Handform

Även min handform fick gå som uppvisning under helgen.
Å även i den fick jag balansproblem i en pubu, här i mitten av formen istället för i slutet.Hur var det nu... Stretcha mera kanske så inte höften säger emot mig och får för sig att inte kunna gå ner mer i den rikting jag vill =P

Raksvärd

Nu börjar det väl bli dags att visa lite filmer eftersom vi är tillbaka i ett land där youtube inte är blockat.
Första filmen från SM 9/5
Min form som fick gå som uppvisning före tävlingarna.

ÖSP - En till artikel om wushu

Gratis tidningen ÖSP som delas ut till hushållen häromkring i sörmland kontaktade oss tidigare i veckan för att göra ett inslag om wushun efter att ha blivit tipsade av fru Kvigärde. Artikeln skulle vara färdigskriven igår så den bör väl komma ut om inte allt för lång tid. Själv har redan fått en kopia på artikeln som jag precis läst igenom och tycker att det låter bra faktiskt. Men jag kan ju inte sprida ut vad dom skriver om innan den har kommit ut.

Gav dom också Alexis mail så dom kunde smöra efter lite bra bilder. Å vilka det blev har jag ingen aning om än, jag fick bara själva texten, så lite spännande är det ju även för mig. Men nu finns det faktiskt möjlighet att det blir bra wushu bilder!!

Mer om artikeln när den har blivit utgiven!!

Kyla

Jag tror att jag börjar vänja mig lite med det svenska klimatet igen. Men visst tittar folk en extra gång när jag går runt med mössa och tjockjacka. Men jag kollar ju å andra sidan på de galningar som har på sig short och t-shirt när dom är ute och powerwalkar.


I övrigt så har jag väl insett att det inte längre finns nånting här i sverige som gör att jag vill stanna. Det mesta känns mer som anledningar till att jag vill åka igen. Men eftersom det under juli månad kommer vara en stor tävling i Hong Kong som dom vill att vi ska vara med på och sen även nån på taiwan, tror jag det var, veckan efter så är det väl inte allt för lång tid kvar. Blir det bara lite varmare om dagarna så kanske jag kan härda ut.

Artikeln inför tävlingen

Eftersom jag inte lyckas hitta artikeln i sin helhet någonstans på nätet så zoomade jag lite på bilden jag tog förut för er som ville läsa den. Blev lite otydligt men eftersom jag är lat av mig så orkar jag inte ta 30steg bosrt för att ta en ny bild eftersom jag då måste ta 30 tillbaka också för att lägga in den i datorn =PWushu SM i Västerås

Under helgen var det alltså wushu SM som även detta år hölls i Västerås.
Vi följer självklart tiderna vi fått och kommer dit klockan 11 på dan för att skriva in oss. Men det sitter inga vid inskrivningsbordet för att möta oss, istället är det ett fåtal människor som går runt planlöst och bara väntar. 
Efter att ha stått en stund så får vi syn på anordnaren av tävlingen så honom ser jag till att stoppa för att få lite info, å uppenbarligen skulle absolut inget hända försen klockan två då vi som tidigast kunde gå in i hallen för att värma upp. Jag berättar även att en av våra tävlanden har vrickat foten och inte kunde delta, kollade också så att han skrev upp det innan vi satte oss och spela kort i väntan på att nått bättre.
 
Eftersom det självklart inte blev någon tävlingsgren för tjejer var det uppvisning som gällde för mig. Först säger dom att jag ska börja klockan tre innan tävlingarna starta med att köra båda mina former. Vilket skulle vara väldigt jobbigt så jag planerade på att ta bort den mest mjölksyre-bildande-delen i min ena form för att orka med. Men strax innan start får jag veta att jag bara skulle köra ena formen i början och den andra två timmar senare.

Innan tävlingarna började kollade jag med dommarna så dom hade fått infon om att de nu bara var två deltagare i killarnas junior grupp eftersom ena våran kille hade skadat sig. Självklart var jag inte det minsta förvånad att dom inte hade nån aning. 15minuter senare börjar juniorgruppen och dom ropar upp vår skadade kille i högtalarn. ÅÅÅÅÅåååå jag blir tokig, alla befinner sig i samma rum å ändå ska det vara så jävla svårt att sprida lite information runt. Så nu får jag springa bort till kommentatorn också för att meddela honom.
Å det känns som om resten av tävlingen gick i samma stuk. Han ropade upp fel personer, han ropa upp fel grenar, han ropar på nästa tävlande innan den före är klar. Å hade det vart första gången hade man ju bara kunnat skrattat och sagt att han skulle vara borta tills nästa tävling, men det var exakt likadant under förra årets SM!!

Men men lite roligare är kanske att Zacke vann båda sina grenar!!
Våra juniorer Hannes och Hanna gjorde riktigt bra ifrån sig utan några vidare missar under deras tävlings debut och jag är ganska nöjd med mina uppvisningar.

Vår tidigare medlem Alexis var också på plats i början av tävlingarna och tog lite foton.

Fler bilder hittar ni inne på hans blogg cyberdog.

Repotage

I tisdags skulle vi få besök av länstidningen på träningen. Dom skulle komma förbi vid sex tiden och ta lite kort och intervjuva oss angående träningen i Kina och lite inför tävlingen nu i helgen. Dom kom lagom tills vi slutade vid sju och vi fick stå ute i hallen och ta lite kort, utomhus regnade det för fullt så vi fick försöka göra det bästa av det lilla utrymme som fanns.

Uppenbarligen förstod han sig inte riktigt på varför jag satsade så mycket på wushu.
Citat:
"Zakarias Westerberg kan man någonstans förstå. Cecilia Moberg däremot..."

Självklart är vi inte nöjda med bilderna, men eftersom att dom förmodligen inte vet hur en snygg wushu bild ser ut så tyckte väl dom att det såg bra ut bara det fanns två personer med svärd. =P

Det senaste i korthet

Blir inte lika mycket tid sittandes vid datorerna nu när vi är i Sverige. Istället går vi runt och har tråkigt, fryser som galningar och själv har jag plockat fram vinterjackan. =)

Men en liten uppdatering om vad som har hänt wushu mässigt.
Vi har hållt i träningspass, och dom var svagare i benen än vad dom borde vara, så efter tävlingen kommer dom få köra mycket mera styrka. Vi tyckte det kunde vara en bra idé om dom kan stå på benen när dom ska tävla. Å tyvärr har en av våra tävlanden skadade fotleden och hoppar nu runt på kryckor (han skadade sig på skolgymnastiken) så det verkar som om han missar sin changs att få tävla på SM och kanske måste vänta ända tills nästa år.

Själv kommer jag inte få tävla för det var bara jag och en till tjej som anmält sig (som vanligt). Men eftersom jag hade räknat med att det skulle vara såhär så blir jag varken förvånad eller vidare missnöjd. Det var snarare ett självklart faktum som blev officiellt. Även om man tycker dom är jäkligt puckade som aldrig ändrar på reglerna så vi får tävla mot killarna.

Å så har jag fått ett mail från en kille i syd africa som efter att ha sett filmerna jag lagt upp på youtube ville komma och träna i kina med oss, vilket självklart är skitkul! Så nu hoppas vi på att han är ganska bra, tränar hårt och kommer tills nästa termin!

Tröttheten dominerar

Så var man tillbaka då. Var hur trött som helst igår efter att vi hade landat men lyckades hålla mig uppe ganska länge ändå kröp nog inte till sängs försen efter tio tiden. Sen vaknade vi ju redan vid 04.20 å gick upp och smaskade på lite smörgåstårta som fanns sen folket hade firat valborg här. Men efter att Zacke hade satt igång nån seg film på tre timmar som vi inte alls orkade se så lyckades vi sova i alla fall en timme till.

Sen förstår jag mig inte alls på vissa av svenskarna här som verkar ha blivit fullkommligt galna, dom är ute i korta shorts och t-shirt!! Ok kineserna tänkte säkert likadant om mig när jag gick klädd så i kina, men här är det ju kallt! Visst försöker termometern lura i mig att det är varmt då den visar på över 20 grader, men den går jag inte på!

Självklart har vi redan grillat! Kyckling, majs, annanas och champinjoner med sallad till. Minst lika gott som jag hade tänkt mig men oj vad snabbt vi blev mätta, nu åt vi kanske hälften så stor portion som vi gjorde innan vi åkte till Kina. Får se hur lång tid det tar innan man äter som en hel pluton igen.

Iväg till Snickarn och spela worms på projektorn, sen ser jag fram emot att få sova igen. =)

RSS 2.0