Kvällspass

Kvällens träning blev benfys, vanliga benböj som jag körde 5 set av och 5 set frontböj som jag testade för första gången. Det kändes en aning skumt att ha stången på framsidan av kroppen och jag var nog lite för stel i axlarna för att kunna träna ben på det sättet än så länge men man måste ju börja någonstans när man ska göra nya övningar.


Första setet av frontböj kändes det mest som om jag försökte strypa mig själv med stången samtidigt som jag stretchade underarmarna men mot slutet kändes det mer skumt än obehagligt. Men jag lastade inte på mer än 35kg idag så det kanske egentligen inte kan räknas som benträning.

Ordentlig stretching blev det i alla fall då jag försökte komma ut i en rikktig spagat under en halvtimmes tid. Tyvärr lyckades jag inte komma helavägen men bra stretch vart det i alla fall och det är väl huvudsaken.

När man inte tränar

Idag har jag haft fullt upp. 


Efter träningen imorse gick vi först ut och åt lunch på en av resturangerna här utanför skolan för min del blev det kyckling med chili stekta bönor och lite ris. Mätta och nöjda gick vi ut och stoppade en taxi å åkte bort till polisstationen där vi hämtade ut våra pass med dom nya visumen i, så nu får vi vara kvar här tills den 20 mars 2010 innan visumet måste bytas på nytt.

Sen var det dags att beställa nya träningsskor, jag vet inte riktigt vad jag och Zacke gör på träningarna men våra skor går åt mer än dubbelt så snabbt som dom andras. Vi köpte ju nya inför VM så vi har inte ens använt dom i två månader än och sulan är så gott som borta. andra på träningen har haft sina skor i minst ett halvår, och ändå använder vi samma sort. Aningen tränar vi väldigt mycket mer än dom eller använder en annan teknik som nöter mer på skorna, förmodligen en kombination av de båda.


Efter att vi kom tillbaka har jag ägnat tiden åt att plugga kinesiska och stickat på en tröja. Lite otippat kanske men är man sjuk måste man ju hitta på andra saker att roa sig med förutom träning, å när det ändå är kallt ute kunde jag ju fortsätta med förra vinterns hobby. Å även om jag har blivit frisk nu så måste jag göra klart tröjan som jag nu fick för mig att börja med.

Slå mig gul&blå

Morgon lektionen i wushu har precis slutat och även om allting var minst dubbelt så jobbist som det borde vara så kom jag igenom lektionen utan större problem. Men att jag var stel efter en veckans stillaliggande var inte till mycket hjälp så ikväll blir det förutom benfys även en ordentlig stretchings genomgång av kroppen.


Idag fortsatte jag att öva på tongbei, en traditionell stil som jag nu håller på och lär mig som jag förhoppningsvis ska kunna tillräckligt bra tills i mars och tävla med på EM. Kanske har nämt förut att jag börjat med den svårt att komma ihåg.

Det är i alla fall en stil där man ska vara ordentligt avslappnad i armar och axlar, man ska använda armarna ungefär som en piska samtidigt som man slår på sig själv en hel del. Låter kanske lite konstigt, jag får ta och filma någondag så ni får ett hum om vad jag håller på med just nu för skumma övningar. Än så länge är jag inte särskillt bra på det, men slå mig själv lyckas jag i alla fall göra tills låren är helt lila/blå.

Gott om energi

Jag testade att jogga lite igår när jag var ute och även om både det och magträningen gjorde mig slut på nolltid så ser jag fram emot att försöka träna idag. Wushu passet kanske inte kommer gå över förväntan eftersom det ändå kräver lite av lungorna men jag hoppas på att kunna köra styrkan utan hinder.

Såfort frukosten är klar så är jag redo, vill så gärna kunna träna ordentligt idag. Dom senaste dagarna har jag vart tillräckligt frisk för att börja få abstinens på grund av träningsbristen.


Riktigt god frukost bestående av yoghurt, mandlar, valnötter, russin och skivad banan.


Dags att byta magövning

Jag kan tyvärr inte helt friskförklara mig än, för det är inte riktigt normalt för mig att sova 12-13 timmar varje natt. Å jag känner mig inte tipp topp om dagarna heller men imorgon tänker jag testa träna i alla fall.


Nu sitter jag precis och äter en yoghurt och pepparkaks frukost. Första pepparkakorna för året men vi köpte några med apelsinsmak å även om jag inte känner så mycket apelsin i dom så är smaken betydligt mildare än vanliga pepparkakor.

När jag ätit upp tänkte jag ta och gå bort till löparbanan, kanske inte för att jogga så mycket men i alla fall gå runt ett par varv och även träna mage på ställningarna där ute. Den enda träningen jag fått senaste veckan är ju från hostan.


Pimpat för advent

Inne på Sveriges Mecka hittade jag massvis med ljus även denna gång, både av luktvariant och helt vanliga som bara ska vara för att öka mysfaktorn. Däremot hittade jag inte någon stjärna som var tillräckligt fin för att få följa med tillbaka till rummet. Istället blev det en julljusstake och en lykta som nu står och ger stämning.


Jag blev helt slut av att röra mig så pass mycket som jag gjorde idag, så när vi kom tillbaka fick jag krypa ner i den allt för välanvända sängen igen för att återhämta mig lite.

Nu har jag precis kaloribombat mig med fattiga riddare och julmust, glöggen och pepparkakorna får jag faktiskt ta och vänta med tills imorgon.

Landet där julen är stulen

Efter en veckas sängliggande så har jag börjat röra mig även utanför rummets fyra väggar. Jag mår betydligt bättre och även om jag tänker vänta med ordentlig träning tills på måndag så brjar jag lite smått med promenader nu i helgen.

Idag ska vi ta oss iväg till IKEA för att köpa oss lite glögg och annat nödvändigt inför morgondagen. För även om rtesten av landet inte vill fira advent och jul så tänkte faktiskt vi ta och göra det. Inte riktigt lika mycket som vi gjorde första året vi var här i Kina då jag tejpade upp en ljusslinga i formen av en snögubbe och spreyade hela fönstret med snöspray. Men jag tänkte i alla fall köpa men en julstjärna idag när man ändå är i en affär som vet vad en riktig jul innebär.


Den här helgen består drinkarna av hostmedicin och glögg.


Vändpunkten

Nu tror jag att det börjar vända. Har kommit upp ur sängen och känner mig levande trots att jag inte tagit någon ipren idag. Så om inte febern är borta så är den i alla fall betydligt bättre. Igår behövde jag bara ta en ipren när jag skulle sova och idag är faktiskt sista dagen som jag får ta det, för nu har jag stoppat i mig dom i fem dagar.

Men nu har jag också börjat med lite annan spännande kinesisk medicin.


Ett te som ska öppna upp luftvägarna, ska fungera som astma medicin men jag kan ju inte jämföra direkt eftersom jag inte tar svenska hjälpmedel mot astma.

Dricker hostmedicin som smakar lakrits, väldigt lik svensk hostmedicin. Hörde att man skulle bli yr i huvet och borta av den men det är möjligt att jag redan var tillräckligt borta på grund av febern så att jag inte märkte någon skillnad men jag tror att den hjälper mot hostan i alla fall.

Fick även några bollar som jag skulle tugga på mot hosta. Påminner lite om älgbajs som har blivit inpackat i en vaxboll. Skulle inte heller förvåna mig om det smakar likadant, jag blir i alla fall väldigt illamående av att tugga på dom å det är ingen höjdare att det fasnar en massa bitar i tänderna som ligger kvar och ger smak ett bra tag efter att allt annat är svalt.

Oops

Insåg precis att jag nog måste börja äta igen.

Mitt största problem
när jag är sjuk är ju att jag inte vill äta något, å tanken på mat just nu får mig ganska illamående. Men jag ställde mig på vågen och den visade bara 54,6kg, jag har alltså gått ner 5kg sen i söndags då jag blev sjuk.

Inte det lättaste heller att bli frisk snabbt om man äter så som jag gör vid sjukdom. Gårdagens näring bestod nämligen av två bananer och 100g lättsaltade chips. Jag försöker i alla fall att dricka men jag antar att det inte går allt för bra om jag rasat så snabbt i vikt.

Jag fortsätter
att knapra ipren så jag kan sova om nätterna och komma upp ur sängen om dagarna. Å när pilleret börjar verka så känner jag mig faktiskt som en människa igen, lite förkyld och seg men jag kan i alla fall röra på mig.


Inte så lyckosam

Crap crap crap.

Ok så jag kanske inte helt kan skylla på clementinerna även om det var ett bra försök. Det som började som lite rethosta har nu gått över till "gammelgubbs hosta" om ändå en gammal gubbe med ganska kraftiga lungor, hur som helst det låter hämskt.

Dessutom kom det en feber som går mig på nerverna då jag ena sekunden svettas som om jag kör västa cardion och nästa fryser häcken av mig. Å som en liten extra bonus så får man ju ont i hela kroppen och huvet av att ha feber. Men efter att ha försökt knaka bort smärtan i ryggen ett antal gånger åkte en ipren in så slapp man i alla fall det problemet.


Bara att krypa tillbaka ner i sängen och där stannade jag större delen av dagen.


Fejk sjuk

Efter att ha ätit alldeles för många clementiner har halsen blivit lite irriterad. Jag borde ju ha fattat bättre än att smälla in nått kilo av sådär starka safter när man ska försöka ta hand om sig själv.


Har fått rethosta nu men eftersom jag vet att det är meningslöst att hosta så kör jag på att andas jätte långsamt och försöka undvika djupa andetag. Då slipper jag nämligen hosta en massa i onödan och reta upp halsen ännu mer.

Nu varvar jag honungsvatten med ren honung och jag har lyckats undvika att hosta ända sen sista jag gäspade. Men det är ingen fara tills imorgon, rethosta är ju ingen riktigt sjukdom och jag kommer självklart träna imorgon när veckans lektioner sätter igång! Kan ju inte börja även denna vecka med att vara sjuk, så det kommer absolut inte bli några mer clementiner idag.


Stressad viting

Nu har jag precis vart ute på en uppfriskande powerwalk i 60min.

Hade bara planerat att ta en liten promenad längs ån utanför skolan, se hur långt bort det var till nästa bro å knata över där och sen gå tillbaka. Men så kom jag till bron och såg nästa bro längre bort och tänkte att jag kunde gå över där istället. Samma tänkande blev vid några fler broar tills dess att jag kom till en som var en 4-filig väg vilken jag inte orkade korsa så där blev det övergång för att börja ta mig tillbaka.

Självklart blev jag utstirrad från alla håll och att jag dessutom gick så snabbt är inte till någon hjälp för att smälta in i det här landet där alla rör sig i ultrarapid. Powerwalk är knappast någon trend man ser kineserna följa, här är det mer populärt att röra sig sakta.


Filmer

Morrn morrn.Jag var fullkomligt slut resten av dagen, visst kunde jag gå på benen igen efter ett tag men långsamt gick tröttheten mer och mer över mot träningsvärk. Det är då man vet att man körde tillräckligt mycket, vissa fredagar känner man sig normal igen framåt kvällen, dom gångerna har man bara träningsvärk i 1-2dagar. När det däremot känns så som det gör just nu så kommer det fortfarande göra ont när träningen börjar igen på måndag.

Igår kväll blev det bara en lugn kvällspromenad, sen en väldigt varm och lång dusch för att försöka lindra känslan i benen. Efter det åkte Jennifer´s body in i dvdn och runt ett halvt kilo clementiner ner i magen.Vilodag idag, så det kommer nog inte bli allt för mycket gjort. Någon liten promenad för att få friskluft annars blir det väl mestadels serier och filmer idag medans låren och rumpan gör jätte ont trots att jag ligger stilla.

Filmat fyspass

Så var det fredag igen och då man inte behöver tänka på att jag ska kunna röra mig normalt imorgon så kunde jag köra slut på benen totalt även denna fredag.

När wushu passet tagit slut var det dags för fredagsfys. Lite blev även dom andra tvingade att köra utav tränarn, grodhopp och snabba sparkar. Men sen fick jag köra resten av fyset själv, dom andra sa nått om att dom ville kunna gå morgon. Själv har jag ju vilodag imorgon och behövde inte tänka på sånna detaljer.

Den här veckans fredagsfys blev
Grodhopp runt mattan *3
Snabba sparkar 20 * 3
Squats med uppskjut 40kg, 50kg, 60kg
Hopp med vikt 40kg, 60kg
Upphopp utan vikter mellan seten.Nu skulle jag lätt kunna tänka mig att sova en stund för det finns inte minsta kraft kvar i kroppen. Får se om jag lyckas hålla mig vaken eller om jag snart ligger och dregglar på kudden.

Tomma förråd

Igår behövde jag nog lite mer energi än vad jag trodde. Åt middag ungefär en och en halv timme innan jag gick och la mig men ändå kunde jag inte somna på grund av att min mage skrek efter mat igen. Annars om jag blir hungrig efter att jag har lagt mig brukar det gå över om jag bara säger till migsjälv att det blir frukost direkt när jag vaknar, men inte inatt.

Magen vann och jag gick upp och tog en banan, inte för att jag kände mig nå mätt på den men magen slutade skrika i alla fall. Tills dess att jag vaknade imorse, det första man hör är en kurrande mage. Mat mat mat!

Förmodligen fick jag i mig alldeles för lite protein igår, mitt tog slut och när jag skulle ta en ny påse från skåpet insåg jag att det var tomt.

Överskottsenergi

Idag är jag helt klart frisk och jag har haft ett behov av att kompensera för all träning jag missade under mån-tisdag då jag låg på rummet. Varje gång jag har suttit ner och tagit det lungt har det känts som om jag slösar bort tiden.


Mellan morgonträningen och kvällspasset tyckte jag att jag inte gjorde annat än vilade hela dagen och ändå har jag hunnit med 5 timmars träning idag. Eller det har väl vart 4 timmars träning och en timmes stretching, men så har jag också blivit bra mycket mjukar i höften.

Kvällsträningen bestod av sparkar & hopp, fys i form av bröst, biceps, rygg och mage å så stretching tills jag var mjukare än jag någonsin tidigare vart.

Gjorde även ett nytt personbästa på bänken: 50kg 3rep.


Sen avslutades kvällen med en joggingrunda på 2km, något som var tillräckligt skönt för att jag ska fundera på att göra likadant imorgonkväll.


Upp&ner

På dagens träning sattes större fokus på hoppen igen. Visst blev jag andfådd och svettig som bara den såfort jag rörde på mig det minsta. MEN jag fick inte ont i halsen idag vilket betydde att det var fritt fram för mig att fortsätta. Så jag satte igång igen med att öva tornado hoppet från två ben istället för ett och så blev det en hel del övningar på arial & hjulning.


Form delen av träningspasset blev svärd där jag ändrade lite smådetaljer på min tävlingsform. Eftersom nästa tävling inte är försen i mars så har jag en hel del tid på mig att testa nya saker och hinna bestämma mig för om det blir bra eller inte.

Armar igen.

Så vad kan man hitta på för skoj idag då?

Ska självklart börja dagen med 2,5 timmes träning och förhoppningsvis så kommer jag kunna köra mer ordentligt idag utan att halsen påminner mig om att jag inte är riktigt frisk än. Just nu känner jag mig hur trött som helst, vilket jag hoppas försvinner av en kylig promenad till träningshallen.


Som tur är så rustade jag upp mig igår med en ny Peak jacka.


Dagens styrka ska bli någonting på överkroppen, jag hade tänkt nått mer än bara mage och rygg men har inte bestämt vad än. Det var väl ett par månader sen jag tränade biceps så det känns som om det skulle kunna vara en bra idé.

Uppmjukning

Träningspass nummer två idag blev mestadels stretching faktiskt. Vilket jag hade ett starkt behov av efter att ha varit sjuk och inte rört på mig tillräckligt de senaste dagarna. Visst tränade jag imorse men då blev det inte lika mycket stretching som det blev nu, satt nämligen i lite mer än en timme och mjukade upp höften i alla möjliga - och för tillfället även omöjliga - vinklar.

Det knäppte, knakade och hoppade en hel del men tillslut kunde jag nästan kalla mig rörlig. Vilket förhoppningsvis betyder att morgondagens träning kommer gå en aning lättare.

Så när alla töjningar väl var avklarade gick jag in i viktrummet där det den här gången blev vader, knästabilitet och balans.


Vader - raka ben med skivstång.
60kg 20rep*2
70kg 20rep*2
75kg 20rep
80kg 18repKnästabilitet
, upp och ner på en höjd utan att knät får vobla. Ungefär som att gå upp och ner på samma trappsteg bakåt. Eftersom det var ett par veckor sedan jag gjorde övningen så blev det utan vikter idag, och det kändes tillräckligt ostabilt som det var.


Back on track


Det funkade
ändå ganska bra att träna idag, jag lyssnade mycket på kroppen och när halsen började kännas av bytte jag till att träna nya rörelser. Allt nytt måste man ju ändå köra långsamt och ordentligt i början om man vill lära sig rörelserna rätt. Det finns ett par stycken i gruppen som försöker köra rörelser dom inte kan snabbt och ärligt talat ser det ut som skit, men här borta är inte sånt mitt problem. Det är bara på våran klubb i Gnesta jag måste informera eleverna om sånt.

Eftersom träningen bara var 1,5timme så var det perfekt att börja lite smått. Å då det gick relativt bra, fick inte en enda hostattack, så kan jag fortsätta träna på resten av veckan.

Redan efter passet körde jag benstyrkan, hade inte kunnat anstränga benen så mycket under wushu passet eftersom jag skulle försöka hålla nere pulsen så dom kunde gott få kämpa lite.


Djupa squats med fria vikter.
50kg 8rep
60kg 8rep
70kg 8rep
75kg 5rep
80kg 5rep PBNu ska vi iväg till polisen och ändra visumet igen, men ikväll ska vi förhoppningsvis hinna träna lite mer.Ingen mer vila!!

Nä det här funkar inte länge, nu klarar jag inte av att vara sjuk och vila nå mer. Igår försökte jag med att stilla behovet genom lugna promenader men det var inte till mycket hjälp. Så idag blir det träning.


Ute i kvällsmörkret och traskar runt.


Jag ska försöka att tänka mera på kvaliteten i rörelserna, kanske göra hälften så många för att inte bli allt för andfådd men istället riktigt cleana sparkar. Sen hoppas jag på att kunna köra lite styrka idag också, eller kanske mycket vi får se vad kroppen går med på.

Börjar i alla fall med att hinka i mig ett par koppar med varmt honungsvatten nu innan morgonpasset.

Choklad glacerad Cissi

Under hela gårdagen satt jag med antingen grönt te eller honungsvatten i termosen och även om jag mår snäppet bättre idag så valde jag att stanna i sängen imorse ändå. Eftersom jag vet hur det brukar bli, jag tycker att eftersom det bara är på morgonen och kvällen jag har ont i halsen så går det fint att träna. Å även om träningen då bara är lite jobbigare än vanligt så blir resultatet oftast en hosta som sitter i i ett par veckor upp till en månad. NEJ TACK!


Så vila idag igen och medans killen var iväg på träningen så fick jag nöja mig med att städa, diska och skura rummet.

Nu har det precis rullats negerbollar som står på svalning i kylen å själv måste jag hoppa in i duschen för det där var riktigt kladdiga små bollar.

 


Små monster

Så sitter man här och har ont i halsen ändå, jäkla kille att smitta mig!
Det är väldigt störande eftersom jag känner mig frisk i övrigt, men blev andfådd av att gå tre våningar i trappan.

Idag blir det väl till att kurera sig med vatten, te och massa frukt. När killen var sjuk här i veckan så bestämde vi att är man sjuk så får man äta hur onyttigt man vill. Vilket just nu kändes som en dum idé, varför skulle jag vilja äta en massa extra socker när jag är sjuk? Sånt älskar väl bakterier? Det har jag fått för mig i alla fall. Minns när man var liten och såg några tecknade baciller som blev jätteglada och växte när dom fick socker. Kan även vara så att det var något tandtroll, men socker vill jag ändå inte äta när halsen är öm.


Så får det väl bli ännu en vilodag i hopp om att vara frisk imorgon tills lektionerna börjar igen.Godisfylld

Morrn morrn.

Så var det helg igen och vila, å det finns en viss risk att dagen kommer kännas väldigt lång. Jag har nämligen inte ett dugg planerat och inget jag känner att jag vill göra. Men jag har i alla fall en träningsvärk som växer sig allt starkare lite överallt i kroppen så vilan är behövlig.

Nu ska jag försöka få i mig lite annat än gelegodis, choklad och nötter så som det har blivit hitintills idag. Är det lördag så är det men man måste ju tänka lite framåt också.


Pumpa boobisar

Sista träningen för dagen blev ett bänk pass.

Först körde jag på att hålla armarna brett för att träna bröst.
30kg 10rep *2
40kg 8rep
40kg 6rep   *2
30kg 11rep

Sen bytte jag till ett smalare grepp så det tog mer på triceps.
20kg 7rep
20kg 8rep
25kg 8rep
25kg 7rep
20kg 10rep


Nu ska det bli skönt att skölja av sig och krypa ner i sängen, imorgon kommer det bli vilodag för hela slanten! Något man inte tackar nej till just nu.Kung-fu fighting

Som tur var så slapp jag spy eftersom jag inte hällde i mig dricka trots att halsen kändes som en öken. Först blev det självklart grunder och hopp och härligt nog så slapp jag gå först. Killen vi brukar tvinga att gå först var nämligen tillbaka idag, så självklart fick han hamna på sin vanliga plats.

Själv kunde jag gå bland dom sista och öva på vad jag ville idag. Så jag tränade på att ändra tekniken i ett av mina hopp för att se om jag kommer lyckas hoppa högre då. Ska testa att skjuta ifrån med båda fötterna istället för bara ena, det blir svårare att snurra men lättare att hoppa högt. Efter att ha testat ett par gånger så lyckades jag i alla fall bättre än flera av dom andra i gruppen som körde på sitt vanliga sätt.

Delar av fyset körde hela gruppen tillsammans.
Grodhopp 1 varv runt mattan *4
(killarna skulle köra två varv men efter första gången klarade dom inte ens ett, förutom min jätte starka kille då som körde först och sen varvade dom andra.)
Snabba sparkar 20 *3

Sen hälsade vi av och dom andra satte sig och pratade
medans jag gick över till att träna mage.
Crunches med hängande "vila". 20-10sek-15-10sek-10-10sek *3
Fällkniven 15*3
Plankan 40sek åt alla håll: ner, upp, höger, vänster.


Min crunch träning - gå mellan dom här två lägena och sen "vila" i översta läget.När jag sen hade stretchat klart var jag ensam kvar i hallen.

Kämpa tills du spyr

YES! Fredag, äntligen kan man köra slut sig själv till den gräns då man inte kan gå eller stå. Då jag ska vänta någon minut tills dess att jag kan resa mig upp igen och fortsätta träna. Jupp det är FREDAGSFYS jag pratar om och jag har minst en till som ska vara med mig och köra. Får se om det finns några fler i grupen som inte är slöfockar idag.

Dags att sticka iväg för man vill ju inte vara sen till nånting som kommer få en att känna sig halvt död. Så får man se om jag kommer kunna göra nånting mer sen idag eller om jag inte kommer kunna röra mig på hela helgen.

Kinesiska muren

En kvällspromenad50min i ett snöigt och mörkt Peking var ganska skönt men ingen höjdare att göra vid den tiden jag var ute. Då skulle nämligen massis med kineser också trängas på gatorna och kom man i närheten av en busshållsplats mötte man en mur av dom.

Nästa gång får det absolut bli senare eller tidigare i alla fall om det är snö ute, annars kan man hålla sig till stigar och smågator där det inte går nå folk. Men tyvärr är ju inget folk = ingen skottning. Annars är kineserna nog några av dom bästa på att skrapa undan ALL snö från gator och trotoarer, det är jätte skönt att slippa all slask.


Slappt gäng, å så jag

Idag var jag tvungen att gå först och visa alla på träningen vad dom skulle göra. Ingen gillar att behöva gå först men när alla andra hör till gänget "noll koll" så har man inte mycket val. Stannade jag för att sätta på mina vikter runt benen så stannade allting upp. När det dessutom i slutet av lektionen endast var jag kvar som körde blir man lite lätt trött på dom andra, och även väldigt trött i övrigt eftersom jag aldrig fick stanna upp och vila.

Lite synd att det inte är mitt jobb att hålla koll på alla andra eftersom hon som faktiskt har det jobbet låter dom gå och sätta sig och vila såfort dom tycker det börjar bli jobbigt.

Zacke påstår i alla fall att han börjar bli bättre och att han ska träna imorgon, samtidigt som han hostar, snyter sig och säger att han har ont i huvet. Så vi får väl se hur det går. Själv har jag jätte tråkigt och bestämt mig för att gå ut på en längre promenad. Inte någon tvåtimmars den här gången, det gjorde alldeles för ont i fötterna när jag var tillbaka, men runt en timme tror jag skulle få bort känslan av att man bara sitter här och degar.


Stretchingsunderlag

Igår hade jag tänkt mig att köpa en yoga matta för att stretcha på, så jag sitter lite mjukare här på golvet. Försöker man göra processen så bekväm det nu går så kanske jag känner för att sitta i någon minut extra. Men när jag insåg att alla sånna mattor som finns i sportbutikerna här omkring har detta gummi på båda sidorna fick det vara. Det är tillräckligt svårt att lyckas komma ut i ytterläget som det är utan att behöva kämpa emot underlaget också.


Skulle vara bättre med några småmattor som glider bra så man kan ha en under varje fot, och när musklen släpper efter så glider man automatiskt ut i nästa läge, eller i alla fall bara med en liten knuff från armarna. Har testat att stretcha på en såndär yoga matta tidigare men varje gång jag behövde komma ut i ett nytt läga var jag ju tvungen att lyfta upp hela benet och flytta ut.

Ett annat alternativ är ju att ha två par byxor på sig så ditter bara ena paret fast i underlaget å sen kan man glida ut innuti dom. Kanske får bli den lösningen om jag inte hittar något bättre alternativ.


Nu blir det till att gå iväg till träningen själv igen för Z. har inte lyckats blivit frisk än, han säger att han ska vara det tills imorgon så vi kan köra fredagsfys tillsammans.

Rumpträning

Fick med mig Zacke bort till hallen på kvällen eftersom jag behövde någon som kunde passa när jag skulle köra squats. Hade tänkt att bara gå ner till lillrummet här i byggnaden men Zacke kände att det var dags att komma ut lite också.
Först blev det djupa benböj
40kg 8rep
50kg 8rep
60kg 8rep
70kg 8rep
75kg 6rep "PB"
50kg 8rep snabbt frånskjut upp

Sen ett par utfall på 30kg 12rep*3  Stretching på det så var man både svettig och stel. Visst ska man bli vigare av stretching men det kommer knappast på en gång, själv kan jag knappt röra på mig efter ett ordentligt stretchingspass.

Finns en viss risk att jag också håller på att bli en sjukling eftersom klockan knappt har hunnit blivit tio och jag knappt kan hålla ögonen öppna längre. Får bli en tidig kväll för att försöka sova bort alla bacilusker.


Kortis

Onsdag betyder kort träning, idag betydde det också att gå till träningen själv medans Zacke låg kvar i sängen och snorade. Osis för honom men för mig gick det fint att träna ändå, och då jag insåg vilket hopp det var som gjorde att rumpan spökade blev det ingen träning på det idag.

Isället övade jag på hopp som jag inte tränat på ett bra tag, det här var ena av dom. Det andra hoppet var alldeles för svårt att försöka rita på datorn.


Å så passade jag på att använda vikterna runt fotleden även när jag hoppade. Är ju bäst man börjar lite försiktigt när man inte måste göra så jätte många hopp.


Frukost

Sitter och tuggar på resterna som min frukost shaker lämnar efter dig, nämligen massa småbitar med havregryn.


Min nuvarande shaker innehåller detta:
1/2 banan
2,2dl mjölk
lite mer än en skopa protein med chokladsmak
1/2 dl havregryn
1/2 msk cacaoFör att det inte ska bli några bananklumar så måste jag köra mixern i fem sekunder, men stänga av den mellan varje så allting lägger sig på botten igen.

Men nu börjar påsen med protein pulver ta slut så sen måste jag rota runt i skåpen för att se vad det blir för smak nästa gång. I värsta fall kanske det blir jordgubb, den tycker jag är ganska sliskig i smaken och har därför bara gjort en eller två shakrar av den. så om ni har några tips på vad man ska blanda jordgubbssmaken med för saker för att den ska bli god får ni gärna ge mig era idéer.

Viktlös styrka

Nu på kvällen kom vi inte iväg till hallen för att värma upp och stretcha. Istället har vi vart på rummet eftersom Z är påväg att bli sjuk, eller snarare är sjuk. Han snörvlar, nyser och hostar om vart annat och fick avundsjukt titta på medans jag körde min styrka här på rummet.


Gjorde en fin lite bild på när jag kör dips.
Dom var riktigt jobbiga efter att ha kört "armhävningarna"


Knäarmhävningar:
En arm ner och båda upp, 3 set per arm 12-10-8reps

Dips:
15*6

Rygglyft:
Överkropp   25*4 hålla 10sek efter varje set
Underkropp  20*4 + 10små lyft i slutet av seten

Crunches:
Överkropp,  25*4
Underkropp 20*4


Snöbollskrig överallt

Det såg ut att vara mycket snö när jag kollade ut från fönstret, å när jag kom ner mitt bland det var det ännu mer! Det är flera meter snö, ok kanske en överdrift men 2-3dm i alla fall och mysfaktorn är i topp i alla fall för mig som har bra skor och slipper bli blöt om fötterna. Det är nämligen plusgrader och jätte slaskigt på vägarna.


Tror faktiskt inte att jag har sett såhär mycket snö i Peking under dom år jag vart här, å nu har hela skolområdet förvandlats till ett krigsfält.


Ingen fara, det var isbjörnar och dom har huvuden, det är ben dom saknar.


Stenhård rumpa

Vet inte riktigt varför men idag ville inte min vänstra skinka vara med på sånt som jag ville, kan mycket väl ha nått att göra med benträningen igår. Det gick fint genom alla grunder, när hoppträningen började kände jag av den lite men jag klarade av att göra det jag ville. Halvvägs in i formträning kunde jag inte längre göra allt jag ville och det slutade med att jag fick stå och öva svärdrörelser stillastående för om jag flyttade över vikten för snabbt till vänsterbenet så började musklen krampa sig.


Zacke behöver också avlappning så då knatade jag runt på honom en stund.Men efter att vi hade hälsat av fick jag hjälp av Zacke då vi körde avslappning tillsammans och han mosade muskeln tills den inte längre orkade strätaemot. Lite promenad, varm dusch och lätt töjning av rumpan så ska den säkert vilja vara med på nästa träningspass också.

Tack staten

Vilken härligt underbar morgon!
Kan det ha något att göra med att den kinesiska regeringen förmodligen har vart i farten igen och fixat oss lite snö?! Det var ju dom som gjorde det åt oss sist och det brukar knappast komma såhär mycket snö i Peking.


Den här gången fick vi lite mer snö och man ser tydligt att en asiat har vart ute och gjort en snögubbe inne på gården.

Dags att ut och pulsa och ta sig bort till träningen

Personbästa, nästan i alla fall

Ben träningen gick helt ok för att ha träningsvärk, kan väl knappast kalla det toppen men ibland får man vara nöjd med dom små framgångarna. Första setet var bara på 40kg men kändes JÄTTE tungt, så jag körde ett till uppvärmnings set på 40kg som var betydligt lättare, vilket inte gjorde det lika jobbigt att veta att jag var tvungen att öka vikterna.


40kg 8rep  *2
60kg 8rep
70kg 9rep   PB
70kg 6rep
40kg statiskt
Eftersom jag aldrig direkt har skrivit upp hur mycket jag tidigare tagit i ben men nu har bestämt mig för att börja så jag har lite koll på när jag ökar så antecknar jag ett person bästa idag. Men det var ju bara andra gången jag körde sen jag bestämde mig för att börja anteckna, så det är väl inte direkt nått PB att hurra för eftersom jag ändå hade tänkt att klara några nya redan den här veckan. När träningsvärken har gått över. Å tyvärr vet jag ju att jag har klarat mer tidigare, jag vet bara inte hur många mer.

Hur som helst, personbästa sen jag började anteckna. Hurra för mig!

Klämma ut det sista ur benen

Efter att precis ha vart ute och joggat en kort runda på 1,4km för att sen kunna stretcha splitten vet jag ändå inte om jag känner mig särskillt vig. Men jag ska ju ge mig på den en gång till ikväll och då kommer jag säkert märka stor skillnad.


wushu träning
promenad
jogging
stretcha
träna ben
bli vig


En hel timme kvar tills det är dags att gå bort till viktrummet och köra sista träningen för dagen å innan dess ska jag enligt planerna äta en äggmacka och frukt. Känns som om jag planerat in alldeles för många mellanmål, jag är ju fortfarande mätt från det förra. Så nu håller jag tummarna på att bli hungrig inom 20min, eftersom det är mycket godare att äta då.


Fyller upp

Nu har Zacke redan hunnit med både wushu passet och sen körde han ben direkt på det, vilket jag också brukade göra förut. Fast medans jag ska bygga upp låren till dubbla storleken, eller i alla fall tills dess jag klarar djupa benböj med 80kg utan större problem så delar jag upp mina pass lite mer. 

Under stretchingen jag gjorde medans Zacke tränade sina ben tog jag en halv banan och vitan från ett ägg för att ge kroppen ny energi direkt efter träningen. Å nu ca en halvtimme senare efter att ha kommit tillbaka till rummet så blev det äggvite- och kaviarknäcke, en clementin, ett gäng jordnötter och en näve russin

Nu tänkte jag byta om till lite torrare kläder, vad nu vitsen med det är eftersom jag ska ut och ta en lugn promenad i regnet.


Hade det inte vart för att dom är så jobbiga att gå med så är dom ganska bra ibland.


Dagens tänkta träningGodmorgon!

Sitter och dricker min frukost och funderar lite på vad jag ska träna för nått idag. Eftersom nu när jag vaknade hade jag inte allt för stora problem att resa mig ur sängen så känns det inte helt fel att det ska vara benträning idag. Hela helgen har jag fått tagit hjälp av armarna såfort jag ska sätta mig och då har dagens benböj inte vart allt för lockande.

Men jag vet faktiskt inte vad jag ska göra förutom morgonens wushu träning och dagens benfys. Kanske blir det en promenad, vilket är den enda "träningen" jag gjort under helgen. Eller så blir det grunder och stretching som kvällspass, vi får helt enkelt se vad som händer med dagen.


Just freaky, utan hälsan

Ikea var toppen! Lunch som bestod först av lite gravad lax och sen ett par köttbullar med potatis, gräddsås och lingonsylt. Efter det kunde vi mätta och nöjda ta oss en karta och börja knata runt för att provsitta soffor, kolla efter stora gosiga handdukar och värmeljus samt hållare till dom.


Helt fel färg, men rätt model


Efter att ha valt soffa, soffbord och matta till något senare boende köpte vi upp oss på ljus som nu står spridda över hela rummet innan vi gick in i "mataffären". Glögg, julmust, pepparkakor, pepparkakshus, man kunde lätt få för sig att det inte var långt kvar till julafton bland allting. Dessutom fanns det massiva med julpynt, men vi bestämde att vi inte får hålla på med nått sånt försen tidigast 1dec. Förutom en liten flaska julmust som jag tog idag (eller två).


Nu har Zacke precis slagit sig in i en vinflaska åt mig (hade ingen öppnare) så det har han blivit lovad en ryggmassage för. Sen blir det kräftor och räkor på det, dom hade ingen sill så till min lycka blev den utbytt mot räkor som är en aning godare.

Ha en toppen kväll, det ska vi med all säkerhet ha i alla fall!

Vissa planer är lätta att hålla

God morgon, idag är det VILODAG! Å dessutom moffardag, det enda onyttiga som jag faktiskt känner ett sug efter är salta sillar men som tur e så ska vi till IKEA idag så då kan jag köpa mig ett paket av dom, eller varför inte två. Bara det inte blir några över tills imorgon för då måste jag nog slänga dom om inte frestelsen ska bli förstor.


Ikväll tänkte vi äta kräftor, sill, potatis, mumsig ost, oliver och sånt gott så nu ska sillen inhandlas, importerad från sverige och allt. Måste åka iväg nu så tidigt som möjligt för det är tydligen väldigt populärt bland kineser att äta svensk mat till lunch på helgerna.

Hälsofreak

Nu är snart första veckan med strikta regler om vad jag får och inte får äta över. Har åter igen tagit upp att jag bara får vara "onyttig" på lördagar nu under perioden då jag hade hoppats på att göra av med lite extra fett från låren och rumpan å istället bygga upp mer styrka, och jag vill ju inte bygga muskler på glass och läsk.

Det har ibland vart en hård kamp, exempelvis i onsdags då Zacke beställde en pizza som jag kände lukten av när jag var hungrig. Eller när jag sitter vid datorn och blir törstig och den enda drickan som är inom räckhåll är läsken bredvid Zackes dator. Men jag har klarat det!


Man får lära sig av sina misstag, nu står det alltid vatten och nötter nära tillhands.


Det har gått åt lite mer vatten och mandlar än vanligt, det har nämligen vart vad jag smällt in i munnen varje gång ögonen suktar efter kakpaketet. Förmodligen kommer jag inte ens att hitta något gott att äta på imorgon när jag väl får, så kommer jag gå sugen hela nästa vecka igen.

Slippa framtida smärtor

Det blev en kort liten jogging runda på ungefär 1km innan jag inte alls ville längre, kändes som om jag bar på massa extravikt och hade klumpfot. Så istället för att plåga vidare runt banan så valde jag att gå lite istället och även om det kändes ganska tungt att gå också så var det en befrielse från att jogga.


Jogga lät jätte roligt och bra ända tills jag försökte.Eftersom jag har börjat öva en hel del på hopp som inte är allt för bra för ryggen införskaffade jag mig ett riktigt bra ryggskydd idag. Jag köpte ett likadant för nått år sen då jag hade problem med ryggen under träningarna och tyckte det var jätte bra. Det ger ett jätteskönt stöd och håller värmen kvar vilket också hjälper till för att förhindra skador så nu hoppas jag på att kunna träna massvis på mina hopp utan att behöva ta paus för att låta ryggen vila ett tag.


Fredagsfys!!

Under dagens wushu lektion kom ofta tanken "men det är ju fredag" upp. Som när jag tyckte att jag var jätte trött och inte ville använda vikterna - men det är ju fredag så då är det lika bra eftersom det inte är något pass på två dagar sen. Eller när dom andra började bli för trötta och droppade ur ledet en efter en - sista dagen, lika bra att köra slut på sig själv totalt - och tillslut var det bara jag och Zacke kvar som fortsatte.


Kämpa på, det är bara dagar som denna du kan använda fredagskvällen som motivation.


När det bara var en stund kvar på träningen undrade vi om vi inte kunde få träna styrka sista tiden. Vi hade redan bestämt oss för att idag skulle vi ta upp våra tidigare regelbundna fredagsfys-pass, och självklart vore det bättre om vi kunde börja under lektionstid för då är changsen större att flera vill vara med och fortsätta med fler övningar även efter lektionen. Vi fick bara med oss en annan kille, som ändå skippade grodhoppen, men det är ändå roligare än att vara själva å köra.

Fys:
Benböj: 40kg 8rep - 60kg 8rep - 70kg 8rep -
100kg 8rep(höga) - 40kg 8rep(upphopp)
// spurta 20m efter varje set
Grodhopp: ca25 hopp (46meter) *3, vila medans Zacke körde sina hopp
Enbens-upphopp på bänk: 20 hopp på varje ben *3, gå ett varv runt mattan under vilan.Sen var jag riktigt trött i benen, stretchade en stund men har inte fått så mycket vettigt gjort sen dess, har knappt velat röra på mig. Tog en shaker direkt efter träningen och tre knäckemackor med äggvitor en stund senare annars har jag legat och halvsovit på sängen och hoppats på att få tillräckligt med orka att resa mig upp igen. 


Nu när jag väl är uppe är det väl lika bra att gå ut en stund och gå, Zacke pratade något om att jogga så vi får väl se vad som händer.

Tyngre ben


En härlig promenad
på omkring en timme blev det igår som vi avslutade med att köpa vikter, vilka vi hade tänkt att börja använda under grundsparkarna och ibland även på hoppen. Egentligen bara för att göra det lättare för oss när vi tar av dom. Ett annat sätt att säga det på som låter betydligt bättre är väl att vi ska ha dom för att bli starkare i höftböjarn.


På kvällen gick vi tillbaka till hallen då jag avverkar en till timme av dagen åt stretching. Men innan dess var jag tvungen att öva lite på alla dom där smådetaljerna som jag annars så gärna glömmer bort. Tränar jag tillräckligt mycket på att tänka på dom så kan man ju hoppas på att dom tillslut sitter tillräckligt bra för att jag inte ska behöva tänka.

coaching och huvudvolter

Idag fick vi ha Shaobin som tränare, killen som tidigare var i skollaget och nu tränar med oss ibland. Har haft honom som personlig tränare åt mig och Zacke tidigare och han är väldigt bra att ha som lärare ibland. Han rättar småsakerna som man vet att man gör fel men som man inte brukar tänka på, saker som egentligen är lätta för oss att rätta till men efter en stunds träning glömmer man bort det och går tillbaka till gamla mönster - alltså gör fel igen.Men det bästa med att ha honom som tränare är väl att han faktiskt bryr sig, å då vill inte jag göra honom besviken. Att det verkar på honom som världensundergång när jag missar en sak som jag SKA kunna, och jag vill självklart göra honom nöjd och anstränger mig extra mycket. Kör man inför en tränare som inte bryr sig och sällan rättar felen, blir det lätt att man själv inte heller bryr sig lika mycket.

När vi i slutet skulle hälsa-av påminde han mig om att tänka på små detaljerna, och påpekade samtidigt att han inte var nöjd med hur stel jag var. Vilket resulterade i en timmes stretching efter träningen istället för en kvart, tjugo minuter som det annars blir som max. Ser inte riktigt fram emot nästa gång jag ska sparka eftersom när jag började svalna kände jag direkt hur stretchingsvärken kom.

    
Lekte lite under vilan mellan hoppet och formen då jag gjorde stillastående hjulning och huvud+handvolter, dom flesta volterna blev till landning på rumpan men den sista klarade jag till fötterna å tänkte att det var bäst att sluta när man var på topp. =)


Dags för en promenad och köpa oss lite vikter att ha runt fotlederna när vi sparkar.
Gårdagens benpass

Igår blev det ett riktigt bra benpass som lämnade spår efter sig, nämligen stela, hårda och ömmande lår och rumpa. Å det känns som om det är en bit kvar om jag vill komma tillbaka till den styrkan jag hade förut, 70kg är betydligt mycket tyngre än vad jag tycker att det borde vara.

Körde djupa benböj med varierande vikter.
Började på 40kg sen ökade jag till 50kg och 60kg innan jag gick ner till 40kg igen, upp till 70kg och avslutade med 50kg. På alla set blev det 8 repetitioner av långsamma squats utan explosiva upphopp.


Sen blev det även balansträning och rygg, innan jag gick ut på en 45minuters powerwalk med efterföljaden 60min lugn-slapp-promenad.

FÖR lättKroppen börjar kännas normal igen efter att ha rört sig på ett sätt den är mer van med. Nu är det åter igen bara baksidan som gör ont, men det kan jag skylla på kylan för - kan ju knappast vara mitt fel att jag sträcker ut muskeln mer än vad den vill.

Träningen gick i alla fall bra, allting känns så lätt efter att ha kört tävlingsträningen ett tag. Nu gör vi bara 1/4dels form som max, vilket jag kommer ihåg att det var jobbigt förut medans nu känns det knappt som om jag hinner börja innan jag är klar. Det här kan inte vara bra för konditionen.

 


Sista dagen

Så har man vaknat, efter den bästa natten hitintills. Jag tror faktiskt att jag har fått in dygnet ordentligt igen, vaknade bara en gång under natten och trodde att jag aldrig skulle somna om, men strex efter att man hade tänkt tanken så låg jag där och snarkade ändå.

Självklart blev det en shaker till frukost och nu ska jag gå iväg för att testa träna i mina nya byxor jag köpte igår. Sista dagen för den här veckan som jag ska nöta på mina två hopp och svärdformen, som jag redan har hunnit göra om lite sen tävlingen. Från och med imorgon blir det två nya hopp och handform fram tills nästa torsdag.


Nä dags att träna och hoppas på att man lyckas med samma sak som igår!


Inte riktigt hela vägen

Den här dagen vart inte heller riktigt som planerat men det höll i alla fall betydligt längre än igår då jag somnade vid halv två på dan. Nu håller jag mig fortfarande vaken men något kvälls pass blir det inte, är nu hur trött som helst och jag får nöja mig med två tränings tillfällen idag. Det är ju ändå ett mer än igår, och imorgon kanske jag lyckas hela vägen mot målet.

Ska försöka vara vaken en timme till innan jag gör mig redo att sova. Kanske ska sätta igång en film, för även om många har som favorit att somna i soffan framför en bra film så kan jag tyvärr inte ens somna om filmen är dålig, går bara inte att stänga ögonen jag måste se klart.Igång hela dagen

Idag går träningen desto bättre. Inge större problem med höft eller ben under morgonens träning och idag gick hoppet jag satsar mest på just nu lite bättre. Det var nästa så att jag tror att jag snart kan lyckas klara det för första gången på riktigt, alltså både hopp och landning. Nästan i alla fall

Än så länge har jag faktiskt lyckats hålla mig vaken heladagen och gick bort för ett andra träningspass i hallen. Blir lite mer svärdträning nu än tidigare eftersom jag tydligen är bättre på svärdrörelser än handrörelser enligt domarna. Å vill man ha en changs på pallplats i EM så är det ju bäst att satsa mest på det som ger mig största möjligheten att hamna där.
 

Blev även bänk träning.
3 set  30kg 10rep
35kg 8rep
35kg 5rep
20kg 9,5rep


Om en timme är det dags att gå till hallen för sista gången ikväll då ska jag öva ännu mer på min svärdform, stretcha en massa och träna rygg.


Framgångsfaktorer

Nu har jag stått på vågen och mätt mig både här och var för att kunna kolla vad som händer. Ja, för jag räknar ändå med att nånting kommer förändras nu när jag ska bli starkare och försöka byta ut det fett som finns mot muskler. 

MÅTT
Midja   - 71cm
Rumpa - 96cm
LÅR
hö. - 56,5cm
vä.    - 55cm
VAD
hö.  - 35cm
vä. - 34,5cm
ÖVERARM
hö.  - 27cm
vä.  - 26cm
UNDERARM
hö   - 25cm
vä   - 24cm

Morgon vikt  - 58,4kg

Första veckan kommer man nog inte se någon större skillnad men efter 2-3 veckor kanske man kan hoppas på nått resultat.


Höst depression och vårkänslor

Är det inte konstigt ändå att hösten inte är förknippad med en massa kärlek utan bara våren? Det blir kyligt och man sätter på sig stora gosiga kläder, å dessa underbara höstpromenader med löv i alla möjliga färger.


Visst är det lite sent att prata om hösten nu, löven kanske redan har fallit av i Sverige och här i Kina är det minusgrader. Men då vi har snö är mysfaktorn på topp! Sen att jag bara fick uppleva hösten under en vecka borta i Toronto kan även ha gjort den väldigt mycket mer romantisk då jag slapp regn vecka efter vecka i månaders tid. 
Det blev en väldigt lugn början av träningen, gjorde faktiskt bara ett pass idag nämligen morgonpasset. Jag hade hoppats på att kunna börja träna jätte hårt på en gång. Men då det bara blev 3 timmars sömn inatt var jag inte alt för pigg och den korta lilla tuppluren jag skulle ta på dan vart ett par timmar längre än jag hade tänk. När jag väl vaknade och väckte Zacke för att fråga om vi skulle gå och träna nått hade han tydligen gått och lagt sig för kvällen. Klockan sex!

Kan ju knappast påstå att jag var nå piggare än honom, men jag har i alla fall suttit och försökt hålla ögonen öppna för att lyckas vända på dygnet lite snabbare. Så kanske man kan hålla sig vaken och vara tillräckligt pigg för att träna två pass imorgon. Det är i alla fall vad jag hoppas på.


Nu har i alla fall klockan blivit så pass mycket att jag kan ställa mig i duschen ett tag och sen få krypa ner under täcket utan att känna att det är för tidigt.

Toronto

Tänkte ge lite bilder från vår resa till Kanada.

  
I början av resan på Beijingsflygplats var allting roligt och lite spännande, X-antal timmar senare på Ottawas i övrigt stängda flygplats mitt i natten var det inte lika kul längre

Men tillslut kom vi fram till hotellrummet med två jätte sängar,
den ena fick uppgiften att vara garderob.


Dagen efter träffade vi de övriga i vårt svenska team,
En av sanda killarna har smitit för att slippa den riktigt tråkiga invigningen.
Ett klokt val!


Även om det inte var en så väl anordnad tävling så hade dom i alla fall fått ett coolt tryck att ha på sina bilar.


Efter att väldigt många strök sig från tävlingen vart det bara dessa deltagare kvar i herrarnas raksvärd.
En av dom som strök sig var Wudi från Kina, han var med och värmde upp men deltog sen inte i tävlingen.


Vi fick se uppvisning från några av Kinas bästa utövare, alla som är intresserade av wushu kan säkert se att Zhaoqingjian är en av dom.


När tävlingarna var slut för våran del turistade vi borta vid Niagara fallen.


Nytt träningsupplägg

Idag började träningen lite lätt igen och det kändes allt för väl i kroppen att man inte har rört sig ordentligt på ett tag. Ok en vecka kanske inte är så jätte länge men när man nu har suttit ner så pass mycket som jag har gjort under den veckan så känns det. Mestadels var det väl för att jag har haft ont i benet sen flyget tillbaka till Kina, men nu när jag har börjat träna igen så kommer det säkert att gå över snart.


Flygplansskada?Nu när jag får träna på vad jag vill har jag bestämt mig för att satsa på två olika hopp om dagen, känns inte som om jag får tillräckligt med tid att öva om man bara kör varje hopp mellan 4-6 gånger under ett pass. Men på det här sättet kanske man ser förbättringar lite snabbare, förhoppningsvis. Det kommer vi väl märka om ett tag.

Jian

Gjorde ett litet ihopklipp av tävlanden i raksvärd från världsmästerskapen.

Självklart kommer ni att få se mer vartefter jag klipper ihop och erövrar Zackes dator för att lägga upp det på youtube.

Invigningen

Efter ett par timmars sömn då vi hade landat i Toronto var det dags att åka till Ricoh coliseum där tävlingarna hölls. Vi var över tusen deltagare som skulle försöka trycka oss på bussarna varefter dom kom, vilket inte var särskillt ofta. Tror inte riktigt att dom hade planerat transporten så väl för det var bara 4st bussar som åkte fram och tillbaka så självklart blev allting försenat. Inte bara invigningen utan även alla tävlingar, varje dag!

Sen vet jag väl inte om jag tyckte invigningen var allt för bra planerad heller för alla deltagare fick stå i en korridor i runt en timmes tid och vänta medans det var lite olika uppvisningar innan vi fick komma in. Själv tycker jag att dom först skulle släppa in alla deltagare och sen ha uppvisningarna.

Efter att vi tillslut hade fått gått in på arenan var det dags för tal i en evighet tills alla hade tröttnat och åkt tillbaka till hotellet. Det skulle vara olika wushu uppvisningar, lejondans och annat skoj men när klockan hade blivit 22:00 hade vi inte längre någon lust att sitta och vänta på dom eftersom tävlingarna började dagen efter.

We wish you a welcome ba-ack,
we wish you a welcome ba-ack..
and a happy day here

Det är ju nästan så att man skulle kunna tro att Beijing har saknat oss för idag fick vi värsta bästa välkomnandet. Jag vaknade och gnussade mig i ögonen ett par gånger när jag väl hade bestämt mig för att faktiskt kliva upp, försiktigt satte jag mig upp för att inte väcka Zacke och gjorde en liten glipa i gardinerna för att titta ut. Jätte glad pussar jag på Zacke för att väcka honom och när han öppnar ögonen har jag ett jätte leende, "Det snöar, det snöar!"


Sen hoppade jag runt i en liten lyckodans här på rummet och tyckte inte alls att Zacke skulle sova längre.

RSS 2.0