Så glad

Ett kort litet meddelande kan ibland göra en riktigt glad.

Eftersom det är slut på träningen här borta och imorgon dags att ge sig av hemåt (och vi dessutom fick veta att på måndag så byter dom till den bättre tränarn som dom ska ha resten av terminen) så känns det lite trist. Hur mycket tecken kroppen än visar på att det faktiskt är dags för lite mer vila än vanligt så vill jag självklart fortsätta.

Då är det i alla fall skönt att få ett mail från en av eleverna där hemma:
"Vad kul att ni kommer på lördag, vi har saknat er! Det finns ingen annan som kan få mig att pressa mig till blodsmak, som ni kan ;o)" 
Å min första tanke blir direkt, Yes, plåga andra! 
Ska bli ganska roligt ändå att hålla i lite träningspass =)

Syns snart Gnesta Wushu folk, hoppas ni har styrkan och konditionen på topp!!

Sista köret

Idag var sista träningspasset för vår del, eller min del för Zacke skada armen igår när han stretcha så hans sista pass blev igår.
Som vanligt när en av oss är borta så går träningen desto bättre för den som kör. Jag kände mig pigg och körde hårt under grunderna och hoppen. Lagom till formen kom Zacke men jag ska knappast skylla på honom, mina ben ville bara inte gå igång igen efter att ha fått vilat en liten stund.

När träningen var slut skulle jag lossas vara elev till taiji´arn i skollaget medans tränarn skulle ta kort och filma oss igen.
Han är en av dom väldigt få killarna i skollaget som faktiskt är längre än mig.

Alla långa som lyckas komma in i skollaget blir förr eller senare tvingade att gå över till taiji, men den här killen tränade taiji redan innan han kom med i skollaget. Övrig wushu kör han bara på skoj ibland när lektionen är slut. =)


Har du panik?

Du har väl inte missat att det är dags att skaffa sig lite panik. Mig hade det gått förbi totalt men eftersom jag kollar in hälsa & fitness delen på "improve me" då och då så fick även jag veta att den har kommit, strandpaniken!
Eftersom jag aldrig har känt av den själv så har jag lite svårt att förstå mig på den, men man löser det tydligen med att byta till en bättre livsstil. Vilket jag tycker kommer av sig själv tillsammans med värmen. Man har inte längre någon lust att äta eftersom värme har en tendens att minska hungerskänslorna. Dessutom så lockar soliga dagar ut folk från deras hem och ute finns inte allt för många datorer eller tv-skärmar utan istället får man roa sig med annat, fotboll, frisbee, brännboll ja allt möjligt skoj. 

Alltså borde paniken försvinna av sig själv om det var så lätt som dom säger. Men om man nu har kvar paniken när det är dags att ta sig ett dopp så tycker jag att det bara är att kasta sig i vattnet med alla kläder på! På sommarn ska man ha det roligt och njuta, å det finns inte så mycket bättre än att hoppa i havet en riktigt varm sommardag.

(Solange Knowles badar med kläderna på)

Men bor du i Gnesta området och känner att paniken är allt för stor så är det bara att höra av dig så kan jag dra ut dig på en svettig runda. ;)

Urladdning

Under dagens pass märkte jag hur kroppen har gått in i viloläge såhär efter tävlingen. Den har tydligen fått för sig att det är ok att vara jätte seg, inget jag själv har godkännt så just nu är vi lite osams. Själv tycker jag ju att den här veckan ska ägnas åt att träna stenhårt för att få vila lite mer nästa vecka, så hade jag planerat att vara på topp tills tävlingen. Men kroppen har andra planer och försöker bara få mig till att slappa, den drar ner mig i fördärvet. DUMMA!

Att leka igång den verkar i alla fall vara nått som funkar, men bara om det är riktigt skoj. Så när träningen var slut och läran hade lämnat salen så roade jag mig med att öva rullningar och huvudvolter. Det gick betydligt bättre än att köra rörelser där benen måste användas.

När vi väl orkade ta oss iväg från hallen gick vi och köpte oss varsin leksak.

Eftersom jag inte har åkt nån annan bräda än en sån som glider på snö känns det som en bra idé att inte ge sig på förmycket före tävlingen om jag vill ha mina ben och armar i behåll tills dess =)

Så var det bara två kvar

Imorse gav vi oss iväg med vetskapen att det nu bara var 3 pass kvar att träna innan vi måste lämna gruppen.
Å trots att vi nu har tränat helform i vad som känns som en evighet så var det riktigt jäkla jobbigt idag. Men jag är helt säker på att det har att göra med gårdagens benträning som gjorde att låren ganska snabbt kändes som två gigantiska klumpar som enbart fanns där för att tynga ner mig. =) Men bara vetskapen att det var så jobbigt just för att jag hade gjort något som gör mig starkare gjorde det lättare, inte fysiskt men i alla fall psykiskt.
Innan vi kom så långt in i passet att det var läge för bentransplantation gick det i alla fall hyffsat bra. Jag körde lite svårare hopp som jag inte gjort på ett tag eftersom jag mest bara har övat inför tävlingarna, men det var skönt att få köra lite saker bara för skoj skull. Faktumet att jag också klarade hoppen gjorde det ganska mycket roligare.

Efter träningen hade jag ingen aptit alls vilket jag inte haft den senaste tiden efter träningspassen. Men jag vet ju vad jag måste göra å det är bara att sätta sig och tvinga i sig lite mat. Kyckling, ris och ett par morotsbitar lyckades jag få i mig. Sen har jag ägnat senaste timmen åt att titta på filmen från morgonens grunder. Å det som tidigare såg hämskt ut hade förbättrats, men istället märker man ju nya saker som ser skit ut. Men det är ju bra, då vet jag vad jag ska tänka på imorgon!

Dagens händelser

På dagens morgonpass tyckte tränarn att vi skulle få vila kroppen och huvet lite efter tävlingen så vi fick inte öva på våra former som vi bruka göra. Istället skulle jag öva på formen jag lärde mig förra veckan, Zacke skulle köra spjut och Kanada Dan skulle träna stav. Så skulle vi fortsätta som vanligt igen imorgon. Visst var det skönt att få vila lite, speciellt eftersom det var måndag och då är vi jämt så sega men eftersom det är sista veckan så var vila inte allt för lockande. Så trots att tränarn sa åt oss att ta det lugnt idag så gick vi tillbaka senare på dan för att köra ben.
Benböj med 60 och 90 kg sen roade jag mig med att hoppa upp och ner på en bänk innan det blev lite statisk träning. Sen var det jätte jobbigt att gå trapporna upp till rummet, så det kändes bra!

Sen gjorde jag en liten insats inför resan hemåt då jag köpte mig en ny resväska. Den förra jag köpte har fått sig ett antal stötar under de senaste rutterna så det var dags för en ny nu när delarna började rasa loss.

Köpte mig även en våg så vi kan väga väskorna inför resan. Å nyfiken som man är kunde jag ju inte låta bli att väga mig själv heller 59.9kg, minns inte riktigt vad den stod på innan flyget hit till Kina men har för mig att det var nånstans mellan 60-62. Så det har inte hänt nån större skillnad på vågen i alla fall.

Söndagens tävlingar

Lördagens utflykt gick ganska smärtfritt. Det enda jag hade i uppgift att köpa var nämligen en snygg sommarväska, vilket dom inte ens hade utan istället skulle dom försöka packa på mig en mörk väska men det gick jag inte med på. Zacke som däremot hade en lång lista fick ont i huvet trots att vi garderade oss innan avfärd med att ta varsin Ipren.


Igår var det dags för vår första tävling under 2009, eftersom jag hade båda mina grenar på förmidan så kom inte kameran till användning försen på eftermiddan när jag redan var klar och kunde tänka på annat.
Först ut var Zacke i särdform där han fick 8,62 och hamnade på en 7e plats. Kroppen var nog mer nervös än vad hjärnan var för rörelserna var mycket stelare än vad dom brukar vara och trots att han kände det själv så kunde han inte slappna av. Men förutom att han tappade balansen lite och var tvungen att resa sig upp snabbare än tänkt ur en ställning så gick formen bra i övrigt.
Sen var det min tur att köra svärd och allt jag tänkte på var "slappna av, slappna av" eftersom jag inte ville stelna till som älskling. Tyvärr ville inte min hand lyda mig och när det var dags att byta grepp på svärdet vägrade fingrarna släppa och eftersom jag inte ville stå still och vänta tills dom lydde så gjorde jag två extra steg i väntan..Något jag abslout inte borde ha gjort för jag backade utanför mattan pga dom. =P Men annars så var jag nöjd med formen och jag hamnade på en 5.e plats med 7,83.

När jag hade kört klart svärdformen så bytte jag om igen och trodde att vi var klara för lunch. När jag ville gå så påminde Zacke mig om att jag skulle köra handform också innan lunch. Efter det hade jag inställningen "VILL INTE!" Men en av arrangörerna kom och hämtade mig när det var dags, så då var det ju bara att snällt följa med. Hur mycket jag än försökte övertala mig själv om att jag kunde gå därifrån med ursäkten att jag trodde det var på eftermiddan så visste jag tyvärr att jag inte hade kunnat låta mig själv göra det. Vilket var lika bra!
Eftersom jag inte har någon film att titta på så får man gå på känslan och med det så var det tre saker jag inte är nöjd med. 1. Missade landningen i ett av hoppen och fick fortsätta in i nästa hopp utan vila. 2. Vägrade slappna av så pubun blev kanske 2dm för hög. 3. Trampa snett in i butterfly och det såg ut som om fjärilen hade tappat ena vingen (fick bara upp ena benet i luften). Men i övrigt är jag nöjd och jag slutade på en 3.e plats med 8.77 i poäng.

Sen åkte kameran fram lagom till killarnas handform. Där Zacke kom på en 9.e plats med 8,15. Det var den gren som hade flest bra deltagare och var roligast att titta på.


Eftersom kameran mest användes till att filma så får jag kolla igenom filmerna lite senare för att se om det var nått som går att använda som bilder eller om jag får vänta tills vi är tillbaka i sverige och kan ladda upp det på youtube.

Ipren idag, tävling imorgon

Så har vi redan kommit fram till sista helgen i Peking. Mindre än en vecka kvar innan vi är tillbaka i Sverige och Gnesta. *suck* Men det ska nog bli bra.

Idag måste vi ut och handla åt folk, så det är dags att för tredje gången på tre månader åka iväg till en stor jobbig marknad full med utlänningar och än värre, kineser som sliter i en. Det är till dom här gångerna som det är bra att öva på att gå runt och se arg ut i hopp om att dom inte ska dra allt för mycket i ens kläder. Tidigare ar vi mest hållit oss till DVD affärerna när vi är borta på marknaden men nu måste vi nog ta oss in i mylleret med skrikande människor och fyllda gångar. Lika bra att ta en ipren redan innan man åker dit för huvudvärk är nog ganska lovande. =)

Imorgon blir det till att gå upp tidigt för klockan 07.30 är det öppningscermonin till tävlingen och vi ska väl knata runt bakom en skylt med skolans namn. 08.30 börjar sen tävlingsgrenarna och Zacke kommer vara i grupp 3 som ska ut, han har 13 st motståndare i sin svärdgren och när han är klar är det våran tur (tjejernas svärd) där det är jag och 8 kineser. Sen blir det ungefär en timmes vila för min del innan jag ska köra handform. 5 kineser varav en tidigare har vart bäst i hela Kina å så jag =P, helt ärligt så räknar jag inte med att vinna men det skulle självklart vara roligt om jag lyckades slå någon av kineserna. 13.30 sätter eftermiddags grenarna igång och där någonstans skulle Zacke köra sin handform men jag kommer inte riktigt ihåg när.
Den här "lilla" tävlingen hade vi tänkt som en bra laddning inför SM som kommer i maj. Att köra formen under en tävling brukar jämt vara en annan känsla än under vanliga träningspass, så nu kommer vi kunna känna av det redan innan den för oss viktiga tävlingen. Märka vad som känns bra och vad som kanske måste ändras tills helgen 9-10 maj.

Förhoppningsvis så kommer vi kunna ta lite bilder under morgondagens tävlingar.

Som en blöt pöl

Idag var de det vanliga som gällde igen på träningen. (grunder, hopp & form)
Vi var ingen stor grupp idag men det var ändå 4st som körde form. Förutom jag, Zacke och kanadensarn så hade vi en kines med oss. Men för att inte hon skulle bli för trött så fick hon vila medans vi var tvugna att fortsätta öva på hoppen. Kines grupperna brukar inte köra lika mycket grunder som vi jämt gör. Men så har ju dom oftast hållt på i några år mer än oss och redan har kommit förbi det stadiet.

Jag blev riktigt seg i kroppen efter träningen. Det kändes ganska lätt medan jag körde, eller ja lätt och lätt men jag kunde i alla fall stå på benen under hela passet vilket inte är varje dag. Men så fort vi slutade och jag slappna av kändes benen jätte tunga precis som om jag hade kört en massa styrketräning, vilket jag inte hade gjort. Så något träningspass mitt på dan som jag hade igår var det inte tal om idag. Istället blir det vila fram tills ikväll så får vi se hur mycket ork som har kommit tillbaka tills dess.

Idag ägnar sig solen åt att gömma sig bakom regnmoln och det är ett gult sken i luften ute. Det är sånt där duggregn ute som man tror att man inte ska bli så blöt av men det är massvis med små droppar så ganska snart börjar det rinna av en om man kliver utanför dörren.

Avslöjade planer

Trots att jag inte alls ville så tog jag mig upp ur sängen igen den här morgonen för att gå iväg och köra det vanliga wushu passet. Att det idag var ett kort pass på 1,5timme hjälpte väsentligt i valet mellan sängen och wushu mattan.
           
Klockan åtta prick ställde vi upp oss och hon ropade på dom från skollaget som fanns i hallen att vi skulle träna tillsammans idag. Hon säger att vi ska leka tävling om en halvtimme och att vi skulle börja värma upp med att leka kull.
- Ni ska börja med att leka kull och om en halvtimme ska vi köra som på en tävling. Förklarade jag för Zacke innan jag gick ur gruppen för att värma upp på egen hand. Tänker fan leka kull om vi ska köra helform snart, det blir jag alldeles för trött av.
När dom har lekt färdigt går tränarn igång.
- En kvart kvar!! SKYNDA! STRETCHA!! Kom igen hårdare, en kvart kvar!
Kinesiskt tänkande är det bara att stänga av öronen för. Så hon fick skrika bäst hon ville, att stretcha hårt precis innan man vill kunna ta i ordentligt är inte en bra idé. Istället gick jag runt och körde olika grundrörelser jag har i min svärdform.

Min tur, dags att köra. Å jag kör min form precis som jag har övat helatiden, alltså min vanliga form utan en massa hopp.
Inga missar förutom att balansen kan ha varit lite för kort. Hon hade uppenbarligen inget emot det utan var nöjd förutom att formen var en sekund för kort. Det ska nog gå att fixa.
Handformen gick inte riktigt lika bra, hade tänkt att köra svärd igen eftersom jag inte ens ska köra handform på tävlingen nu på söndag. Men Zacke övertalade mig strax innan det var min tur. Två missar och sen var jag riktigt trött i benen när jag väl var klar. Men nu fick jag den trevliga insikten att klockan redan var 9.30. WOW vi slutar ju nu! Man hann inte köra mycket när det var en så stor grupp. Körde hopptävling med Zacke och stretchade fram tills klockan närmade sig 11.

Nu har jag proppat i mig pasta med tonfisk och om ungefär en timme ska vi tillbaka till hallen och träna lite för oss själva.

Lite smått irriterad

Idag kom tränarn med den jätte klyfta idén att hon ska ändra våra former. *suck*
Hon är alltså inte bara en dålig tränare under vissa av passen hon är även rent av dum i huvet.

Så idag ska jag tydligen lära mig en helt ny form av nån kines och det är typ 3 veckor kvar tills vi ska tävla på SM. Dessutom är det bara en vecka kvar tills vi ska tävla här på skolan. Men eftersom jag är som jag är så ler jag och lossas som om jag tycker det är en bra idé. Jag kommer även gå iväg och lära mig lite av tjejens rörelser och filma hennes form. Imorgon kommer jag lyssna på vad lärarn tycker att jag ska göra med min form och när det är dags att tävla kommer jag skita fullständigt i vad hon tycker och tänker och köra precis som jag har tränat de senaste månaderna.

Okej då, jag kommer förmodligen lägga in lite mer hopp i formen för att få bättre poäng här på universitets tävlingen, men jag kommer knappast byta till en helt ny form.

Idiot komma en vecka innan och tycka att vi ska ändra på allting och tro att vi ska komma ihåg alla nya grejer.

MEN idag är det fint väder så just nu ska jag ut i solen och läsa.Veckans Träning

Nu är det allt för nära tävling och därför har jag i stort sett slutat att öva på hoppen som jag tydligen inte kommer kunna tillräckligt bra för ha med i rutinen även denna gång. Istället går jag tillbaka till mina gamla hopp, för jag gör heldre en relativt säker form som jag SKA kunna även om möjligheten att klanta sig alltid finns. Känner jag mig pigg övar jag lite på hoppen ändå bara för skojs skull.

Träningen den senaste veckan har väl nästan sett ut som vanligt, eftersom youtube fortfarande är spärrad så blir det lite bilder istället för film.
Det har kommit en ny man till träningen, en som tydligen trodde att nunchakus var ett passande wushu vapen. Hahaha

Två av killarna är skadade och har börjat lära sig xingyiquan istället nu när dom inte kan hoppa, vilket betyder att dom inte är med på grunderna, hoppen eller formen. Dom står alltså bredvid under hela passet och kör sina övningar istället. Men den här stilen gilar vår tränare att lära ut eftersom hon var bäst i Kina på den under tiden då hon tävlade.

Killen från Canada lär sig Zhang Kun Rongs bredsvärdsform.

Medans jag och Zacke kör på som vanligt, med det lilla undantaget att det börjar kännas något lättare.Sommarn har kommit med nya rutiner

Här har vi haft problem med internet ett par dagar, vilket har fått Zacke att klättra på väggarna. =)
Men nu är det up and going igen.

Fredagens pass gav som misstänk riktig jävla träningsvärk men inte i rumpan som jag trodde utan det är låren som fortfarande är stela och gör ont efter fyra dagar.
Den här veckan börjar jag med en ny liten rutin. Klockan ringer 06.45 istället, alltså 30 minuter tidigare. Då jag går upp och fixar en proteinshaker av lättmjölk, en halv banan, lite jordnötssmör och mitt proteinpulver med vaniljsmak. Den dricker jag medans jag sätter mig och läser lite ur boken "Stefan Holm höjdhoppare". Blir kanske bara mellan 1-4 sidor men jag har bestämt mig för att det är bra för inspirationen.

I helgen hade vi värsta "snö"-ovädret. Såg i alla fall ut som om det snöade för fullt och var drivor överallt. Men det var egentligen bara nått ludd från träden.


Det har blivit ordentligt grönt här borta, syrenerna blommar och dom har ställt ut blommor lite överallt på området.

Slutkörd

Idag lyckades jag vara trevlig mot tränarn, vilket inte heller var så svårt då hon höll tyst större delen av lektionen.
Att jag började lektionen med att sätta igång Mikas skiva och spelade "lollipop" "Relax, take it easy" och hans andra låtar som får en på bra humör kan även haft en ganska stor inverkan. När vi började passet var vi 6st, efter en stund hade det hoppat in 3st kineser som också var med och körde, men i slutet när det var dags för form var vi ändå bara 3 som körde. Förutom mig och Zacke så hade vi turen att den sista körde taiji, vilket betyder att vi fick vila kanske 1minut extra innan det var vår tur att köra igen.


Färdiga och ganska trötta ställer vi upp oss för att hälsa av. Hon frågar två av dom andra i gruppen om dom orkar köra benstyrka, men då dom inte svarar säger hon att dom inte behöver. Istället blir det bara jag och Zacke som måste fortsätta träna efter passets slut. Tre varv grodhopp och sen kunde jag inte stå på benen å hur jag än försökte så ville dom inte slappna av. Kändes som om båda skinkorna var halft i kramp, gjorde jäkligt ont och jag försökte med att gå bort det, slå bort det och stretcha bort det men inget funkade. Tillslut hjälpte Zacke till genom att trycka på musklerna tills dom gav upp och slappnade av.


Nu blir det en efterlängtad dusch med kallt och varmt om vart annat i hopp om att blodet ska göra sitt så kanske träningsvärken inte blir riktigt lika illa. Lite slagg produkter kanske jag lyckas få bort i alla fall för just nu är det ganska mycke mjölksyra som har samlat sig kvar.

Bergochdalbana

Dom här dagarna har vart nått i stil med att hoppa ner i en grop bara för att upptäcka att där fanns en studsmatta och vips så var man uppe igen.
Vilket alltså betyder att varje pass har vart fulla med svackor som jag ena stunden är nere i för att sen plötsligt lyckas med nått bra, och sen kommer nästa svacka igen. Egentligen har det bara haft med humöret att göra för kroppen har inte sagt ifrån mer än vanligt, jag har bara vart väldigt arg och ett par gånger kanske det har gått ut över tränarn. Men vadå hon säger ju åt mig vad jag ska göra!! Hehe, jag kanske inte alltid är så bra på att ta sånt. Hade det vart på ett bra sätt, typ att hon rättar vad jag gör fel istället för att bara säga "nej, landa mabu" så kanske jag hade vart trevlig mot henne men det är ingen garanti. =) Idag snäste jag ju åt henne bara för att hon inte hörde vad jag sa. =p Jag får väl kämpa lite extra imorgon för att vara trevlig mot henne hela passet när det är fredag och allt, hon brukar ju inte se så glad ut efter att jag har fräst åt henne. Här borta har ju alla RESPEKT för tränarna, då kan det inte alltid vara så lätt att ha en grupp utlänningar, speciellt inte om det finns dom med mitt humör.

I övrigt har jag ägnat dagen från dess att jag kommit tillbaka från träningen tills läggdags med att titta på serien Kyle XY. Har blivit tvingad av Zacke att ta pause för att äta och gå ut och röra mig lite i alla fall en gång under dan vilket förmodligen var bra. Annars hade jag kunnat skippa maten och bara suttit fast framför tvn allt för länge. Men vad som från början var en serie med en kille som gjorde massa coola saker har nu gått över till en av alla dessa typsika drama serier, några som är dumma, kärlek, helt onödiga hemligheter och bråk i vart och varannat avsnitt. Å nu när jag bara har två avsnitt kvar och sen sägs det att serien är nerlagd är jag självklart ändå fast i skiten och vill ha mer precis som det brukar vara. =) Den är ju ändå bra trots alla vanliga drama scener.

Nu har jag precis vart ute och jobbat lite mer på min näsa som håller på å flagnar för fullt.


Ilska, trötthet och magsyra på blommorna

Så var det äntligen dags för lite träning igen. Passet var riktigt bra, känns tydligt i kroppen att det gav en hel del. Men hade du frågat mig halvvägs in i passet så hade svaret vart "J*vla skit sport! Jag hatar den, piss träning!!!" Så, nej det gick väl kanske inte helt som jag ville och i min fantasi hade jag slagit sönder halva lokalen när vi bara hade kört hälften av hoppen. När det går dåligt blir jag kanske arg lite för lätt, å även om jag håller tillbaka det väldigt mycket så syns det allt för tydligt ändå. Jag knyter högerhanden, ser argare ut än vanligt och skulle man göra misstaget att prata med mig så säger jag gärna nånting elakt tillbaka. MEN, hur gärna jag än vill så slår jag varken folk eller har sönder saker. =)  Dom flesta håller sig ändå på avstånd och säger inte så mycket, förmodligen ser jag inte så trevlig ut just då. Zacke gör i alla fall små försök att få mig på bättre humör genom att jävlas lite med mig för att sen låta mig knuffa på honom, då brukar det komma fram ett leende.

Mycket formträning idag och benen verkade mot slutet göra allt för att kämpa emot mig. Allt för ofta vann dom dessutom då det slutar med att jag håller på och snubblar på mig själv, tappar balansen när jag står still och knappt kan resa mig upp från dom låga ställningarna. Men tids nog ska väl jag och benen komma överens om hur det hela ska gå till. =)

Zacke gjorde misstaget idag att under den sista och jobbigaste halvtimmen hälla i sig närmre 1 liter vätska. Jag kan förstå honom eftersom det är väldigt torrt i lokalen så man vill hålla halsen fuktig annars gör det lite jobbigt ont att svälga. Hur bra det än är att dricka ordentligt så måste man försöka hålla tillbaka suget lite om man tränar riktigt hårt. Idag straffade det sig för honom. Kroppen orkade inte fokusera på allt vatten i magen då den behövde all energi åt att ta hand om musklerna. Så den bestämde sig för att problemet skulle bort och Zacke kunde inte göra så mycket annat än att vika sig dubbelt och vattna blommorna utanför lokalen.

Nu är det i alla fall dags för väl behövd vila. För imorgon skulle vi köra likadant igen  =)

Lugna dagar

Nu har vi haft en långhelg. Den har vart varm, lugn och riktigt skön!
Igår sa dom på tvn att det var 20 grader, idag har vi inte tittat men det kändes ännu varmare.

Vi har vart uppe på taket och spelat kort, fjäderboll, stretchat å mest bara suttit och haft det bra i solen.


Imorse tog jag en promenad bort till wudaokou, tog nästan en timme i värmen och hur långsamt jag än gick blev jag svettig. Väl framme gick jag runt inne på marknaden med målet att köpa en kjol, men istället blev det dom här grejerna. Som vanligt orkade jag inte pruta utan betalade det pris dom sa från början.

Middag

Det blev inget hårt styrke pass senare på dagen för jag fick aldrig tillbaka någon energi till benen. Måste väl betytt att jag körde tillräckligt bra på morgonen. Är i alla fall den anledningen jag väljer att tro på.

Idag blev det middag ute på en finare restaurang tillsammans med "Gubben" (en kille som tidigare var med i skollaget men som är 27år nu och har slutat träna) "Apan" (en kille i skollaget som bland annat tränar ap-stilen) och en kompis till dom. "Gubben" vill nämligen lära sig engelska men han är inte så bra på det än så därför ville han ha med sig "Apan" som är mycket bättre, och deras vän följde väl mest med för att han var hungrig. Var ganska roligt och eftersom vi inte är allt för pratiga av oss så var det bra att vi åt samtidigt och inte bara träffades för att prata. Det var ofta som "gubbens" meningar slutade med att han skålade istället för att han inte visste hur han skulle säga det han ville på engelska.
Dessutom så tror jag att han nyss tagit körkort, eller att han i alla fall är väldigt ovan att köra bil. Det var tydligen för långt att gå 2km bort till restaurangen. På den korta sträckan lyckades han lägga i fel växel 2-3 gånger, så vi är nog ganska glada över att vi inte skulle till nått ställe längre bort. =)


Sen när vi kom tillbaka så roade jag mig med att uppdatera klubbens hemsida.

Hårdare, djupare och bättre

Veckans sista ledarledda träning är avklarad.
Tjockis tanten (tränarn) kom in, gick och pratade med en annan tränare, sa att vi var lediga på måndag å så gick hon igen. Vilket gjorde oss ganska glada, inte det faktum att det inte är någon träning på måndag men att vi fick ha en kille från skollaget som tränare idag. Jag tror det gör oss alla lite mer motiverade att ge vårt bästa, för mig är det i alla fall så att såfort jag har en tränare jag inte är så van med eller är i en grupp jag inte brukar träna i så tar jag i lite extra. Förmodligen i hopp om att dom ska tro att jag är bra. =)

Vart riktigt slut och efter träningen så vägde nog kläderna i alla fall 1 kg mer för att dom var så blöta. Å medans dom i gruppen som inte vart i Kina så jätte länge satt och kollade in skollaget och med jämna mellan rum lät "Woow" "shit" "Oooh" så passade jag på att gå snäppet längre med min stretching. Idag var det inte båda benen på marken som gällde utan det främre benet la jag upp på en bänk innan jag plockade upp min 15kg vikt. Lite ont men det måste ge snabbare resultat så då får det vara värt det =p.

Nu är det pasta och tonfisk dags, lite vila och sen ska vi ta oss tillbaka till hallen för att försöka köra ett ordentligt fys pass. Men just nu har jag lite problem att ens gå på benen.

Det nyttiga valet

För nått år sen då jag kom hem på sommaren efter att ha spenderat en tid här i Kina la jag märke till en detalj med det svenska nyttiga valet naturgodis. Innan jag åkte till Peking tyckte jag att det var jätte gott och det kändes som ett bättre alternativ då jag var sugen på nånting att ha framför tvn. Efter att ha spenderat ett tag här i Kina och ätit deras variant på naturgodis var det dags att åka tillbaks till sverige, där min mamma inte längre åt godis utan hade gått över till den "nyttigare" varianten, naturgodis. Mums mums tänkte jag och det fanns dessutom en ny sort sen sist jag hade ätit det, yoghurt doppade jordgubbar. Förväntningarna är höga och jag stoppar en i munnen. BLÄÄÄä fy satan, vad är det här för skit?! Det smakade varken yoghurt eller jordgubbe, kändes mest som en konstig socker klump. Ungefär som kinesernas svar på vanligt godis, helt misslyckat alltså.
Så dags för er som fortfarande går runt och tror att naturgodis är nyttigt att få upp ögonen.

Läs artikeln:
"Naturgodis är inte nyttigt"


Skönt att vara tillbaka i Kina där torkad frukt faktiskt smakar frukt å den är långt ifrån lika sötsliskig som i Sverige. Men jag föredrar ju ändå den färska varan. =)


Nästan Spagat

Idag var viljan att träna tillbaka igen. Förmodligen för att jag tog ett koffeinpiller och gick inte först i ledet. Att gå först är skit, men jag vet inte riktigt varför. Vissa gillar det, andra inte, men just nu har vi ingen i gruppen som föredrar att gå först.
Onsdag betyder kort pass, 1,5 timme varav första halvtimmen gick till uppvärmning och stretch. Men jag tycker det är alldeles för lång tid vi kör nämligen uppvärmning i max 5-10min och sen tycker hon att vi bara ska sitta och stretcha en massa i en evighet vilket jag bara bli kall av. Så istället passade jag och Zacke på att leka lite under stretchings tiden.
Resten av träningen gick helt ok, kanske inte perfekt men jag är nöjd ändå. Å i slutet var jag tillräckligt varm för att stretcha ordentligt.

Senaste favoriten är att ta en 15kg vikt för att få lite extra vikt ner. Å även om det främre benet är nere så skapar det bakre en del problem =) Därför får jag be Zacke om hjälp också för att trycka ner höften ordentligt efter att ha suttit ett tag.

RSS 2.0