Nya övningar

Vi lyckades få tag på nycklen till den nya lokelen tillslut och idag hade vi första passet där inne. Riktigt kul att flytta in och kunna använda alla redskapen. Vilket vi gjorde på en gång och övade på helt nya saker som jag faktiskt aldrig har gjort trots all tid jag ägnat åt wushun.I slutet av passet blev det och höga hopp och springa på stället på tjockmattan också så vi alla blev trötta och svättiga och kunde stretcha ordentligt.


Kvällens planer

NU: En kvällsprommis i mörkret

SEN: Duschbada och krypa in i en morgonrock


Ny loggaNy lokal

Jag har vart sjuk och därför har det inte blivit så mycket träning de senaste dagarna. Så är det när man har ont i halsen då får man ta det lite lugnare, gå på promenader, dop och sånt där.

Men jag var faktiskt iväg till gymet i fredags, det enda jag skippade som dom andra körde var att stå på trappmaskinen och flåsa. Flås var inget som jag tyckte passade ihop med mina planer på att bli frisk till terminsstarten imorgon.

Ska bli kul att komma in igen, å att flytta avancerade till ny lokal där vi hoppas på att det finns plintar och tjockmattor. Zacke har nämligen planer för oss under hösten - spänst och trix. Men först får vi se om vi ens kommer in i lokalen, den där vaktmästaren som ska ge oss nyckeln är inte alls lätt att få tag på.


Lugn morgon - hård kväll

Idag skippade jag joggingrundan innan jobbet för att istället krama vidare på kudden till klockan sex, något som verkligen behövdes. Jag har nämligen en ordenlig träningsvärk i låren, rumpan och smalbenen sen måndagens wushupass. Men vila kan man inte göra hur mycket som helst så nu på kvällen var det dags igen för ett hårt pass så svätten trängde igenom både tröja och jacka. På dagens träning med Gnesta wushu bytte vi ut måndagens grodhopp och enbensgrodhopp för att istället köra idioten och en löparrunda i skogen. Självklart körde vi också sparkar och andra wushu grunder, men med fokus på tempot för att ha uppe flåset under hela träningen.


Göra sig redo för dagens andra pass

Hej hopp, snart sticker jag iväg för ett utomhuspass i kvällssolen tillsammans med eliten i Gnesta Wushu. Idag är det en heldel styrka och även en löparrunda som gäller. Så vi får se hur mycket gnäll och suckar det kommer bli, men vi vet ju att dom gillar det annars hade dom inte låtit sig bli plågade. Kanske finns en anledning varför det inte är så många kvar i den avancerade gruppen. Haha =P

Nu är det ett mellanmål i form av proteindrink med banansmak och en Powerking innan träningen sen hoppas jag på att kunna köra riktigt hårt!


Finally

Började dagen med att dra på mig träningskläderna i tron att jag skulle gå ut för ett pass på förmiddan. Men så kom jag på att vi ju faktiskt startar terminen om en vecka och jag hade inte fixat hemsidan än. Så det var bara till att starta upp datorerna för att kolla alla gamla koder och ideer jag hade fixat med för ett halvår sen då jag hade tänkt att ordna hemsidan inför våran hemkomst från Kina.


(bilden är en länk till sidan)Jag gjorde aldrig klart den förut när det var tänkt med nu när jag suttit i fem-sex timmar med den så har den fått en ny look och lite mer information om våran träning.


När det inte finns kraft till träning

Fy satan vilken jävla träningsvärk jag har, det känns SÅ BRA!
När jag vaknade kändes det mest i bröst/framsida axlar men nu har även rumpan, ryggen, triceps och baksida lår kommit ikapp. Kommer jag verkligen att kunna röra mig till kvällen?

Idag blir det alltså en lugn dag eftersom det inte finns en enda muskel på min kropp som skulle orka ge mig nått träningsmässigt idag. Istället har jag skjutit bort soffbordet för att göra plats åt välbehövlig stretching.Helkörare

Gårdagens kvällspass blev riktigt intensivt på gymet. Tror vi hann köra igenom i stortsett hela kroppen på 1,5timme. Mycket cirkelträning så vi stod aldrig stilla utan det vara bara köra-köra stenhårt som gällde, och svätten forsade på oss alla. Men så känns det verkligen idag också att hela kroppen har jobbat hårt igår.

Sen stack vi ut för en nattprommis innan sängen, det är sånna dagar som får mig att vilja träna ÄNNU mer. Vad skönt det skulle vara att ha tid för två riktigt bra pass om dagen utan att behöva känna att man måste pressa in passen någonstans mellan allt annat för att hinna.
Några extra kilon

Härligt med fredag! Slutar jobbet strax efter ett å sen är det HELG!

Fick bli en snabblunch efter jobbet, eller lunch och lunch jag blandade en proteindrink för jag hade inte så mycket mer tålamod än så. Ville ju ut och träna så snart som möjligt så jag kan återhämta mig inför nästa pass ikväll.

Blev en runda på 3,3km men istället för att springa på tid så satte jag på mig viktvästen och körde på att bara ta mig runt. Efter ungefär en kvart så hade jag vant mig med vikten och det kändes mer normalt men då var ju också större delen av rundan avklarad. Men det tog ungefär 4 minuter längre att springa med 9kg mer.


Även det lilla räknas

Idag blev det bara en kortis träning på 16.45min, nämligen en löparrunda på 3,3km. Det går inte snabbt, det är inte lätt och det är inte roligt. MEN det måste göras. Eftersom jag har dåligt minne så kommer jag inte ihåg om jag har skrivit det tidigare men jag ska ju springa halva lidingöloppet med jobbet den 25sep. och då gäller det ju att inte vara en av dom sista slashasarna i mål.

Dagens runda gick 6sekunder snabbare än vad samma sträcka tog i tisdags. Ändå hade jag inte Zacke med mig som drog den här gången för han ville springa på riktigt och kunde inte lulla runt i mitt tempo.

Nä, proteinet är drucket och nu ska det bli middag innan jag tänker packa badkläder och sticka iväg för ett kvällsdopp.


Dom senaste passen

I tisdags vart det inte alls mycket till träning, enbart en liten löparrunda på 3,3km. Men på den lilla sträckan blev jag helt slutkörd och orkade inte göra nått mer sen på resten av kvällen. Kanske hade ett dåligt energiintag under dagen, vet inte riktigt varför men några krafter fanns det i alla fall inte kvar.

Å så igår kördes det ett wushu pass på skillingavallen (löparbanan). Det blev ännu ett svärdpass, men den här gången fick jag stå och öva på lite olika saker eftersom vi hade en annan elev med oss och dom tröttnar väl ganska lätt om dom får stå med samma rörelse i över en timme.

Medans vi stod där och övade våra svärdrörelser kom det tre kineser som gick förbi och blev väldigt nyfikna på vad vi höll på med. Först stod dom utanför området och kikade på oss men efter en stund så kom dom in och satte sig på gräset istället. Det var lite roligt och vi undrade ju självklart vad dom tänkte på.


Today - svärd och stretch


GongbuIdag vart jag och Zacke själva på träningspasset
så då cyklade vi ut till ladan igen. För min del blev det ett pass med mestadels svärd. Så jag stod där och tränade på samma snurr i över en timme. Segt? Man kan ju lätt tro det men tiden gick faktiskt jätte snabbt. Enda problemet är väl att jag fick en blåsa i handen av att stå så länge med samma rörelse. Blev också en liten övning för armarna å så ett gäng olika stretchningar för ljumskar och splitt.
Övar raksvärd

Igår fick jag jätte stor lust att gå ut och träna svärd, men eftersom det regnade så tog vi oss in i brandstationen istället och körde i nån timme. Vi filmade väldigt mycket och hittade en del fel med mina rörelser, ni ser kanske vissa av skillnaderna på hur jag brukar göra och på hur jag borde köra på de två sista klippen. Samma rörelse men ändå ganska stor skillnad.

Yeay 90kg!!

Den här veckan hade jag faktiskt vilodag på torsdagen. Så sen igår, uppvilad och pigg slog jag till på ett nytt rekord på gymet igen!!

90kg i benböjFörsta gången jag gav mig på att köra djupa med 90kg och visst klarade jag bara två, men det var jäkla skoj ändå att det gick. Bara 10kg kvar nu, en enda på hundra det ska man ju faktiskt klara. Å när jag klarat det så är nästa mål 120kg - dubbla kroppsvikten. Men en sak i taget.

 

Förutom benböj så kördes även hackliften, två övningar för baksidalår, vader, mage och rygg.

 


Gårdagens pass

Självklart blev det träning igår, ett pass med klubben som Zacke drog igång med ca 4km jogging. Tror det tog oss 22min så för att se det positiva så har vi ju möjligheten till en bra förbättring. Springer man under halvmilen så ska det ju max få ta 5min/km.

Stretch, lite kickar och wushu ställningar på det så hade vi fått hela passet att gå i ett naffs. Ibland känns det faktiskt väldigt kort med bara 1,5timmes träning. Men man har ju faktiskt mycket större changs att orka ge allt under hela passet jämfört med på ett 3 timmars pass.Nä, dags att jobba - hemma igen om 10 timmar...Fullt förståligt att man inte orkar träna så länge om dagarna då.

En film från dagens pass

Idag kördes det ett nytt pass ute i ladan. Kroppen kändes väldigt seg sen gårdagens träning, jag kramade nog ur all energi jag hade samlat på mig under helgen då jag körde benböj. Så idag kördes ett pass endast med kroppsvikten som motstånd, vilket kändes ganska tungt ändå i vissa övningar.


Ny vecka med hård träning

Under helgen har det faktiskt inte blivit någon träning alls. Å även om det är segt att vila så kändes det idag desto bättre att man har gjort det. Eftersom det inte kom några till träningen idag - folk får ju för sig att åka på semester under sommaren - så stack jag och Zacke iväg till gymet istället. Där blev det ett RIKTIGT GRYMT ben pass!!Nytt rekord i benböj där jag körde 4 djupa på 85kg, samma på hackliften - 85kg 4rep å så benpressen där jag körde 225kg 5rep. Det var hårt, svettigt och riktigt bra - jäklar vad jag kommer hoppa!!

 


RSS 2.0