Yeay

På träningen idag blev jag riktigt glad, men så övade jag mer på twisten tills jag inte var särskillt glad längre. Det gick alltså inte särskillt bra med twisten. Men nu när det har gått en stund så tänker jag mer på det braiga igen. Det är nämligen ganska svårt att inte vara glad över det, jag satte två stycken tornado540 till mabu. Hur underbart som helst, ibland måste jag nog hålla med Zacke om att det är roligare att klara nånting som man har behövt träna en massa på för att lära sig istället för att klara det på första försöket.

F*an vad glad jag blev, men twist helvetet funkar fortfarande inte. Hanna och Hannes som kom och tränade idag fick i alla fall se hur svårt det är även för oss att lära oss nya saker, Cissi hoppar upp i luften sen pang ner i backen.. om och om igen tills hon tröttnar på att krasha och ger upp för dan.

Sjukt jobbigt var det oxå att ta in mattan i lokalen själv, å när jag väl hade lyckat släpa in den så kom jag på hur vi skulle göra för att det inte skulle vara så sjukt jobbigt. det underlättade i alla fall tills vi släpade ut den igen å då hade jag ju även hjälp av Zacke.

Imorgon blir det till att själv träna på förmiddan för sen jobbar jag 13-21. Förmodligen går det inte lika bra då man man kan ju alltid hoppas. Annars får jag försöka vara glad ändå.


Gäller inte alla

Bättre kan man knappast säga att det gick idag när jag hoppa runt i lokalen. Snarare åt andra hållet då jag inte alls hade någon lust att kasta mig upp i luften mot en säker krash. Tornadon gick väl lite bättre, landa 540 mabu men lyckades aldrig stå still där utan även där pang ner i backen. Filmade och insåg att jag gör fel i upp hoppet, jahaja springer i en riktning men sätter avstampet i en annan, duktigt Cissi!
Vad kan jag säga...det går kanske bättre imorgon =)

Kvälls träningen med Gnesta wushu har jag inte skrivit nått om på ett tag, med den enkla anledningen att jag inte riktigt har nått bra att skriva om den å det känns inte helt bra att skriva av mig här om vad jag tycker å tänker vad gäller den. Dom flesta hör vad jag säger när jag rättar dom men en sekund senare så är det totalt bortglömt. Oavsett vilken spark dom gör är det oftast samma sak jag måste rätta. Första går förbi "sträck på ryggen" nr 2  "raka händer, spänn dom" nr 3 "håll in höften när du sparkar". Sen är det dags för nästa spark "sträck på ryggen" "spänn händerna" "sparka lägre, håll in höften"
Säger man åt dom att tänka på det jag har sagt åt som att tänka på blir det ett "Vad var det jag skulle tänka på" till svar. Jag vet vad alla har för svagheter, deras största problem när dom kör, men det spelar ingen som helst roll hur många gånger jag berättar det för dom dom lyckas ändå inte hålla kvar tanken på det till det är dags att göra rörelsen igen.

Ok nu har jag kastat lite galla ändå =P å jag är inte riktigt lika arg längre. Men jag tycker faktiskt inte jämt att alla är helt puckade, vissa dagar när dom håller tyst och anstränger sig så går det bra. Då behöver jag inte komma till träningen å vilja slita huvet av dom.
Nä men ni som går på träningen och läser det här, just ni är säkert jätte duktiga på passen. =)

bra träning med dåliga resultat =)

Sådär ja, känns mycket bättre nu efter att ha kört ett pass. Det gick väl inge vidare men vad kan man förvänta sig när man kör själv och inte har övat så mycket som jag behöver. Men på det imorgon igen och har jag tur så har jag kommit ett litet snäpp längre.
Högra baksidan har fortfarande inte läkt riktigt men bara jag tar det lugnt i början och kladdar på en massa med linnement så funkar det ganska bra. Sen blir det ju bara lätt stretch för högersidan efteråt. Å fortfarande kör jag mina 3 set med 30rep lätt träning av baksidan. Sen får det bli nålar när jag kommer till kina så blir det säkert bra i ett vips.

Twistarna gick ju mindre bra och höften är ganska öm efter krashlandningarna, ja filmade lite för att kunna se vad jag håller på med, men man kan knappt se vad det är jag försöker göra. Fast jag är faktiskt glad ändå, för jag har försökt så gott jag kunnat.

Nu ska jag sitta en stund och kolla wushu-klipp på nätet för att plugga in hur kineserna gör. Medans jag kollar lite på tv där de är nån pratshow om träning just nu, blir så trött på att så fort det handlar om träning så är det jämt "gå ner i vikt" teman. Gör såhär, å gör såhär. Jag vill se mer av "såhär tränar eliten". Carro, Holm, Phelps, Bolt, kan dom inte bara starta nån serie där dom följer en stjärna under varje program och visar hur dom tränar. Ta den bästa från en massa olika sporter och visa hur en typisk träningsvecka ser ut. Men förmodligen är väl inte det nått som intresserar tillräckligt många. =(

dåligt av mig

Nu känns det inte alls bra, det är inte lätt att jobba kvällar vilket betyder att jag måste träna själv på dagarna om jag ska kunna träna nått. Blir inte särskillt bra träning då. Lite fys eller kondition. Värdelöst. Eller ja ok då kanske inte värdelöst men ändå inte riktigt det jag behöver. Jag måste träna mycket mer tekniker, kan ju fortfarande inte twista för det har inte blivit mycket sån träning. SKIT SVERIGE! Men det är väl kanske dåligt att skylla på omständigheterna, visst skulle jag väl kunna gå iväg till lokalen och försöka på golvet, det gör ju bara så j*vla ont när man krashar fel att jag inte vill.
Men jag skulle ju ha kört mycket ute nu under sommaren, men så vart det sånna där dåliga ursäkter, jag har fel skor, gräset är för högt, jag är inte tillräckligt varm. Å vad jag hatar mina dåliga ursäkter.

Idag ska jag i alla fall gå bort och träna för nu är det inte särskillt lkänge kvar till em å om jag inte lär mig teknikerna så måste jag göra lättare tekniker vilket är lika med sämre poäng. SKIT.

Humm ok det här har jag för mig att skulle bli ett posetivt inlägg om att jag ska iväg och träna och hoppas på att det kommer gå bra. Men jag kom visst på andra tankar när jag väl började skriva. =)

Tack för pushningen från den anonyma vännen. Skulle behöva ha dig i ett hörn nu när jag tränar så kan du stå där och skrika Jiayou

Roligt men något stressad

Både i tisdags och idag kändes det riktigt bra att träna. Det har bara vart en från gruppen som har kommit men han har kört på bra så han ligger helt klart på plussidan om det skulle bli för många som vill komma med i tävlingsgruppen sen. För självklart han en som tränar på frivilliga pass visat att han vill mer, tränar bättre och hårdare än dom som väljer att sitta hemma i soffan.

Dagens pass kändes nästan som ett kina pass, inte gruppträningen för inget i sverige kan riktigt mäta sig med ett riktigt pass i kina, men i alla fall ett "mitt-på-dagen-pass" då vi oftast tränade själva. Lite sparkar ganska mycket hopp och sen form tills man är trött å då kör man fys tills man rasar ihop, då är det lite fys till. Efter det kan man stretcha riktigt bra. Då är jag nöjd med träningen. Eller ja, det gäller ju att hoppen går OK, annars är jag bara halvnöjd. Men idag är jag nöjd, SÅ SKÖNT! Nu vill jag träna, mycket! Men då är det självklart dags att jobba heldag två dar i rad. Skit!

Jag vill till Kina. Var till ambassaden idag och lämnade in visumansökan å nu är det bara 3,5 vecka kvar tills vi åker! Yeay!! Shit jag måste lära mig hoppen...

letar efter känslan

Bristen på inlägg är samma sak som brist på träning. Jag har nu kommit in i en konstig period och vet inte riktigt vad jag vill. Ena sekunden rycker det till i benen och jag känner 'shit jag måste träna', sen är det helt borta. Det känns bara så onödigt att vara ute och springa eller köra fys helatiden när jag ändå aldrig får träna på riktigt, wushu alltså.

Jag vill vara bra, jag gillar bara inte att behöva kämpa för det. Jag har ett mål men tror ändå inte att jag någonsin kommer kunna ta mig dit. Det är nog därför som jag ibland inte riktigt fattar vitsen med vad jag håller på med, jag har för längesen insett att min dröm aldrig kommer att komma.

Sen kommer stunderna som jag älskar, ALLT ÄR MÖJLIGT BARA JAG KÄMPAR TILLRÄCKLIGT HÅRT! Just nu längtar jag bara på att den känslan ska komma tillbaka.

Skit bok

Drog fram en bok ur hyllan i hopp om att man kanske kunde hitta nått bra om motivation så jag ville träna mer. "Idrottspsykologi". Men som framgår ganska tydligt i rubriken så hittade jag inte riktigt vad jag sökte. Det första jag insåg när jag började läsa kapitlet om motivation var att jag mest bara tränar för att undvika misslyckanden. Istort sett alla andra anledningar var bättre...skit kul. Så jag hoppar till nästa kapitel istället för att hitta nått bättre. Men där står det att sport är för män, att endast estetiska sporter är kvinnliga och att kvinnor som tränar kan räknas som inkräktare.
Ok att wushu är väldigt estetiskt av sig men det är ändå en kampsport å helt klart nånting som män faktiskt är bättre på än kvinnor.

Så nu sitter jag här arg som ett bi, säkert för att jag misslyckades med att hitta nån bra motivation förutom den att jag inte gillar att misslyckas. *suck* Att vissa dagar ska vara så mycket svårare än andra bara på grund av vad man tänker när det är dags att träna.

Attans

Igår försvann lusten totalt, skrev schemat och allt kändes bra. Men väl borta i lokalen så ville jag inte alls träna, försökte men det gick bara inte. Idag har jag inte heller någon lust och enligt schemat så ska jag iväg om en halvtimme för att köra grunder. Att det ska vara så jobbigt ibland att bara tänka på att jag ska iväg och sparka lite. Å som vanligt när jag inte vill träna är min enda tanke, "jag måste, jag måste, ja måste" vilket inte är särskillt inspererande. Måsten försöker jag ju jämt undvika ändå så det är nog nått av de sämsta jag kan tänka.

Ok rota fram någon bra film där dom tränar stenhårt för att bli bäst, å i filmerna blir dom ju självklart bäst också. Orättvist. =)
Men träningsmoralen går i alla fall upp i taket under en sån film. Kommer ju komma efter nån timme i schemat om jag ska kolla film först men bättre det än att jag inte tränar alls.

Skriva schema

Jag fattar faktiskt inte vitsen med att träffa folk bara för att prata, man behöver ju inte ens använda telefonen längre, internet finns ju.
Så när folk man inte har hört av på flera år hör av sig, små pratar lite och säger att dom vill träffas för att prata så kan jag inte låta bli att undra vad dom vill. Vi pratar ju redan, skriver på internet, vad är då vitsen med att behöva träffas på riktigt?

Ok jag kanske hade reagerat på ett annat sätt om det hade vart en gammal vän, istället för någon som man väldigt sällan träffat för att prata med. Kanske elakt men jag känner ingen annan sida av honom än den. Så om han av någon konstig anledning har fått för sig att vilja vara en vän såhär 5 år efter vi senast sågs så får man väl ändå begära att hålla det på internet nivå istället för att träffas.

Hur som helst, träning, Jag har inget schema just nu, dom är ju ganska jobbiga att skriva, men jag får väl ta tag i det där så jag har för resten av veckan. Har även börjat fundera över att träna nått enbart för skoj skull. Dom har ju en del gruppträningar här i Gnesta som man skulle kunna börja på. Kanske ska gå till hälsohuset ikväll och testa ett pass pilates, om det finns någon plats kvar i gruppen. Hoppas på det! Skulle ju vara kul att träna nått annat ibland. Men förmodligen så kommer man få träna muskler som man aldrig tränar annars, vilket skulle vara bra för att man får en starkare kropp. Men å andra sidan så skulle det kännas lite smått meningslöst om det inte är nått jag har hjälp av för wushun.

Söndagens benträning har gett resultatet sjuk träningsvärk i rumpan vilket inte bara är jobbigt för att det är jobbigt att röra på sig =) Jag får ju så j*kla ont i ryggen när jag är stel i rumpan. Men som tur är så försvinner det när jag töjer lite.

Tids nog

Dagen blev inte riktigt som planerat. Vi hoppades på att lämna in våra pass för att skaffa visum inför kinaresan men det visade sig att dom har skaffat nya regler och man måste ha både flygbiljett tur&retur och bokat hotell för att få visum. Jäkligt dumt egentligen eftersom man helst inte vill boka allt innan man har visum. Iofs har vi jämt fixat allt annat innan visumet förut, nu hade vi bara hört rykten om att visumen kunde vara slut så vi ville vara säkra på att ha det först.
Eftersom vi inte kommer bo på hotell utan på universitetet skulle även det bli knöligt då skolan inte har öppet än så vi kan inte få nått papper från dom om att vi ska bo där...*suck* Det blir till att boka en hotell natt å fixa flyget så ska väl allt lösa sig.

Eftersom vi åkte upp till stan i hopp om visum så blev det inte så jätte mycket tid till träning men jag gick upp lite extra tidigt så jag hann ut och gå igenom mina former, sen var det ett överkropps-pass ute i ladan när vi kom tillbaka från sthlm.

Sen var det dags för att hålla ett Gnesta Wushu pass. Grunderna går helt ok att köra men sen är det dags för form och kaosen inträffar. Vissa har väldigt svårt att komma ihåg, andra kan inte bestämma själv vilken bit dom ska köra, sen har vi dom som inte alls fattar i vilken orning dom ska köra eller vart dom ska stå när dom börjar. Helst vill jag skicka hela bunten till kina i en månad för att dom ska lära sig. Frågan är om dom skulle lyckas, dom som har problem i kina brukar ju sluta komma på passen eftersom lärarna inte orkar bry sig om dom.
Vi hoppas istället på att dom tillslut ska lära sig. =)   Tids nog så.

Ladda med OS

Börja dagen med att titta på OS är aldrig fel för att få upp träningslusten. Att se hur dom står och laddar, nervösa, många dunkar lite på musklerna för att få igång dom. För att sen under en kort stund försöka ge allt dom har. Iofs så kan det även vara en längre stund beroende på vad det är för sport, hur som helst så har alla bara en changs för att lyckas. Gaaa vilken press, jag kommer svimma på EM. Ok men det var i alla fall positivt att att titta på OS, veta hur mycket alla där har fått kämpat, vissa länder har någon bra i nästan alla grenar. Dom där länderna där sport faktiskt räknas där folk från början kan satsa på att bli bra i sporten istället för att få höra att man måste utbilda sig, skaffa ett jobb. Konstigt att Sverige inte har särskillt många bra idrottare, här är ju idrott bara en sidosysselsättning oftast.

Efter att ha tittat på sporten så var det dags att träna själv, kändes bra efter att ha vilat. Orkade ta i ordentligt under lång tid, nu är det intag av protein och kolhydrater, alltså mat. Sen måste jag iväg och köra benstyrka. Jag hoppas på att i alla fall träna 3 timmar om dan, speciellt om jag är ledig från jobbet. Så om styrkan går snabbt att köra måste jag även ut och springa ikväll. Får se hur länge jag kommer orka med det här. =) 

Träna 30h i veckan, JA TACK!

Idag är det vilodag, Kom ju på nu i veckan att vi inte har några ordentliga vilodagar, så det var dags att låta kroppen återhämta sig en stund. Men imorgon sätter jag igång igen, Zacke får vänta tills på måndag för han tränade i fredags. Men idag ska jag skriva ner ett nytt tränings-schema för veckan. Det var faktiskt riktigt bra att ha ett sånt, då blev jag ju tvungen att göra det som stod annars hade de vart så tråkigt i slutet av veckan om det bara var en massa gula noteringar i schemat (gult för det jag inte har gjort, grönt för det jag gjorde) Så mycket skönare att titta och se att man har gjort allt. (Förutom första passet då jag var arg över tvätten)   =)

Jag måste sätta lite mer press på mig själv. Har man ingen tränare så kan man inte vara så snäll mot sig själv att man låter en sluta bara för att det är tråkigt eller att jag är trött. Nu är schemat lite som en tränare. När jag känner mig pigg, stark och har viljan att bli bäst då sätter man sig och skriver ner vad jag måste träna för att kunna nå målet. Sen vet jag hur irriterad jag kommer bli på mig själv om jag inte gör det som står.
Ibland blir man tyvärr lite tidsoptemist när man sitter och tänker, jag tror att jag ska hinna hur mycket som helst på ett träningspass.

Hade vi kunnat träna på heltid så kanske vi faktiskt skulle kunna bli nått....

Weak

Idag var jag svag, seg, ur form helt enkelt. Skadorna kändes som om dom bara väntade på att jag skulle försöka ta i lite extra eller inte lyssna på kroppen. Ryggen började göra ont, sen kom handleden, fingret, axeln å knät. Men efter att ha klarat hjulningen med svärdet i hand så lät jag kroppen få vila å övade lätt på twisten.

Sen tog vi oss ut till ladan-gymmet å körde överkropp, kändes bra för ryggen efter att den hade fått tränat. Nu kommer det bli vila i två dagar då min ledighet blev avbruten och jag ska iväg till jobbet imorgon så då skulle jag inte hinna träna så mycket. så jag förflyttar min vila från lör-sön till fre-lör istället så får jag dra igång nästa träningsvecka redan på söndag.

På måndag hade vi tänkt att åka till ambassaden för att skaffa visum inför kina resan. Sen när vi ändå är i stan så blir det nog bio, nya mumien. Jet Li är ju med så då är den ett måste att se!

Sen måste jag ju se kung fu panda också men det är möjligt att det blir senare i Kina så kan jag köpa den på dvd där. 

tankar men ingen svacka

Det känns faktiskt riktigt bra att vara ledig ett tag, jobbar inte försen nästa torsdag igen.
Vaknar, tar det lugnt, ut och träna en stund, äta titta tv å sen träna när Zacke kommer hem. Enda problemet är att jag äter hemma vilket betyder en massa skitgöra som att diska. Annars känns det lite som det var i Kina. I alla fall just nu då jag har vart uta och kört backträning tills jag knappt kunde gå för det brände så mycket. Imorgon kanske det inte blir lika bra träning så då kommer jag gnälla över att vara i Sverige. =)

Men har man ingen lust att träna är det väldigt svårt att övertala sig själv med enda motivationen "vill du inte bli bäst?" För har jag ingen lust blir oftast svaret "nä, det skiter jag fullständigt i" å sen blir jag bara ännu mer irriterad för att jag inte tränade för uppenbarligen vill jag ändå bli bäst, eller i alla fall så bra jag kan bli.

Å det känns som om jag har samma diskussion med mig själv helatiden å jag kommer aldrig på nått bättre eller hur jag ska göra för att träna när jag inte vill. Hur som helst så är jag inte inne i nån svacka nu så då är det bara att träna på så mycket som möjligt å njuta av stunden. =)


vertical jump

Första wushu passet i lokalen sen mattan hämtades gick väl lite upp och ner. Sträckningen i högerbenet känns fortfarande så pass mycket att det är svårt att köra vissa sparkar. Så jag fortsätter att träna baksidan försiktigt och stretcha den lätt å hoppas att det snart är bättre. Sist det kändes lite bättre så slutade jag ju självklart att träna den lat som man är, men då kom det snabbt tillbaka.

Idag är det dags för benträning igen, vi kände båda två att det har blivit för lite explosiv träning. Det var lätt att hoppa ganska högt men det tog en evighet att komma upp och spring delarna var snarare jogging.

Har även börjat kolla hos några olika personliga tränare för att se om vi kan få lite extra hjälp med träningen inför EM, vore toppen om någon kunde komma och kolla hur vår träning är och se vilken träning som just vi behöver för att bli bättre. Skulle vara skönt att ha nån ibland som peppar och pushar. Så första månaden nu när vi är i Sverige så hoppas vi på att få hjälp av nån in real life, sen sista månaden innan tävlingen när vi är i Kina bli det kanske en PT online. 

Verkar som om det vore en bra idé att skaffa sig en medicinboll också, först såg vi Stefan Holm träna med en sån och sen hittade Zacke den här länken på youtube
 

wushu matta

Igår körde jag benpasset som jag skulle, det blev ett extra set benböj för jag hade glömt bort hur många jag skulle göra så då tar man det säkra före det osäkra.

Dagens första pass kl 11 kommer jag nog skjuta på tills efter Zacke har slutat jobbet, i alla fall om det fortfarande regnar när det är dags att spinga iväg ut till ladan för att fysa.

Träningsvärken känns mer och mer sen söndagens pass, men inte sen träningen utan sen vi bar wushu mattan ut och in från träningslokalerna. Tränar tydligen armar alldeles för lite, man måste kanske träna armarna mer än max en gång i månaden. =) Får väl bygga upp dom lite tills tävlingen så det ser bra ut i tävlingsdräkten.
Ja nu har vi som sagt en wushu matta i lokalen, det är ju inte den riktiga utan en tunnare modell men jag tror ändå att det är betydligt mycket bättre än att inte ha nån alls, det märker jag ikväll då vi ska köra ett pass. hoppas det känns lika lätt att göra arialen på den som det gör på den riktiga mattan.

schema

I lördags när jag satt på jobbet kom jag på den smarta idén att göra ett tränings schema för veckan, så jag skrev ett fram till och med torsdag. Å igår morse när det var dags för första passet på schemat så var jag snabb med att skolka. Men det jätte bra anledningen att jag var arg. *suck* Ja e så hopplös ibland. Det sämsta är egentligen anledningen till att jag var arg, tvätten låg i en stor röra, hahahaha. Super bra anledning att bli arg va. Nä det känns ganska dumt att bli arg för en sån sak, men men.

På kvällen blev det i alla fall träning uppe i sthlm men det är riktigt svårt att andas nere i deras lokal. Väldigt stor skillnad jämfört med att träna ute som vi gör nu. Men med tanke på allt regn så kanske det är dags att träna inne snart om det inte blir varmt och skönt igen.

Men nu ska jag iväg och köra dagens pass, eftersom jag jobbar ikväll så är det bara ett pass som är uppskrivet så då är det riktigt illa om jag inte ens gör det. Men nån vidare lust att ut och intervall träna för att sen köra ett ben pass, nä det har jag väl inte. Men vad man har lust att gör och vad man måste göra, är inte alltid samma sak. Hur som helst så SKA det göras.

Utkast: Igår blev ...

Igår blev det desto mer träning precis som jag hade hoppats på. En timmes wushu pass med sparkar hopp och form. Efter det åkte vi ut till "hem-gymmet" eller ladan, där ja fysade i ungefär 1,5 timme. Sen var jag riktigt less på att träna, eller jag var väl det efter redan en timme där. Så jäkla skoj är det inte att köra helkroppsfys.

Just nu håller det på att hagla isbitar och jag är glad att jag sitter inne. Jobbar heldag idag, 13timmar det blir ganska segt. speciellt som jag vet att det är ett likadant pass imorgon också. Men

RSS 2.0