träna. Eller ja, skönt och skönt, jag tränade ju som en galning på att slå mig själv på ett par ben som redan var lila. =P

Som brassen sa när jag och Zacke stod och lossas fightades
"Careful, she is really good at hitting herself"


Yeay, jag är farlig, jag kan slå mig själv.


Årets sista veckofilm

Fredagskväll och veckans planerade träning är färdig, förutom att jag precis kom på att jag har 100 mage & 100 rygg kvar att göra men det är snabbt avklarat. Även om jag har haft stor lust att träna mera så känns det i benen att dom vill vila å när det började bli kväll så byttes ändå träningslusten ut mot en mera sömnig känsla.
Men den lusten hade jag precis tänkt att tillfredsställa.

Först en liten film av mig och Zacke från veckans träning.

Så många olika röster

Det är mycket möjligt att min arealkombo faktiskt är här för att stanna, jag klarade den nämligen idag igen. Den kändes inte lika lätt men så tränade jag ju betydligt hårdare innan jag försökte mig på den.

Idag hade vi vår föredetta privat tränare som lärare under passet. Vilket självklart gjorde att jag ville göra bra ifrån mig, men kom även att tänka på alla fel som han tidigare klagade på. Det är lite svårt att ha tre olika tränare på en och samma vecka när alla säger olika saker.


Men jag är väldigt glad att vi hade honom, om än bara för en dag, så jag kunde rätta till småsakerna som är så viktiga. Då kunde jag gå från "Cissi ditt bakåtsvep har blivit fult" till "Mycket bättre, sådär måste du göra varje gång".

Värsta bästa tjejen

Hur bäst är inte jag?!Om inte annat så riktigt grym i alla fall. Idag klarade jag nämligen min arialkombo helt galant. Den kändes hur lätt som helst och jag fick den där känslan "jaha, och vad har vart problemet". Innan vi kom så långt som till hoppen gick jag mest runt och undrade varför jag skulle hålla på och göra samma saker om och om igen varje dag i flera års tid. Jag hade helt enkelt ingen lust alls till att träna.

Men det ändrades ju snabbt efter att jag satte hoppet. Risken finns ju att det kändes så himla lätt just på grund av att jag inte direkt körde slut på mig under dom andra grunderna. Men jag hoppas självklart på att det kommer kännas lika enkelt imorgon även om jag tränar på ordentligt under alla grunder.


Formträningen fick bli tongbei idag.

Nu ska vi åka iväg till IKEA för att äta en god lunch!


Skandinaviskt julbord

Villa bara passa på att säga god jul till er som tänkte ta och fira det idag. Eller, även om ni inte ska fira nått så hoppas jag väl ändå att ni får en bra dag.


Här är det träning som vanligt idag, men eftersom det blev julbord igår så hade jag ju en liten paus i träningen på grund av julen. Kvällspasset blev utbytt mot sill, köttbullar och en viss illamåenda känsla när jag kände lukten av norrmännens julspecialare, lamm, å det stank verkligen. Yuck!


Coola ben

Favorit snasket just nu, skivat äpple med kanel och socker äter jag både till frukost, mellanmål och som efterrätt. Å självklart även nu när jag har kommit tillbaka från löparbanan.


3km med intervallträning idag å även om jag svettades för fullt när det var klart så tyckte jag inte att jag kände mig tillräckligt varm för att kunna stretcha hårt. Benen var ömma och kalla och all värme som fanns i kroppen satt i den övre delen under alla tröjor, jackan, halsduk, mössa, vantar, allt sånt som man vet att man ska sätta på sig om man ska gå ut. Men smart nog för att ta på sig två par byxor när man vill stretcha benen hårt är man ju tyvärr inte.

Nähä, nu får det väl bli en till varm dusch. Man ska ju göra sig iordning och gå på julbord

Med hjälp av en stark kille

Shit, mina ben och höften är helt som gele just nu efter morgonens träning. Det var inte så mycket wushu passet som tog död på mig utan snarare vad jag gjorde efteråt. Nämligen det som stod på schemat, mabu.


Min starka kille körde benböj med 110kg!
En av få gånger han inte kan gömma sig från kameran. =P


1 minuts mabu med 30kg på axlarna. Första gången gick självklart fint precis som förra veckan, andra gången fick jag gå ner och slappna av en stund innan jag kom upp. Men tredje gången lyckades jag inte alls komma upp igen. Som tur var så hade jag redan varnat Zacke på vad som kunde hända så han stod berädd och fångade stången medans jag rasade ner på golvet.

Förmodligen hade jag kunnat stått kvar i mabu, men när man försöker ta i ännu mer för att komma uppåt igen så händer det ibland att benen lägger av totalt och viker sig istället. Hade nog blivit kvar på golvet ett tag om inte Zacke hade kommit tillbaka och lyft upp mig efter att ha lagt undan stången.


Nu känns det som en bra idé att ta en riktigt varm dusch!


Bänk rekord

Trots en riktigt bra natt så somnade jag medans jag höll på med lite lätt stretching på sängen. Men med ett ordentligt mellanmål i mig så kunde jag tänka på träning igen och gick iväg för att öva på att slappna av i handen utan att tappa svärdet mitt i rörelserna.


Gott och mättande mellanmål innan träningen.Så gjorde jag ju nytt personbästa i bänken också då jag klarade 55kg. Det var väldigt precis att jag orkade och jag blev helt slut av det och resten av bröstpasset blev galet tungt att ta sig igenom, men det stoppade ju inte mig.


En riktigt stark tjej som lyfter 55kg.

Nu ska jag ta och gosa ännu mer med min kudde.

Stop hitting yourself

Vad som igår var ett lår med lite blåmärken på är idag ett stort blåmärke i formen av ett lår. =P
Det är ju tur att folk vet att jag tar träningen på allvar, annars skulle väl ingen tro att någon är så dum att man slår sig själv helt blålila bara för att man vill att det ska se bra ut och låta mycket.

Kändes i alla fall riktigt bra att jag inte hade planer på att köra tongbei idag så det får lägga sig lite innan jag satsar på nya fina märken. Istället blev det svärd som jag skrämmer kineserna med när jag kastar det mot dom. Tränarn sa ju åt mig att slappna av mer i handen när jag körde mina snurrar, och eftersom vi hade den bra tränarn idag så lyssnade jag på vad hon sa. Kanske lite för mycket bara eftersom svärdet flög ur handen på mig, något hon tyckte var jätte roligt.


Efter träningens slut fick jag lite stretchingshjälp.
Något som det ser ut som jag måste ta hjälp till lite oftare om det här ska gå som jag vill.


Färdig!

Tränade klart för dagen med ett sista wushu-pass, å det syns nu ganska tydligt vad det är jag började veckan med att träna. Idag bestämde jag mig nämligen för att jag skulle köra tongbei inför lärarna på testet , på så sätt kommer jag ju få veta om det ser tillräckligt bra ut för att tävla med på EM.En träningplan har jag också lyckats fått iordning under dagen,
den här gången innehåller den lite mindre benträning, mera kondition
och ett nytt 1000-pass.

Måndag:
Morgonträning - grunder, hoppträning & tongbei
Intervaller - Spurta 1/4 varv *5. Lätt jogging & spagat stretch.
Kvällsträning - tongbei & splitt stretching

Tisdag:
Morgonträning - grunder, hoppträning & svärd
Bänk - värma och känna på vikter upp till 55kg där jag ska maxa.
- ll -     köra med 45kg & 40kg max antal repetitioner *3
Underarmar - insida & utsida 4set på varje
Kvällsträning - svärd & splittstretching

Onsdag:
Morgonträning - grunder & hoppträning
Intervaller - spurta 1/2 varv *3. Spurta 1/4 varv *3. Spagat
Ben - mabu 30kg 1min*3 varvat med höga hopp. Balansträning
Kvällsträning - svärd & splitt

Torsdag:
Morgonträning - grunder, hoppträning & handform
Armar - biceps & triceps med hantlar 4set.
Gummiband - biceps, triceps & rodd 4set.
Kvällsträning - tongbei & stretch

Fredag:
Morgonträning - grunder, hoppträning & tongbei
Fredagsfys - benböj, upphopp, grodhopp, spurtningar

Den här veckan blir det två olika 1000pass, mage och rygg.Så var det det där med konditionen

Har haft en liten känsla av vår dom här dagarna. Förmodligen har det nått att göra med plusgraderna och att känna solen värma när man är ute. Jag får i alla fall en riktigt endorfin kick av att vara ute!

Nu är jag precis tillbaka kommen från en riktigt härlig joggingrunda. 2km med intervaller och två med jogging, dags att få upp konditionen igen tydligen. Bestämde att vi ska göra test i mitten av januari, så då är det tänkt att jag ska orka köra helformer medans ett gäng lärare sitter och bedömmer en.


Det blir nog inga problem, jag ska bara övertala mig själv om att det är viktigt att det går bra!


Dags att planera

Det var ganska svårt att hålla ögonen öppna under träningspasset, men mot slutet började jag komma igång så bättre sent än aldrig. Har ju i alla fall vaknat till nu och sen vi kom tillbaka har jag sett till att rummet blivit städat sen roade jag mig med att skruva isär dörrhandtaget.


Alltid roligt att skruva isär saker!


Inte bara för att det var skoj att få skruva lite men det höll på att ramla loss varje gång vi öppnade och stängde dörren så jag var tvungen att kolla vart felet låg. Nu sitter det i alla fall på plats och sen kunde jag fixa mellanmål till Zacke och mig.


Än så länge har jag faktiskt inte gjort någon träningsplan för veckan, men jag antar att jag borde sätta mig och tänka lite på det. Det känns som om jag fick mer gjort förra veckan när jag redan i förväg hade bestämt vad som skulle göras.

Tjockis

Efter maten kändes det som om jag inte behövde ta en taxi tillbaka till skolan utan att jag lika gärna kunde rulla hem själv. Oj vad mätt jag blev men det var väl lika bra det, jag har ju faktiskt glömt det där med lunch i ett par dagar. Så om jag ska kunna träna ordentligt nästa vecka behövdes det väl laddas på en del.

Å laddat kan man ju minst sagt säga att jag gjort. Pizzan jobbade i och för sig Zacke på helt själv, men resten fick jag i mig.

I min fantasi

Hur underbart var inte det?!

I två timmar gick jag runt
och hade det toppen i min egna lilla värld. Ni vet hur dumma folk ser ut som går runt och lyssnar på musik, ingen annan hör musiken men man ser hur dom gungar till den. Jag är ganska säker på att dom ser normala ut i jämförelse till hur jag såg ut när jag gick runt där ute, blundade, dansade och hoppade runt som ett litet mongo.Tyvärr fick jag tillsut komma tillbaka till verkligheten eftersom jag måste se till att få i mig lite lunch.

Mys stund i solen

Det har blivit väldigt sena mornar nu under helgen, klockan är redan tolv och jag har precis fått i mig frukosten. Yoghurt och bröd som jag rostade i toasten med ost på, jag har faktiskt hittat ost som är god här i Kina. Men den är nog dyrare än i Sverige.

Just nu har vi runt 0-sträcket och strålande sol så jag fick stor lust att gå ut till löparbanan och bara mysa av väderet. Jogga lite, träna mage, stretcha och sånna mysiga saker.Veckans film

Har inte hänt särskillt mycket idag. Speciellt inte på träningsfronten eftersom det är vilodag. Istället får ni hålla tillgodo med en film från veckans olika träningstillfällen.Gjorde förresten alla mina 1000 armhävningar under veckan som gick. Så på tisdag eller torsdag ska jag testa om jag har blivit nå starkare genom att försöka maxa på 55kg i bänk.

Me, myself and my body

Idag var jag svårstartad och jag började passet med att mest hoppa runt och leka. Å med att leka menar jag sätta ihop olika rörelser som vi inte brukar göra. Så medans dom andra gjorde samma sparkar som vi gör varje dag körde jag sparkar, hjulade, rullade och andra kombinationer för att lura igång kroppen.

Det funkade till och från och sålänge jag tänkte att det bara var på skoj gick allting fint, kanske till och med bättre än ibland. Men såfort jag började tänka "nu MÅSTE jag.." slog kroppen i bromsarna, som för att säga - screw you, måste jag inte alls det - förmodligen bara för att jävlas med mig själv. Skulle väl faktiskt vara ganska typiskt mig.

Så efter wushu passet var det dags för lite fys, vilket alltid är lika roligt att köra tillsammans med dom andra i gruppen. Idag körde jag benböj med 50- 60- 70- & 90kg, mellan seten gjorde jag upphopp och efteråt blev det mabu-hopp.

Men efter att ha kollat på mitt fys schema så inser jag att jag inte är klar med träningen för veckan riktigt än. Har kvar att hoppa upp och ner på en höjd, köra korta spurtningar, utfall och 300 armhävningar. Glömde ju att köra gårdagskvällens så då får dom 100 bli idag istället.

Testar nya grejer

Under gårdagens träningspass fick vår lärare ett ryck igen och skulle lägga sig i en massa. Villket den här gången resulterade i att både jag och Zacke sitter och har jätte ont i nacken nu. Hon tyckte nämligen att vi skulle öva på lite ditang rörelser. Ditang är en annan wushu stil som är ungefär lika smart som den när man slår sig själv, men här kastar man sig ner på marken på alla olika sätt man kan komma på.

Tur att hon inte fick nån sån idé tidigare i veckan i alla fall, för nu är det ju bara ett träningspass kvar. Som jag just nu sitter och laddar inför med någon konstig gröt-välling. Hade inte så mycket havregryn kvar så jag köpte nånting som hette oatmeal sunshine breakfast. Det lät ju lovande men var inte helt vad jag hade tänkt mig. Lite havregryn blandat med mjölkpulver, sötningsmedel och andra saker i pulverformat.


Det blev tillslut inte bara ätbart utan smakade faktiskt helt ok också.

En idé jag fick

Fick för mig att en ny balansövning var på sin plats förut när jag stod och kollade tv. Eller det började väl som vad träning, gick över till knästabilitet och vidare till en balansövning innan jag var klar.

1. Börja stå helt vanligt med fötterna höftbrett isär och blunda.
2. Gå långsamt upp så högt som möjligt på tå samtidigt som du lyfter upp armarna mot taket och vinklar bak huvet. Räkna till fem innan du rullar ner på fötterna igen och för armarna framåt.
3. Direkt när hälarna nuddar golvet böjer man knäna samtidigt som man igen går upp på tå. Dom två rörelserna ska vara i takt och du ska inte vara helt uppe på tårna försen knäna är böjda.
Så räknar du till fem igen och vänder uppåt.

Det blev ganska jobbigt efter ett tag, vilket bara kan betyda att det var bra.

Vart tog viljan vägen?

Ibland tycker jag att den här sporten är helt hopplös. Eller nej kanske inte, det är väl bara den här kroppen som är det. När man mot slutet av veckan har blivit mjuk(are) och äntligen kommer ner i en någorlunda spagat har jag istället blivit seg nog att jag knappt vill tänka på att hoppa.

Men då man är för trött för att fortsätta träna efter passet har slutat så finns det alltid annat som man behöver jobba lite mer på, eller mycket mer.

Varför är jag inte nere djupare?! Det stretchade ju jätte mycket!

Liggandes på resturanggolvet

AAaaa, mätt, sova, nu.Gott var det, även om det inte var riktigt lika smarrigt som mitt favorit sushi ställe. Blev i alla fall riktigt mätt, och det var jag inte ensam om. Vi var ett par stycken som hamnade i mat-koma och det kändes väldigt bra just då att vi satt i ett eget rum på golvet. Så när vi inte längre klarade av att äta eller röra på oss var det bara att luta sig tillbaka och lägga oss ner en stund och vänta på att kunna röra oss igen.

Inspirationskälla

Precis kommit tillbaka från träningshallen, fick bli ett tidigare kvällspass idag eftersom jag ska iväg och äta sushi resten av kvällen. En kille i träningsgruppen fyller år så alla* ska iväg på sushi buffé, 60kr "all you can eat and drink" låter inte helt fel tycker jag. =P


Idag satte jag på vikter runt fotleden och ställde mig och sparkade medans jag kollade på när skollaget tränade. Alltid lika roligt och helt klart bra att kolla på riktigt duktiga utövare, se hur man ska göra och försöka sno teknikerna dom har. Alltid kan man se nån lite detalj som är viktig.

*alla utom Zacke som inte äter japanskt oavsätt tillfälle

Första missen

Nu har jag missat en sak på träningsschemat.

Det var igår kväll som jag skulle köra en av mina ryggövningar och behövde en vikt men det rummet var låst. Inte så farligt ändå, det är ju bara att jag lägger in den på torsdag när det är dags för bålträning så har jag löst det problemet.

Nu är det inte heller så roligt längre att hålla på med mina armhävningar, jag har nämligen fått träningsvärk i brösten. Höll på att glömma bort dom 100 jag skulle göra på kvällen igår, så då blev det till att hoppa upp ur sängen igen när jag kom på det och tvinga sig igenom dom sista innan jag fick krypa ner under täcket igen.


Fick förresten gå iväg själv igår för att träna mage. Men lika bra var väl det eftersom löparhallen var full och jag hade förmodligen inte velat köra utomhus om jag hade haft någon med mig som skulle ha röstat för att gå tillbaka till det varma rummet istället.
Blev en aning kyligt att hänga i en järnstång i minusgrader när jag inte hade några vantar.

Ingen vidare övetalningsförmåga


Håret har blivit mörkt hela vägen in, naglarna är rosa och förmiddagens 100 armhävningar har nyligen blivit gjorda.

Nu försöker jag övertala älsklingen att det är jätte roligt att gå bort till löparhallen och att han egentligen vill köra mage tillsammans med mig. Vet inte riktigt om jag lyckas så bra, han ser inte allt för entusiastisk ut.

Slutlärd

Bara för att jag har tänkt att köra både fys och ut på en jogging runda innan det är dags att gå tillbaka för att öva mer tekniker så känns det som om dagen kommer vara fullspäckad. Kan även ha att göra med att jag funderar på att färga håret, ljus utväxt är mindre snyggt på mörkt hår. Å så vore det även bra att hinna gå iväg och handla lite så man kan göra någon god middag sen ikväll.

Idag lärde jag mig sista delen på den traditionella stilen jag funderar på om jag ska börja tävla med. Så nu kan jag hela tävlingsformen, eller ja - jag vet hur den SKA vara. Både idag och igår ägnade jag form träningen till att slå på mig själv så just nu känns det ganska bra att det är vinter och långbyxor som gäller.

Varför kan jag inte höra till den där gruppen som slutar bli blå efter att ha haft tillräckligt med blåmärken?


Nu är det gröt time med en massa russin, frön och fruktbitar.

Första dagen - check

Ok, så tillbaks till att vara normal igen.

Igår lyckades jag hålla mig till schemat och gjorde all planerad träning, inklusive mina 200armhävningar vilka var väldigt jobbiga. Men det var ändå inte det jobbigaste under dagen. Det var absolut mabu med 30kg som var värst och den idén hade jag knappast fått för mig om det inte var så att den var planerad i förväg.

Den första minuten gick fint och jag kunde resa mig upp efteråt. men när jag var klar med den andra så sjönk jag ihop istället för att komma uppåt när jag försökte resa mig. Men eftersom jag var själv var det bara till att sitta på huk med stången och vänta tills jag hade fått tillbaka tillräckligt mycket ork att sträcka på benen igen. Vilket i och för sig bara var 10sek.

 


För er som inte har någon aning om vad jag pratar om när jag säger mabu så ser den ut såhär och betyder hästställning.
Killen med tusen problem

På en månad blev han min bästa vän, på den tiden fick han veta mer än alla andra.

Han tog mina mörkaste hemligheter och gömde dom långt bort.

Allt jag inte lyckats glömma kunde han få mig att acceptera.

Jag fick veta allt han hade vart med om och var den han förlitade sig på.

Jag försökte att ta alla hans problem, men gav honom tusen fler.Hej då

Vad säger man när orden  inte längre räcker till,
vad gör man när någon  inte längre vill.

Hur säger du farväl  när du vet det är för gott,
hur tar man bort det frö  man för längesen har sått.

När du vet att det här  är den sista stund du har,
När det här är den enda  vägen som finns kvar.
Ibland är det extra roligt att handla

Idag köpte jag mig en ny och fin balansplatta när jag var ute på shopping runda. Tror det var bästa köpet på länge för jag har flera gånger funderat på att köpa den här sorten och nu äntligen gjorde jag det. Nu måste jag bara se till att gå bort och få den ordentligt uppblåst.Ena sidan är full av små taggar som ska ge massage effekt samtidigt som man får bättre balans. Tror det blir toppen det här. Ska försöka komma ihåg den nu när jag ska bort och träna så kan man få den upppumpad på tillbakavägen.

Sen köpte jag mig även sånna där livsnödvändiga saker som hårfärg, marcara, bomullstussar och liknande.

Veckans styrka - planen

Nu har jag suttit och gjort en liten plan över vad jag skulle vilja köra för styrka den här veckan. Gick lite längre än bara till "mån, ons & fre = ben, tis & tors överkropp" vilket brukar vara planen och sen får man bara se vad man känner sig sugen på att göra.

Måndag:
Mabu 1min*3, mabu med 30kg 1min*2, halvlåg ställning 50kg 1min*3, knästabilitet

Tisdag:
Hängandes i ribbstol - raka benlyft 15*3, böjda cirklar 10höger & 10vänster *3. Liggandes och lyfta benen 20*3. Rygglyft från bänk övre 15*3, under 15*3. Ståendes ryggrullningar 10kg 12*3.

Onsdag:
Snabba sparkar med vikter runt fotleden 10st framåt + utåt + inåt. Saxnings hopp med vikter

Torsdag:
Plankan åt alla hållen 1min*2varv, crunches 20-15-10

Fredag:
Benböj, utfall, upphopp på höjd, mabu-hopp & spurtningar.

Å så ska jag ju köra ett 1000-pass med armhävningar.
200 om dagen, 100 på förmiddan och 100 på eftermiddan.


Den gamla planen hade ju sina små missar eftersom jag då gärna skippar dom saker som känns allt för jobbiga, är tråkiga eller som helt enkelt glöms bort. Så nu får jag väl ta med mig en liten lapp till varje fyspass där jag skrivit upp vad som ska göras så jag inte hoppar över nått. Det svåra nu blir att komma igår påminningslappen.På fredag får vi se hur mycket av det jag faktiskt gjorde.

Mjuka tankar

Idag känns det inte särskillt jobbigt att det är måndag. Ja menar, i vanliga fall brukar jag vara jätte stel och ha ont lite överallt såhär i början av veckan. Men både idag och förra veckan känns det mer - jag vet inte, men kroppen är i alla fall användbar.

Kanske är det tankens kraft som sätter in, för varje gång jag inser att jag tänker "Aj vad stel jag är, jag blir ju aldrig vigare" Så tänker jag snabbt flera gånger "Det är bara att slappna av - jag blir mjukare och mjukare helatiden". Jag måste ju lära mig att sluta tänka att jag aldrig kan bli vig, det är i alla fall inte till någon hjälp att tänka så.

Nu såhär efter veckans första pass sitter jag med min favorit yoghurt som jag hade köpt så många av och väntar på att jag ska bli tillräckligt hungrig för att kunna äta ordentlig mat.


Krämig yoghurt med svart ris och jordgubbsbitar.
Mums fillibabba


Running running

Efter  en hel helg då jag inte har rört mig annat än promenader, vilket inte kan räknas i det här fallet måste jag se till att värma upp riktigt ordentligt idag. Så det kommer nog få bli till att springa 2km eller så innan vi börjar med den gemensamma uppvärmningen.

Hade köpt massvis av min favorit yoghurt igår och ett tioatal ägg för att kunna äta en snabb frukost. Men så stod jag där ändå och kokade gröt innan jag tänkte på vad jag höll på med. Jag måste väl ha vart jätte sugen på det idag igen.

Time to RUN!


En liten detalj miss

Det är lätt att missa vissa detaljer när man bor i ett land som inte riktigt har samma seder som vi har i västvärlden.

Jag vet inte riktigt om det känns som om julen redan skulle ha vart eller om den är väldigt långt borta. Delvis så är det svårt att tro på att man har kommit så pass långt in i december som man har gjort och jag blir förvånad när jag hör dagens datum. Förmodligen kommer jag bli lika förvånad om några dagar igen.

Men samtidigt så kan man gå runt en dag med strålande sol och se att det har kommit knoppar på några av träden och tro att det redan är vår.

Självklart har vi glömt att det var dags att tända tredje ljuset, även om jag har vart pysslig nog att gröpa ur ljus och fyllt upp med rött vax i formen av fyra siffror. Att det dessutom var lucia idag hade ingen av oss koll på.


Imorgon bitti är det i alla fall dags för något som finns världen över - träning.

Spel som spel

Idag vaknade jag ett par gånger innan jag tillslut bestämde mig för att det var dags att kliva upp ur sängen. Ligger jag förlänge får jag ju ont i ryggen och det var absolut dags att kliva upp och röra lite på sig.

Eftersom dansk-norsken åker tillbaka hem idag så blev det en sista promenad vilket var precis vad kroppen behövde när jag väl vaknade. Men annars har jag faktiskt inte fått så mycket gjort än sålänge.

Funderade på att gå ut och spela lite badminton men istället hamnade jag framför x-boxet och spelade batman. =P


Känner visst en kändis

Här är gänget med koll.

Har ju självklart hört mycket om att filmen 2012 ska vara bra så idag köpte jag dvd:n så hade jag och älsklingen myskväll i sängen med en påse clementiner och vatten.

Förutom att det var en riktigt bra film så märkte vi också att vi känner en av killarna som är med. Ok visst, man kanske borde ha lite koll på om någon man känner går och blir hollywood skådis men mycket bryr vi oss tydligen om annat än wushu att folk inte ens tycker att det är värt att nämna. Men så har vi ju inte heller frågat killen om annat än träningen, förmodligen för att vi inte direkt bryr oss om vad han jobbar med. Men visst var det lite roligt nu när vi ändå insåg vad han faktiskt gjorde. =P

Vi hade ju i alla fall koll på att han ville vara skådis och höll på en massa med stunt träning utöver den "riktiga" träningen.

Men här i filmen gjorde han inte särskillt mycket wushu och var helt utan behov att köra några stunts, han spelade nämligen munk. Det var inte ens en shaolin munk utan en helt vanlig munk som inte sparkade någon alls.


En perfekt moffar dag

Har haft en dag full med god mat och trevligt umgänge.

Började med en 5km promenad bort där vi åt en ordentlig brunch och sen blev det till att gå runt i affärer ungefär halvadagen. Hittade inte särskillt mycket spännande, jag köpte väl bara creme fraiche och yogurt för att ha och blanda chips dip med nu till kvällen men innan jag kom så långt var jag alldeles för mätt för att ens vilja tänka på chips.

Gick nämligen på japansk restaurang och åt super god sushi och teriaki kyckling sen gick vi till en annan resturang för efterrätten. Vill man ha det godaste måste man faktiskt gå runt lite men det är det absolut värt, speciellt som det inte är särskillt ofta jag får för mig att jag vill ha efterrätt.


Tänk en sån här kaksmet fast hälld i en bakform
och mer som segchokladkaka i konsistensen.
Så får man den serverad varm från ugnen med glass till.
Mmmm


Annorlunda start

Idag fick jag nått infall och har gjort iordning gröt till frukost. Det är verkligen inte varje dag, men faktiskt ganska gott just därför.


Havregrynsgröt med russin, lingonsylt, solrosfrön och extra kolhydrater. Något jag joppas på att klara mig igenom hela träningspasset på. Visste ni förresten att kolhydrater på kinesiska heter "tanshuihuahewu" faktiskt det längsta ord jag har stött på hitintills.

Imorgon ska jag gå ut för att äta frukost igen, dansk-norsken är ju också lite sugen på det stället jag åt frukost på sist. Inte särskillt kinesiska men väldigt gott!

Tränade - till allas förvåning - armar

Så har jag äntligen fått nått vettigt gjort igen idag.Vet inte vad det vart efter morgonens träning men heladagen har jag bara vilat och ändå känt mig jätte seg. Ändå tills nu då, när jag var iväg och tränade båda sidorna av underarmarna, biceps, triceps och mellan skulderbladen.

Osmart, eller snarare ovan som man är med att träna sånt så började jag självklart med underarmarna. Mot slutet av alla övningar kan jag lova att greppet knappt fungerade längre och sakerna höll på att ramla ur händerna på mig.

Sen gick jag in till min älskade wushu matta och övade på raksvärd, efter ett tag kändes mina nya rörelser fullt normala så har jag tur sitter känslan kvar imorgon och jag kan köra på utan att se ut som en nybörjare - ett mongo.


Vill ha en egen wushu matta i min lägenhet sen.


Kraften bara försvann

En halvtimme kvar på träningen och jag sprang rakt in i väggen. Ok ibland händer det att jag faktiskt lyckas med en sån sak på riktigt men det jag menar nu är att jag blev helt slut. Yr i huvet och jag ville bara lägga mig ner. Men nu hade jag sån tur att tränarn tyckte att min svärdform hade för lite rörelser på ett ställe och såg konstig ut - hur tusan kan det vara en bra sak? - jo men då fick jag ju göra om den biten och öva på lite nytt.

Idag blev jag bara kvar en halvtimme extra för att kunna stretcha efter passet men sen gick jag in i zombie mode och tog mig tillbaka till rummet där jag rasade ihop på sängen en stund. 


Gamla vänner - å så träning såklart!

Sen jag i tisdags fick för mig att köra armhävningar 20*5 så känner jag nu hur mör jag börjar bli, av lite armhävningar?! Det är illa. Kanske borde göra ett 1000 pass snart, 200 om dagen i 5 dagar. Men det var ju så jobbigt så det tar emot lite att bestämma sig för en sån sak. =P

Igår fick jag knappt tiden att räcka till. Efter träningen åkte vi först iväg till en stadsdel för att utföra lite ärenden innan vi åkte iväg till nästa där vi köpte lunch. Det blev en snabbis framför kinesiska böckerna och sen gjorde jag en joggingrunda på ca 3km blandat med powerwalk och ordentlig stretch innan det var dags för kvällspasset med kickar och hopp.


Ingen vila ingen ro, för när jag gick från hallen hörde min danska-norrman av sig - en vän som är här i Peking för veckan - har inte träffat han på två år då han senast var här. Så då blev det 1,5 timmes promenad för att uppdatera sig om det senaste som hänt och sen gick vi och åt middag. Man tycker ju aldrig att den kinesiska maten är så god som när man inte kan äta den, så han hade ägnat de senaste åren åt att sakna smakerna.

Oj oj dags att springa till träningen!!

Här gör vi som vi vill

Eftersom dagens pass bara var 1,5timme långt så försökte tränarn få oss till att träna lite mindre på grunderna. Men eftersom hon mest var upptagen med att lära ut en annan stil till några som inte ens är med i våran grupp så valde vi att göra som vi ville ändå.

Så det blev grunder som vanligt och sen extra mycket hopp träning. När jag väl var klar med allt jag ville göra så hade det redan blivit dags för vår tränare att gå iväg på sitt onsdags möte och vi fick fortsätta med att träna upphopp, fällkniven och rygglyft.


Självklart kunde jag inte bara gå därifrån sen, kan ju inte kasta bort ett tillfälle att stretcha när jag är varm och allt. Så även om det var en timmes kortare träning idag så var jag ändå inte klar försen då passen brukar sluta alla andra dagar.

Sitta bort tiden framför böckerna

Tänkte använda lite tid till att plugga kinesiska och helt plötsligt har jag suttit i två timmar. Hur kunde tiden gå så snabbt? Inte är det för att det är roligt att sitta framför ett par böcker och plugga i alla fall.

Idag satsade jag på att lära mig lite mer shopping ord. Sånt där livsnödvändigt som märke, design, elastisitet och liknande. Ord som jag i och för sig har klarat mig bra utan i lite mer än två år och inte ens funderat över vad det heter. Men men, jag får väl försöka hitta någon vettig användning för dom.


Nu måste jag få i mig lite lunch, den har blivit uppskjuten betydligt längre än vad jag hade tänk.

 


Tips från coachen

Så har man vart och kört en massa grunder och hopp igen. =)
Men istället för att slå mig själv så tränades det svärd idag och jag fick fullt av hjälpbara tips från tränarn, problemet är väl bara att lyckas göra så som hon säger. Fast det är väl sånt som kallas träning.När vi hade hälsat av lekte jag lite med ett spjut, skulle inte direkt kunna kalla det träning eftersom det var nått år sen jag höll i ett spjut och kom knappt ihåg vad man skulle göra. Men ibland måste man få leka lite på träningarna - eller efter - så att det inte alltid är allvar.

Efter att ha fått fjantat runt ett tag körde jag bålstabilitet och underarmar så att jag fortfarande skakar när jag försöker lyfta något. Alltid roligt när man tränar så pass hårt så man knappt kan kontrollera sina egna muskler efteråt.

Krossa lår och mosa nyckelben

Fyset blev självklart ben eftersom det är måndag.

Lite vanliga benböj som uppvärmning innan jag ställde mig med en vikt under hälarna för att kunna köra min benböj ännu djupare. Då kunde jag verkligen gå ner och nästan sätta mig på hälarna innan jag vände uppåt. Det gjorde också att jag fick fram vikten lite och kunde inte använda rumpan lika mycket på uppvägen, så låren fick jobba extra mycket.

Sen körde jag frontböj igen, blev på 35kg även denna gång. Jag lyckas ju inte alls få fram axlarna så pass mycket som det är tänkt utan stången hänger mestadels på handleden samtidigt som jag trycker den in mot nyckelbenen.

Men övning ger färdighet!Efteråt blev det till att träna på de nya wushu rörelserna, hopp tekniker - eller snarare försöka få till landningen och självklart en del stretching.


Frisör för en dag

Efter dagens lunch fick jag vara frisör för en stund då älsklingen behövdes klippas igen. Inte för att det är särskillt dyrt att klippa sig här i Kina skulle jag tro, men han litar inte på frisörer, svenska som kinesiska. Han har väl ungefär samma uppfatting som mig, att man jämt ser förjävlig ut när man går från frissan.

Sen har jag suttit i nån timme och pluggat sport-kinesiska, det känns ju lite onödigt att plugga de vanliga turist orden som är med i de flesta böcker när jag ändå inte gör särskillt mycket annat än att tränar. Vilket jag också nu är påväg för att göra. Först ska det bli en del styrka å så ska jag självklart öva lite mer på det nya jag lärde mig imorse!


Så får vi se om jag hittar på nått annat skoj när jag ändå är borta i hallen.


Framför spegeln

Efter att ha ätit ett par äggmackor till frukost idag var det dags att gå iväg för veckans första träningspass. Tydligen var det många som ville ha lite extra lång helg för det var ungefär bara hälften av gruppen där idag, och sånt är ju alltid lite tråkigt. Men vi klarade oss bra ändå, även om tränar blir lite irriterad i början eftersom hon -precis som oss andra - tror att dom som inte kommer bara är lata.

Idag fick jag lära mig lite nytt av stilen "slå sig själv" så nu kanske jag har lärt mig lite mer än halva tävlingformen. Som vanligt när jag har lärt mig nytt vill jag självklart träna en massa på det, vilket gjorde att jag blev kvar en timme extra efter att träningen hade tagit slut.


Enda problemet med att träna en ny stil så pass mycket som jag gör nu är att när man sen ska träna dom andra stilarna så känns det helt fel. Men jag ska nog lyckas hitta någon balans i variationen av stilarna såfort jag lärt mig hela formen.

Fotorunda i Peking

Under dagen har jag vart ute och tagit lite foton på saker häromkring som jag tyckte var väldigt "Kina".

Bild ett som visar bland annat provisoriska matstånd som ställs upp under dagarna och bostadsgränder för dom vanliga arbetarkineserna.


Bild två har sophögar som görs på de mest olämliga ställen och kinesernas svar på sopbil - sopcykeln.


På bild tre får ni se en lite finare sida av Peking med lusthus, arbetsskjul och en lugn promenad bland träden.

En riktigt mättande frukost!

Idag tog jag mig en härlig promenad45min bort till wudaokou när jag vaknade. Det hade inte hunnit blivit så jätte mycket folk ute än så jag slapp trängas och knuffa mig fram. Nu när det knappt finns nån snö kvar ute så kunde jag dessutom gå på mina småstigar vilket gjorde det hela ännu mysigare.

När jag kom fram gick jag in på ett folktomt Lush och beställde en ordentlig frukost med två tjocka amerikanska pannkakor, två bitar french toast, vanilj te och en shaker gjort på bananer och yoghurt.


Jag orkade inte ens äta upp hälften men OJ så gott det var!


En lördag som alla andra

Idag är det vilodag och jag har spenderat lördagen som de flesta kineserna. Nämligen med att lämna in kläderna på tvätten, vilken var proppfull med inlämnad tvätt så man kom knappt fram där inne. Sen gick jag vidare till affären och trängdes mellan hyllorna för att fylla på kylskåpet med grönsaker ost och kyckling.


Foto: Marit van Keppel


Men nu är det påväg att bli lunch, en aning sent kanske eftersom klockan nästan har hunnit blivit fem. Men jag har redan smällt i mig en stor påse chips 80g. Jag förstår inte hur vi kunde få i oss en hel Estrella påse på en kväll, dom är väl runt 200g.


Foto från googleGick bättre när det blev sent

Hade inte riktigt sån otur som jag trodde där ett tag, det var bara internet som var OTROLIGT segt och inte ens kunde försöka ladda sidan som starta proxyn. Men nu när klockan har blivit lite mer och inte riktigt lika många av studenterna här på skolan använder uppkopplingen så funkade det en aning bättre.

Här är klippet från dagens grundträning och hopp.


Misslyckad filmvisning

Här har man suttit ett bra tag och klippt ihop film från dagens träning för att kunna lägga upp här på bloggen. Men tror ni inte att dom små kineserna har lyckats spärra proxyn vi använder så tyvärr kommer jag inte på nått sätt in på youtube längre.

Så nu tänker jag hoppa in i en varm dusch och ta hand om mig själv med skrubb och inpackningar. Sen ska jag försöka flörta till mig en liten massage av älsklingen. För det behöver verkligen min muskler efter dom senaste dagarnas träning.


Har övat en hel del på ett hopp som jag inte riktigt kan än, vilket har betydd väldigt många kraschlandningar och ömma kroppsdelar.

Hoppsparkar i massvis

Morrn morrn!Idag började jag morgon passet med att springa 2km, eftersom jag blev så varm och mjuk igår efter att ha vart ute och joggat tänkte jag det var lika bra att satsa på det igen. Tyvärr kom jag på det lite försent och hade inte tid att jogga runt i en halvtimme innan passet började. Fast det kändes ganska bra även med det lilla jag hann med.

Det blev väldigt mycket träning av hoppsparkar idag. Ibland får vår tränare ett ryck och kommer på att vi ska öva på en massa saker som vi sällan tränar på. Vilket faktiskt är jätte bra men vissa rörelser är riktiga rygg-dödare, som tur var är man ju berädd och vet vilka rörelser man måste sätta på sig ryggskyddet inför.

Förutom rygg-dödar hopp så skulle vi även försöka landa hoppen i spagat och sittandes med korsade ben. Kan ju säga att det gick mindre bra för oss alla, förmodligen mestadels eftersom ingen av oss klarar spagaten. Men roligt var det och jag gör ju så gott det går, vilket betyder hoppa ner tills dess musklerna tar emot oavsätt om jag är nere ordentligt eller inte. Då kändes det bra att vi hade kört lite extra hopp och var riktigt varma innan vi gav oss på den.


Ett plötsligt infall ändrade planen

Sen speglarna kom till hallen har det blivit mycket roligare att träna på kvällarna. Har man ingen tränare där som rättar så är det extra viktigt att själv kunna se vad man gör för fel. Nu kan jag stå där framför spegeln och göra samma rörelse om och om och om igen i en evighet utan att tycka att det är tråkigt.


Idag kom jag på att jag skulle öva på en rörelse som jag har hört att den ser fel ut men har inte fått veta riktigt hur jag ska göra det för att det ska kunna bli bättre. Men det problemet löste spegeln åt mig, har man i mer än ett år vetat ATT man gör fel men inte VAD kollar man in en hel del hur andra gör den rörelsen. Så nu när jag såg mig själv tydligt var felet uppenbart. Ska jag bara lyckas ändra på en rörelse som jag har tränat fel ända sedan jag började, kommer behövas många repetitioner för nått sånt.


Idag var jag lite olydig och följde inte träningsplanen jag hade. Efter mina teknikövningar gick jag direkt över till stretching och avslutade med avslappning istället för fys. Kändes faktiskt inte helt fel att avsluta den här träningsdagen med att sitta och slappna av en stund och kolla på taiji träningen som höll på inne i hallen.

Just perfect

Har precis vart ute på min jogging/promenad runda och det var hur skönt som helst! Blev 35 minuter på löparbanan innan solen gick ner då jag började stretcha istället och innan jag kom därifrån kunde jag lätt ha benet över huvet.

Jag älskar verkligen den här dagen!


Nu åker det in lite mellanmål sen ska vi gå bort till träningshallen där jag ska öva svärd och armtekniker. Innan vi går tillbaka tänkte jag också ta att köra bänk, mage, rygg och stretcha ännu mer.

Ibland kan man lätt tro att livet är ännu mer perfekt
än vad jag redan vet att det är.


Massa goda proteiner

Nu har jag vart och hämtat mina nya skor som jag beställde tidigare i veckan. Så just nu sitter jag och töjer ut dom lite för att det inte ska göra så ont första gången jag ska träna i dom. Skorna jag använder just nu håller kanske nästa vecka också, det är bara sulan som nötts ut men det finns fortfarande tyg innan jag kommer in till strumpan. Men för stunden är dom jätte mjuka och sköna till skillnad mot dom här stenhårda sakerna jag har på fötterna just nu.


Kyckling, stekta bönor och sallad - mums mums


Såfort maten har smält lite mer i magen ska jag ta mig ut och blanda lite jogging med powerwalk, eftersom hostan inte tilllåter att jag joggar en längre sträcka så får det bli ett varv åt gången på löparbanan. Men vad gör det, det sköna är ju att få komma ut och röra på sig!

 

Med hjälp av koffein.

Idag var det extra roligt att träna, fick faktiskt en del hjälpbara tips från vår lata tjockis tränare som oftast bara sitter och kollar på utan att säga nått. Dessutom började jag träningen med att dricka en redbull och ta ett koffeinpiller. Det blev tydligen tillräckligt med koffein för att dämpa känslan av träningsvärk i benen och om inte det vore tillräckligt så hade jag också ganska mjuka hamstrings.

Toppen träning!


Det flöt bara på och det känns som om det inte har gått så här bra på jätte länge. Ser fram emot nästa träningspass!


Jag och mitt svärd

Man skulle lätt kunna tro att jag inte har lyft ett finger under hela livet. Känns i alla fall lite så med tanke på träningsvärken jag fått de senaste två dagarna. Ska det verkligen behöva vara såhär bara för att man var borta från träningen en vecka. Man undrar ju hur dom som bara tränar 1-2 gånger i veckan klarar sig.


Idag plockade jag fram svärdet igen och snurrade runt med under morgonens träning. Tog ett tag innan det kändes normalt att ha det i handen så det kommer absolut bli samma sak imorgon också. Men idag kommer det först bli spänstträning och lite mer teknikträning ikväll.

Göra det bästa av tiden

Idag har jag fortsatt att öva på att slå migsjälv och det börjar kännas lite mjukare i axlarna. Vilket också betyder mer fart och mer blåmärken, men det hör ju till stilen. Så man kan ju undra varför en som mig som så lätt får blåmärken får för sig att börja träna på just den här stilen.


Idag blev våran träningshall ännu snäppet bättre då dom kom in med fyra stora speglar.Det började väl med att jag tänkte att jag skulle lära mig en traditionell stil mest för att kunna tävla i Sverige också, det blir ju aldrig några grenar för kvinnor i dom moderna stilarna. Å visst finns det massvis, och förmodligen åter massvis med andra stilar som inte innebär blåmärken för min del. Men jag tycker att dom flesta stilar som jag ändå klassar som OK trots att dom är traditionella kräver väldigt mycket träning för att det ens ska se någorlunda bra ut. Tid som jag inte riktigt tycker att jag har eftersom jag vill tävla med det redan i mars.


Mera uppvärmning

Idag måste jag komma iväg lite tidigare till träningshallen. Mina ben känns inte som om dom har släppt något på stelheten än så det kommer behövs mycket uppvärmning och töjningar om jag vill kunna sparka ordentligt, vilket jag självklart vill.


Det börjar helt klart bli dags att komma ner i spagat igen, dessutom var det en evighet sen jag lyckades sparka mig själv i pannan. Som sagt mycket stretching blir det både idag och en tid framöver.