Träna - äta - träna - äta


SKIT TRÖTT
Har vart känslan genom heladan.Men det blev jogging till jobbet, och jogging från jobbet. Sen ett riktigt bra pass på gymet innan jag helt enkelt inte hade tid med mera träning. Å så tröck jag in två måltider också från dess att jag kom hem kl 17 och nu när middan precis sjunkit ner strax efter nio.


Middag nummer två.Man får satsa på snabbmat om det ska lagas och ätas två måltider på en kväll, så först när jag kom hem slängdes det ihop mac. & cheese med broccoli och färsk spenat. Nu efter gymet fick det bli apelsintorsk med bulgur å så lite färska grönsaker.


Lagom sexigt

Sen dagens krig så påminner jag lite om någon som lider av rödahund, eller vattkoppor eller vad det nu är för sjukdom där man får en massa röda prickar över hela kroppen.Det svider till en del ibland när man blir träffad.


Jag kommer nog vara sådär lagom snygg och blåprickig tills imorgon då mina danslektioner börjar. Känns jätte bra att visa sig i ett par hotpants och ett linne nu. =P


Fredagsträning

Igår efter att nybörjarna hade fått gått hem så blev det hopp och trix övningar på det avancerade träningspasset.

Eftersom upphopp är en sak som är bra att ha med både i uppvisningar och tvåmansfighter - två saker jag vill köra mera av - så övade jag mest på dom. Var riktigt länge sen man tränade på dom och det KÄNNS! Idag är jag öm och stel i nacken.


Lagom tills jag lyckades få tillbaka tekniken för att klara dom en och en visar Zacke hur han körde dom förut.Coolt!! Det vill jag också kunna - måste testa.


Vill ni också testa så är mitt tips att landa på händerna först. Det är lite jobbigt att tappa luften i varje nerslag. =P Men man måste ju börja nånstans för att lära sig.

Krigdag = vilodag?

Jag hade en tanke på att dra till gymet när jag vaknade, men så har jag suttit här i en timme och inte gjort smack istället. Vad kan man säga - det är lördag.

Så, what to do. Vid halv elva tiden ska vi sticka iväg för ett softairgun krig nånstans i närheten av Nyköping. Så det kommer säkert ta runt sex timmar innan man är hemma igen. Lutar det kanske åt vilodag idag?
Sorry frånvaron

Som ni anar har det inte funnits allt för mycket tid till att bara sitta. Å det finns det väl egentligen inte nu heller eftersom jag måste fixa ihop nånting att äta innan träningen.

Så jag bjuder på några Gnesta Wushu bilder istället och hoppas att det finns lite tid över ikväll för en uppdatering.


Bättre bättre bättre

Precis kommit hem från dagens träning - gym.
Vi kommer dra med de avancerade till gymet varje måndag numera för att se till att dom får upp styrkan i lår, rumpa och bål framförallt. Bättre hopp, bättre ställningar och bättra stabilitet är målet!

Sen kör vi även lite andra muskler, ju mer träning desto bättre eller hur?! Jag är i alla fall helnöjd med dagens pass, inte bara för min del utan även med Hanna - en av våra tävlanden - som idag ökade till att köra benböj med 50kg. Toppen toppen - jag minns när jag började med benböj och tyckte 50 var jobbigt. Därför är det så roligt nu när man tränar upp en ny.


Hanna


Nu ska jag ta och fixa till håret så man inte ser den där ljusare utväxten som envisas med att komma.


Så jäkla kul!

Åkte upp mot Stockholm för ett prova på pass med pole dance.

Det var skitkul!
 Å även om det bara var ett halvt pass idag så lärde jag mig en massa olika rörelser där man hängde, snurrade, åla på marken och allt möjligt. Jag var först med att anmäla mig till kursen efter passets slut. Så nu hoppas jag på att jag hinner komma hem från skidåkningen i Orsa nästa söndag för att gå på första träningen.

Efter att jag har gått på några pass och lärt mig några rörelser bättre så kommer jag självklart att dela med mig med vad jag gör!


*

Passade även på att handla lite när jag var uppe bland alla affärer. Bland annat en cool och snygg vårjacka:

     

Hoppas jag gillar det!

Den här dagen har jag sett fram emot hela veckan!!
Efter att ha tränat wushu i åtta år ska jag äntligen testa en annan träningsform. NEJ NEJ - jag kommer inte sluta med wushu. Men på söndagar har vi inga träningspass så då kommer jag förmodligen börja åka upp till Stockholm för en träning jag enbart kommer köra för skojs-skull.Idag är det ett litet prova-på-pass och jag tror att jag kommer att älska det! Det här har jag nämligen viljat göra redan innan jag började med wushun. Det ska visst vara väldigt bra träning - och det är ju en uppvisningsform så man ska tänka på varje del av kroppen samtidigt som det ska se lätt ut.

ÅÅåå jag vill börja träna redan NU!Inte idag inte

Jag svängde förbi gymet ändå.
Vila väntar jag med tills någon dag när jag är trött och seg.Det blev ett pass för rumpan, lår, bröst och mage i ett gym jag hade helt för mig själv eftersom det var stängt idag. Körde bara en eller två olika övningar för varje muskel men 6-7set av varje.- - - - * - - - -Taco och film kväll, men nu blir det badet för min del
HELG!

God morgon alla glada!
Grinisar får krypa ner under täcket igen.
Inatt sov jag länge och gott, fast det tog ett tag innan jag lyckades komma till ro. Det var en sån där natt när jag inte kunde somna försen Zacke låg bredvid mig. Men efter att ha fått några godnatt pussar sov jag som en liten knoe. =P


använda tiden till att gymma - eller inte?Tordagens och fredagens träning bestod av två st wushu-pass och en joggingrunda. Men idag har jag inte bestämt vad som ska tränas än. Ska man ta en vilodag?

IDIOT

Hemma från dagens tuffa wushu pass. Den här veckan känns inte alls lätt, men så ska det ju vara efter alla lov. Vi måste få igång kropparna igen. Det gör ont i fötter, knän och runt smalbenen att hoppa men det kommer försvinna efter några träningspass när jag har vant mig.

Med träningsvärk i rumpan och i vaderna skulle vi idag köra 30 djupa upphopp med klapp på bom åvanför huvet, utan vila vidare till 5 vändor idioten och samma sak en gång till. Jobbigt , jobbigt, jobbigt - riktigt bra!Men nu tänker jag hoppa i ett VARMT bad och bara njuuuta!
för det är min trötta kropp värd


Inte glömma det mentala

SÖMN: 6 timmar

MOTION: 20min prom.

TRÄNING: wushu 1,5 timme - uppvärmning 10min - tänja ut 10min - grunder & hopp 45min - 1min*6 intervaller av mattsprigning (höga knän) varvat med plinthopp (jämfota) 3 av varje - 1min*6 intervaller av mattsprigning (bakåtspark) varvat med plinthopp (ett ben) 3 av varje.

KOST: frukost - gröt
          mellanmål - 3 sportknäcke med ost
          lunch - köttfärsröra med ris
          mellanmål - 1 sportknäcke
          före träning - avokado, keso, 1ägg, 1 näve jordnötter
          middag - pasta, tonfisk & keso

         övrigt: koffeinpiller och 1/2 powerking till träningen

FORM: Fokuserad och glad, väldigt trött om jag slappna av men inte under träningen.NOTERING: Tänk på vad du gör! Fokusera! Vad är målet - och tänk på det när du tror att du inte orkar mer. Vill du vara en motionär eller en atlet?

Inbokad

Idag vart det scheeta bra konditions träning i slutet av wushu passet!


ILLAMÅENDE  - Oooh yeah
Då vet man att man tog slut på dom krafter kroppen hade att ge.

*
Nu har jag även bokat in mig för att testa en annan sorts träning på söndag. Ska bli jätte spännande, och roligt hoppas jag.

Då så ska jag försöka att inte bry mig om hur hårt alla andra kör, bara fokusera på mig själv. Får se hur det går när man inte själv är tränare.

Gomorron, gomiddag, gokväll

Idag har det vart fullt ös, gick hemifrån 06.30 och kom innanför dörren igen 20.30. Då var det bara att laga middag, äta och hoppa in i duschen...egentligen.

Jag var nämligen iväg för en lektion på körskolan efter jobbet sen vart det direkt vidare till gymet för ett BENPASS! Försökte inte ens på 100kg idag efterom jag inte hade någon med mig som kunde backa om jag inte skulle klara det. Men man kan köra på ordentligt även när man inte maxar.
-  -  -  -  -  *  -  -  -  -  -
SÖMN: 7timmar

MOTION: promenader (till och från jobb & körskola)

TRÄNING: Benböj: 50kg - 7rep, 60kg - 8rep, 80kg - 8rep, 90kg - 6rep, 85kg - 6rep.
               Utfall i smithen: stången - 8rep/ben, +5kg - 8rep/ben *2, stången - 8rep/ben.
               Lårcurl: 15kg - 8rep, 20kg - 8rep*2, 15kg - 10rep
               Sittandes vader: 20kg - 8rep, 30kg - 8rep, 35kg - 10rep*3

KOST: Frukost - müsli med mjölk
          Mellanmål - 3 sportknäcke med ost
          Lunch - blodpudding, bacon och rivna morötter
          Mellanmål - 1/2 måltidsersättning
          Middag - köttfärsröra med ris

          Övrigt: Godis & chips


Nu har jag precis sett klart Rush Hour 2, så NU tänker jag kliva in i duschen och göra mig redo för att hoppa i säng.

 


Dagbok 10/1

SÖMN: 7 timmar

MOTION: 25min powerwalk

TRÄNING: 1,5 timme wushu - inkl uppvärmning och stretch.

KOST: frukost - gröt
          mellanmål - 3 sportknäcke med ost
          lunch - flygande jakob m. ris
          mellanmål - 3 ägg, jordnötter & te
          middag - blodpudding, bacon & rivna morötter
 
          övrigt - powerking, godis, burn-piller


FORM: Kände mig pigg och kunde köra på bra tills musklerna inte längre orkade röra sig som jag ville.


Mmmm me likey likey


Nu har det startat

Nu har man kommit igång med träningen igen, och det känns att jag har haft uppehåll från wushun.


Shhiiit
vad jobbigt det var

Vi blev alla helt slut och det var ingen vits att köra på ordentligt då skaderisken skulle bli alldeles för hög. Så efter en timmes träning fick vi gå över till stretching istället.
Jag som hade tänkt att gå vidare till gymet efter träningen men det var ju bara att glömma, jag fick vara glad att jag ens lyckades gå.

Uppvärmning inför morgondagen

Töväderet som var igår satte stopp för all tolkning efter bilen då det bara var is kvar att åka på idag, istället hoppas jag på lite nysnö tills nästa helg. 


På eftermiddan åkte vi upp till stockholm för ett möte, och när vi ändå var där så passade vi på att träna lite på sthlm wushu skola. Så fick man sparka ut musklerna lite igen inför imorgon när träningen börjar.
SÖMN: 8,5 timmar

TRÄNING: 1time wushu i lugnt tempo + stretching

KOST: Frukost - proteinshaker
          Mellanmål - avokado
           -   -  -  -  -
          Mellamål - 1burk majs & ett gäng oliver
          Middag - flygande jakob

          Övrigt: PowerKing, godis, jordnötter

Sista helgdagen för veckan.

Go morron!Nu ska jag snart ta och åka ut å tolka efter bilen med miniskidor och pulka. Några av killarna byggde visst ett hopp med grävmakinen igår så nu ska det bli flyga av!


Sen ska jag upp till Sthlm för ett spännande möte, men mer om det senare!


Vilodag


Idag har jag haft en slapp vilodag
och det enda ansträngande jag har gjort var när jag var ute i snön och lekte, grävde gropar på gräsmattan och byggde vindskydd. Men vi var ute lite för tidigt och det var tyvärr bara kramsnö på ytan. Gissar på att det är bättre lekväder imorgon.

Nu har vi haft en tacokväll som avslutades med ett försök att äta en massa godis, mest bara för att det är lördag. Men efter att ha tagit en av varje sort så tröttnade jag.


_    _    _    _    _    _    _    _    _    _


Såhär på kvällen
vart jag lite rastlös - händer lätt när man inte tränar. Så då gick vi ut och lekte i snön igen, men på ett annat sätt.


Kom två killar och gick förbi oss och även om dom försökte att inte vrida nacken ur led så vände dom på huvet ett par extra gånger efter att ha passerat. Vilket jag förmodligen också skulle ha gjort om jag såg någon stå såhär i parken.

Sista fredagen innan träningen börjar!

Även om jag inte klarade benböjen som jag ville så hade jag en lyckad träningsdag.


SÖMN: 7 timmar

MOTION: Promenad 30min, jogging 2km

TRÄNING: Benböj 20kg - uppmjukning, 50kg - 3rep, 70kg - 3rep, 90kg - 2rep, 100kg - 3rep (tönt-djupa), *130kg - 5rep (höga), 60kg - 10rep, 70kg - 8rep, 60kg - 8rep (hopp).
Benpress 150kg - 10rep, 200kg - 8rep, 150kg - 10rep (ner på tå).
Hacklift 60kg - 10rep, *100kg - 3rep, 80kg - 6rep
Benspark 7vikter - 7rep, *8vikter - 5rep, 9vikter - 3rep, 5vikter - 10rep
Mage i ställning 10kg - 15rep*2 - 20rep
Mage hängandes 10rep*3
Mabu 35kg * 1min
Stretching 10min

*Nya rekordKOST: Frukost - gröt
          Mellanmål - 1,5 fralla med ost
          Lunch - köttfärs, keso & morot
          Middag - räkor, avokado & keso
          Bio smask - bacon snacks & cola
          Kvällsmål - mjölk med müsli
*

Efter middan satte vi på övningskörnings-skylten och gasade upp till Heron för en biokväll.Kollade på RED och den var helt klart en film i min stil, rolig, action, massa vapen och explosioner. Dessutom var Bruce VÄLDIGT cool.


Crapåo

Det känns alldeles för osäkert att köra djupa på 100kg. Jag vågar ju inte riktigt gå ner och vänder därför för tidigt. MYCKET irriterande. Nästa gång blir det till att köra en massa på 90kg så jag fattar att det inte är så jäkla mycket svårare att köra på 100.

Eftersom jag blev irriterad på mig själv och mina fjant-djupa benböj gick jag över till att köra på ännu tyngre och höga istället. 130kg med små böj, har nog bara kört sånna på 125kg förut, och nånting ville jag ju lyckas prestera idag.
Ja det blev i och för sig en del andra nya rekord också. Så jag är ändå riktigt nöjd med dagen pass.

En sån som man springer igång.


Slet mig tillslut upp
ur en alldeles för bekväm soffa och gick ut för en kortare joggingrunda så jag piggna till inför träningen.
Lite mer vaken, lite mer redo, å inte alls lång tid kvar till träning.


Nu har det blivit helg!

Smask! Nu har jag precis ätit upp lunchen och tömt en burk PowerKing.Får se om jag lyckas ta och lyfta rumpan ur soffan nånting innan det är dags för ett pass på gymet ikväll.
Då blir det till att göra ett nytt försök på en dubbel 100kg squat.

 


Dagens koll

Härligt med en dag ledigt såhär mitt i veckan! Nu har jag precis avslutat dagen med ett varmt bad, scrubb och insmörjning. Känns bra att ta hand om sig själv lite ibland.

SÖMN: 9,5 timmar ostörd JÄTTE skön sömn!

MOTION: 40min pulsa runt i snön

TRÄNING: 24min lvl 9 på trappmaskin. Balansplatta 2min*3. Stretching 20min splitt & spagat.

KOST: Frukost - proteinshaker
          Lunch - köttfärs, riven morot & keso
          Mellanmål - avocado & keso
          Tidig middag - 13bitars sushi
          Sen middag - pannkakor

          Övrigt - vindruvor, powerking


Å så kan jag ju självklart inte låta bli att leka lite i snön när jag är ute, och snö har vi gott om!


Skjutbanan

I december var vi ute vid Oxelösunds skjutbana och testade ett gäng olika vapen. Hittade några filmer därifrån på datorn. JÄKLA KUL DET VAR!
Det var ordentlig rekyl i 44an så den var jag tvungen att hålla i med båda händerna. Men nästa gång tänker jag testa den med en hand som jag gjorde med den mindre magnumen.

Go morron!

Idag är man ledig och jag vaknade med känslan *WTF, är jag sjuk?*. Halsen och munnen var helt torr och jag har ont i huvet och runt omkring halsen. Men så vaknade jag till lite mer och insåg *Nice, det är ju träningsvärk*. Torr i halsen var jag väl bara för att jag hade drägglat en massa =P

Kom på att jag körde en annan övning igår också på the gym. Slag med stång 15kg - 20*3. Inte direkt en vanlig gym övning, vi har några sånna med oss från Kina som vi tycker är roliga att köra lite då och då eftersom dom påfrestar kroppen på nya sätt.  

Idag ska jag ta och utnyttja min nyckel till gymet. För nu när jag äntligen börjar bli klar med frukosten så tänker jag hoppa i skorna och sticka dit en sväng. Så kan man stå där i ett tomt gym och svättas på en av trappmaskinerna.


Trött idag, men det gick ändå

Så sitter man helt slut igen, men det är ju inte mer än rätt efter ett lyckat pass på gymet.

SÖMN: ca 5,5 timmar

MOTION: snöpromenad 30min

TRÄNING: Bänk 20kg - 10rep, 40kg - 8rep, 50kg - 3rep, 40kg - 5rep*2, 30kg - 10rep. Bröst med hantlar 5kg - 10rep, 10kg - 9rep*2, 8kg - 9rep. Bröst i cablar 3vikter - 10rep, 4 - 10rep, 3 - 10rep. Rodd 25kg - 15rep*4. Pull-ups 5rep*3. Midja med stång 20kg - 10rep, 30kg 10rep*2. Midja lutandes med vikt 5kg - 20rep*3.KOST: Frukost - Gröt
          Mellanmål - 3st sportknäcke med ost
          Lunch - kött, varma grönsaker & ris
          Mellanmål - 1/2 måltidsersättning
          Före träning - äggröra, keso & morot + koffeintablett
          Efter träning - Gainer
          Middag - Köttfärssås & spagetti

Konstigt att kände mig mätt när det var dags för middag?! NOPE. Men jag fick i mig en stor portion ändå,  sen så sitter jag i och för sig som i koma nu också. JA! Å så gjorde jag ju nytt personbästa i bänken *markerad med fet stil*

Flåset

Det här har vart nästan lite av en vilodag efter att ha haft två dagar på gymet med riktigt hårda pass. MEN, bara nästan.

SÖMN: ca 9timmar, kändes lite för länge eftersom jag inte riktigt är van med att sova ordentligt längre. Vaknade många gånger mot slutet, men jag SKULLE sova.

MOTION: 30min promenad

TRÄNING: 24minuter på trappmaskin - lvl 9 av 12.

KOST: Frukost - pyttipanna ca 2dl med 2st ägg.
          Mellanmål - 1/2 måltidsersättning & 1 juice
          Lunch - 1 måltidsersättning & 1 banan
          Mellanmål - 1/2 måltidsersättning
          Middag - Kött och varma grönsaker


Dagens lunch - ILLAHar verkligen vart en urusel dag vad gäller måltiderna, men så blir det när man är borta heladagen på en halkbana. Middagen har jag inte ens hunnit fått i mig än men den står på spisen så snart kan jag ladda kroppen full med energi inför morgondagens gympass.

Dagbok

Funderade på om man kanske skulle försöka ägna lite tid till bloggandet igen. Jag kan inte lova att den kommer hinnas med men jag ska göra ett försök för att ha lite överblick och koll på min egen träning. Det kommer förmodligen bli lite som en dagbok åt mig själv.

Så jag börjar rätt och slätt med dagens träningspass och form.

SÖMN: Alldeles för lite, ca 5-5,5timmar. Svårt att somna och upp kl 04.30.

MOTION: Snabb promenad till och från jobbet.

TRÄNING: Benpass = Benböj 50kg - 3rep, 60kg - 4rep, 80kg - 3rep, 100kg - 4st singlar - ett misslyckat försök på dubbel, 70kg - 8rep *2, 60kg - 8rep*3. Benpress 150kg - 8rep, 200kg - 10rep*3. Hacklift 40kg - 10rep, 70kg - 6rep, 60kg - 7rep*2. Sparken 5 vikter 50kg? - 10rep*4. Mage i ställning 5kg - 15rep, 10kg - 15rep*2. Mabu 1min - 30kg.


Kanske ska börja skriva in kosten också men det blir inte idag då jag helt enkelt inte har tid.
Hade nämligen tänkt att sova lite mer inatt.


RSS 2.0