Resultat

Utan några hinder har vi tagit oss till andra sidan jorden och är tillbaka i vårt studentrum. Det enda som lämnat spår på att vi har vart borta är hur trött man är och det ska bli skönt att komma tillbaka i tid, för nu har jag vart trött i över en vecka.

Det sista jag gjorde innan vi lämnade Kanada var att via MSN från flygplatsen kollade upp vilka placeringar vi svenskar tog. Det var knappast några höjdarplatser, men det var nog bara Beisha som hade planerat att hamna bland dom bästa på tävlingen.

 


Zacke,   Jian-raksvärd   15/24  Changquan-handform 41/64,
Cissi,     Jian-raksvärd   18/25  Changquan-handform 31/42
Beisha,  Dao-bredsvärd 34/46  Changquan-handform 50/64    Gun-stav --
 

 


På väg tillbaka

Hej hopp.

Nu sitter vi på flygplatsen i Toronto och väntar på att planet ska gå, förhoppningsvis blir resan inte längre än planerat den här gånger så det är tänkt att vi ska komma fram till Beijing imorgon vid femtiden på kvällen lokaltid.

Har väldigt dåligt batteri på datorn just nu men när jag kommer fram och får lite mer tid så kommer jag fortsätta att lägga upp information, bilder och filmer från tävlingen.

Sen har vi faktiskt vart ute och kollat nattlivet i Toronto också och tog en sväng till Neagara fallen tillsammans med mina föräldrar.


Då vi flyger med samma plan som våran tränar vi har i Kina så passade vi på att visa henne filmerna på oss från tävlingen för att få veta lite bättre varför vi inte fick poäng för sånt som vi tyckte att vi borde ha fått poäng för. Men hon kunde inte ge någon annan förklaring än samma som vi trodde, många dåliga och nya domare. Hon tyckte att det var självklart att vi skulle få poäng för hoppen som vi "missade" och hade det vart kinesiska och mer erfarna domare så skulle vi enligt henne ha haft betydligt bättre poäng, det var självklart ganska skönt att höra. =)


Zackes poäng i Jianshu


Tävlingsdag 4, Bredsvärd

Eftersom jag inte riktigt sover den tid det är tänkt att man ska sova här borta missade jag vår 60kg fight som Nisse hade gått vidare på. Men jag fick ändå veta att han åkte på stryk så det hade väl inte vart allt för kul att titta på. Håller man inte själv på med fighting är det ju inte särskillt kul, jag bryr mig väl mest bara om vem som vinner, är det final kan jag kanske lägga lite mer energi på att bli glad över varje slag svensken slår.

Så idag var det Beisha som stod framför domarna igen, den här gången med ett bredsvärd i handen. Å efter att han var klar var han galet stolt över sig själv och skit nöjd. Jag och Zacke lämnade arenan innan alla andra i hans gren var klara så än så länge vet jag ingen placering men helt ärligt så tvivlar jag på om han hamnade på den övre halvan.

Han hade i alla fall tur
med domarna som missade att han satte i handen och inte heller såg att han inte klarade ett av sina hopp, självklart blir jag lite avundsjuk och önskar att jag hade haft samma domare. =)

Herrarnas Changquan

På den tredje tävlingsdagen var det dags för killarna att köra sina handformer. Då var det Zackes tur igen att gå upp på mattan, men innan det blev hans tur var det 50 andra före honom. Sen när ytterligare 30st efter honom hade kört var det nästa svensks tur, Beisha.

Zacke gick av mattan och kunde ännu en gång vara nöjd med hur formen gick, även om han inte riktigt var nöjd med poängen, mestadels för att han inte fick poäng för hopp som vi inte alls kan hitta några fel på hur många gånger vi än tittar på filmen.

Det är lite irriterande när man ser att andra får poäng för hopp trots att dom snurrar mer än ett kvarts varv för lite och landningar som dom sätter i händerna på. Men eftersom det ändå inte handlade om några pallplatser så är det ingen idé att gå till domarna och be dom förklara sig eller ändra på sina beslut.

Beisha var tyvärr inte lika nöjd med sin insatts, men eftersom det även var hans första VM så handlar det mest om att få erfarenheten av att vara med. Hans tankar om att först hamna bland de sex bästa, och sen de tio bästa försvann varefter han såg de andra deltagarna köra.

Tävlings dag 2, tjejer raksvärd

Tyvärr hann jag inte uppdatera igår efter min tävling då inloggningen här på blogg.se var stängt.

Igår körde jag min andra gren vilket var raksvärd och det kändes relativt bra medans jag var uppe och gjorde min form. Det kändes inte lika bra efter att ha tittat på poängen och filmen.

För trots att jag landade stadigt efter mina hopp och det kändes som om jag stod kvar ett bra tag så var jag visst bara ner och vände. Något jag blev ganska arg på mig själv över. Jag fick nämligen inte poäng för någon utan mina landningar på grund av det. SKIT SKIT SKIT!

Jag måste börja räkna i mina landningar också. Något jag gör mest helatiden i formen om jag vill stå stilla ett tag. "Vänd dig om, visa nummerskylten, 1-2-3, hälsa, upp på mattan, stå still ett tag, 1-2-3-4, kör, balans, 1-2-3, stå kvar lite extra för säkerhetsskull, xubu, 1-2-3"  Men men, då vet jag det i alla fall, dags att lägga in räkningspausar i landningarna.


Andra svenskar VM -09

Under första tävlingdagen körde även tre andra svenskar, en som gjorde taolu allts samma sak som mig fast med en stav som vapen istället. Tyvärr var vi ju jätte trötta och åkte till hotellet och somnade såfort jag var klar och missade hans form. Men vi fick hörs sen när dom kom tillbaka och vi vaknat till igen att han bröt av staven i den andra rörelsen han gjorde så det gick inte allt för bra för honom.


Vi hade även två fighters som körde den kvällen en i 60kg klassen och en i 65kg. Han som körde i 60kg vann sin första match och gick vidare till nästa. Killen i 65kg klassen åkte tyvärr på stryk i sin första match men ingen av dom behövde i alla fall varken bår eller rullstol för att komma ifrån arenan. Något man annars såg en del av borta vid plattformen.

 


Min första VM form

Nu har jag kört min första form på mitt första VM och jag var inte alls så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Var faktiskt mer nervös för nån vecka sen när man tänkte på tävlingen, förmodligen var jag väl för trött för att fatta att jag borde vara nervös. Största motivationen man hade till att köra var att direkt efter att jag hade gjort min form så kunde jag få åka tillbaka till hotellet och sova.

Jag är nöjd, eller ganska nöjd - har inte riktigt bestämt mig än - med hur det gick. Jag klarade allting i formen även om balanssinnet inte var det bästa. Men när jag var så gott som klar med min form insåg jag att jag inte ens var hälften så trött som jag brukar bli under träningspassen. Å man blir en aning trött på sig själv när man inser i slutet att man borde och kunde ha kört snabbare.

Jag har ingen aning om vilken plats jag kom på eftersom vi lämnade arenan när jag var klar och då hade bara hälften av alla deltagare kört. Vi var 46 st i min gren och jag hade ingen större lust att hålla mig vaken i en timme till bara för att veta vilken plats jag kom på. Vi får se om jag hittar någon lista senare men för min del känns det faktiskt inte så jätte viktigt ändå.

Mitt mål var att klara min form och känna mig nöjd med den vilket jag gjorde, tror jag. Jag vet också att jag fick över 8 i poäng vilket var kravet jag hade.

Wushu VM tävlingsdag 1

Efter en del problem med väderet när det var tänkt att vi skulle landa i Toronte så kom vi fram efter 20,5 timmar istället för 12timmar och 45minuter som det var tänk. Med mindre än 30timmar kvar tills Zacke skulle tävla var vi äntligen framme på hotellet och kunde sova ett par timmar innan vi blev väckta av dom andra svenskarna som ville kolla om vi var framme än.

Nu har Zacke nyligen kört sin vapenform och han kom på en 14:e plats. Även om han ville komma bättre än 12a så är han riktigt nöjd, hans rörelser och grunder var nämligen bland dom bästa där han hade plaserat sig om det inte var för att han bara fick 1,1 i hopp poäng. Vi är inte riktigt säkra på varför han fick så lite poäng i hoppen men vi ska kolla igenom formen ordentligt sen, jag skulle gissa på att han sparkade för lågt i ett av hoppen och därför blev av med 0.4poäng.

Nu är det en timme kvar tills jag ska tävla så nu ska jag smälla in en hamburgare från McDonalds så min mage slutar kurra sen skulle jag gärna vilja sova en stund men det hinns nog tyvärr inte med.

Kommer komma fler bilder och filmer senare på tävlanden och från invigningen igår.

Morgonpigga små saker

När man gick upp så pass tidigt fanns det inte allt för mycket att fördriva tiden med, så strax efter att solen hade kommit upp gick jag ut på en morgonpromenad runt skolområdet och det var förvånanvärt många ute. En del av dom slutade till och med vad jag antar var deras första lektioner för dagen klockan kvart i sju på morgonen. Många andra var på väg till sina lektioner då, medans jag själv gick tillbaka till rummet för att ta en shaker innan min träning började.


Sen mitt vanilj protein tog slut har det vart choklad som gäller igen och jordnötssmöret har bytts ut mot havregryn. Havregrynet tar jag egentligen varken för smaken eller för kolhydraterna utan den riktiga anledningen är för att det inte börjar skumma lika mycket om man har dom i. Ett litet tips bara om du också tycker att din shaker är mer skum än mjölk. Jordnötssmöret hade också samma verkan.

Mindre än tre timmar kvar tills vi åker så jag ska väl ta och sätta igång med sakerna vi skulle göra innan dess, packa och sånt där.

Förberedelser

Det finns nog en hel del som fortfarande sitter vakna i Sverige nu när jag har gått upp. Har ju tänkt mig att jag ska vara trött så tidigt som möjligt på planet och kanske, förhoppningsvis lyckas sova lite under flyget.

Under dagens morgonträning kommer det att bli en del grunder och hopp innan vi kör halvformer ett par gånger, sen kommer det faktiskt inte bli så mycket mer än att sitta och stretcha och köra lite avslappning för låren.


Utan dressing och tomat håller dom sig frächa längre.
Brödet ska självklart vara Honey Oat!


Övriga planer för dagen:
Packa alla saker man kan tänkas behöva under en veckas vistelse i Canada.
Åka till Subway och köpa massa mackor att ha på planet.
Kopiera läkarundersökningen vi måste ha med oss för att få tävla.
Städa och diska så det blir skönt att komma tillbaka till ett rent och fint rum nästa lördag.

Sen vid tvåtiden på dagen hoppar vi in i taxin och åker till flygplatsen, datorn och kameran följer självklart med så jag kan uppdatera om vad om händer under VM!

En sista enkel gång

Nu börjar vi ta det lugnare under passen för att spara upp energin tills på söndag. Ganska svårt ändå att tänka sig att på måndag kväll är det klart för min del, nu har jag börjat bli nervös inför tävlingen i alla fall lite då och då. Men det gäller bara att distrahera sig själv, tänka på annat eller hitta på någonting att göra för att inte behöva gå runt och vara nervös i onödan.


Idag var det ett kort pass som vi fyllde med grunder, hopp och sen bara en helform och en 3/4delsform innan vi slutade. Ganska skönt att inse att man inte blev så jätte trött av det och jätte skönt att man klarade allting i formen nu när det var sista gången inför tävlingen som man körde hela. Imorgon blir det nämligen bara halvformer under det sista passet innan vi hoppa på ett 13timmars flyg till Toronto.

Tugga gott gott

Blir inte mycket till träning gjort nu under kvällspassen såhär nära inpå tävlingen. En hel del stretching blir det i alla fall och vi går lugnt igenom våra former, men inget allt för ansträngande eller utmattande. Å även om det är lite segt att inte göra så mycket så är väl det tråkigaste att ingen av dom andra i gruppen som faktiskt kan träna hur mycket dom vill kommer och gör nånting.


Jag har hört ett par gånger nu att dom vill träna mer eller att dom ska börja träna mer men det håller oftast bara i sig ett par dagar innan dom kommer på att dom måste göra nånting en kväll och sen kommer dom inte tillbaka. Men när jag och Zacke börjar köra ordentligt igen ska vi försöka få igång dom andra slöfockarna igen. Dom är ju ändå här i Kina för att dom vill träna ordentligt även om dom är lite väl bekväma av sig ibland.


Idag hittade jag förresten ett galet gott tuggummi, tror jag har gått runt och tuggat heladagen nu. Enda gången jag inte har haft ett inne är när jag måste äta, vilket bara är bra eftersom jag då får ta ett nytt efteråt. Vet inte om det finns i Sverige men om det gör borde ni verkligen testa! Extra Fruit Sensation med exotiska frukter, annanas, apelsin, kiwi och papaya. Men även om det finns kanske man inte får ha alla lika smakämen som dom stoppar in här i Kina för såhär goda tuggummin har jag aldrig hittat hemma.

Sista, på riktigt nu!

OK sista fyspasset blev idag, igen. Hade mitt sista inför tävlingen både i lördags, i måndags och så nu idag igen. Men det var ett riktigt roligt pass idag, jag körde bara vanlig träning enbart för skojsskull. Övade på hopp som jag inte kan och tänkte inte alls på att öva saker från formen, form blir det imorgon igen.

När alla sparkar och hopp var klara fick vi lägga oss på mattan och träna mage och rygg innan vi gick in i viktrummet och för att köra ben. Vet inte riktigt säkert men det verkar som om informationen om att det inte är bra att köra mage och rygg innan man tränar ben med vikter har kommit hit till Kina. Dom har i alla fall alltid gillat att träna bål först.

Det gjorde ju inte mig något idag i och för sig eftersom jag började värma på 50kg men då ingen av dom andra tjejerna klarade att köra med det så gick vi ner till 40kg. För att köra squats med 40kg kändes det inte som om det behövdes allt för mycket bålstabilitet kvar. Visst hade jag möjligheten att gå över till killarna och köra på 60kg men dels så ville jag inte bli alt för trött i benen å sen var det ju väldigt roligt också att få känna sig lite stark för omväxlingsskull.


Kör man jämt bara med killar som tar 10-20kg mer än mig och det ändå ser lättare ut för dom än vad det känns för mig så var det kul att få köra med tjejerna nu när det har kommit en massa till vår grupp. Då fick äntligen jag vara den som stod där och hoppade med vikter dom knappt orkade lyfta.

Efter VM är det dags att gå tillbaka till killarnas grupp, då gäller det att bygga upp musklerna igen för jag tänker knappast vara svagast i den gruppen!

Sen blev det ut och köra intervall precis som jag trodde, 5 varv för mig och Zacke och sen ett varv jogging, 4 varv för dom andra som inte ens behövde springa snabbt. Men jag ser ändå inte riktigt fram emot att ta det lugnare på träningen sen efter tävlingen, jag vill ju fortsätta ha hård träning bara att jag får träna på andra saker.

Utomhus träning

Även den här veckan börjar vi träningen en timme senare än vanligt, vår vanliga tränare har redan åkt till Kanada inför VM. Självklart roligt att hon ska vara med där och man kan ju alltid hoppas på att hon kommer vara en av våra dommare. Allt för att det ska kännas så mycket som vanlig träning som möjligt. Innan jag går upp och tävlar brukar jag faktiskt stå och inbilla mig att jag är i den vanliga träningshallen, där dommarna kommer sitta brukar tränarn stå under passen och det underlättar bilden i mitt huvud en hel del om tränarn faktiskt sitter där.


Idag kommer det bli wushu grunder och hopp inne i hallen sen skulle vi visst gå ut till löparbanan för att fysa och springa. Men idag ska jag inte köra så hårt under fyset och då det förmodligen blir intervaller ska jag försöka hålla mig till att bara variera mellan att jogga och springa. Får väl se hur bra jag lyckas med det, men jag ska i alla fall göra ett försök.

Efter regn kommer solsken

Idag var träningen helt perfekt! Jag fick köra tills jag var illamående, hade gärna tränat såhär senaste månaden nu inför tävlingen men varjedag man har försökt köra med gruppen har tränarn tidigare sagt åt oss att köra själva, men inte idag!!

Fick köra alla grunder och alla hopp innan det blev dags för helform och halvform tills jag knappt kunde stå på benen.


Efter en perfekt dag ska jag nu har en perfekt kväll också då jag har blivit lovad en helkroppsmassage.

Fullkommligt hopplös tjej

Här har man gått runt och längtat efter att få träna igen efter helgen. Men när man kommer till hallen så får man självklart inte vara med på passet!! "Nej, ni får värma upp och köra själva på sidan om. Om 1,5 timme ska ni köra helform." JÄVLA PISS KÄRRING, JAG VILL TRÄNA!! Å nu sitter jag här på rummet istället när det är en timme kvar av passet. OK ok, så jag kanske blir lite onödigt arg av mig ibland det inser även jag, såhär i efterhand i alla fall. 

                             
Men det är ingen fara det var bara i mina tankar jag vart jätte arg, jag sa inget dumt - jag sa inget alls, jag är ju en sån där jobbig tjej som håller tyst tills det känns som om hjärnan kokar över av ilska. Då jag vanligtvis går därifrån, eller får ett raseriutbrott och berättar för alla hur jobbiga och dumma i huvet jag tycker att dom är. 
                               
Idag gick jag därifrån, körde lite ben i viktrummet (ja vet jag sa att jag inte skulle köra nå mer ben men jag var arg och behövde göra nånting). Sen sprang jag tillbaka till rummet i mina wushuskor, inte heller det smartaste draget.
                                                      
Väl tillbaka sätter jag mig här för att skriva av mig lite och vad är det första jag ser. "Bit ihop. Det kommer löna sig." Kan man göra annat än att le? Jag borde kanske ha loggat in och läst den kommentaren innan jag gick till träningen idag.

Självklart kommer jag gå tillbaka
till hallen senare idag och köra mitt pass. Jag får se morgonen som uppvärmning och uppmjukning sen helgen, det gick väl inte direkt som jag hade tänkt mig men innan dagen är slut så ska jag vara tillbaka i rätt spår och fortsätta min urtråkiga tävlingsträning.


Uttråkad av mina egna regler

Så var det ännu en vilodag.


Hur kommer det sig
att två dagar kan ta så lång tid. Jag vill ju bara kunna träna igen. Nu sitter jag här och tänker på saker jag faktiskt skulle kunna köra även om jag inte kan komma in i träningshallen - intervallträning, spänstträning, uthållinghetslöpning, olika styrkeövningar - och jag är riktigt sugen på att göra något av det.

Samtidigt som jag inte vågar ge mig på ett riktigt hårt pass, ser inte fram emot att ha träningsvärk hela sista veckan innan tävlingen. Nu gäller det ju att känna sig redo rent psykiskt, även om jag redan nu vet att jag kan alla mina saker i formen så skulle den känslan lätt kunna förstöras om jag är helt slut dom kommande passen och inte skulle orka köra mina former ordentligt.


Så istället för att gå ut och ha roligt med olika övningar så är jag min egen fånge just nu och blir tvingad till att vila för att inte behöva oroa mig en massa i onödan den kommande veckan.

Sista tunga benpasset

Igår kväll blev det vad jag funderar på om det ska ha vart sista benpasset innan tävlingen. I alla fall sista som jag kör benböj med en massa vikter. Så nu under den sista veckan kommer det bara bli stillastående - taiji varianten - med en 20kg vikt i famnen.


Men igår blev det 60kg, 75kg och 90kg som varierades på stången under 5 set.
Å så var vi ute i solen och spurtade i lutning 20 sträckor, vilket var underbart härligt att gör mitt på dagen. Det var knappt några ute alls och solen värmde tillräckligt för att det skulle vara lagom att ha t-shirt på sig.

Tävlingsklädd

Som ni säkert har listat ut så har vi återigen haft problem med internet. Inte helt förvånande kanske, men nu är vi tillbaka online.

Självklart har vi tränat på och idag började vi köra med våra tävlingskläder under träningspasset, något vi intesåg att vi måste göra hela nästa vecka också. I alla fall köra i dom byxorna, blir en lite annan känsla speciellt i balansen då man ska klämma fast ena benet i det andra och siden mot siden gled en aning lättare än bomull.Idag gav vi oss in i vimmelet på marknaderna fyllda med utlänningar, något jobbigt men nu har i alla fall Zacke en jacka att ha på sig när vi åker till Kanada. Det är ju svinigt kallt där borta 5-10 grader, här har vi precis börjat sova med täcken om man har fönstret öppet om natten. Tror inte det kommer vara några fönster öppna om natten medans vi är borta på tävlingen.


Sovmorgon

Idag börjar träningen en timme senare.
Vi har nämligen sån tur att den sämre tränarn är bortrest och därför ska vi fortsätta ha den bättre resten av veckan så vi måste ändra våra träningstider lite den här veckan för att hon ska kunna komma. Idag kör vi igång en timme senare och har ett 2,5timmes pass så blir det kortare passet på 1h 40min imorgon istället.


Vanligtvis brukar man se lite fram emot dom kortare passen eftersom vi nästan jämt går runt och är jätte trötta i kroppen. Men just den här veckan skulle vi lika gärna kunna ha alla pass långa, nu vill jag bara träna helatiden efter att ha haft en så lång vila.

Idag är det dags för att träna benen igen, om det blir benböj eller någon annan rolig övning får vi se när jag kommer så långt.

Missad träning eller extra träning

Så var det slut på det roliga för idag.

Nu har jag precis kommit tillbaka från hallen där vi tränade svärd, mage, rygg och bröst. Tidigare fick vi veta att på kvällarna kunde vi minsann bara komma in i hallen på måndagar, onsdagar och fredagar. Därför bestämde vi oss för att gå dit på eftermiddan för att kunna smita in omärkta och köra vårt pass innan klockan hunnit blivit sex, det var nämligen då vi hade hört att dom skulle stänga.

Så vid sextiden när vi var klara med allting vi ville ha gjort kommer det en ny klass som börjar sin lektion då!? VAFAN! Har vi missat massvis med möjlig träning eftersom vi uppenbarligen ska ha kunnat kommit in varje kväll hela veckan lång.

Men men försent att ändra på det, istället är det ju bara att se möjligheten framför oss, från och med nu kan vi faktiskt gå och träna varje kväll!


Hur prima är inte det?


Kvällens styrka blev:

Bänk
20kg 10rep
30kg 10rep
35kg 9rep
35kg 7,5rep
30kg 8rep
På sista repetitionen av 35kg kom jag bara halvvägs upp innan stången började sjunka igen och Zacke fick hoppa fram och dra upp den åt mig.

Rygglyft från höjd
Egna kroppsvikten 15rep*3

Benlyft (mage)
15rep hålla 3sek på varje *3Gäst elever i gruppen

Idag hade vi inte bara "klickis" på besök under träningen, en tjej som för närvarandet fortfarande är med i skollaget kom och tränade med oss också. Visst är det helt toppen att dom kommer och tränar med oss men lite orättvist ändå, jag vill ju jätte gärna kunna gå och vara med på deras lektioner också. =P


Efter passet körde jag och Zacke avslappning tillsammans genom att skaka och stå på varandras ben. Sånt är riktigt skönt-ont och bäst är det när man verkligen känner hur muskeln slappnar av utav trycket. Egentligen skulle man väl göra det efter varje pass men man glömmer tyvärr bort sånt så lätt.

Har även vart till löparbanan och stretchat ute i solen så nu har jag bara kvällens pass kvar att se fram emot innan jag måste vila ända tills imorgonbitti.På det igen

Igår kväll blev det en vad som kändes som kort sväng bort till träningshallen. Hade tydligen gått två och en halv timme innan vi kom därifrån. Kanske inte så jätte kort ändå. Väldigt mycket stretching måste det ha blivit, inte så kontigt att jag nästan var nere i spagaten igen innan vi gick därifrån.


Det var bättre förr!


Hann även med att kicka och öva på svärdrörelserna jag hade tänkt.
Gjorde min balansövning men shit vad dålig blansen var, behövde till och med köra ett par vändor med rakt ben istället för att ställa mig i min balans från formen för att jag bara rasade helatiden.

Nu är det dags att gå till träningen och köra dagens första pass! Känns som ett måste att träna balansen idag igen för den vart jag aldrig nöjd med igår, dessutom ska det tränas överkropp!

Återfunnen sida

Dagen gick från riktigt bra till ännu bättre när jag lyckades ramla in på bloggen jag tidigare efterlyste i ett inlägg. Kollade runt på andra träningssidors länkar och vips var jag inne på den här igen! Kan det bli så mycket bättre?


Tokigt glad tjej!

Den hamnar direkt bland mina länkar också om jag skulle råka tappa bort den igen, eller om ni vill hitta tillbaka till den någongång och har vart klantiga nog att inte kollat vad sidan hette. =P


Allvar eller lek

Äntligen började träningen igen! Visst vaknade jag, var väldigt seg och tyckte sängen var riktigt mysig. Men vad är en säng egentligen mot en wushumatta, inte så jätte mycket värd just idag i alla fall. Det var så roligt att träna igen, tiden bara rusade iväg och rätt var det var så hade det gått två och en halv timme och passet slutade. Det var inte bara roligt att få köra ett ordentligt wushu pass igen jag var dessutom mjuk och hade inga problem alls med några skador. Men jag har ju faktiskt insett redan tidigare hur bra det är med en längre vila ibland så det kom inte som en överaskning.

Den här veckan kommer det bli svärd på alla passen, hur mycket jag än gillar att träna handform så måste man tyvärr öva på svärd också om man ska tävla om två veckor. För att fira att träningen är igång så blir det ett litet filmklipp från dagens formträning.


Efter vi var klara med träningen kilade vi in i viktrummet. Nu när vi äntligen kommer in igen så vill vi självklart köra så mycket vi bara kan. Så ikväll vid sextiden blir det ett till pass med svärdövningar och balansträning. 

Eftersom jag fick en förfrågan på om jag kunde lägga upp film på när jag körde ben så blir det ett litet klipp från benträning också.

Men shit vad svag jag har blivit, jag vågar ju knappt köra djupa med 70kg utan att ha Zacke som passar, så han fick snabbt släppa kameran och ställa sig bakom mig istället.Kakmonster

Nu har jag suttit framför datorn större delen av dagen och ätit kakor, vad tycker ni om den uppladdningen. Hahaha


En stund på efteriddagen tog vi en sväng upp på taket och spelade badminton, vi började känna oss lite för sega för att ha suttit stilla för länge. Känns som om det börjar bli dags att gå ut igen om jag ska kunna hålla mig vaken tills en ok tid att krypa i säng, stundvis är ögonlocken väldigt tunga.


Det funkar ju inte att sitta här som en liten slöfock!

Körsång

Igår blev det sushi middag igen.
Vi var 20-nånting stycken som var ute för att fira en födelsedag, självklart gott och en hel del skoj. Väldig blandning av nationaliteter och vi sjöng "ja må hon leva" på 11 eller 12 olika språk.Trots att jag åkte tillbaka efter middagen och lämnade dom andra för att festa halva natten så är jag riktigt seg idag. Men vad gör egentligen det, idag ska jag ändå bara stertcha lite och ladda inför morgondagen då träningen börjar igen. Ska bli så skönt att ha ett riktigt pass igen, känns som om jag inte har tränat på evigheter. Att jag sitter här med träningsvärk lite överallt kanske talar emot den känslan, men det ska bli roligt vilket som.Gick iväg och handlade för att fylla upp ägg-förrådet igen, sen blev det en stor omelett med bacon, kycklingkorv och lök i. Så tills imorgon är musklerna proteinsprängda och fungerar perfekt!VM Maskots

Kikade runt på wushu VMs hemsida och hittade bilder på dom officiella maskotarna som gjorts.Men själv tycker jag väl inte riktigt att de är dom mest passande. Visst är dom jätte söta och vissa av dom funkar faktiskt bra. Medans andra inte alls passar, mest på grund av ögonen, och ärligt: wushu utan rätt blick är ingen bra wushu. (Kan vara därför jag inte gillar att köra svärd, hittar inte alls känslan där och tycker därför det ser ut som skit) 
 
Kolla bara in tjejen som kör daoshu (bredsvärd). Hur farlig ser hon ut att vara? Nangun (sydlig-stav) killen däremot! Där har vi rätt känsla, det var absolut den coolaste maskoten. Hoppas dom har gjort en till raksvärd också och att dom finns att köpa på plats, för alla var ju faktiskt söta hur passande dom nu än är.
                  

 


Markant skillnad

Haha vilken total skillnad det var på gårdagskvällens runda och morgonens. Nu skulle jag försöka springa snabbt för att jag ville ha en lika bra runda som igår. Resultatet blev att det tog 3minuter längre, och jag blev trött ibenen och andfådd.


Så det var inte byxorna som var magiska ändå. Kanske sprang jag på sockerruset efter godiset jag åt igår. Hittade lösvikt när jag var i WDK så jag smällde säkert in 200g innan jag gick ut och sprang igår.


Idag blir det vitamin kick istället. Mini äpplen som jag inte har någon aning om vad dom heter på svenska för jag har aldrig sett dom i Sverige och plommontomater. Har snart stoppat i mig ett halvtkilo av båda, dom är jätte söta så om ni hittar sånna här äpplen i Sverige borde ni testa dom!


När allting stämmer

Igår kvälls löparrunda blev en snabbis på 2 km. Kanske var det för att luften har blivit så mycket svalare eller så är mina nya löparbyxor magiska men sträckan gick 2minuter snabbare än vad den brukar göra när jag försöker springa snabbt. Då var jag igår ändå bara ute för att jogga lite lätt.


Efteråt följde jag med Zacke till det lilla gymet här i vår byggnad.
Där körde jag djupa benböj med 40kg och 60kg och gick upp och ner på en bänk med ett ben och 2st 10kg hantlar. Sen stretchades det för fullt, nu var det tyvärr ett tag sen jag kom ner i spagat så det måste jag ändra på.

Nu ska jag ta och dra igång morgonen med att springa 2 km igen så får vi se om det bara var igår allting stämde så perfekt.

 


Lysande ben

Efter en powerwalk på 40 min var jag framme i WDK och kunde njuta av en riktigt god japansk måltid innan jag gick iväg på en liten shopping runda.

Kom tillbaka och satte mig ner en stund för att vila och kolla internet innan jag ska dra på mig mina nya löparbyxor och gå ut för en jogging runda och benträning.


Nej då jag ska inte gå ut och se ut som om jag har målat benen oranga, det blir ett par andra byxor ovanpå. Men köpte ett par sånna här tighta byxor för att ha under mina träningsbyxor nu när det börjar bli lite kallare ute. Alla små problem i kroppen känns ju mycket mer i kyla så jag tänkte att dom här kanske kan hjälpa till.

Det som göms i värme, blir i kyla sämre.

Promenad genom stan

Än så länge har jag inte kommit mig för att träna. Kan bero väldigt mycket på hur ont mina ben gör, när vi skulle gå ut och äta funderade jag starkt på att ta relingen ner istället för att gå i trappen. Det är hämskt att gå neråt i trappor med en sån här träningsvärk. Men eftersom jag har en stor stark kille var det bara att hoppa upp i hans famn tills man var nere på marknivå. OK man kunde väl ha tagit hissen men det där var ju mycket roligare.

Eftersom blodcirkulation är bra för det mesta så ska det bli en ordentlig promenad för min del nu, och eftersom Zacke inte är så mycket för promenader så kommer jag inte kunna fuska och låta honom bära mig. =PKnata bort till wudaokou och käka lite sushi är faktiskt planen. Kanske hitta på nått mer skoj när man ändå har tagit sig så långt.

Tävlingsskor

Nu har jag köpt nya fina skor att ha till tävlingen. Brukar vara lagom att köpa ett par nya till varje tävling så dom här behöver bara hålla fram tills mars då det är dags för EM och ett par nya skor igen.


Den här sorten har jag haft den senaste tiden och tycker att dom är både snygga och bra, dessutom finns dom i alla möjliga färger. Zacke valde svarta skor med röda detaljer, själv tyckte jag att silver detaljer blev bättre till mig eftersom jag har lite silver i min tävlingsdräkt som gör den lite mer feminin.

Visst kan man välja en rosa tävlingdräkt men riktigt så tjejig vill jag inte vara när jag kör. Däremot skulle jag gärna vilja ha nånting i stil med sånna här kläder. Det är ju fortfarande i stil med de wushu kläder som används nu bara lite mer kvinnligt.


Trasiga byxor vore ju ingen höjdare men överdelen vore läcker.

Surfar runt

Morrn morrn.

Igår gjorde vi samma misstag som man gjort ett par gånger tidigare. Vi köper nya lakan och vil självklart använda dom på en gång, såman bäddar om i sängen och när det är dags att krypa ner inser vi att dom sticks en massa. Man ska ju alltid tvätta sängkläderna först! Men då jag kände mig för trött för att bädda om fick det bli en t-shirt och handen under huvudet för att kunna somna bra. När jag vaknade insåg jag att Zacke inte hade haft det lika lätt då han bytt ut sitt täcke mot ett av våra vita välanvända.


Med en knäckemacka i handen sitter jag nu och kollar runt på diverse tränings- hälsosidor. Förra veckan råkade jag hamna inne på en jätte bra sida som jag nu har lyckats glöma bort totalt vad den hette eller hur jag hamnade där. Det var en blogg som såg mer ut som en fakta sida och den drevs av två-tre killar, så känner du till någon sån sida får du gärna skicka mig adressen dit!

 


Semester ort?

Kunde bara inte gå och lägga mig försen jag länkade till den här nyheten.

lesbisk stad

Faktiskt inget kineserna har frågat mig om, men vi får väl se det kanske kommer fram folk snart som har hört talas om den här staden. Skulle inte förvåna mig i alla fall för ibland tror jag att man kan lura i kineserna vad som helst om oss utlänningar.


Sista måltiden

Efter en RIKTIGT god kvällmacka - leksands knäcke, kalles kaviar och ett kokt ägg - är det nu dags att hoppa in i duschen och göra sig iordning för sängen.


Tyvärr har det inte blivit någon benmassage än och låren har bara blivit hårdare ju längre av dagen som gått. Men imorgon är det tänkt att dom ska fungera tillräckligt bra för ett nytt benpass. Ett pass som ännu inte är planerat vad det ska innehålla så det får bli en trevlig överraskning när jag väl sätter igång.


God natt!

 


Spagetti armar

Dagens fys pass blev gjort på golvet här inne på rummet. Vi tänkte försöka komm in i wushu hallen men den var inte ens öppen nu, så det blev tilbaks till rummet och försöka få nånting gjort här. Inte så svårt att lyckas träna när man inte hade större krav än att det skulle stärka upp överkroppen. Behöver egentligen varken utrymme eller redskap för en sån uppgift.


En arms pushdowns
Rygglyft
Benlyft
Crunches
Plankan
Rygg-planka


Stretching på det så var man både svettig och slut. Mission accomplished!


Nu blir det middag bestående av pasta, bacon och kycklingkorv. Riktigt gott faktiskt, testade kycklingkorvarna för första gången igår. Smarrigt värre men Zacke kände inget behov av att testa nått nytt så jag får fiska upp alla korvbitar innan han tar bacon.

Fullt med gottis


Kan någon gissa vad jag hittade på IKEA. Kanske lite för uppenbar ledtråd, men förutom salta sillar så hittade vi en massa annat gott också. Köttbullar, varmkorv, korvbröd, nyponsoppa, ballerina, kaviar, knäckebröd och en sak som jag drömde om att jag hittade här i kina för några nätter sen, nämligen dillkokta kräftor.
MmmmMmm massa gott!

               
Hittade dom perfekta
sängkläderna också så nu ser det ut precis så som jag vill ha det!Tröttnat

Eftersom den där mannen jag har här liggandes i sängen inte verkar som om han hade tänkt att vakna än på ett tag så tar jag ett äpple med mig, drar på mig en jacka och går ut på en promenad istället. För såhär orkar jag inte ha det, jag är ju hungrig.


Morgon promenad istället för att sitta och bara vänta på bättre tider.


_____________________________________________________________

Står där redo
att gå ut när jag hör en nyvaken röst från sängen "Ska du gå ut?"
Lite morgonpussar och kramar sen kunde jag stöka runt på rummet bäst jag ville.
Diska och blanda ihop smeten sen hade vi frukost på nolltid.


Väldigt svenska planer

Låg en stund i sängen efter att jag hade vaknat och bara kände efter.
Ni vet den där känslan som man har i benen när man har träningsvärk, som känns oavsätt hur avslappnad man är och hur stilla man än ligger. Det gör inte ont, men eftersom dom känns på det där speciella sättet så vet man att det kommer göra ont såfort man rör på dom. Man känner hur trötta dom är och trots att man vet att det kommer göra ont så vill man röra på dom, man vill massera dom, och man vill deffenitivt ta ett riktigt varmt bad.


Nått bad blir det inte men har jag riktigt tur kanske jag kan få Zacke till att massera dom en stund efter att han har vaknat. Tyvärr kommer nog inte det vara försen om en timme eller två. Jag som vill ha fattiga riddare till frukost igen måste ju vänta även med det, för i ett sånt här litet studentrum låter det en hel del såfort man gör nånting.


Sen lutar planerna lite åt IKEA, vi ska bunkra upp med knäckebröd, kaviar och köttbullar. Zacke håller tummarna för att dom ska ha Esterella sourcream&onion chips, och jag kommer nog inte hålla mig ifrån lakris godiset om jag hittar nått sånt. Hoppas även på att dom har några snygga sängkläder, helst svarta för det vore coolt och dessutom har vi inte några sånna hemma heller.

Självklart blir det även en sväng in på deras resturang som vanligt när vi är där borta.
       
            Lax för min del                               Köttbullar för Zackes

Som planerat

Ben/konditionspass blev det för min del, Zacke blev lite seg och deppad av att inte få komma in i hallen så hans motivation försvann och valde att ligga på sängen och sova istället. Helt ärligt var väl inte direkt min motivation på topp heller när jag gick ut.


Lyckades få mig till att börja värma upp, 1km jogging medans jag samtidigt försökte komma på olika saker jag kunde träna som inte lät allt för jobbigt i mitt huvud men som ändå skulle vara till någon nytta. Men när uppvärmningen gick mot sitt slut och jag fortfarande inte hade kommit på nått annat som verkade lättare fick det bli intervallpasset jag hade tänk.5 set av:
50m spurt - 25m grodhopp - 25m spurt
jogga tillbaka till utgångsläget och göra om samma sak.

5set
10sek balans - 10 upphopp - 20m spurt


Sen var jag inte säker på om jag ville spy eller svimma och eftersom kroppen aldrig bestämde sig för att gå helavägen på nått av dom så stretchade jag istället tills känslan hade gått över. Väldigt utmattad i benen och faktiskt ganska stolt över att jag gjorde det jag hade tänkt trots oviljan gick jag tillbaka till rummet och tog mig en välförtjänt shaker.Bakom molnen skiner solen

Vi blev inte särskillt förvånade att vi inte fick komma in trots att både skollaget och 50talet Japaner var inne i hallen och tränade. Är det väldigt fel att sparka folk? Även om det bara är väldigt små kineser så det knappt kan räknas som en halv person?

Ok, jag ska försöka tänka positivt ändå.
Nu har vi i alla fall våra svärd, och utomhus får vi träna hur mycket vi vill.


Igår höll jag mig helt borta från benträning, det blev bara övre rygg, mage och armar. Så nu har jag all rätt att köra ben igen, hoppas jag har lust att köra riktigt hårt när det är dags! För jag har lust att köra en ihopblandning av att spurta, köra grodhopp, benböj och jogga som nån form av cirkelträning.

Upptäckt

Igår framåt elva-tolvtiden när Zacke gick ut för att köpa frukost mötte han några i skollaget som precis hade vart på träning. Varför säger då tränarn till oss att skollaget inte ska träna nånting på lovet och att det är därför vi inte kan träna tillsammans med dom!?

Så idag satte vi klockan på alarm, jag har precis druckit min shaker och ska dra på mig en tröja och gå till hallen för att försöka komma in. Vi är tyvärr inte så säkra på att vi kommer lyckas men det är självklart värt att försöka. Annars får vi nöja oss med att hämta våra svärd så vi kan träna utomhus.

Otillåtna träningsplaner

Finns nog inte mycket min kropp gillar mer än sömn.
Igår vaknade jag en mer OK tid enligt mig, nämligen vid halv nio. Inte för att jag egentligen vet varför jag vill vakna tidigt - speciellt nu när det inte ens är någon träning på morgonen - men det känns ändå bättre på nått sätt att vara vaken när det är ljust ute.


Men sen var det förmodligen benpasset jag körde igår kväll som gjorde att jag ville ha några timmar extra i sängen inatt. Då spelar det ingen roll att vi har fönstret i söderläge och solen ligger på för att försöka få en att gå upp.


Idag ska jag faktiskt försöka att inte träna ben, kanske ut och jogga lite lätt. Även om mina första tankar när jag vaknade var intervallpass och benträning. Men det passet jag fantiserade upp får helt enkelt vänta tills imorgon, lite diciplin får man väl försöka ha och låta benen vila.

Nu blir det den nya boken medans jag väntar på att Zacke också inse att det är en ny dag och kliva upp ur sängen.

Söndagsfilmen

Efter middagen köpte vi med oss lite gott från affären för att ha ännu en mysig filmkväll. Kakor, nötter, godis och juice, sen var det bara att släcka lampan och krypa upp i sängen till en romantisk komedi. Idag var det jag som valde film.

Ett till väldigt bra filmval, dessutom fick vi båda stor lust att flytta till Alaska. Dom hade med väldigt många fina scener därifrån. Eller vad vet jag, filmer spelas ju inte alltid in där dom påstår att dom filmas. Fint var det i alla fall.

Ganska säker på att godiset jag köpte snart kommer vara slut i affären här på skolan för oj vad gott det var. Påminde väldigt mycket om daim-kulor bara lite större. Så dom kommer gå åt snabbt nu när jag har hittat dom.


Återigen användbara ben

Det blev en powerwalk runt kvarteret, och här i Peking är inte kvarteren allt för små utan det tog 45min att ta sig 3/4 runt. Sen hittade jag ett litet utomhus gym som jag fick lust att stanna på för att träna mage. Tycker det är så roligt att dom här gymmen finns i vart och vartannat kvarter. Undrar hur populära dom skulle vara i Sverige.


Sen lunkade jag tillbaka till skolan i snigeltempo och bara njöt av värmen från solen. Men strax utanför skolområdet fick jag ett samtal från Zacke. Då hade dom kommit på att dom ville ut och springa, så det var bara att gå raka vägen till löparbanan och köra ett intervallpass. Men det kändes ganska bra att springa igen, benen var inte lika trötta längre även om dom var lite sega efter promenaden. Jag kunde i alla fall ta i tillräckligt för att det skulle bli jobbigare i lungorna än i benen.Powerwalk: 4,5km  -  5678 steg
100m intervall:    2km  -  1757 steg
373 kCal brända


Snart brända riddare

God morgon eller vad man nu ska säga den här tiden på dygnet. Känns som om jag inte gör annat än sover hela dagarna, idag kom jag inte upp försen 09:40. Vilket ändå är lite mer än en timme tidigare än igår, så snart kanske jag har sovit tillräckligt och kan vakna vid en mer normal tid igen.


Till frukost blev det en favoriter i repris. Hade kvar lite smet från igår i kylskåpet så det gick snabbt och enkelt att fixa en riktig kaloribombs-frukost. Men den tänkte jag ta och bränna bort på en gång med en morgonpromenad/jogging. Har inte bestämt mig vart jag ska eller vilket tempo det blir, men ut i solen ska jag.

En promenad i min läckra puma byxor.
Puma märket tycker jag nog är ett av dom snyggare sportmärkena som finns.


Ingen tid till att ha tråkigt

Har vart en härligt varm dag och efter en tripp till wudaokou har vi bunkrat upp.
Vi knuffade oss fram på trottoaren mot dvd affären och köpte 20 filmer så vi har något nytt att titta på det blev allt från gamla amerikanske actionfilmer till nya romantiska komedier.

Första filmen som åkte in i spelarn efter att vi kom tillbaka var en Arnold klassiker: Red Heat. Jag insåg snabbt att jag hade helt rätt i att Arnold var sjukt snygg förut. Hade väl för mig att jag tyckte det men det var ett bra tag sen jag förstod vad jag tidigare såg hos honom. Väldigt tydligt i den här filmen i alla fall, sjukt snygg och jag menar faktiskt i ansiktet.


Föutom att vi köpte en massa filmer stannade vi även till vid en bokvagn (en cykel med flaket fyllt av böcker). Efter min fixering av twilight insåg jag att författaren också hade skrivit en annan mycket populär bok "The Host" som jag självklart kände behovet att läsa. Efter ett tags rotande hittade jag den under ett gäng andra böcker, den kommer förmodligen komma uppåt i högen efter att även den har blivit en film.


Ork till annat

Vad skönt det var nu då när man inte har någon morgonträning.
Jag hade ju vant mig vid att man vaknade och det första man gör är att köra slut på sig och sen orkar man inte så mycket mer under resten av dagen. Men nu har jag både ork och lust till annat.


Igår använde jag den orken till att göra oss en fruktsallad av äpplen, päron, kiwi, banan, vindruvor och melon. Jag hade tänkt mig att den skulle bli jätte fin med alla olika färger och eftersom det inte finns några jordgubbar längre blev det vattenmelon som skulle stå för det röda. Men när jag öppnade den så visade det sig att den var gul. Fick bli lite röda äppelskal kvar istället för att liva upp.


Idag blev det lite fattiga riddare som mellanmål. Vad lyxit det känns att äta nånting riktigt gott varje dag. Synd att man inte riktigt orkar hålla på med sånt här efter träningspassen. Det är ju egentligen inte mycket, och ändå räcker det för att vardagen ska kännas lite bättre. Man kanske kan ta och steka upp ett gäng och bara värma på i stekpannan efter träningen. MmmMMm

Ledigt klädd

Dags att gå bort till löparbanan. Mellan 12-15 på dagen brukar det nämligen inte vara särskillt mycket folk där, tror kineserna tycker att man ska vila den tiden. Får se om det blir fler och fler sen när ärmen försvinner. Kommer ju inte ihåg hur det brukar vara. Men jag tror faktiskt att de flesta kineserna som inte jobbar tar sig en liten tupplur mitt på dagen. Skollaget brukar i alla fall göra det säger dom.


Ska man inte träna nån wushu får man gå klädd hur man vill! Så skönt att kunna träna i shorts ibland.

Underbara oktober

Det enda som under de senaste dagarna skulle kunna visa på att det är höst är att solen står lite lägre än vad den gör under sommaren. Vi vaknar till fullt solsken och fågelkvitter. Går runt i kjol och linne, inte så mycket Zacke men jag i alla fall. Det känns inte helt fel och påminner mycket om sensommar i Sverige, om inte varmare.


Igår hade jag faktiskt helt vilodag, vilket kroppen verkade uppskatta och jag sov större delen av dagen. Blev väl nio timmar under natten och säker sen 4 till på dan. Trots det somnade jag utan några svårigheter i natt igen och sov lite mer än nio timmar till. Stämde nog ganska bra att jag kände mig slutkörd.

Men idag får jag fortsätta med min intervallträning, så blir det till att köra på lördag också eftersom jag vilade igår. Det är faktiskt lite skönt med lov då jag kan vila när jag känner att det behövs istället för att man måste köra vidare ändå tills helgen kommer.


Dåliga odds

Fick precis veta att flyget till VM i Kanada är bokat.

Men inte helt förvånande bryr dom sig inte om att det kan vara bra för tävlanden att vara där tidigare, att det inte bara är dygnsrytmen som förstörs av att sitta i ett flygplan och åka runt halva jorden. Det kan även vara så att dom är helt ovetande att det faktiskt påverkar kroppen och att det även är bra att vara på plats ett bra tag innan för att vänja kroppen med mat, luftfuktighet och säkert viktigast, känna sig lite mer säker i omgivningarna.

Men eftersom de som inte ska tävla inte känner något behov och inte VILL vara där längre än vad DOM absolut måste så tycker dom tydligen inte att vi heller ska vara det. Trots att vi bad om att få i allafall några dagar extra på oss innan tävlingen, även om vi själva då skulle betala hotell för den extra tiden. Något vi ändå tyckte var viktigt, vi har ju tränat en hel del inför det här och ville helst inte sabba det på onödiga saker.

Två dagar innan det är dags att tävla tyckte dom tydligen att det var lagom att vi skulle landa i Toronto. Två dagar!!!

Jag blir så trött.

Balans

Måste ju självklart tips om min nya balansövning jag har börjat med. Efter varje gång jag har övat den klarar jag min balanssvårighet i formen utan några problem alls!

Lägg en ca 5 cm hög platta på marken framför dig, blunda och ta ett steg framåt så du ställer dig med ett ben på plattan. Sen ställer du dig i den balans du behöver öva på, för min del "korsadeben balansen". Om du bara vill ha bättre balans rent allmänt så kan du bara stå på ett ben och dra upp det andra knät. Stå så i 10sek innan du tar ett steg framåt, fortfarande med ögonen stängda, så du nu kliver ner på marken igen med andra benet och ställ dig i balansen igen i 10sek.

Öppna ögonen vänd dig om och börja om, varannan gång kliver du upp på plattan med vänsterbenet varannan gång med höger. Jag brukar köra ungefär 10 varv, alltså kliva upp på plattan 20ggr.

Shi yi

Idag kommer Kinas nationaldag att firas för fullt med parader, fyverkeri och fest.
Firandet fortsätter sen i en hel vecka då folk är lediga från jobbet och skolorna är stängda.


Klockan tio på förmiddan kommer den nationaldags cermonin att börja på Tiananmen då det kommer vara militärer överallt som går parad och håller tal. Senare på eftermiddagen fortsätter firandet med en stor gala.

Större delen av Kina kommer förmodligen att vara stängt och speciellt Peking. Flygplan kommer inte få lyfta under paradens gång, alla vägar in till Peking är noga övervakade och alla som vill åka in måste registrera sig inklusive alla turistbussar. Årets firande kommer faktiskt ha större säkerhet än vad dom hade under OS förra året och flera hundratusen säkerhetsvakter placeras ut i Pekingområdet. Alla hemlösa har självklart blivit flyttade och under natten har alla småkryp på Tiananmen dödas, råttor eller kackerlackor kan man ju inte ha under firandet!


Dom som bor i närheten av firandet får inte gå ut på sina balkonger, dom får inte ha vänner över till lägenheten varken idag eller under gårdagen och måste själva ha ett speciellt pass för att få komma in till sitt hem om dom bestämmer sig för att åka utanför bostadsområdet. Till och med duvorna är under flygförbud på grund av rädsla att dom ska ha små minibomer på sig.

Sen har dom även lite andra regler som just nu är extra viktiga. Alla utlänningar ska självklart bära sina pass (vilket man jämt ska men nu är det extra viktigt) mas ska dessutom bära ett dokument som visar på vart man bor under sin vistelse här. Vill man som diabetiker få bära runt på nålar måste man självklart ha något intyg på att man faktiskt är sjuk eftersom folk tydligen har använt nålar under attacker nyligen. Efter två knivattacker så ska inte längre knivar få säljas i affärerna under veckans firande.


Dessutom måste självklart väderat kontrolleras så det inte skulle börja regna under paraden (som förresten precis började, 10:00 lokal tid 04:00 svensk tid) dom hade förberett med 18 "weather altering planes" och 48 fordon för att ta bort dimma.


Shi yi översätts förresten helt enkelt till 1/10

RSS 2.0