Jump a long

Igår var det sista lördagen på månaden vilket för mig betyder lösviktsgodis. Nu jobbade jag ju heldag så jag fick lite hjälp av både kollegan och vår brukare att äta upp en del av det men sen satt jag och försökte moffa in resten själv. Tillslut gick det inte längre, började må mer och mer illa. Nu kan man ju tro att jag åt hur mycket som helst men jag hade inte ens köpt ett kila från början kanske runt ett halvkilo. Men när jag satt hemma sen på kvällen och gav upp ätandet då det inte gick ner en bit till kom behovet av att träna. Å eftersom jag redan hade träningsvärk i magen, den vanliga lösningen då man känner sig tjock, blev det till att hoppa runt i nån form av dans/aerobics eller bara alltmänt skuttande. Helt svettig efter 11min. Som tur var så visades Sing a long på tv:n så jag fick i alla fall lite musik att hoppa runt till.

Springningen är fortfarande i full gång och imorse hade jag bestämt mig för att det skulle vara lätt, vilket det som tur var oxå blev. Så mycket skönare att springa när det känns lätt. I alla fall om det går snabbare än vanligt, annars betyder det ju bara att jag latar mig och joggar i snigeltakt.

Hade jag vart "ledig" och hållt i träningspasset med Zacke igår så hade jag kunnat skrivit om stora framsteg för Hanna och hennes butterfly, men nu har jag ju bara hört det från Zacke så det kan jag skriva om senare när jag har sett det själv =P

Slipper tänka..Helt min grej!

Igår skulle vi ha högre tempo på träningen, eller tja vi sa åt dom att ha högre tempo. Zacke som gick först hade ju samma tempo som vanligt. Jag som gick sist tyckte att det tog en evighet tills det var min tur trots att det bara var tre stycken emellan. Så vi var väl inte helt nöjda med tempot, men dom verkade lite tröttare än vanligt. Själv fattar jag inte riktigt vad som är så svårt med att ta i. Det är väl ändå dags för dom att kunna rörelserna så pass bra att dom inte ska behöva stanna och tänka på hur det ska vara.
Sen var det mage/höftböjare och jag å Zacke har massa träningsvärk, dom andra har lite ont. Å på nått sätt kanjag ändå inte riktigt tro att dom är så mycket starkare. Får en ju självklart bara att tro att dom inte riktigt tar i.

Men nu jobbar jag hela helgen så sånt behöver jag inte tänka på på ett tag. =)

Flyter fram

Idag har jag vart på kursen "flyt i livet har inget med tur att göra" med Tomas Enhager. Om hur man skaffar sig flyt, då allt bara fungerar. Att det mer var en känsla, och att vi kan styra över våra känslor. Barn har oftast flyt och det är ett naturligt läge att vara i men att det är svårt för vuxna att hitta tillbaka dit om vi inte övar. Väldigt mycket om tankens kraft och hur vi kan lyckas med det mesta bara vi tänker rätt.
Ett test vi fick gör var att stå axelbrett sträcka ut höger armen titta på handen och vrida oss så långt vi kunde åt höger med fötterna fortfarande på samma ställe. Kolla ut ett riktmärke hur långt vi kom med handen. Så tillbaka och slappna av, blunda och se sig själv framförsig hur vi gör samma rörelse igen, så mycket detaljer som möjligt. Men sen att vi kommer ytterligare 2dm, och 3dm. Sen göra rörelsen igen på riktigt.

Men jag har verkligen ingen träningsdag idag. Försökte köra lite på gymmet men gick hem ganska snart. Har inte vart ute och sprungit än, men hoppas att jag tar mig ut innan klockan är tolv. Å var inte heller med på wushu passet. Men då hade jag jätte ont i magen sen vi var på kinarestaurang. Sådär som jag lätt kan få av kinamat för den ofta är ganska fet, med mycket olja. Jag vill bara spy för att tömma magsäcken igen å slippa ha ont. Men det är ju så äckligt att spy. Så istället blir det att vara så stilla som möjligt tills det gått över.

Nu ska jag börja min tankeövning för att klara twisten utan att träna på den, enligt Tomas ska det fungera på en månad å jag vet hur man ska göra. Bara att försöka. =)

shake shake shake

Igår eftermiddag hoppa jag å Zacke in i supervolvon utan fungerande vindrutespolare och åkte upp till sthlm mitt i snöslasket. =)  Gick faktiskt bra ändå, lagom till att vi knappt såg nånting längre hittade vi en lastbil som kunde stänka ner oss ordentligt så vi fick bort all skit.
Träningen gick också helt ok, kändes i alla fall bra att se att vi fortfarande var bättre än dom som tränar där. =P Å så tar vi ju i ordentligt på dom passen eftersom det är "riktig" träning för oss. Måste ju gå bra när man tränar med landslagscoachen. Eftersom vi inte allt för ofta är med på deras pass så blir ju de kombis dom gör nya för oss. Å man lyckas ju inte alltid helt toppen, men det är ändå kul att sätta ihop lite olika rörelser. Något vi kommer göra mer på våra pass i Gnesta också. kom nämligen att tänka på att våra elever har ganska svårt med nya rörelser, det måste det bli ändring på!

Idag ville Zacke också ut och springa så vi tog oss ut i snön tillsammans, men det är ju betydligt mycket jobbigare att springa runt i snön och halka på isen än när det är barmark. Nu kom vi precis hem från gymmet där det till allas förvånad blev BEN! =) Men jäkligt bra benträning så benen skakade för fullt efter att vi var klara och skulle gå hem. Dom känns fortfarande helt döda, härligt! Nu håller jag tummarna för att det ska bli träningsvärk. Körde även bänk på 50kg igen som jag inte gjort på hur länge sen som helst, så jag har inte blivit svagare trots avsaknaden av överkroppsträning. 

Fick besök av farmor anka som hade åkt ända från gotland för att hämta ett tyg som jag hade köpt till henne i Kina. Hon glömde ta med sig tyget sen när hon åkte, men nu har hon i alla fall fått sett hur vi bor å vad Gnesta är för ställe. 

Skulle hitta en bild på ben som skakade, men så hittade jag den här istället. Gud vad GOD den ser ut!!!

Lättdistraherad man kan vara när det gäller nått gott. =)


håll er kvar!

Igår var det inte det lättaste att hålla mitt mål. Vid halvtio tiden på kvällen när Zacke låg i ett varmt bad påminde han mig om att jag skulle ut och springa. Skit skit skit. Ganska missnöjd satte jag på mig träningskläder och springskorna, kan ju inte sluta nu måste klara det fram till nyår i alla fall. Men det blev för första gången minimum rundan på 1km.

Ikväll blir det träning uppe i sthlm, var ett tag sen sist nu så det ska bli roligt. Hoppas bara att inte sträckningen gör allt för ont. nu när det börjar bli kallt känns den bara mer och mer.

Jag vet inte riktigt vad det är, om dom skärper sig nu för att dom vet att vi inte kommer vara kvar hur länge som helst eller om i stort sett alla lyckades hitta ett trappsteg i träningen samtidigt. Det har i alla fall blivit framsteg lite överallt, vilket självklart är roligt. Så får vi väl se om dom lyckas hålla sig kvar där uppe eller trillar ner ett steg igen.

En ljusare framtid

jaha vad har jag haft för mig sista tiden då. Jobbat...ööö ja nu kommer jag ju inte ihåg så mycket mer. Har lyckats hålla igång mitt springande varje dag som jag i alla fall ska köra med fram till nyår.
Idag började vi med att åka till badhuset och simma i 20min sen in i en härlig bastu vilket gör det så lyxigt och härligt. Sen iväg till gymmet och träna överkropp, vilket var lika jobbigt som verjegång man får för sig att köra överkropp = en gång om året ungefär.
Efter mötet på jobbet så kom joggingrundan samtidigt som snön satte igång på riktigt. HÄRLIGT, SNÖ!! Det är ju så mysigt.

Å på kvällens träningspass så berättade vi om våra planer att flytta till Kina på obestämd tid, så då kan jag ju börja skriva om det här oxå. Inte för att jag inte har klagat nått på sverige tidigare men allt känns så mycket bättre nu när jag kan se framåt och veta att det finns ett slut på tiden här. Självklart är det jätte jobbigt att behöva lämna våra elever som vi sviker. Men nu när vi är runt 24år måste vi försöka få ut det sista av de få år vi har kvar att tävla internationellt.

Inte bättre än nån annan

Humma ja kanske, varför inte. Vissa dagar behöver man ju den där extra pushen för om man inte gör nått så kommer jag ändå att ångra det. Känner att det är lika bra att börja nu så kan jag väl skriva in mig på det i december. Såvida jag inte har missat det nångång. För om jag inte ens klarar mig fram tills dec, vad är det då för vits. För när jag väl skriver in mig så kommer jag inte få fler changser om jag misslyckas. Det är EN changs som ska hålla i sig....ja hur länge måste jag nog bestämma för mig själv först.
HÄR kan ni kolla in vad jag pratar om, vad för skumt jag har hittat som jag bara måste testa. Vilka är med mig?
Det är ju bara 1km som gäller de dagar då man försöker gömma sig under täcket i hopp om att inte självdiciplinen ska hitta en. =)

Idag börjar jag jobba kl 13 sen är jag fast inne på jobbet tills 09 imorgon. Så innan dess måste jag ut och springa, vill ju gärna få nått gjort  å ändå sitter man här å tittar på snygga tjejer på tv:n (Top Model) å känner sig lagom trist och slapp.
Men jag ska få nått gjort....snart.

När jag blir stor

Vad vill du bli när du blir stor?
Hur många gånger har man inte fått den frågan. Själv väljer jag att svara på vad jag ska ha blivit när jag är 26-27. Ja ska bli jäkligt bra på wushu. Det är mitt mål i livet just nu. Nästa mål kommer förmodligen gälla nått helt annat, då kanske jag kan ge ett sånt svar som alla vill ha, ett jobb relaterat svar.

Nu är jag i alla fall inne i en väldigt jobbig och konstig känsla. Förmodligen är jag mitt uppe i omställningen från att ha vart i kina och tränat mycket å så kommer man hem och mår skit över att jag tränar så lite, men med tiden så vänjer man ju sig, å det är mitt där emellan jag är nu. Det växlar från sekund till sekund.
"Skit, jag tränar aldrig jag är så dålig och lat." "Jag har ju precis vart ute och sprungit då kan jag vila lite." "Vill jag bli bra kan jag inte sitta hemma på min feta rumpa" "Jag skiter i det här det är ändå ingen vits, jag börjar bli för gammal och är för dålig." "Ibland får man vila lite, jag är ju fortfarande vältränad och tappar inte så mycket av att vila."
Å så vidare i all evighet ungefär.

Tyvärr lyckas jag inte ens säga till mig själv det jag helst av allt vill bli. Jag vill bli bäst! Men så fort jag ens tänker tanken så ändrar jag den genast till, "i alla fall en av dom bättre, i europa". Känns lite som om jag försör för mig själv genom att tänka så. Som jag skrev precis i början "jäkligt bra" vad är det egentligt. Inte tillräckligt bra!!

oops

Datorn blev mitt fall.
Morgonpromenaden lyckades jag bra med. Började med att jogga och gå om vartannat bort till svägerskan för att få igång pulsen sen blev det en härlig morgonpromenad med lerstänk och halkningar i backen. =)
Sen gick vi en timme i vårt "shopping center" STOPP-huset, hahaha. Det består av en hemköpsbutik, järnia, intersport och eurostore. Men det gick att få tiden att gå där ändå.
Så åt vi en mindre nyttig frukost, mackor med salami och brie å varm choklad till, smarr smarr. Å hon hade köpt värsta super läppglanset som man kunde använda om vill ha effekten av en läppoperation utan att behöva göra den. Det kanske bara håller i en timme men det var coolt, å shit vad det stack i läpparna. Det börja sticka jätte mycket så blev dom röda och större. Vad roligt man kan ha som tjej. =)

Men sen framåt tolv hände inte så mycket mer, jag kom hem och installera diablo, sen blev man ju sittandes tills Zacke kom hem. Höll i ett nybörjarpass och nu är det dags för mat.

Ojoj nu kommer Zacke vara deppig ett tag hand konto på diablo blev avstängt, förmodligen pga hans fusk som har vart igång väldigt mycket dom senaste dagarna. Hummm, inte bra

Solens värme når nästan fram

Idag vaknade jag med toppen humör, eller det växte väl snarare fram på morgonen. Tänkte börja med en morgonpromenad som övergick till springrunda och det kändes lätt och härligt. Påväg till morgonmötet skuttade jag fram och var allmänt glad över att solen sken (bakom molen, men ändå). Å jag har verkligen ingen aning om varför, men varför fundera över sånt bara att njuta av stunden, är ju faktiskt inte jätte ofta man blir så glad att man känner för att hoppa fram och sjunga.

Imorgon är jag ledig och hoppas på att vara på lika bra humör gå morgonpromenad och sen bort till badhuset för att simma och basta.

Lagom seg i huvet

Färdig med helgens jobb vilket känns väldigt bra. Inte för att det är så mycket bättre att bara vara ledig en dag nästa vecka. Ska försöka få in lite träning imorgon i pausen mellan förmiddagens möte 9-12 och eftermiddagens jobb pass 15-21. Jag har ju tre timmar på mig att gå hem å byta till träningskläder för att få nått vättigt gjort innan jag måste göra mig iordning för jobb.
Å så borde man ju ut på en ordentlig morgonpromenad innan mötet också, det är ju så himmla mysigt ute vid sju tiden, om det inte regnar vill säga. Då är det kanske inte riktigt lika mysigt men jag ska försöka ta mig ut oavsett väder.

Känns inte riktigt som om jag kan tänka klart nu även om mitt jobb är väldigt lätt fysikt så blir man totalseg i huvet. Så nu ska jag sitta hjärndöd framför tv:n ett tag tills man är människa igen.

Zacke den bäste

Som vanligt när jag har träningsvärk är det väldigt segt att komma igång, jag behöver mycket uppvärmning och måste köra alla sparkar för att kunna köra ordentligt sen. Tyvärr körde vi inte allt som vanligt idag för Zacke gick först och han ville väl helt enkelt inte det, utan hoppar över allt han inte gillar. Å det är ju aldrig roligt när det inte går nå bra. Oftast låter jag det gå ut över andra och jag hatar allt och alla helt plötsligt. Å ju sämre det går för dom andra på träningen då desto mer illa tycker jag om dom.

Jag vet att jag inte är den lättaste att ha å göra med då.
Vi kommer hem och Zackes matlåder för hela veckan ligger i hallen som jag stör mig på men vill inte plocka undan. Jag måste laga mat för Zacke vill ha pizza och jag måste ha matlåda. Han kommer in i köket mad alla matlådor och plockar. (Å suck vad han e ivägen) "Ska inte du kolla din bot" Han går till datorn istället och fixar med spelet. (Att han inte hjälper till) Alla killar tänker väl "Ja sådär hopplösa är alla tjejer" Men det är inte med flit det bara blir så trots att jag vet hur knäppt det är.
Han åkte iväg och köpte sin pizza tillslut i alla fall och kommer hem med blommor till mig "Du verkade inte så glad förut"
JAG VET! Jag har världens bästa kille. Går ju inte att vara på dåligt humör längre då. Puss puss puss, blev visst en toppen kväll ändå.

från slö till ont

Nu får jag igen för att ha vart ledig några dagar här i veckan, jag jobbar 8.30-21 nu lördag och söndag.
Idag började jag jobba vid åtta men som tur var så öppnade badhuset klockan sju så jag stod vi dörrarna när dom öppnade och hoppa i vattnet för att simma 20 längder innan jobbet. Hann inte basta nått men det var skönt i alla fall.

Nu är det snart dags för kvällens träningspass och gårdagens träningsvärk har redan kommit. Benen gick direkt från jätte trötta till träningsvärk. Dom var fortfarande svaga när jag vaknade imorse som om jag nyss hade tränat. Men nu har det mer gått över till att göra ont.

fy skämms

Jag kan ju börja med att erkänna mitt misslyckande. Jag har inte vart ute och joggat nått idag som jag ville göra, igår när jag tänkte på det i alla fall. Fast armhävningarna, rehab för baksidan och wushu passet blev ju av. Benfysen på passet var riktigt jobbigt, vet inte om det var för att vi körde ben på gymmet igår eller hur det är. Man ska ju inte köra så mycket av samma muskler två dar i rad men nu fick det bli så i alla fall, borde bli ordentlig träningsvärk efter det här.

Vid tio tiden idag stängde jag av tv.n och datorn för att se hur mycket man får gjort när jag inte går och tittar på datorn helatiden eller sätter mig framför tv.n. Lagade en trasig tröja, tvättade två maskiner, putsa fönster, diska, fixa tyget på fotöljerna, damma, bytte lampor som hade gått sönder å rotade fram en stor kinesisk tavla som ska upp på väggen för att dölja lite fula skruvhål. Men först måste jag göra en ram att sätta in den i men det blev inte idag.

Enligt planerna

Men tanke på vad jag hade för planer för dagen så var det väl inte allt för svårt att räkna ut att jag var ledig från jobbet. Jag är ju inte mer än människa och tyvärr lika lat som dom flesta därför gäller det att ha ordentlig koll på sig själv om jag ska göra det jag vill göra för att må bra på längre sikt. För visst kan vi tro att vi mår bra av att få sitta i soffan och bara ta det lugnt/ ha det skönt. Men hur många är egentligen nöjda med sig själv i efterhand när vi vet att vi hade kunnat göra nått mycket bättre med vår tid. Bara så sjukt svårt att övartala sig om det när man väl sitter där.

Därför gäller det att göra upp en plan och hålla sig till den. Så igårkväll när jag gick och la mig plockade jag fram träningskläderna och la bredvid sängen. Att gå runt och välja kläder på morgonen kan nämligen vara en fälla, tar det för lång tid kan man slappa ihop. Av samma anledning blev det bara en proteinshake innan rundan. Egentligen är dom inget som jag rekomenderar med tanke på alla smakämnen och aspartam och annan skit som dom innehåller. Å så mår jag lite illa när jag har druckit den, men jag vet ju att det är bättre för musklerna att få i sig lite protein innan jag börjar träna på morgonen. Å om jag sätter mig för att äta frukost så vill jag inte resa mig igen för att gå ut och springa.

Wushu passet gick snabbt som vanligt när det bara är en timme, och nästan alla klarade stå-upp träningen. En kombinerad träning för mage och ben. Du sitter ner och med hjälp av en annan person som håller i benen gör först en vanlig sit-up, men istället för att vända innan du kommer upp för långt fortsätter du helavägen och sen i slutet ställer du dig upp helt. (självklart utan att ta hjälp med händerna i marken) Så vänder du och gör rörelsen tillbaka ner till sittandes och avslutar som en sit-up igen. Som vanligt när det är en ny övning vill ju folk gärna prata mer om hur det känns och om den är svår eller lätt istället för att bara köra övningen ordentligt.


Dagens träning
Löpning 10min
Simma 20min
Benträning: hacklift, baksida lår, sittande frammåtspark, raka vader och hopp på bänk med ett ben och jämfota
Wushu pass grunder.

Morgondagen
Jogga längre runda, stretcha split och spagat 15min.
100 armhäv.
rehab baksida lår
Wushu pass med benträning

Stå upp träning

Det händer inte mycket på träningsfronten för min del just nu, igår blev det mage och rygg träning. Idag blev det ännu mer reduserat, endast en promenad. Riktigt illa, speciellt eftersom jag jobbar i helgen och inte kan träna då. Iofs så jobbade jag idag å att själv ta sig iväg för att träna ett ordentligt pass mitt på dan är inte det lättaste.

Nu vill jag fixa mycket här hemma, göra det snyggt och köpa en massa grejjer. Vill att det ska vara snyggt när Zacke fyller, är väl mest bara att jag vill ha en ursäkt att köpa nya saker till lägenheten för att snygga till den. =)

Hittade ett filmklipp med några som tränade fighting av nått slag, dom gjorde i alla fall en ny form av magträning som vi inte har testat. Så nu har jag och Zacke kollat om klarar det så ska dom andra på träningen få testa imorgon. Det var inte direkt nå jobbigare, bara lite svårare vilket kan vara skoj. Istället för situps så var det standups. Vi får se hur det går för dom imorgon. Hoppas vi lyckas visa hur det ska gå till också. =)

Drömmen om imorgon ser ut såhär:
Vakna ganska tidigt.
Dricka ett glas proteinpulver blandat i vatten.
Ut och springa en runda ca 10-15minuter i snabbt tempo.
Äta ett helt ägg + två äggvitor + 2 frukter
Gå bort till badhuset och simma ca 20min, duscha och basta.
Lunch slappa och ha det bra
Styrka i ladan, BEN
Middag
Wushu, mycket grundsparkar, mage och stretching.

Tyvärr är risken att dom fem första punkterna försvinner antingen att jag sover bort dom eller är dum nog att sätta mig vid datorn när jag vaknar. Å sen gnälla på mig själv om att jag är för slapp, lat och dålig resten av dan, och möjligen några dagar frammåt. =)

helgens träning

Lördagens träning gick riktigt bra, dom visade att dom faktiskt kan om dom verkligen försöker och vill. Så jag vet inte riktigt varför som inte kör så bra helatiden. Vi måste nog tjata, gnälla och klaga en massa för att dom ska fixa till alla sina småfel. Dom gjorde i alla fall stora framgångar. Tyvärr glömmer dom nog bort det ganska snabbt igen.
Tyvärr gick det inte riktigt lika bra idag. Dom försökte väl men lyckades helt enkelt inte. Snabba explosiva rörelser är inget dom har lyckats med än, det spelar ingen roll om det gäller ett hopp eller bara en snabb rörelse med handleden. Behöver övas mer på helt enkelt.

Vi har jätte fint väder både idag och igår, minusgrader på natten så det ligger en massa frost på marken när vi vaknar, det är så fint. Så nu ska vi ut och röra lite på oss.

RSS 2.0