dags att förnya

Sista passet för terminen hölls idag och uppslutningen var jätte stor. Haha nä bara två stycken som orkade ta sig dit. Å andra sidan så är det ju inte direkt någon vila fram tills nästa pass då sommarträningen börjar direkt på måndag. Dom kommer ju faktiskt få vila i en hel månad i september då jag och Zacke åker iväg till Kina för at träna, ja såvida inte någon annan frivilligt säger att dom kan hålla i passen, men det är inget vi har planerat för utan vi tänkte ge dom en vila mellan sommarträningen och höstterminen.

Idag har det blivigt väldigt mycket ute tid med vattenkrig, solning, grill och minigolf. Jag tror helt klart att jag egentligen var bäst på minigolfen, det var bara poängen som visade fel. =)

Nu måste jag väl plocka fram min dator och koppla in på nätet så jag kan uppdatera hemsidan. Ska skriva in vilka tider det är nu i sommar så inte folk blir förvirrade av att det bara står att sommar träningen kommer börja. Sånt kan vi inte ha, vet ju själv att en dåligt uppdaterad sida är inge roligt att gå in på hela tiden bara för att möta samma gamla tråkiga "nyheter" med datum stämplat nån gång 2007.  ;)

för våra medlemmar

Nu har jag suttit i några timmar och jobbat på saker till wushu föreningen igen. Har gjort ett första medlemsbrev till våra träningsfreak, för det tycker jag kan vara roligt för dom att få. Så ett sånt ska jag försöka få ihop en gång i månaden. Med lite info och annat skoj. Men det kommer ju inte så himmlans mycket nytt inom wushuvärlden speciellt inte här i sverige, fast det ska väl alltid gå att hitta nått att skriva om.

Kommer väl lägga ut nånting av det som är med i medlemsbrevet här senare kanske men först måste ju alla i Gnesta Wushu få dom. Vilket kommer bli nu när terminen tar slut och sommarträningen börjar nästa vecka.

Igår gjorde jag framsteg på twisten och det känns roligt att ha ett mål som faktiskt kanske går att lyckas med (om jag fortsätter träna lika mycket hela sommaren). Jag hittade nämligen en liten anteckning jag hade gjort 2006 om att jag ville lära mig twista det året. Haha något som jag tydligen inte tränade särskillt hårt för att lyckas med.
Jaha, det vore ju bra att öva lite idag också på den men det betyder att jag måste gå ut i parken här mitt i gnesta och hoppa runt för jag orkar ju inte riktigt gå iväg i 30minuter bara för att hoppa lite där jag kan vara ifred..humm, man skulle ju kunna springa ut så går det ganska mycket snabbare. Nähä men då kan jag ju inte sitta här längre, jag börjar ju jobba vid ett också.

// ha det skönt!

kvinnlig...inte riktigt än

Den här sommaren har jag bestämt mig för att införa klänningar och kjolar i mitt liv igen. Något som försvann väldigt mycket efter att jag träffade Zacke och han sa att alla kläder förutom träningskläder var bara onödigt att ha. Men dom är ju så söta och fina. Något som jag inte riktigt tycker matchar med mig, men jag får väl vänja mig. Men om man har mer bröstmuskler än bröst så är den högra klänningen inget att rekomendera. Det var en sån modell jag drog på mig idag och jag kunde bara inte visa mig ute utan att ta på mig en blus också. =)
Kommer nog bli en utmaning att vänja sig i sånna här kläder, kvinnligt är inte riktigt...jag..min kropp duger till att träna. Men allt funkar väl bara man vill =P

Igår blev det ingen träning utan förmiddagen gick åt till at jobba med föreningen och planera på lite förändringar med den, sen på eftermiddan var det "riktigt" jobb som man får betalt för att göra. Men det borde ju bli mer tid till att träna idag, kan jag hoppas på. Bara att jag inte lägger ner lika mycket tid på föreningsjobbet.

bakning

NU sitter jag här och äter en ordentlig frukost, lite sent kanske. Jag som gillar att gå upp vid 7 tiden och nu börjar jag vakna först vid nio, inte alls kul. HIttade ett måttband här på skrivbordet och jag passade på och mätte mig runt midjan, något jag inte gjort på nått år. 71cm har för mig att det var nått liknande sist jag kollade också. Tänkte genast att det lät mycket och satte upp målet att jag ska komma ner under 70 i alla fall. Men efter att jag tog bort bandet och höll upp dom där 71 cm i en oval framför mig så kändes behovet inte så stort längre. Då var reaktionen istället "shit, sådär liten är jag inte i spegeln" Men uppenbarligen måste jag väl vara det, inte så konstigt att jag jämt tror att jag ska ha större kläder än vad jag behöver. Snart har jag glömt bort det och blir lika chockad igen när jag inser att jag är mindre än jag tror. Hittar ofta folk som jag tror att jag är lika stor som, men när dom kommer nära mig så inser jag att jag måste titta upp på dom.

Hur som helst, igår blev det faktiskt vila det enda jag gjorde var 40armhävningar. Zacke var nämligen jätte trött och gick å la sig i 2,5 timme när han kom hem från jobbet, sen fick jag dra upp honom ur sängen. Istället för träning gick gårdagen åt till att vara lite huslig, mycket ovanligt när det gäller mig. Jag städade och gjorde fint, bakade kokostoppar, doppade jordgubbar i smältchoklad och sen blev det biffstroganoff till middag. Eftersom jag har svårt för korv just nu så kunde jag inte göra korvstroganoff som det annars skulle vara.

lite missnöjd

Jag vet inte riktigt vad det var jag gjorde fel igår på fyspasset. Vi körde likadant som vi gjorde förra söndagen och jag blev jätte trött medans jag körde, ändå kände jag mig inte sådär totalt slut i benen som jag gjorde förra helgen. Jag kunde till och med gå normalt och idag har tyvärr inte träningsvärken anlänt. Jo jag har lite ont i vaderna, men det är ungefär som att ha träningsvärk i armarna. Känns inte riktigt som om det räknas. =) Visst är vaderna jätte viktiga för spänsten, det är bara att de är ganska små muskler om man jämför med lår och rumpa.


Idag är det väl vilodag (är det tänkt). Skulle tro att jag kommer åka iväg och träna överkropp och kanske lite twist tekniker.
Fattar inte varför jag inte klarar den varje gång. Det är ju egentligen inget svårt hopp, inte om man bara ska runt ett varv som jag ska (för tillfället). =P Här på filmen kör han två varv, vilket jag har ett tag kvar tills jag ens kan tänka på att klara. Det är bara psykiskt svårt, å jag måste vänja mig med hoppet. Tyvärr tar det mycket längre tid än vad jag tycker att det ska ta. Känner mig nästan lite som dom gnälliga på träningspasset som inte inser att det krävs MYCKET träning för att klara saker innan man hittar den rätta känslan i rörelsen. Jag har inte riktigt den kroppskontrollen att det räcker med att titta hur man gör en rörelse för att fatta exakt vart jag ska spänna mig för att klara den.

fortsatta försök

Jag hann faktiskt med en och annan övning på hoppet igår, fick nämligen sluta 1,5 timme tidigare så då åkte jag direkt ut till en stor gräsmatta och hoppade ett par gånger. Då insåg jag en sak som stör mig väldigt mycket!!! Zacke stod nämligen i närheten och spelade lite fotboll med några släktingar, och så fort det gick dåligt för mig så ville jag inte fortsätta å jag vet att det bara berodde på att dom var där och kunde se hur jag misslyckades. Jag hatar HATAR att inte klara någonting när folk ser det. Men mest störande var att jag istället kunde sätta mig på gräset jätte arg, å det brydde jag mig tydligen inte alls om att dom såg. Det är väl mycket värre om jag låter någon se mig ge upp än att jag låter folk se när jag misslyckas men ändå fortsätter öva?! Iofs så fortsatte jag efter ett litet tag dom gånger då jag blev så arg att jag bara satte mig eller gick iväg för att lugna ner mig. =)
(Cecilia kan bli riktigt arg när det inte går som hon vill) =P

Idag är det riktigt wushu pass inklusive söndagsfys, så sen kommer jag inte kunna gå ordentligt på några dagar, förhoppningsvis. Jag får ta en promenad sen efter fyset innan nästa pass börjar så kanske benen blir lite glada.

ingen träning..

Idag måste det bli pause från tränandet för jag jobbar 12,5 timme. Men igår fortsatte jag självklart med hopptekniken och det känns som om det inte kommer vara helt omöjligt om jag fortsätter såhär resten av sommaren, kanske kanske kommer jag ha lärt mig det sen. Vi får hoppas.
Avancerade lärde sig resten av bredsvärdsformen igår så nu är det tänkt att dom ska kunna hela. Blir väl förmodligen en del repetition på söndag, men nästa fredag hoppas jag att dom ska kunna köra hela delar. Å om någon av dom kör en del snyggt så kanske den kan vara med på uppvisningen.

Igår lyckades jag under loppet av 1,5 timme äta en pizza, sushi, jordgubbar med choklad, physalis och en massa vindruvor. Shit vad mätt jag blev, ändå satt man där under hela filmen och bara tröck in saker i munnen. =) KOllade på AvP2, bra film och jag hejjar ju självklart på predatorn, även om han inte direkt var snäll så tycker jag ändå att han är bättre än alien.
Nu till frukost blev det gröt med banan, jordgubbar och mjölk. En lyckad blandning!!

Skam den som ger sig.

Zacke hade rätt som vanligt, det är roligt att ha något att träna på. I alla fall då man gör framsteg. Idag fortsatte jag att träna en massa på hoppet och det gick väldigt mycket bättre! Klarade det nästan, det gick bra när jag bara gjorde twisten avslappnat men när jag försökte köra på riktigt halkade bara fötterna undan när det var dags att landa. =) Men jag blev ändå jätte glad när jag klarade den avslappnat, hade inte blivit lika glad om jag hade klarat den redan första gången igår. Var faktiskt mycket roligare när jag vart tvungen att kämpa lite. Inte så skoj igår, men när man väl lyckas så är jag mycket gladare. (Fram tills nästa gång det går dåligt) =)

Men det är fortfarande långt kvar tills jag skulle kunna påstå att jag kan hoppet. Men så är det 3månader kvar av sommaren också så jag har lång tid på mig att lyckas sätta den innan det är dags att träna inomhus på hårt golv igen.

inte riktigt där än

Efter minst 50 misslyckade försök på ett och samma hopp var viljan inte riktigt lika stark längre. =) Men en gräsmatta är verkligen inte det bästa stället för att hoppa på, men helt klart desto skönare när jag krashar. Asfalt ger lite bättre avstamp och den är mycket jämnare, men istället är den ju något hårdare när man inte lyckas landa på fötterna. Jag får försöka tänka som Zacke sa "det är ju roligt att ha något att träna på".....mhm, skit kul! Haha nä då så arg är jag inte.
Jag var i alla fall ute och sprang, sen satt ja i spagat i 7minuter per sida. Iväg och tränade benböj med vikter, vilket faktiskt var värst när jag skulle böja benen för det tog emot så mycket pga träningsvärken. Så till skillnad från i vanliga fall så var det den första på varje set som var värst, sen blev det ju självklart jobbigare men dom gjorde mindre ont så det kändes lättare.
Det var efter benträningen som jag fick för mig att träna lite hoppteknik, kanske inte den smartaste tidpunkten att göra det på, men jag var ju redan varm så då ville jag passa på att träna lite. =) Jag får fortsätta imorgon igen men då utan att träna ben innan.

Nu sitter jag och mumsar på banan som jag doppar i kakao och socker, smaskens.

snart gammal..

Började tänka på hur gammal jag är och får lite smått panik. Ingen fara, jag har inte blivit tokig och gått in i någon sorts kris för min ålder, jag är ju "bara" 23. Vilket är ungt i förhållande till när jag hade tänkt att dö. =P Men det bryr jag mig inte ett dugg om, livet, pff. Det finns ju viktigare saker.. WUSHU!
Å där har jag faktiskt bara 3 max 4 år kvar innan jag är för gammal för att köra på den nivå som jag vill göra. Å vad kan jag, inte ett sk*t. Vad har jag egentligen hållt på med? Varför är jag inte bättre? Hur ska jag hinna lära mig allt jag måste/vill innan det är försent. En bra början vore ju kanske att inte vara så j*vla feg utan att bara våga försöka mer. Men så fort jag ska öva på nått nytt trix så får jag bara upp en massa tankar på olika sätt jag kan skada mig..hjälper knappast. Det är bajs, när jag vill så mycket men vågar så lite!!
(Om det inte framgår så har jag nog en lite sämre dag idag)
Men det positiva med en sån här dag är att viljan hamnar på topp. Jag blir arg för allt jag inte kan, och vill bara träna träna träna!! Gärna tills jag blir illamående. Å ikväll är det träning!! Kommer ju självklart träna innan dess också, för vem har tid att vänta ända till 19.30 när jag bara har 3 år kvar. =)
Är det någom mer förutom jag som blir jätte träningssugen av den där fotbollsreklamen man får se ur en av spelarnas perspektiv och han tränar tills han spyr?

Söt liten gubbe, men skulle någon ta doping får dom inte träna hos oss i alla fall!!! Här är endast höga halter av Cola och chips OK. =)

Säg bara att du inte kan

Jobb ikväll igen så jag missar träningspasset för nybörjarna. Idag ska dom börja öva inför uppvisningen vi ska ha på Gnesta dan. Så då märker vi om dom vi har tänkt ska vara med klarar av att sparka i takt eller om det är helt hopplöst och vi måste välja några andra istället. Spännande men tyvärr så missar jag det, får väl höra av Zacke sen hur det gick. =)

Kom nyss hem från Kjell, älskar titeln man har på det jobbet "miljö- och hälsokonsult" hahaha låter lite allvarligare än vad det känns i alla fall. Jobbigt när folk vill ha så mycket hjälp, och jag "måste" ju bara göra allt folk ber mig om känns det som. Men nu ska jag nog sluta med det och bara vara på ett jobb om dan. Annars blir det ingen tid över till träning och oavsett vad jag har för jobb så är det faktiskt träningen som ska komma först!! Jag vill träna mer, och ändå går jag iväg och jobbar bara för att han frågar om jag inte kan hjälpa honom. Men som sagt, ett jobb om dagen får räcka nu så jag kan lägga mer tid på träningen. För nu blir det vilodag även idag, ok benen gör om möjligt ännu ondare så dom kanske behöver två dagars vila...men ändå!! =)

Nu måste jag läsa vidare om ideella föreningar och skatter innan det är dags att gå iväg till andra jobbet.

gammla minnen

Direkt efter träningspasset igår visste jag att träningsvärken skulle komma, all energi i hela kroppen var totalt utspolad och jag ville bara ligga still resten av dagen. När det äntligen var dags att sova så tog det väldigt lång tid innan jag kunde slappna av tillräckligt för att försvinna in i sömn. Benen var så spända och gjorde ont så fort jag rörde på dom. Å idag är en sån här dag då jag bara vill stöna och jämmra mig så fort jag ska sätta mig ner eller ställa mig upp. Att gå runt är inte så farligt för det gör jag med i stort sett raka ben idag för att slippa använda musklerna. Blir bara lite farligt om jag råkar böja dom lite utan att vara ordentligt berädd på det, för då viker dom sig under mig likt ett nyfött föl som inte lärt sig gå än.
Helt klart vilodag idag, men jag måste ta mig ut på en ordentlig promenad för att få lite rörelse i benen, dom behöver all hjälp dom kan få för att rensa bort alla slaggprodukter efter träningen.

När jag hade tråkigt igår kollade jag runt på lite olika kanaler på tv:n och hittade "FEM MYROR ÄR FLER ÄN FYRA ELEFANTER" Tyckte det var hur bra som hellst när jag var liten, nu satt jag bara och log helatiden när jag tittade.


"Nu är det slut"

repetera dao

Fick precis mitt nyhetsbrev från IFORM där dom hade denna fantastiska rubrik "NYHET: Ät protein" wow vilket genomslag!! Det trodde man ju aldrig =P
Träningen går långsamt frammåt, jag har börjat stretcha mer och mer nu eftersom så fort ute träningen börjar vill jag gärna kunna hoppa ut i spagat, så jag kan öva på 540-spagat utan att vigheten (eller snarare bristen på den) ska hindra mig. Nu är jag inne i en period då träning är JÄTTE roligt och jag vill bara öva på en massa svåra saker, så att jag nån gång kanske kan lära mig dom också =) Önskar bara vi hade nått lite mjukare ställe än ett vanligt gympa golv att köra på. Det är ju faktiskt inte det skönaste underlaget att krasha på, men så länge det bara blir små (eller stora) blåmärken så är det ingen fara.

Idag blir det mer dao träning för avancerade för nu är det inte lång tid kvar på terminen och då vill vi gärna att dom ska kunna hela. Nu är det en del kvar men jag är inte riktigt säker på hur bra dom kommer ihåg dom andra tre delarna, det ska vi nöta in idag förhoppningsvis!

startat igen

Igår var jag med på träningen och jag var nog ganska gnällig på dom, i alla fall i början. Så fort dom gjorde första rörelsen så blev jag bara så trött, SNÄLLA KÖR ORDENTLIGT! Så då fick dom uppleva lite av hur det kommer vara senare på tävlingsträningen. "Igen, igen, IGEN, aja nästa" Haha Nä men det blev faktiskt ganska mycket tillsägning om många små detaljer.
Idag var jag lite snällare eftersom det var nybörjarträning, och dessutom körde dom på bra. Fick köra "fria" rörelser i fem längor, och dom hade koll på några olika sparkar så det inte bara blev att härma den som körde framför. Roligt när vi testar nått nytt och dom klarar det bra.

Nästa vecka måste nog träningen inför uppvisningen börja. Så fårvi se om det är några som ställer upp frivilligt annars har vi redan bestämt vilka som borde vara med. Vill ju hellst ha lika många tjejer som killar och gärna i olika åldersgrupper.

Nu är det lite mat innan jag ska träna själv, gymmet och ut o springa är nog vad det blir idag. Och självklart en massa stretching. =)

sömntuta

Idag blev jag biten av latmasken tror jag, lyckades inte komma upp ur sängen försen strax föra nio. Så nu känns det som om hela dagen har försvunnit och jag kommer inte hinna med nånting. Börjar jobba 12.30 men jag ska väl förbi det andra jobbet innan dess också. Vilket betyder att jag måste gå snart.

Träning har det inte blivit mycket av nu dom senaste dagarna, det närmsta jag har kommit var väl när jag var ute och sprang lite i tisdags. Men till helgen borde jag hinna med mer av den saken då jag är ledig (i alla fall från ena jobbet).  


Riktig morgon

Nu i morse var jag och Fia ute på en riktig morgonpromenad. gick upp vid 6 bara för att gå ut och gå i en timme. Tidigare har vi haft våra "morgon" promenader vid nio tiden. =) Det var riktigt mysigt ute om än lite kyligt, men det kommer bli bättre med tiden. Egentligen kanske man ska ta och kliva upp strax efter fem då jag brukar vakna och ge sig ut på en promenad. Vid den tiden borde det ju vara ännu lugnare och mer morgonkänsla ute.

Igår var det första dagen på det nya jobbet med introduktion både igår och även idag. Sen är det väl tänkt att jag ska klara det mesta. Men jag kommer ju alltid ha andra där som kan hjälpa mig om jag glömmer nått.

Nu sitter jag med en halv honungsmelon och ett ägg som jag mumsar för fullt på. Det känns som en ganska sommrig frukost när jag äter en massa frukt på morgonen. Mindre sommrigt att jag fryser en massa sen jag var ute trots att jag hade långärmat och jacka, men båda var ju faktiskt tunna.

Urk vad äckligt

"You are what you eat" ett tv program som är ganska intressant men läskigt. Att folk kan trycka i sig så mycket skit kan jag inte riktigt förstå. Jag gör det ju även själv till viss del, men inte i så stora mängder. Men så för något avsnitt sen så förstörde det programet mig helt. Det var en kille som åt väldigt mycket korv, och på hans "matbord" hade dom lagt upp en massa gristrynen, ögon, öron och liknande. Efter det så får jag upp den bilden varje gång jag äter korv..Vilket i och för sig var för första gången igår sen det avsnittet. Jag klarade inte av att fortsätta äta, började må illa, SÅ vidrigt!! Samma sak hände när jag åt färdiggjorda köttbullar, inte för att det var med på tv:n men jag vet ju inte riktigt vad dom har malt ner i dom där. Usch usch! 
Nä jag får väl bli jägare och göra min egen köttfärs så jag vet vad jag äter och slipper må illa.

Visst blir man sugen när man har en sån bild i huvet.


Dagen efter

Såhär dagen efter en tävling tycker jag det är ganska passande att ha vilodag, även om min kropp gick in i vila redan efter halva dagen igår då vi hade suttit i hallen i 4 timmar och haft tråkigt. =) Men idag blev det ingen träning alls för min del, bara en promenad i morse. Bara för att jag inte ska träna så betyder ju inte det att jag måste sitta still hela dagen och jäsa. =P

Nu ska jag börja ta till vara på värmen utomhus vilken gör det lättare att bli varm i kroppen och en utmärkt tid för att stretcha mycket. Måste helt enkelt bli lättare att komma ner i spagat nu när jag planerar inför nästa tävling. Något även alla andra i våran klubb kommer få erfara snart under sommarträningen. Speciellt de som själva fundera på att börja tävla. Jag som älskar att planera en massa sitter för fullt och planerar hela sommar träningen och även höstträningen. Har även börjat tänka lite inför 2009 då vi gärna vill skicka några fler från klubben på tävlingarna. Så nu gäller det att köra extra hårt med dom som verkar lovande, men å andra sidan inte så hårt att dom tröttnar. Det svåraste är nog att få folk att bli tillräckligt intresserade och beroende av wushu att dom ska vilja låta bli att göra allt annat bara för att dom ska iväg och träna.
Dom måste få den här tanken "tyvärr, en annan gång kanske, jag har träning" och inget ska kunna få fram tanken "ja, jag kan ju träna imorgon istället". Jag har som regel att jag alrig får skjuta upp en träning som jag har inplanerad. Men däremot så kan jag tjäna in en träning genom att göra den tidigare istället. Men att säga att man ska göra den senare är en farlig tanke.
image276

Gårdagens tävlingar

Wushu SM - 2008 är klart och dom enda grenar det blev tjejer i var traditionell handform och taiqi vapen. Så ingen tävling för min del denna gång heller, däremot gjorde jag en uppvisning som gick mindre bra då jag tappade balansen lite på två ställen. Haha eller ena gången tappade jag väl inte riktigt balansen jag spände mig bara inte utan tippade långsamt frammåt utan at göra nått åt saken. =)

Zacke är inte alls nöjd med hur det gick i hans former och för första gången på länge så vann han inte i handform utan bara i svärd (något han inte heller är nöjd med). Men jag tror inte han hade vart nöjd oavsett hur det hade gått. Han hade nämligen pratat ganska länge om att han inte ville vinna längre för nu tycker han inte att det känna som om han vinner för han är bäst, utan istället för att det är "Zacke" och "Zacke" ska vinna för han är bäst egentligen även om det inte går så bra på tävlingen. Flera gånger har jag hört honom säga att han skulle vilja göra massa fel och förlora så att han senare har någon att vinna över. Nu när det faktiskt blev så tycker han att det blev på "fel" sätt. Men fråga mig inte hur "rätt" sätt att göra missar så man förlorar är. =) Han är i alla fall lite glad över att han nu faktiskt har ett mål med träningen även på kort sikt, att det finns folk här i sverige som har vunnit över honom så han kan kämpa för att ta tillbaka titeln.

Tyvärr så hade vi en ganska stor skada på SM under uppvärmningen då en av killarna skulle göra ett hopp till mabu, halkade lite med foten, knät vek sig innåt och knakade till kanske rejält. Sen var det sjukhuset som gällde för honom. Sjukt tråkigt för han var en av dom bättre! Som säkert hade kunnat vunnit nu när Zacke förlorade 1,3 poäng redan i sin första del.

Nu tror vi inte att det är någon mer tävling försen till hösten, men inget datum är bestämt ännu så vi får se. Men nu kan vi börja göra om våra former lite och öva på nya roliga svårigheter att lägga in i dom. Så självklart kommer vi fortsätta träna för fullt även om det säkert blir många inslag av fotboll och lekar nu när det är varmt ute. =)
image275
Ska väl även göra en SM sampler att lägga upp sen, men då måste jag ta mig över till min egen dator. =)

Morgon stund..

Skönaste sättet att vakna på är helt klart att låta solen väcka en. Men tyvärr blir det mindre roligt ju närmre sommaren vi kommer då jag nu blir väckt vid fem tiden av att det är ljust ute. Känns inte riktigt som om jag vill gå upp så tidigt.
Jag tycker det märks tydligare och tydligare att jag inte kört någon fettförbränningsträning dom senaste veckorna då jag bara gått över till att träna inför tävlingen. Men snart är den gjort och jag kan börja träna normalt igen. SÅ SKÖNT!

För övrigt har vi en riktigt härlig sommar värme nu så man kan ju ha träningen utomhus redan, även om vi inte börjar med "sommar träning" försen i juni. Dessutom börjar en väldigt tydlig trend på träningen, är det varmt ute orkar inte folk röra på sig. Avacerade kämpar fortfarande på lika bra men nybörjarna börjar tunna ut.
image274

Var det bara det??

Sista dagen jag körde helform svärd, och det var en ganska glad Cissi som lämnade träningslokalen. Med ett beslut om att klara hjulningen tog jag med mig kameran till passet för att se vad jag gjorde för fel då jag har ett svärd i handen, eftersom jag nästan aldrig klarar den då. Efter några försök både med och utan svärdet och sedan analys av filmen kom jag fram till det fantastiska svaret....Dom var exakt likadana förutom att jag satte i handen(helt i onödan) när jag höll i svärdet. Lite smått irriterad över att inte ha kommit på någon bättre orsak var det bara att ge sig på nya försök. Med en enda tanke som maler runt runt "spänn in armarna, spänn in armarna" springer jag in i hoppet och skjuter ifrån. Jaha, där ser man svårare än så var det inte =) Bara att hoppas på att jag lyckas komma ihåg det på söndag!!!
Men för att inte bli allt för glad över att ha klarat hjulningen så kompenserade jag det genom att tappa svärdet för första gången i helformen. Något som jag iofs inte är allt för orolig över att göra på tävlingen, men risken finns ju alltid.
image273

Har även fått mail från intersport om att två Gnesta Wushu-jackor är färdiga med tryck. När vi lämnade in dom i början av veckan så sa vi till dom att det var tävling på söndag och ville gärna ha våra två jackor klara tills dess. Tyvärr hinner vi inte hämta ut dom idag, men imorgon får vi se hur det blev. Det bästa med att ha två klara tidigare är ju att vi kan se om vi blir nöjda eller vill ändra på något innan dom trycker upp alla jackor.

Wushu...så snart som möjligt

Idag kom jag helt fel i mat och träningstiderna. Jag var ganska bra i tiden fram till 10 ungefär efter att ha vart och skrivit på alla papper för det nya jobbet. Men sen kom jag på något min hjärna gillar att förtränga, hjälpa Kjell med hans företag. Så jag gick bort för att skicka iväg några beställningar. Men det blev mer att göra och plötsligt var klockan ett och det senaste jag "åt" var vattenmelonen.

Nu har jag precis fått i mig lunch i alla fall och väntar lite på att den ska hinna omvandlas i magen till en massa energi (eller kanske en gråaktig sörja) så jag kan träna bra. =)
Tyvärr gjorde jag det vanliga felet att tänka "shit, det är brottom" in med maten snabbt och tugga lite. Inte den bästa kombinationen om man vill komma iväg och träna så snart som möjligt sen. Så nu ska jag hjälpa magen lite med litervis av vatten. Något jag har blivit mycket bättre på att dricka mycket av de senaste dagarna. försöker få i mig i alla fall 2-3 liter utöver det jag dricker under träningen.

image272

Försmak på sommaren

Nu sitter jag och inviger sommaren med årets första hemmagjorda vattenmelonjuice. Men med tanke på att jag är ganska lat av mig så kommer jag förmodligen inte göra allt för många av dom, sjukt jobbigt att rensa bort alla kärnor. Det är vanligare att jag bara delar melonen i två delar och sen sitter med en sked, mmmm. Jobbigt bara att ungefär en timme efter jag har börjat äta den så är det dags för kisspaus var 20.e minut. =)
image271

Nyss när jag var ute och gick måste jag ha passerat någon speciell blomma för lukten fick mig verkligen att tänka på skolavslutning från mellanstadie-tiden. =)  På den tiden då jag var en söt liten unge som plockade blommor till läraren sista dagen i skolan.

Idag är sista dagen jag ska köra hela handformen innan tävlingen, för imorgon är det svärd och sen ska jag bara göra småbitar på fredag och lördag.

En dags vila

I lördags tog jag faktiskt vila från träningen eftersom kroppen inte riktigt ville göra allt jag försökte få den till i fredags så kändes det som om det var dags. Men på söndagen satte jag igång igen med formerna och var även med på avancerades fys pass.

Våra klubbjackor är nu inlämnade på intersport för tryck, dom skulle försöka få två av dom klara den här veckan så jag och Zacke kan ha dom på tävlingen, men han kunde inte lova något. Annars så har vi dom i alla fall klara tills i juni då vi börjar med utomhusträningen. Hoppas bara att trycket blir bra.

Funderar lite på vad man ska äta nu när det börjar närma sig, måste ju vara något som är bra för magen kvällen innan och till frukost på söndag i alla fall. Zacke skulle väl säga att det ska vara en pizza, 300g chips och en 2 liters cola, men jag är inte så säker på att jag håller med honom =) Jag hade väl snarare tänkt mig kyckling eller fisk med grönsaker. Sen tycker jag att en måltidsersättning är suveränt att ta kanske 30-60 minuter innan träningen eftersom den gör att jag känner mig mätt utan att känna mig tung som jag kan göra annars efter en måltid.
image205

Kanske kommer se ut så här på lördag i västa fall, jätte bra uppladdning. =P

nähä, jaha, jaja ok då

Idag är det en sån där dag då man tittar på träningskläderna och suckar, jaha då måste man gå och träna då. Lockar inte ett dugg att byta om och gå bort till hallen. Så istället sitter jag här bara en liten stund till och väntar på om humöret kanske ska vända. Tyvärr tror jag inte att det kommer hända för det enda jag kan tänka är, "jag måste, jag måste" Hade det varit något annat det gällde så hade jag kunnat skjuta upp det med tanken att jag kan göra det imorgon istället. Tyvärr funkar det inte riktigt likadant när det gäller wushun. Men det är fredag så imorgon får jag vila från helform, om jag vill, vilket jag tvivlar på att jag kommer göra =)

Jag känner mig verkligen kluven i tankarna på tävlingen. Dels så vill jag träna stenhårt inför den, att det ska gå bra och jag klarar allt jag hade tänkt mig, vilket är ganska självklart att jag vill. =P Men så hatar jag den också, gillar ju inte direkt känslan av att vara osäker och jag känner mig inte ett dugg säker på sakerna jag ska göra. Vill bara att den ska vara över så jag kan börja träna på skoj igen och inte känna pressen av att under 1,5 minut nästa söndag MÅSTE allting fungera bra och om det inte gör det så vet jag att jag kommer känna mig sämst och må dåligt några dagar. Haha ganska sjukt egentligen. Men det är ju lite den känslan vi har varje gång någon av oss har en dålig träningsdag. Vi blir jätte irriterade och griniga resten av kvällen. Tycker att vi inte kommer någon vart utan bara blir sämre och sämre. Vi sätter in alla våra känslor i bara någon eller några rörelser som MÅSTE gå bra, om allt annat förutom ett visst hopp går bra så rasar allt ändå. Hela träningspasset kan gå jätte bra, men så vill jag öva på ett av hoppen lite extra och om det då går dåligt kan jag vara arg resten av dan. Det är riktigt tur att Zacke är likadan så han vet hur det känns.
image270
Nähe om man ska ta på sig dom där kläderna då som ligger i en hög, kommer säkert kännas bättre bara jag har fått på mig dom. Kan man ju försöka intala sig själv=)


trist dag

När det i tisdags väl blev dags för att hålla träningspass så var jag lite lagom trött och orkade inte hitta på en massa olika roliga övningar som dom kunde få göra så istället fick dom ha det så roligt som att bara köra ställningar i stort sett hela passet. *elakt skratt* Men det är ju deras eget fel att dom inte hann göra något annat, för om det hade vart på avancerade passet så hade vi hunnit gjort samma övningar på ungefär halva tiden. 

Valborg firade vi hemma hos Zackes pappa som varje år lyckas få ihop en jätte brasa (har jag hört). Vet faktiskt inte om jag har vart där någon valborg tidigare. Men vi åt smörgåstårta, bullar, kakor och hade det allmänt bra. Men vi fick ta och ställa in avancerade för att kunna vara där. Men jag och Zacke såg  självklart till att träna själva tidigare på dagen. Vardag, valborg, midsommar, julafton eller nyår, det spelar ingen roll vad det är för dag. Träna ska man alltid hinna göra. =)

Idag känns det som om jag inte har gjort någonting förutom tränat lite imorse. Sen dess har jag nästan bara gått och väntat på att klockan ska bli sju så vi ska åka upp till stan och träna med sthlm wushu.

RSS 2.0