Återskapad kontakt

Under helgen som var bestämde sig Kina för att det var en bra idé att bryta kontakten med omvärlden lite till. Då spärrades nämligen MSN och hotmail så att man inte längre kunde ansluta till deras sidor.


Jag är inte säker på varför, dom kanske fick alldels för mycket kritik, men redan idag återskapades kontakten till msn sidorna och vi kan kolla våran mail igen utan att behöva aktivera proxyn. Ganska skönt eftersom den bara fungerade på Zackes dator. Men mest hoppas man ju på att dom har insett att det inte är någon vits att försöka hindra folk från att ha mycket kontakt med omvärlden och få veta sanningen om Kina. Då kanske dom öppnar youtube och facebook snart igen.

 


Trevligt besök

Under måndagens pass och även idag hade vi en gäst i träningsgruppen.


Shaobin eller "Klickis" som vi kallar honom. En kille som tidigare var med i skollaget men nu har han blivit för gammal för sånt, han är ju HELA 27 år tror jag. Å trots att han inte har tränat på 10månader så är han självklart fortfarande sjukt bra, även om det gick lite segt för honom i måndags och han verkade ha ont överallt. Men så går det förmodligen om man slutar träna för ett tag, inget att se fram emot.

Snart ska han tyvärr åka till Japan ett tag för att vara tränare men det var ju roligt att få träna med honom ett par gånger igen i alla fall. Vi hade honom som privat tränare ett tag förut under lovet och Japanerna har tur som ska få hans hjälp, han rättar nämligen ALLT helatiden såfort man tror att han inte tittar och man kan slappna av lite så är han där å gnäller.

Morgontrötta ben

Inte helt förvånande var jag fortfarande jätte trött i benen när jag vaknade. Eftersom det inte blev allt för många timmars sömn heller så fanns tankarna på att skippa träningen för första gången sen terminen började. Låg i sägen så länge jag kunde och försökte övertala mig själv om att det var ok att inte gå och träna idag. Gick inge vidare bra kan jag ju säga! När Zacke dessutom påpekade att det är lov i en vecka från och med torsdag var det ju bara att hoppa upp ur sängen och snabbt göra sig iordning för passet.


Den nya taiji tjejen kämpar fortfarande på i vår grupp och har inte haft några mer gråtattacker så förmodligen hade hon bara en jobbig dag då första gången hon körde med oss. Vi har dessutom fått en till tjej på våra pass. En amerikanska som ska vara här resten av terminen. Börjar få en bra grupp nu vilket känns toppen, även om vi just nu mest tränar för oss själv och kör egen uppvärmning, grunder och hopp för att träna inför tävlingen. Men det blir toppen tills vi kommer tillbaka och tränar som vanligt igen.


Slutspurt

Det är visst bara såfort jag inte tränar som hjärnan går in i noll-läge. Sålänge jag håller mig i träningshallen och är sysselsatt med benövningar, stretching, what ever så känns allt normalt. Gick till och med bra att vara ute och springa men såfort jag var påväg tillbaka till rummet kom tomheten och likgilitigheten tillbaka. Önskar jag kunde stanna i hallen hela veckan tills jag var tillbaka till mig själv igen.


Veckans första intervallpass vid löparbanan har i alla fall blivit avklarat, varefter benen, vaderna och rumpan var hur trötta som helst. Så just nu känns det inte lika säkert att det kommer gå bra imorgon på träningen bara för att det är tisdag, men man kan ju alltid hoppas.

Dålig fokus

Idag har jag lite problem med att koncentrera mig på träning. Finns så mycket annat att tänka på vilket är något irriterande. Speciellt som att jag inte direkt är en sån som sitter och tänker utan istället blir det att jag mest bara sitter och stirrar tomt rakt ut och är helt blank i tankarna.Men, hur som helst! Morgonträningen gick bra förutom en svacka på kanske 20min då jag inte ville göra nånting. Som tur var så var svackan efter att jag hade kört klart mina grunder och hoppat. Så stor del av tiden var det ändå vila när jag inte ville köra. Skulle upp och köra en helform som jag bara körde halva av innan jag tröttnade och gick av mattan. Men två helformer blev gjorda sen, precis som tränarna ville, innan lektionen var slut. Plus att jag fick köra några halvformer också eftersom jag är en sån som kör bättre mot slutet av passet när jag är för trött för att spänna mig och inte längre orkar förstöra för mig själv. Då tyckte tränarn att det såg bra ut och jag fick köra lite extra för att öva på det.


Fick även i läxa resten av veckan att ut och köra intervallträning varje kväll. Någon hade tydligen alldeles för dålig kondition. =P

Öppnar ögonen

Inatt var en sån där perfekt natt som man vill att alla nätter ska vara. Jag la huvet på kudden nån minut efter tolv och sen öppnade jag inte ögonen igen försen klockan åtta. Underbart! Jag sov hur bra som helst och självklart ville jag sova ännu längre när jag väl vaknade. Jag tog mig faktiskt inte ur sängen försen kvart över tio! Då kunde jag tyvärr inte ligga och dra mig längre, började få ont i ryggen för att jag hade legat ner för länge.


Idag blir det till att röra lite mer på sig än vad man gjorde igår, då tog jag nämligen vilodag så långt man kan sträcka det och satt eller låg ner i stort sett hela dan.

Dags för lite frukost, en skål mjölk med banan och müsli jätte gott och perfekt när det är helg. Känns lite mer helg än min proteinshaker jag annars tar.

"Träningsnyheter"

Ibland när jag har tråkigt så kollar jag runt på träningssidor. Vilket är precis vad jag har gjort nu också.
det är väldigt sällan det står något nytt på dom här sidorna utandet är i stort sett samma övningar dom kommer med helatiden och det handlar självklart om att bli så vältränad som möjligt utan att behöva göra minsta lilla.

Men så hittar jag artikeln "populära träningsnyheter", spännande värre tänkte jag och ville självklart se vad det var för fantastiska nyheter som hade kommit nu. Men om det här är vad som klassas som nya träningsformer så var det ju inte mycket att hurra för. Capoeira och Kinesis kallades även för nya träningsformer för tre år sen och då hade i alla fall capoeira redan funnits i Sverige i flera år och utomlands har man kunnat träna det sen 1937 då det inte längre var förbjudet.
                        
Jukari var väl det närmsta dom kom med en ny träningform, det är faktiskt bara är lite mer än ett år gamalt och finns ju ändå inte i Sverige än. Lite förståels får man väl ha att det är svårt att komma på nya saker att skriva om på träningsfronten, då blir det lätt att dom kollar upp vad dom skrev om förra året vid samma tid och sen är det bara att repetera.


Trampar på stället

Morrn morrn!


Sitter här nyvaken och funderar på vad man kan spendera dagen med att göra förutom att träna. Men allt jag kommer på är saker som att gå ut och springa, gå igenom svärd, spela badminton och liknande. Även om jag sett fram emot att få vila så blir det lätt lite segt när det väl är dags.


Började dagen med att ställa mig på vågen för att se vart jag håller mig nu, men jag var kvar på 58,5kg. Lyckat! Inte riktigt som jag hade planerat kanske får väl bara hoppas på att det inte är muskler som har försvunnit i mitt försök att gå upp i vikt. =P

Efter det försökte jag äta lite chips till frukost eftersom jag var lat och inte hade någon lust att fixa nått annat, tyvärr var det ingen idé min mage gillade och jag började genast må illa. Får bli lite yoghurt med müsli istället.

Cookies

Fredags kväll är inte helt fel.

Medans många av dom andra
vi känner här på skolan åker iväg till wudaokou för att dricka öl i en rökig bar fixar jag och Zacke mat på rummet, kollar en film och äter snask. Säkert helt fel val av oss enligt många andra och visst tänkte jag tanken på att sätta på mig nått snyggt och följa med. Men eftersom jag tillhör dom som föredrar att stå på dansgolvet hela kvällen när jag är ute istället för att sitta vid ett bord och prata så var ändå valet att stanna kvar ganska enkelt då mina ben skakar då och då av trötthet även när jag ligger helt still på sängen.


Så det blev ett inköp av dom nya kakorna med choklad och russin i som har kommit ut här och en påse sura skittles. Sen poppade vi in G.I. Jane i dvdn och spenderade två timmar i sängen framför tvn. Inte helt fel kan jag ju säga! Ser faktiskt även fram emot att spendera större delen av morgondagen i en väldigt slapp position då det behövs en vilodag.


@ löparbanan

Hela förmiddan spenderades i träningshallen.

Först var det den tidigare nämnda morgonträningen som höll på i 2,5 timme som vanligt på fredagar. Varpå jag knatade in i viktrummet för att köra lår, där blev det squats med 50kg på axlarna, jag gick långsamt ner & sköt ifrån snabbt på uppvägen. Sen balansträning och jag avslutade med landningsövningar, sen så hade jag lyckats ägnat en timme på att träna mestadels ben, ovanligt!  Men då kan ni säkert förstå hur skönt jag tyckte det var att bara få sätta mig ner och stretcha ut en stund, även om benen inte slappnade av försen några timmar senare.

 


Det var nog inte försen

efter att jag hade sprungit en runda och stretchat ut ännu en gång som benen lyckades slappna av. Blev en kort runda på 2,3km som tog 11:49min och enligt min telefon tog jag 1862steg och brände 133kCal. Lite roligt är det ibland att ha en sportfunktion på mobilen.

Strong mind ~ Strong body

Härligt pass!!

I början var jag lite osäker på om jag var FÖR trött för att orka köra på, benen kändes som om dom inte riktigt hängde med i rörelserna och kopplade lite sent vad det var jag ville att dom skulle göra. Men är det fredag så ska det väl kännas. Speciellt som att det gick så bra igår och jag körde på "torsdagshårt", har nämligen insett att av någon konstig anledning brukar jämt tisdagarna och torsdagarna gå mycket bättre och jag har mer energi än dom andra dagarna.


Men tillslut så hoppade jag runt där, förmodligen mest på viljekraft, och klarade faktiskt en kombo som jag inte tidigare klarat. Kasta upp svärdet - hoppa - sparka - snurra ett varv - landa - fånga svärdet. En kombo som behöver mer teknik än kraft så det var väl en perfekt dag att öva på den. Det handlar väl mest om att våga fånga svärdet även om det inte kommer ner riktigt som jag hade tänkt mig. Tidigare i veckan då jag övade på den lyckades jag nämligen få in en metallbit i handen och sånt gör att jag blir lite fegare under ett tag igen.

Sista köret

Väldigt snart är det dags att knata iväg till veckans sista morgonpass.
Har precis fått i mig min proteinshaker som tyvärr har fått byta smak då mitt vaniljprotein tog slut. Så nu är det tillbaka till chokladsmaken igen. Men jag kan knappast säga att choklad är äckligt heller.


Tycker i alla fall att min frukost är betydligt mycket bättre än Zackes, idag är det muffins som gäller för honom. Kanske inte det bästa för att ladda till träningen, men å andra sidan så är dom ju fulla med energi så varför inte.


På linan

Äntligen kan man sitta vid sin dator igen och kolla runt på internet. Igår eftermiddag kom vi nämligen tillbaka online. Det var inte helt förvånande att vi inte behövde betala 420RMB som den förra killen sa, var bara att komma dit en annan gång när någon som inte kände behovet att tjäna lite egna pengar satt på kontoret. Då var avgiften tillbaka till de vanliga 20RMB igen.Träningen har flytit fram som vanligt ända tills idag då det kom två nya in i hallen. Men tyvärr körde båda två taiji och även om tjejen körde tävlings-taiji så är jag inte så säker på att hon vill köra i våran grupp trots att hon borde göra det, och gjorde det (tills viss del) idag. Hon tyckte det var lite för svårt för henne, började gråta och pratade om att hon ville köra i taiji gruppen istället. Så vi får väl se om hon bara hade en dålig dag eller om hon ger upp tävlingswushu på en gång trots att hon pratade om att åka på VM.

Mannen som kom var en sån där jäkla kindpussare, verkar som om alla som kommer från sydamerika ska envisas med att hälsa genom kindpussar. Men han pratade ingen engelska och gjorde lite framsteg då han lät bli kinden när han skulle gå så jag kanske kommer stå ut med honom. =P

Hade jag hittat tröjor med det här trycket skulle jag snabbt skaffa mig ett par.

Dags att bli illigal?

So sitter man har igen po ett rokigt internet cafe bland en massa zombie liknande kineser som antingen spelar world of warcraft eller kollar po filmer. Det var namligen dags att betala arsavgiften po internet och dom ville ha 420RMB innan det gick att anvanda igen.

Tyvarr ar ju inte CSN nogra av dom snabbast arbetande kontorsnissarna so pengar kommer vi sakert inte fo forsen tidigast nasta vecka skulle jag tro. Vilket skapar lite problem eftersom skolan vill att vi ska betala avgiften innan dom fixar varat visum som moste lamnas in for att fornyas innan den 27.e.

Men det ska sakert go att fixa, annars for vi bli illigala invandrare. =)

inget internet

Ater igen sa Har vi inget internet po rummet, nu blir det till att go och kolla internet cafe om man vill kunna hora av sig eller kolla mailen.

Ville bara lite snabbt beratta att jag smakade lite av Freddes matratt som en kines vr so snall och bestallde till honom. Det var vitt fint kott i som var lite som krabba i konsistensen, ungefar en blandning mellan kyckling och fisk. Tyckte faktiskt att det var riktigt gott, synd bara att man sag hela benen med fot, skinn och allt som lag i grytan. En san har liten krabat hade dom fangat in och hackat ner i grytan. Var i alla fall godare an vad dom ser ut att vara.

Aktuell Profil Cecilia Moberg

Fick en förfrågan via bloggen om jag var intresserad av att vara "aktuell profil" inne på TräningsProfilen.

Efter att ha kikat in på sidan och insett att det faktiskt kunde vara en bra träningssida tackade jag självklart JA till att få vara med samtidigt som jag blev medlem för att kunna titta runt lite mer och läsa deras artiklar m.m.

Så om du är intresserad av sport/hälsa och vill gratis kunna få lite tips och hjälp från en personlig tränare så bli medlem du också, men även om du inte känner den lusten så kan du utan att bli medlem läsa om mig på deras förstasida.


Stretching

Igår kväll var det dags för att få lite stretchingshjälp av Fredde igen.

Om jag inte kommer bli vigare av det här tror jag att jag blir tokig för satan vad ont det gör. Försöker verkligen ligga och slappna av, även om jag ibland måste bli påmind om att andas och  trycker in naglarna i handflatan för att inte tänka så mycket på hur ont  det gör från stretchingen.

Men trots att jag ligger still, blundar och inte rör mig mer än ofrivilliga ryckningar av smärta så började jag svettas för fullt, och ja faktiskt även gråta. Tror nog att det var första gången jag har börjat gråta av en stretching. Förmodligen därför jag är så sjukt stel, det är mer tårar som behövs.


Tävlingsträning

Idag blev det ett lite annorlunda wushu pass.
Istället för att köra det vanliga då alla går på led och kör alla grunder och hopp i en viss ordning så blev det istället det vi brukar kalla "bana" idag på träningen. Alla fick alltså gå och köra precis vad dom ville, skippa sånt som är onödigt för just våra former och öva mer på de saker vi har med.

Det var bara jag, Zacke och Tanja - en brasiljansk tjej som också ska åka på VM som var på träningen idag och Li laoshi tyckte att det var en bra idé att vi själva skulle testa och känna efter hur mycket och vad vi behövde träna på innan vi var redo att gå upp på mattan och köra en halvform lika bra som vi vill göra under en tävling.


Så det var roligt att få köra lite annorlunda än vanligt, även om man i stort sett gör samma saker men bara i sin egen ordning och som man själv vill. Ja det är knappast en hemlighet, jag HATAR att göra som jag blir tillsagd så självklart uppskattas det när jag får göra precis som jag vill även på träningen.

Fantastisk uppladdning

Med en halvtimme kvar till träning har morgonens frukost bestått av enbart en banan vilket inte känns som allt för mycket energi för ett 2,5 timmes pass. Det är svårt när man inte alls är sugen, men man verkar inte behöva fullt så mycket energi som vissa fått för sig som tryckern in mängder och åter mängder med mat heladagarna.


Själv litar jag på att min kropp ska säga till när det är dags att fylla på med mat, gick ju inge vidare med mitt försök att äta för fullt för att gå upp lite i vikt. Men igår kväll när jag ställde mig på vågen så kom jag precis upp till 60.0 igen, vilket var ett tag sen.

Men eftersom jag inte riktigt vill bryta på en vana som fungerar så är det väl bäst att jag tar lite mjölk med proteinpulver också, fast eftersom jag redan käkat bananen på sidan om så blir det ingen frukt shaker av det hela.

Vad har jag gjort?

Det har vart en riktigt härligt varm dag och ändå är det skönt att kvällen kommer med lita kyla. Det känns på nått sätt fel när det är jätte varmt dygnet runt, för även under sommaren så tycker jag som svensk att temraturen SKA sjunka, om ändå bara lite, när solen går ner.

Fyllde i mina träningspassfunbeat nyss, något jag hade missat att göra i nästan en vecka vilket gjorde det så betydligt mycket jobbigare. Men eftersom jag och Zacke i stort sett gör samma saker så behövde jag i alla fall inte komma ihåg alla olika pass som vart senaste tiden. 

Jag tror man blir lite blind för vad man gör. Själv tycker jag ju att jag knappt har tränat nånting idag. Det blev lite i morse, det vanlig morgonpasset som fylldes med grunder och handform.

Sen fysträningen jag nämnde och nu på kvällen körde jag grundsparkar igen, övade på att kasta upp och fånga svärdet och stretchade. När jag väl var klar med att fylla i mina träningspass så insåg jag att dagens träning pågick i sammanlagt lite över fyra timmar, så varför känns det som om jag knappt har tränat??


Svår startad

Det är aldrig roligt med måndagar.
Inte så att jag inte tycker om att det börjar en ny vecka full med träningspass, det är toppen! Men just måndagar är mindre roligt eftersom jag är så otroligt stel. Biverkningar av en vilodag.

Efter att ha blivit någorlunda mjuk, kanske en timme in i träningen så flöt det på fint. Så nu när jag har lyckats starta upp kroppen för veckan kommer det förmodligen gå snabbare att komma igång på resten av veckans pass.
 


När wushu passet var klart var det fys dags då lår och mage fick sig en lagom omgång. Men nu måste jag tyvärr springa iväg till kinesiska lektionen, har suttit och degat alldeles för länge sen vi kom tillbaka från hallen.

Uppvisning 12/9

Påväg tillbaka från löparbanan möter vi den ena efter den andra av killarna ur skollaget. Dom bär på sina tävlingsdräckter och vapen påväg mot wushu hallen. Nyfikna som vi är måste vi få veta vad som händer, vi vill ju inte missa nånting viktigt eller roligt som har med wushu att göra.Större delen av skollaget skulle ha en uppvisning för ett gäng japaner som hade kommit hit till skolan. Det var runt 50 stycken små tanter och gubbar från japan som körde taiji, ett gäng som hade uppvisning i aikido och en liten gumma som hade allsång och dans med oss allihopa som avslutning. Då var det tydligen roligt att det fanns vitingar där också som bara var tvugna att dansa runt med alla andra.


Skollaget körde bland annat: guoquan, nanquan, changquan, gunshu, tongbei, ditang och duilian. Å sen även en jäkla massa mer. =)

Riktigt roligt att se, även om vi redan har sett det mesta dom gör flera gånger om.

Taiji japanerna var ganska roliga att se, mest för att dom var så söta och höll på att tippa så fort dom skulle flytta benen.

Dom som kör aikido tycker förmodligen att det är roligt, men det är inte mycket till uppvisningssport.

Själv hade jag ju föredragit om dom hade några ninjor med sig som kunde ha klättrat runt i taket och kastat rökbomber och kaststjärnor =P

Lektanten var så glad och dansade runt och sjöng i mitten av ringen.

Självklart hamnade mycket på film, och om jag får igång min proxy igen så kommer det bli mer video inlägg.


Gårdagskvällen

Glömde berätta om vår myskväll vi hade igår med Fredde.

Jag hade bestämt att jag skulle äta färdiggrillad kyckling sen ett bra tag tillbaka efter att ha gått förbi grillen i stort sett varje kväll och vart sugen på det nästan ända sen vi kom hit. Så igår blev det äntligen som jag ville.

Kyckling och film var bestämt och vi frågade Fredde om han ville va med. Eller, nja vi frågade väl aldrig utan sa bara vad vi skulle göra eftersom vi visste att det var samma sak, då han skulle bjuda in sig själv såfort han fick veta. Men eftersom alla inte är riktigt lika galna i kyckling som mig så ville dom gärna ha nånting mer till. "Ska vi värma på lite grönsaker i stekpannan då?" Något jag inte heller tycker är helt fel, och ännu bättre blev det då Fredde påminde oss om att han är utbildad kock. "Yes! Du fixar maten." Å satan vad gott det blev!Honom bjuder vi över fler gånger till att vara kock åt oss! =)


Inte att glömma

Hade planerat att börja dagen vid nio tiden med att gå bort till hallen för att kasta runt med svärdet, kicka och stretcha lite. Men dom planerna gick i stöpet när vi vaknade strax efter nio och var jätte trötta. Istället satte jag mig och pluggade (helt otroligt) medans Zacke låg kvar i sängen ett tag till och drägglade på kudden.

Men vid tolv tyckte jag att vi fick ta och skärpa till oss, Zacke satt vid datorn och nördade, Fredde låg på sängen och var djupt konsentrerad av sitt spel och jag satt fortfarande med min kinesiska bok och övad på att skriva tecken.

Det blev fem varv av intrevallträning ute vid löparbanan för min del, och ikväll ska vi ut igen men då kommer jag bara att jogga lite som uppvärmning för att sen köra överkropp. för som vanligt när man har börjat med wushun ordentligt så glöms överkroppen bort.
           

Lusten var borta

Under större delan av dagens pass kändes det som om vi lika gärna hade kunnat stannat på rummet.
Sen gårdagens pass som avslutades med benträning hade jag fått en ordentlig träningsvärk, jag vaknade under natten och kommer ihåg att jag tänkte på benen som två hårda klumpar liggandes mot varandra. Då var det svårt att se fram emot morgonens träning.

Men när morgonen kom så gick vi dit, om ändå med väldigt långsamma och tunga steg.
Även om jag försökte så slutade aldrig tanken gå runt:
"Vill inte, vill inte, vill inte"
Inte konstigt då om man knappt fick nånting vettigt gjort.

Det bästa med dagar som den här är att det egentligen inte går dåligt så det finns inget med dom som förstör mitt humör. Dessutom så slutade vi passet med att köra halvform och då skärpte både Zacke och jag till oss, körde ordentligt, ja till och med bra, under den sista halvtimmen och den väldigt korta tiden gjorde att jag kan tänka på dagens pass som relativt bra ändå.Slutet gott allting gott ;)


Back stabbingUnderkläder, två linnen, en långärmad, jacka och byxor, allting genomblött sen träningen och hänger nu på tork i ett soligt fönster. Men trots alla lager av kläder och att Zacke kletade in mig med tigerbalsam så gjorde det ont om jag försökte röra förmycket på ryggen. Så det blev varken arials idag eller andra övningar som påfrestar ryggen allt för mycket. Det var ganska skönt att ta det lite lugnare idag och slippa känslan av att bli knivhuggen i ryggen när jag gör snabba vridningar.

Mindre roligt däremot att jag skulle köra svärd och behöva inse att jag aldrig har övat hela delar av den formen eller tränat tillräckligt på rörelserna för att kunna känna mig redo att tävla om en månad. Vem gillar att öva på saker man är dålig på? Inte den här tjejen i alla fall, vilket gör det så mycket svårare att bli bättre. =)
Inte blir det så mycket roligare att träna svärd medans Zacke sitter och skrattar medans jag kör och säger "vad bra det såg ut" med ironisk stämma.

Då händer det lätt att en tjej med mitt humör lackar ur, vilket Zacke tycker är hur roligt som helst! Förmodligen för att hur gärna jag än känner att jag vill slå och sparka på honom när han retas så älskar jag honom tillräckligt mycket för att inte vilja göra nån skada och vet att jag måste bromsa rörelserna innan jag träffar honom. Så jag står där som ett litet mongo bredvid honom och slår och sparkar mest i luften. Inte konstigt att han tycker det är roligt att göra mig arg.
Hämska kille! =)


Ungfär lika farlig som jag är för Zacke.


Nya träningskläder

De senaste dagarna har jag, enligt mina mått, haft ett lite större problem.
Jag ville lite mer än vad min kropp gick med på och trots att den sa ifrån flertalet gånger så fortsatte jag med mina övningar för att bli bättre på min nya kombo. Tillslut fick jag se mig besegrad och nu gör det ont att använda muskeln om ens bara för att ta djupa andetag.

Så nu sitter jag här med en timme kvar tills morgonpasset börjar och ser inte fram emot det ett dugg. Ok nu ljög jag, visst vill jag träna men tyvärr vet jag redan nu att det kommer göra lika ont som det gjorde igår. Jag får testa med lite fler tröjor och se om värmen kan hålla borta det värsta.

Det här kanske vore nått att träna i.

Cissi the nörd

Nu är det fullt upp.
Efter att jag började på kinesiskan har det inte blivit mycket slötid. Börjar morgonen med tre timmarsträning - inklusive egen stretching efteråt. Varpå det är lunch, innan jag sätter mig och pluggar i en timme. Sen har jag nästan en timme som jag får göra vad jag vill på, en timme som jag helst spenderar i sängen för att vila upp mig då jag oftast är ganska seg och mör sen morgonpasset. Men en del av tiden måste även gå till att duscha för att inte lukta fotbollslag när det är dags att gå till kinesiska lektionen.

Efter drygt tre timmar har lektionen slutat och jag har hunnit gjort läxan och får åter igen göra vad jag vill. Vilket blir, äta nånting, byta om och antingen sitta vid datorn och vara social på MSN eller ligga på sängen och önska att man hade tid att sova lite. Sen är det iväg till hallen för att träna eller bara stretcha en stund innan middagen.

Efter middagen, vilket är nu vid åtta tiden på kvällen så har jag helt fritt!! Den här kvällen kommer gå åt till att ligga i sängen och kolla film. Jag hoppas på att Ice Age 3 dvd:n vi köpte är av bra kvalitet för i så fall blir det den. Zacke offrar sig och kollar på tecknat för att få en glad och trevlig flickvän. =)Men det här schemat gäller bara för måndag, onsdag och torsdag annars är det ingen kinesiskalektion utan då blir det istället till att plugga en evighet själv eftersom jag både ska lära mig att skriva och läsa alla tecken igen och även läsa ikapp de tio kapitel jag inte tidigare läst för att kunna hänga med ordentligt på den avancerade kinesiskan sen. Idag kom jag även på den smarta idén att köpa en annan bok med sportkinesiska som jag ska lära mig på fritiden.

Vi får väl se hur länge jag orkar hålla upp fasaden att vara en smart liten pluggis.

Psykobitch

Idag hade jag verkligen inte ett lätt träningspass.
När man tänker på ett svårt pass så ska det vara jobbigt, gärna tungt och väldigt uttröttande rent fysiskt. Tyvärr var det inte så jag menade. Utan idag var jag psykiskt störd under träningen, killar kanske skulle säga att jag var "tjej". Hade det vart en vanlig dag och träningen skulle gått dåligt hade jag väl tänkt "crap", skrattat och försökt igen. Hade jag vaknat på fel sida skulle jag ha blivit förbannad om det inte gick som jag ville, bett alla dra åt helvete och velat ha sönder nånting. Men idag var jag lite mer psyko/tjej än så och varje gång jag missade ett hopp var jag påväg att börja gråta, och då kanadensarn frågade hur det var började jag nästan gråta igen för att jag tyckte han var så omtänksam.

Det var hämskt! Ville nästan gå tillbaka till rummet och gömma mig under täcket tills jag var normal igen. Men som tur var så vände det och träningen gick bättre, så jag slapp fler gråtattacker och kunde uppföra mig som folk igen.

Efter passet hjälpte Fredde (en annan svensk som är här) till med att plåga mig då han såg hur stel jag var i splitten. "Såhär kan vi inte ha det, nu blir det den här stretchingen varjedag" Aj-aj-aj-Aaaaj


Pirrar

Vi kom tillbaka från en lunch som för min del bestod av yoghurt, kyckling och strimlad potatis. Vid porten till utlänningarnas byggnad stod bland annat vår tongxue från Kanada och berättade att han idag började med kinesiskan igen. Dom skulle visst använda första lektionen till att repetera trodde han och sa "Du borde komma, du kan säkert hänga med". Å det var väl då tanken rotades.


Ska jag? Borde jag? Å viktigast, vill jag? Å självklart vill jag bli bättre på kinesiska! Men dom höll på med en bok som jag bara hade pluggat till kapitel 20 och dom låg på 30. Vill jag vara sämst i klassen? NEJ! Kommer jag vara sämst bara för att jag inte har läst allt dom har, förmodligen inte. Så jag bestämde mig för att gå på första lektionen i alla fall för att se hur mycket jag hängde med och hur viktigt det var att kunna alla kinesiska tecken som jag ännu inte läst.

Men väl framme kunde jag slappna av igen, ingen anledning att hyperventilera och försöka memorera alla meningar man lärde sig för länge sen. Det var visst nybörjar kinesiskan som började idag och den avancerade startar inte försen 21.a, både jag och Kanadensarn tyckte det var ganska skönt att vi kan gå på dom här lektionerna ett tag för att friska upp minnet innan det är dags att kunna en massa. =)

Ta inte MITT blod!

Första veckan med träning gick fint.
Det känns som om allt är rätt igen, ömmande muskler, trött, stel och seg. Samtidigt som man får dom vanliga tankarna. Varför har jag inte kört såhär helatiden? Varför har jag inte tränat hårdare? Vad får jag ut av att vila? Vart vill jag komma? VAD HÅLLER JAG PÅ MED?!

Det blev en kort träningsvecka då vi på fredagen åkte iväg till sjukhuset, nej då, inga nya skador på listan utan bara en vanlig hälsoundersökning. Det är dags att byta till ett studentvisum så då är det ett måste att göra.
Så vi gick upp tidigt och trängde oss in i bussen tillsammans med tjugotalet andra utlänska elever. När vi kommit fram och registrerat oss ställde vi oss i kön in till blodprovet, crap, nej! Det börjar rycka i muklerna och andningen blir kortare. Jag tar tag i Zackes arm och trycker mig lite närmre honom "älskling jag vill inte".


Jupp jag e en liten fegis, jag vet.
Men så brukar det faktiskt inte gå allt för bra för mig när det är dags för folk att sno mitt blod. Men jag har i alla fall vuxit upp och varken skriker eller sloss när det sker så det blev ingen fight, den här gången. Fast lätt fick hon det ändå inte. Fram med ena armen och hon knöt fast sin lilla gummi strap, slå, massera, slå, och sen börjar hon rynka ihop sina ögonbryn. "Hehe, det brukar vara sådär" - jag var lite glad över att hon i alla fall inte försökte sticka mig när hon såg att ådern aldrig blev större. Vi testar andra armen och det blev samma sak där. Man såg att hon blev en aning irriterad och frågade mig om det var OK att vi testade på handen istället även om det kunde göra lite ondare där.

Där lyckades hon i alla fall få fram en liten åder som hon stack in nålen i, men eftersom det var tänkt att blodet på egen fri vilja skulle lämna min kropp så tod det sin stund ändå innan hon fick så mycket som hon ville ha och hon fick flytta runt lite på nålen när kroppen tyckte att det fick räcka. =)


En sak var i alla fall bra, innan det var min tur att försöka ge ifrån mig blod så hade nervositeten gått över för att vi hade sällskap an en kille som var betydligt räddare än mig och trodde att han skulle svimma eller spy. Så då hade jag gått över till att mobba och försöka skrämma upp honom änu mer =)

Ingen mer väntan

Jag vakna flera gånger under natten.
Tittar mig omkring, hur ljust är det? Är det morgon? Men inte än, "vänd dig om och sov minst nån timme till". Men trots att man hela natten väntade hoppfullt på att morgonen skulle komma så kunde jag inte alls fatta vad det var för hämskt oväsen när klockan väl ringde.

Att välja kläder till första träningspasset var inte allt för svårt, svarta byxor - ett lika självklart val som den svarta långärmaden jag drog på mig. Så in med en shaker och en näve nötter till frukost sen var det bara att vänta smått ivrigt på att tiden skulle gå.

                   

Kommer in i hallen
, den luktar som vanligt - något instängt, damigt och luften känns syrefattig - precis som det ska vara. Tränarn är inte i hallen, förmodligen var hon och bytte om för hennes skor och handväska stod vid bänken, YES! Det är den lilla Li´s saker. Efter det vanliga fraserna "lovet har vart bra" "vi har mest tränat" m.m å så presentera den nya killen från Norge så förklarade hon att dom skulle dela upp träningen under den här terminen. Lilla Li tar träningarna på mån-tis och den större Li mellan ons-fre. Jaja, den lilla är ju i alla fall där 2 ggr i veckan. Så jag tror det blir bra ändå.


Lilla Li laoshi förklarar att när man är lika lång som mig och Zacke är det extra viktigt att sträcka på sig ordentligt.
 -Det krävs en liten kines för att kalla mig med mina 167cm för "lång" -

 


RSS 2.0