Keep the body....suck, saknar.

Det har inte blivit mycket tid till att skriva här vad jag håller på med om dagarna. Men mestadels har jag vart hos Zackes bror och röjt, han har nämligen köpt hus och det finns en del att göra. Träningarna flyter väl på ganska bra och nu i veckan har det blivit en hel del teknikträning på hoppen. Eftersom Zacke är ledig från jobbet har vi åkt till träningshallen tis-tors och kört ett pass mitt på dan. Men idag tror jag inte att jag ska köra allt för hårt för jag ska försöka vara lite pigg imorgon då vi ska åka upp till stan och träna med sthlmwushu på deras matta.

Fredagsfyset bestod av fotbollsuppvärmning och töjningar, intervaller, spurta kort sträcka, lite vad-hopp, grodhopp och backlöpning. Sen var det nog inget mer vi hann med. Men den här gången hade jag nog ätit och druckit bättre under dan så jag blev inte lika yr i huvet som sist. Men Zacke springer fortfarande ifrån mig när det är spurtsträcka på intervallen så jag är alldeles för långsam.

Funderar på om jag kanske ska göra ett träningsprogram för nästa vecka, det är bara så tråkigt om det inte blir som man hade tänkt sig pga väder eller nått annat som kommer och stör, ja vi får se

Idag blir det kanske vilodag, eller i alla fall ingen fys för att bli starkare. Möjligtvis lite för att behålla styrkan å så jag inte ska känna mig slapp.

nästa mål

Antingen hade jag ett ganska dåligt mål, eller så hade jag en väldigt bra dag. Ville ju klara djupa benböj med 150% av kroppsvikten innan vi åker till Kina alltså skulle jag ha ungefär 2,5 månad kvar å det var inte många veckor sedan jag satte det målet. Så idag ville jag testa hur jobbigt det var. Jobbigt var det ju faktiskt men det var inte omöjligt. 2st gjorde jag, å på den andra kände jag att ryggen fick jobba väldigt mycket. Var alltså tungt nog för att tekniken skulle bli fel som det brukar bli när jag blir trött. Så två stycken fick räcka, jag lyckades ju i alla fall. Så nu funderar jag på om jag ska klara maxa med 100kg istället eller om jag ska satsa på att orka fler med 90. Just nu är benen så trötta att jag knappt orkar tänka på träning.

Vila

Det blev inge sparkandes i torsdags istället satte jag mig framför datorn och hade en speldag. =) Så på midsommar var det lite fotboll men i övrigt ingen träning då heller, å även igår hade jag vilodag. Så efter all denna vila hoppas jag verkligen att mina muskler är lite piggare nu än vad dom vart på ett tag för ikväll är det verkligen dags att träna igen!! Självklart har den här helgen som de flesta andra träningsfria dagar vart fyllda av tankar på verför jag tränar så dåligt. Kan ju inte komma nånvart om jag ska hålla på och vila eller om jag inte ger allt jag har när det väl är träning. Visst visst man måste låta musklerna vila ibland men när dom vilar så kan man köra tekniker i så fall, jag behöver ju inte lägga ner helt och bara dega ihop.
Nu vill jag vara i kina och träna för fullt, ha en matta som jag kan öva svåra saker på och ha en tränare som kan hjälpa mig en massa. Skulle verkligen vilja ta hit en liten kines som kan hålla i träningarna i alla fall avancerade och tävlingsträningen, nybörjarna tror jag inte att dom skulle vilja träna. =) Är ju lite annan diciplin på oss västerlänningar än på kineser å när han märker att dom inte tränar en massa själva mellan passen utan behöver öva på samma sak varje träningstillfälle skulle han nog tröttna.

Hur som helst ikväll är det träning, har bara inte riktigt bestämt mig vad för träning än.

sparka i parken

Ja jobbigt var det ju helt klart igår. Men jag gjorde en liten upptäckt vad gäller eleverna, dom verkar inte ha en aning om hur man gör för att ta i ordentligt. Har faktiskt svårt att tro att så många saknar musklerna för att kunna tokspurta. Sista intervall varvet la jag mig i slutet för att kunna se vilken fart dom hade när det var dags att kuta. Men för kanske lite fler än hälften så kom det aldrig någon spurt, utan tempot ökade från jogging till vanlig springning. Kan kanske ha vart så att dom var trötta eftersom det var sista varvet och att dom var übersnabba i början, men det kan jag inte riktigt se framför mig.

Nu ska jag ta mig ut och jogga en runda innan alla moln kommer. Sen hade jag tänkt att köra grunder i parken. Parker tycker jag är mer till för taiji, kan vara för att alla tanter och gubbar jämt stod i parkerna och tränade. Men men det kan väl funka lika bra för modern wushu också.

Konditionsträning

Igår var det helt klart jag som var dålig. Körde bröst, triceps, trapetzius och rygg så att musklerna kändes riktigt hårda och trötta. Sen halvvägs in i magträningen så började jag och Zacke prata om konditionsträning. Stort misstag! Jag försökte förklara för honom att intervallträning var mycket bättre om man ville träna konditionen än vad det är att springa samma tempo i 40minuter. Jag HATAR att ha fel, jag HATAR när folk inte fattar vad jag menar när jag försöker förklara. Å i det här fallet så har jag ju rätt man han vägrade tro på det och jag blev bara mer och mer irriterad och arg. Slutade med att jag inte kunde träna längre för jag tänkte bara på hur jag skulle kunna förklara det för honom. Å så var jag ganska förbannad. Något som han inte alls fattade att jag var. =)

Idag kommer det i stort sett bara bli fys på träningen eftersom det inte är någon träning på fredag så måste vi köra fredagsfyset idag. Jag tror det kommer bli ganska jobbigt och är nästan säker på att minst en kommer ta en eller två pauser. Blir så trött på honom.. Blir mycket konditionsträning också, på mitt sätt med intervaller. Även om det inte blir optimalt med dubbelt så lång tid snabbt som långsamt. Så får vi köra senare när vi tror att i alla fall hälften skulle klara av det. Inte så super skoj att göra en övning som bara en eller ett par klarar av.

Vem är dålig

Ibland funderar man över om man inte alls borde vara tränare, är det så att vi är jätte dåliga på det. Men nej, det är väl inte så det är. Precis som Zacke säger så kan vi ju inte göra mer än att berätta för dom vad dom gör fel och ge dom tips om hur dom ska göra istället, sen är det upp till dom att faktiskt göra som vi säger för att bli bättre. Det är det där lilla sista som inte många lyckas med. Men så är det en eller ett par som faktiskt ändrar på det dom gör fel när vi säger till. Å man ser verkligen skillnad!! SÅ mycket roligare att vara tränare då.

Men idag är det inget träningspass så då hinner vi träna hur mycket som helst själva, å det är överkropp det är tänkt att bli. Igår var det ben och det känns som om jag måste köra ganska mycket mer rygg och mage för att hinna med i benstyrkan. Kör jag benböj på 80kg är det nämligen mest jobbigt för ryggen så idag får det lov att bli ett riktigt hårt pass.

Jag ligger fortfarande på strax under 60kg i vikt så nu kör jag alltså på 133% av vikten i benböj, jag vill gärna klara 150%, tills vi åker till Kina i september. Det räcker faktiskt med att bara maxa 90 kg jag behöver inte orka köra flera stycken. Men nu är jag för svag i ryggen så jag vågar inte gå ner djupt när jag har så mycket, fast jag vill gärna tro att benen skulle klara av det. =P


Oväder väntar

Det har inte blivit mycket tid över till träning eller annat skoj i helgen, jobbade ju som sagt i stort sett heladagarna. Finns inte så vidare mycket att skriva om då. Men idag är jag "ledig" så då har jag vart och jobbat som hälsokonsult. Men bara ett par timmar så nu har jag hela eftermiddagen på mig att träna och hålla på med föreningen. Igår låg jag och Zacke vakna ganska länge och pratade om den...Men det är nog inget som jag borde skriva om här eftersom det mest bara var tankar och inget som bestämdes än så länge.

Får se om det är några som är duktiga nog att ta sig till träningen idag eftersom det har regnat en del under dagen så är väl säkert många rädda för att bli blöta. Men det är tänkt att bli formträningen ikväll så får vi se hur vi kommer lägga upp det eftersom det är så himmlans stor skillnad på vad alla kan. Men det är väldigt stor risk att jag kommer bli en gnällkärring och vara irriterad på dom.    =)    Vi får väl se hur bra dom sköter sig. 

Nä nu måste här städas så det kan bli träning så fort Zacke kommer hem.
 

fredagsfys

Så är den här veckan i stort sett slut. I alla fall träningsmässigt då jag inte kommer hinna träna nått lördag eller söndag för jag jobbar 12.5 timmar om dan.
Igår satt jag och drömde om den dagen då jag bara kunde jobba med träning och hälsa. Men människan är väl lite så att vi aldrig riktigt ska vara nöjda så jag skulle väl säkert ändå lyckas hitta nått fel med en sån situation. =)

Dags att äta frukost och läsa lite medans jag låter maten smälta, sen får jag ta och springa ut till Nibble för att köra benböj och några andra nödvändiga övningar. Det jobbigaste är nog att man måste springa hem sen också vilket inte är allt för lockande efter ett ordentligt benpass.

Nä tur att man inte är den här lilla tjejen som sprang 6 mil om dagen under 2 månader. Då måste man ha riktigt bra skor, å så måste man ha en sån där spinkig lätt kropp. Nej tack!!

favvo tjejen just nu

Jag har hittat en ny favorit bland alla dessa miljontals bloggar som finns. Eller tja jag är ju inte inne på så himmla många men ibland får jag för mig att titta runt bland folks länkar. Men självklart enbart sportbloggar. Å nu när min förra favvo har lagt av lite med träningen och skulle sluta tävla tyckte jag att det var bäst att hitta nått nytt spännande att läsa om. Så det blev den här kvinnan, det är henne jag funderar på att skaffa som PT. Hon verkar riktigt kunnig, har eget företag och skriver i en massa olika hälsotidningar.

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.8304

Nu har jag glömt hur man gjorde en vanlig jäkla länk så det blev sådär istället, men nu kan ni också hitta dit och läsa en massa om henne och träning. Nähä idag ska jag hinna städa lite innan jag börjar jobba, och självklart träna. Torsdag betyder överkropp. Igår var det ben och jag sprang iväg till backen och spurtade, tre gånger sen var musklerna helt utpumpade. Sista "spurtningen" blev det nästan gång-tempo i slutet hur mycket jag än kämpade för att springa så fort jag bara kunde.

Ha en skön dag!!

Aloe Vera

Nu ikväll var jag på ett aloevera möte och fick veta lite om hur himmlans bra det är för kroppen, både att dricka och att ha på huden. Så jag köpte en dunk som jag ska hälla i mig så får vi se hur pigg och fräch jag känner mig sen. Ska läsa lite mer om det, och försöka hitta om folk säger nått dåligt om det också. Annars kanske det blir att jag börjar sälja sånna produkter om det visar sig att det bara är bra för hälsan och jag själv gillar det. Är det bra för träningen och kroppen vill jag ju gärna låta andra veta om det också. Men det får vi se hur bra jag tycker att det är, än så länge vill jag inte säga åt alla att springa iväg och köpa Aloe Vera produkter. Först ska jag läsa lite mer om det, så får ni veta vad jag beslutar mig för senare.

Nu är jag hur trött som helst man jag lyckades inte sova. Ska väl göra ett nytt försök snart, det är ju så himmlans skönt att sova!! =)

PT online

Just nu sitter jag och kollar runt på en massa olika träningssidor här på internet. Ville hitta något roligt och inspererande som jag kunde ta och träna lite själv av. Men de flesta rubriker är i stil med "Gå ner XX kg på X veckor." Eller så hittar jag olika bodybuilders upplägg. Inte riktigt vad jag vill ha heller. Jag behöver inte bränna nå mer fett, eller få muskler som fungerar till att ta ett par jätte tunga lyft.
Men så lyckades jag hitta en sida om personlig tränare online. Å jag blev hur sugen som helst!! Fast en månad kostar 2400kr. Men då får jag ett eget träningeprogram, styrka, kondition och stretch efter vad just jag har för mål, och hon ger också kostrådgivning. Får jag i så fall skicka en filmlänk på en riktigt bra kines och säga så här vill jag bli, vilket är det mest optimala sättet att träna? Att gå till en PT utanför nätet koster ungefär 500kr / gång, det här blir ju betydligt billigare men å andra sidan så kommer jag inte få någon som peppar mig medans jag tränar. Iofs så är det väl vanligare att jag blir arg på en tränare än att jag uppskattar dom. Att bli tillsagd om vad jag ska göra är inte alltid nått jag uppskattar. Å på det här sättet är det lite mer som om jag bara får lite bra råd och det är upp till mig om jag väljer att följa dom eller inte..
Jag är hur sugen som helst på att ta det där!!! Kanske att det blir vid nästa lön, efter att jag satt undan 5000 till Kina resan. Om nu Zacke är redo att äta nyttig och bra mat som jag kommer bli tipsad om, har väldigt svårt att tänka mig det. Han kommer kanske mest bara att rynka på näsan. Iofs så kanske hon kan hjälpa mig med sånt också, nyttig mat som även den mest kräsna killen kan tänka sig att äta. =)

Ensam

Idag blev det grunder som tränades mest för min del. Men det är inte lätt att gå fram och tillbaka själv i en tom gymnastikhall och bara köra tråkiga grundsparkar. Viljan för att träna försvinner ganska snabbt. Lyckades bara hålla ut i en halvtimme men det räkte väl ganska bra för att bara köra sparkar.
På kvällen blev det fysträning, överkropp. Sen lite hopp ute på gräsmattan. Inte det lättaste och jag blev självklart arg ganska snabbt. Men jag fick en kram och en glass av Zacke så var det bättre sen.  =)
Den här gruppen skulle man ha att träna med!!!! SAKNAR

Imorgon blir det väl till att sparka lite i min ensamhet igen å så ska jag ut i backen och spurta, sjukt jobbigt. Har faktiskt inte sprungit halvmilen på väldigt länge då det nästan är lite onödigt långt wushumässit. Nu är det oftast 3 km som gäller när jag springer. Vill ju inte riskera att få en senig kropp, den ska vara stabil och muskulös.

Gnällspik

Kvällens träning var benböj med 70kg, 4set med 8rep. Det var faktiskt jobbigt, alldeles för jobbigt. Däremot kändes det ganska bra med hoppen jag gjorde mellan seten. Kändes inte som jag bara hoppade utan jag kunde faktiskt ta i och hoppa, kände att jag använde musklerna ordentligt, mycket bättre alltså.

Sen åkte vi iväg och höll i träningspass, som vanligt blev jag lite irriterad på småpojkarna. Dom som säger att dom vill ha mer fys, säger att det inte är jobbigt och ändå inte gör övningarna ordentligt. "ja men då kör jag 30st armhävningar" står på knä med rumpan högt upp i luften och böjer lite på armarna snabbt upp och ner....SUCK. Aja sånna människor kommer i alla fall inte in i den avancerade gruppen, även om vi har några riktiga gnällspikar där redan. "aj det gör ont här" Jaha och??? Kunde inte bry mig mindre, gör det för ont för att kunna träna så kom då inte på passen. Annars kan dom hålla tyst och träna.
Ok nu är jag sådär gnällig igen vad gäller eleverna. Faktiskt nästan lika gnällig som dom är =)

Sen åkte vi ut och kickade lite fotboll och gick igenom form innan jag kröp ner i ett varmt bad med massa mineralsalter.

istället för träning

Träning var inte riktigt vad dagen bjöd på istället blev det en tur fram och tillbaka till Gävle som gällde. Vi skulle nämligen på dopmen blev försenade med en halvtimme så vi kom till den sista psalmen. Så blir det när man måste köpa dop-present på vägen dit. =)

(inte bäbisen som döptes)
Men imorgon är det i alla fall dags för träningspass. Det första riktiga för sommaren eftersom dom tidigare passen mest har ägnats åt uppvisningen...tror jag, har ju bara vart med på ett på grund av jobbet. Å tyvärr blir det likadant den här veckan för jag jobbar både onsdag och fredag så jag missar träningen. Men Zacke kommer ju vara där och ge dom en ordentlig träning. Imorgon ska vi väl fixa lite andra grejjer till klubben också, det är visst ett evigt fixande med det där. Men tids nog kanske vi kommer bli nöjda. Förhoppningsvis.

God natt
// Cissi

Uppvisning

Idag var det Gnestadagen med marknad och sånt och ikväll är det väl fest som gäller för dom flesta. Själv tror jag att jag ska skippa det. Men man skulle ju kunna gå iväg och dansa med dom andra och ändå kunna träna bra imorgon.

Vi hade tre uppvisningar idag och jag tyckte det gick helt ok för dom. Det var några balansproblem och lite svårt att hålla takten då och då. Men det var ju den absolut första uppvisningen för dom. Däremot så var det inte så jätte mycket folk där. Senast någon av oss var med på Gnestadagen så var det nämligen en massa brandbilar som stod ute och folk som var och kollade på dom också men nu var det inget på den gatan. Inte lätt att veta att dom har ändrat vart marknaden är. =) Men nu vet vi ju det till nästa gång.

Eftersom jag själv var med på uppvisningen så kunde jag inte ta några bilder eller filma och lägga upp men det kanske kommer bilder senare som vi ska få av en i gruppen som stod med och fotade. Men nu har vi fått lite erfarenhet av att ha en uppvisning och vet mer om vad man kan tänka på tills nästa gång.

Masserar

Igår och idag håller jag till nere i källaren i Trosa och masserar folk. Var ett tag sen nu men det gick bra ändå. Trist bara att jag missar träningspasset ikväll också. Men jag hoppas på att få någon riktigt vältränad som kommer och vill ha massage. Igår hade jag en tjej som var instruktör och hon sa att jag fick ta i ordentligt för hennes muskler behövde en omgång. Å så varnade hon mig för att hon kanske skulle somna. Hahaha, somna gjorde hon inte. Det var så himmla kul att massera någon med tydliga ordentliga muskler. Som att massera Zacke fast hon hade inte lika ont överallt. Önskar jag bara kunde få vara idrottsmassör istället för spa massör.

Imorgon är det alltså uppvisning och jag börjar fundera på om alla verkligen kommer att komma. En av tjejerna i nybörjargruppen har nämligen inte kommit på nått pass den senaste veckan. Å vi har inte hennes nummer heller. Jag skickade iväg ett mail så får vi se hur det blir annars så får vi försöka lösa det på nått annat sätt.

Fullt upp

Dom senaste dagarna har jag mest jobbat med wushun på förmiddagarna och på eftermiddan så har det vart andra jobb. Så träning har det inte blivit nått av försen igår. Då var jag med på sommarens andra träningspass. Shit vad rörigt det var. Men efter uppvisningen så ska vi fixa till den riktiga träningen så det blir ordentligt. För såhär kan vi inte ha det!
Zacke vill nog bara ge upp alltihop. Han tycker det går alldeles för långsamt för dom att bli bra, att dom inte tränar tillräckligt mycket på tiden utanför träningspassen. Förut gav vi dom avancerade lite läxor, men sånna glömdes lätt bort.

Men eftersom jag inte börjar jobba försen 13.30 idag så ska jag väl försöka lösa problemet så Zacke slipper vara irriterad efter varje pass. Problemet är bara att jag själv också vill träna ibland. Men som jag hörde någon säga, "har man det inte bra är det oftast ens eget fel." Vi valde ju att starta gruppen med hopp om att få några bra att kunna träna med. Men efter två år börjar vi fundera på om det nånsin kommer hända.
OK nu ska jag inte säga att alla är lika hopplösa. Vissa lyssnar faktiskt på vad vi säger och blir långsamt bättre. Men majoriteten kan vi behöva säga samma saker till under varje pass hela terminen utan att någon förändring sker. Jaja jag kanske är lite elak mot eleverna nu när jag sitter här och skriver att dom är dåliga. Men jag lovar att säga det till dom också så ni inte tror att jag snackar skit om dom utan att dom vet om det. För jag är snäll och ska berätta för dom hur dåliga dom är också. Å nu har dom valt vilken typ av träning dom vill ha under sommaren, motion eller tävling, så då kommer vissa få höra lite mer att dom är dåliga. =P

Nu ska jag sitta och tänka ut lite saker om sommarträningen, nått i stil med mer regler, utskällningar och straff. Folk ska petas ur avancerade om dom inte tränar tillräckligt bra eller helt enkelt inte passar i den gruppen. Men riktigt bra kan vi inte få det försen till hösten, då det ska bli en liten tävlingsgrupp som består av fler än Zacke och mig. =)


Sluta prata börja slåss

Igår blev det filmkväll "the forbidden kingdom" tyvärr var den inte riktigt lika bra som jag hade hoppats. Fighterna kan jag ju inte klaga på det var ju både Jet Li och Jackie Chan. Å visst var den rolig då och då. Men så var det det där med apkungen.  Sånna legender är inte riktigt min grej. Jag tyckte det var en typiskt sån film som dom kan visa på tv i Kina, alltså sånna som går heladagarna där borta. Men om den inte hade vart seg och haft dom där scenerna med allt legend prat så skulle jag nog sagt att det var en riktigt bra film. Men tyvärr.

Förmodligen kommer jag ändå kolla på den ett par gånger till och då snabbspola när dom kommer till scener med tråkigt prat, så jag bara kan kolla på fighterna eller dom roliga sakerna. Gillar sånna här klipp när folk ska lära sig. =)

RSS 2.0